- 14 Mart 2017
- 1.285
- 2.222
- 53
- 36
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #15.141
OO canım o bizde bayadır var kız olduğu için daha bilmişlik yapıyor hep göbek deliğinden ne yerse paylaşıyor öpüyor seviyor bazen kızıyor :)) evet gözümüz hep üstünde olması lazım bende diyorum o başlarda yemek yemicek emicek falan diye bizimki çok hevesli bi gelsin artık diyor ama doğduğunda huy değiştirmesinden çok korkuyorum kv yok annem de cok yakın değil hep benimle kızım bakalım napcazBenimde 3 yasinda oglum var aynen senin hissettigini hissediyorum bu halimle hala onunla oynayip mutlu etmeye calisiyorum biyandan da anlatiyorum bn bol bol kardesini ona bi ay kaldi yakinda gelicek hep uyucak aglicak yemek yedircez biz ona oyun oynucak sonra buyuyunce falan die baya kardesinden bahsediyoruz varmis gibi bugun getirmis gobek deligimi acmamai istiyor ac kardeste yesin diyorrr buan sok okdm dedim dogdugunda bian gozum uatunde olmasa bebegin agzina sokucak allah sonumuzu hayretsin
Canım inşallah bir an önce kilo alır haftası o yakalar.peki doktor bebişin kilo alması için ne önerdi?Kızlar kontrolüm vardı bugün. Nstye girdim. Doktor her zamanki gibi kan akışlarına baktı. Bacak uzunluğu, kafa çevresi hepsi güzel gayet iyi. Ama gelgelelim karın çevresi 7 gün geriyken 10 güne çıkmış. Kilosu şu an 2025 gram. Anlamıyorum heryeri güzel gelişiyor, kan akımları da gayet güzel. Ama kilo az alıyor. Abartılacak bir şey yok diceksiniz belki ama ben ilk hamileliğimde preeklampsi ( gebelik zehirlenmesi) geçirdim. Tek korkum bi daha geçirmek. Tansiyonumu ve bebek hareketlerini daha yakından takip et dedi doktor. İnşallah bu bir haftada gerilik azalmış olur.
tesekkür ederim canım cok güzel anlatmıssın vakit ayırdığın için tesekkür ediyorum hakkımızda hayırlısı olsunkorksan bile denemeni tavsiye ediyorum . hepimiz korkuyoruz canım. denemersin baktın olmuyor zaten her şey hazır doktorun orda ama dırek sezeryan demek sana ve bebege haksızlık değil mi . belki de sandıgın gibi değil o an çok basit gelecek sana belli mi olur ön yargılarımız korkutur bazen bizi. sezeryan olacaksa bile planlı sezeryanı düşünme bari yani doğum kendiliğinden başlasın o zaman sezeryan olsun en azındna bebek kendi gelecegi süreyi belirlesin sence de buna hakkı yok mu ... erkenden planlı olarak gun belırleyıp bebegı almak onları oldukları yerden hazılıksız cıkarmak demek ve şok oluyor mınıcık kuzular. bir dahadüşün bakalım bence onu taşıyabildiysen doguradabilirisn biri sürecin devamı biri sonu onu yapabilen diğerini neden yapamasın bebegi taşımak ve bu sürede onu korumak kolay mı sanki onu yapabilen onuda yapanilir bence...
memorial de sgk gecmıyor zaten.ben 30 . haftada başladım oraya yani tahliller falan her şey bitmişti. doktorum Nesrin Fener. muayene ücreti : 250 tl 15 gün içindeki kontrollerde para alınmıyor. nst ler sanırım 34. haftada başlıyor. paket satılıyor. 1 pakette 3 nst varmış fıyatı :180 tl ve 2 paket yeterli geliyormus öyle denldi bana
doğum normal 6100
sezeryan 6900
epidural de bu fiyatların içinde
yogun bakım gerekırse ondan para alınmıyor demişlerdi ama tekrar soracağım bunu
OO canım o bizde bayadır var kız olduğu için daha bilmişlik yapıyor hep göbek deliğinden ne yerse paylaşıyor öpüyor seviyor bazen kızıyor :)) evet gözümüz hep üstünde olması lazım bende diyorum o başlarda yemek yemicek emicek falan diye bizimki çok hevesli bi gelsin artık diyor ama doğduğunda huy değiştirmesinden çok korkuyorum kv yok annem de cok yakın değil hep benimle kızım bakalım napcaz
CAnım tek derdin kıyafet olsun bunalacak bir şey yok. Hem onları alırken çok zevk alacaksın.
Aslında ne alacağın yaşadığın yere göre değişir eğer yaşadığın yer soğuksa iç dış zıbına daha çok ihtiyaç duyabilirsin.
İlk etapta çabuk büyüyor çok kıyafet almayın diyorlar ama arkadaşım yeni doğum yaptı o da çok kıyafet gerekiyor günde 3 4 kat rahat kirleniyor diyor
Teşekkür ederim arkadaşlar ilgilendiğiniz için. eşim pek o taraflı değil malesef. öyle olunca daraltıyor insanıA antikor Merhaba ilk cocugunuz sanırım neden bunalıyosunuz çok heycanlı alışveriş yapmak eylül sonu artık havalar soğuk olcak ve bebek için sıcak bi ortam lazım içlik zıbın atlet gibi içliği birde ayaklı alt içlikler lazım civil bu konuda herşey mevcut gidip bir güne halledebilirsiniz mağaza mağaza gezmeye gerek yok bi kaç takım lazım tabi
Benim karnım geriliyor ama benimki gazdan yarım saat yürüyüş yapınca gerginlik kalmıyor ve hep yemekten sonra geriliyor.senin karnın tok mu aç mıydı?Kızlar bebegım karnımı kasıp duruyor bugun. Son ıkı saatte 20 kere fln karnımı kastı, herbırı 4-5 sn suruyor bendemasamda calısıyordum sımdı sol yanıma uzandım bıraz daha sakınlesmıs gıbı. Sert bebek hareketı gıbı basladı ama bukadar arka arkaya kasılma hıc olmamıstı braxton hicks dedıklerı yalancı dogum kasılmaları mı bunlar acaba? Boyle bırsey yasayanınjz oldu mu? Buarada bel agrısı kanama fln hıssetmıyorum
Kalır canım çok uzak değil kızımda da saolun lar hep temzliğimi doğdugunda kaldı yine kalır bi süre ama eli üstümde olamaz hani ha deyince gelemez annemi çok sevmesine rağmen kızım inat edince tuvalete bile gitmiyor annem götürsün diyor hep bana alışık ya ondan yoksa 1 hafta eşimde evde olur Allahtan babasını cok seviyo o ilgilencek artıkCanım annen bi süre yanında kalamaz mı?hem sana destek olur hem de kızınla ilgilenir?
canm bende sakin biriyimdr ama sabirli degilmdr bence cok sıkma canini zaten biraz sıkntili dönm yaşiyosnz galiba insallh tez zamnda atlatrsn o sikntiyi bosver eşinu bile takma bu dönemde olan bize oluyoYa belki ben çok fazla tepki veriyorum ama bazı konularda taviz verince sonuç böle oluyor herkes keyfıne bakıyor canı sıkılan biz oluyoruz sen nasıl böle tepkısız kalıyorsun yada sakin ben normalde extra sakın ve sabırlı biriydim ama yani eşim iyice uzerıme oynamaya başladı sanki beni deniyor ona da hıc tahammül edemiyorum bu ara hıcbırseye destegı olmadığı gıbı herseye köstek anca para kazanıyor baska birşey yok hırsla o da daha fazla daha fazla diye diye ne gecesı var ne gündüz sorsan bizim icin ben istemıyorum parasını bir pazar aılecek kahvaltı yaşamadıktan sonra ...
canım beslemmene dikkat ediyo musın?Kızlar kontrolüm vardı bugün. Nstye girdim. Doktor her zamanki gibi kan akışlarına baktı. Bacak uzunluğu, kafa çevresi hepsi güzel gayet iyi. Ama gelgelelim karın çevresi 7 gün geriyken 10 güne çıkmış. Kilosu şu an 2025 gram. Anlamıyorum heryeri güzel gelişiyor, kan akımları da gayet güzel. Ama kilo az alıyor. Abartılacak bir şey yok diceksiniz belki ama ben ilk hamileliğimde preeklampsi ( gebelik zehirlenmesi) geçirdim. Tek korkum bi daha geçirmek. Tansiyonumu ve bebek hareketlerini daha yakından takip et dedi doktor. İnşallah bu bir haftada gerilik azalmış olur.
Aman onları artık duymuyorum bile
Ne yapalım her kadın nasıl dayandıysa bizde öyle dayanırız. SAnki ihtiyacımız olan şey bunları duymakmış gibi
Evet zorlanabiliriz ama o misss kokuları her şeye değer.
baya zorluyor ya son 8 iş günü diye avutuyorum kendimi. az kaldı az :)
Lohusalık zor bir dönem ama en azından bebeklerimizin kucağımızda gözümüzün önünde olacak inşallah. Zevkle zorluklarına katlanırız
sagol canım 10 güne kadar arabayla gidip geliyorduk kayınpederimin onlarda bazı şeyleeri sorun edince otobüse binerim daha iyi dedim. yoksa eşim yokuşu çıkarttırmıyordu hiç. bizde rahat olsun diye 3 vesait yapıyor4z
Canim karin cevresi icin bisey diyemiyorum ama 34. Haftadasin grbelik zehirlenmesi demislerdi arkadaşıma yaklasik 28lerdeydi. Baya sisti gelisimi yavasladi. Ama 36ya kadar devam etti bu surec. Bebek dogdugunda 36. Haftada olmasi gereken gelisimi 32 de kalmisti ama kuvozde bile kalmadi bebegi sadece zayif dogdu her hfta protein tahlili verdi ve tansiyonunu takip etti. Insallah bisey olmaz zamaninda gelir bebisin. Merak etme sen.Kızlar kontrolüm vardı bugün. Nstye girdim. Doktor her zamanki gibi kan akışlarına baktı. Bacak uzunluğu, kafa çevresi hepsi güzel gayet iyi. Ama gelgelelim karın çevresi 7 gün geriyken 10 güne çıkmış. Kilosu şu an 2025 gram. Anlamıyorum heryeri güzel gelişiyor, kan akımları da gayet güzel. Ama kilo az alıyor. Abartılacak bir şey yok diceksiniz belki ama ben ilk hamileliğimde preeklampsi ( gebelik zehirlenmesi) geçirdim. Tek korkum bi daha geçirmek. Tansiyonumu ve bebek hareketlerini daha yakından takip et dedi doktor. İnşallah bu bir haftada gerilik azalmış olur.
Canim esinin anlasmaniza ragmen ailesine soylemesi kötü olmus ama biz biraz duygusal donemlerdeyiz sanirim ondan da abartiyoruz. Takma biseyi kafana canim bosver. Bebekteki de onemli bisey degil allahin izni ile. Ama gorumcenin yorumlar entersan olmus tabi bu da gercek.Ya kızlar nolur bu hafta canımızı sıkacak birşeyler daha olmasın herkesın haftası full sağlıklı huzurlu gecesin inşallah bende birsey anlatıcam belki amannn sende nelere takıyorsun diyebılırsınız ama konuşacak kımsem de yok catlayacagım .. gecen hafta bebegımızle ilgili yaşadığımız sıkıntı ki inşallah onemli degıldır ama annelik ınsan herşeye takıyor esıme soyledım ki bak ben bu konuyu kımseyle paylaşıp konuşup konuşul konuşup kafamda büyütmek istemıyorum dedım aılelerımıze bahsetmeyelım dedım yazdım da kendısıne ıs teyken ben aıleme de bahsetmedım abartacak bırsey yok kımse uzulmesın diye biz kontrolden çıkar çıkmaz biz bu konuşmayı yapmadan önce koştur koştur anasını aramış anlatmış bana da soylemedı anlattım diye 2 gün sonra benı görümcem aradı ayyyyyy noldu cok büyük sıkıntı atlatmışsınız diye bende abartma bişey yok falan dedim k.v aramaz bayramdan bayrama konuşuruz o aramadı neyse birde benim o bilmiş gorumcem bana sende ye o zaman yemiyorsun bak falan deyınce bende şartel attı saydırdım biraz sanıyorlarki sen 20 kilo alınca bebek 5 kilo doğuyor kı bızım bebegın kılo va gelısim sorunu yok yani mevzunun yemekle alakası yok kendılerı biraz iri kıyım aıle bende cok zayıftım 47 kilo hamıle kaldım şimdi 54 um yanı normal kılodayım neyse yanı saydırdım biraz kapattım ağladım cok canım sıkıldı benı suçladı böle sankı ortada birşey varmış falan gibi sonra esımı aradım ona ayrı söylendım ek çokta ona canım sıkıldı ben söyleme dıyorum ınadına soyluyor ya evlendıgomız den beri degısmedı gıttı adam ya en küçük seyı bıle annesıne anlatıyor hergun annnesı arar açmazsa küser falan trıpler sınır oluyorum kızlar biz aıle olamadık gıbı sanki ama 2. Bebegımiz gelıyor esımı degıstiremıyorum napmalıyım kac gündür yüzüne bile bakasım gelmiyor yanı adamın her hareketlisi bana batıyor
canım yalancı kasılmalar çoğaldıkça doğum kasılmasına dönüşüyorKızlar bebegım karnımı kasıp duruyor bugun. Son ıkı saatte 20 kere fln karnımı kastı, herbırı 4-5 sn suruyor bendemasamda calısıyordum sımdı sol yanıma uzandım bıraz daha sakınlesmıs gıbı. Sert bebek hareketı gıbı basladı ama bukadar arka arkaya kasılma hıc olmamıstı braxton hicks dedıklerı yalancı dogum kasılmaları mı bunlar acaba? Boyle bırsey yasayanınjz oldu mu? Buarada bel agrısı kanama fln hıssetmıyorum
canım benim electrolüx marka ama hiç bi kıyafeti çekmedi bizimkiler de çekmiyordu zaten. ama şimdi seninki nasıldır birşey diyememCanım bende Siemens kurutıcu var.kurutucuda Bebek kıyafetleri çekiyor mu ? Benim pijamalarım kurutucuda hep çekti de ondan soruyorum.-
26. Haftada doğmuştu canım. Evet yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Zayıf doğsada sorun değil besler büyütürüz. Yeter ki yoğun bakım süreçlerini yaşamayalım hiçbirimiz inşallah.Canım ya çok üzüldüm. Bu sefer her şey çok güzel olacak inanalım ve hep dua edelim. Kaçıncı hafta da doğmuştu ilk bebeğin?
Bak şimdi artık çok az kaldı doğsa bile yaşama şansı çok yüksek.
Öncesinde de biraz gerilik vardı. Su tüketimini arttır protein arttır,balık ye bol bol falan demişti. Bide kan pıhtılaşması olanlar da genelde zayıf doğar bebekler demişti. Ama bugün beslenme açısından birşey söylemedi. Tansiyon ve bebek hareketlerini çok dikkatli izle ve ufak şüphede hemen gel dedi.Canım inşallah bir an önce kilo alır haftası o yakalar.peki doktor bebişin kilo alması için ne önerdi?
Dikkat ediyorum ama beslenmeyle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Benim vücudum beslemiyor bebeği ilkinde de böyle bir problem yaşamıştım daha ağırını.canım beslemmene dikkat ediyo musın?
benim de bi ara karın çevresi gerideydi de beslenmeyle biraz düzeldi gerçi hala geri ama biraz ondan sordumDikkat ediyorum ama beslenmeyle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Benim vücudum beslemiyor bebeği ilkinde de böyle bir problem yaşamıştım daha ağırını.
canım benim doktorum 32. hafta dolduktan sonra herhangi bi gün alabilirsin demişti zaten gün olarak yazmıyor. eğer çalışmak istemiyorsan erken almanda fayda var. çalışacaksan farketmiyor o hafta içinde alabilirsin. çalışamaz alacaksan fazladan çalışmış olursun 32+2 yada 32+5 de falan alırsanKızlar merhaba. Benim iş yerinde epey sorunlarim var yazamıyorum size aklimda burda hep. Çalışamaz raporunu tam 32+0 da mı almamız gerekiyor. Yoksa o hafta içinde alsak oluyomu? Nette çok farkli yorumlar var kafam karıştı yardımınızı rica ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?