- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #15.161
Ne güzel düzelmiş canım. Sorunsuz geçiririz bu dönemleri inşallahbenim de bi ara karın çevresi gerideydi de beslenmeyle biraz düzeldi gerçi hala geri ama biraz ondan sordum
ama hala bacak boyu ve baş çevresine göre geride karın çevresi ama doktorum çok önemsemedi. şimdi sen yazınca acaba önemsemeli miyiz dedim bendeNe güzel düzelmiş canım. Sorunsuz geçiririz bu dönemleri inşallah
Emin ol önemsemediyse gerçekten önemsizdir. Benim önceki durumundan ve geriliğin artmasından kaynaklı bu tedirginliğim. Seni de korkutmak istemezdimama hala bacak boyu ve baş çevresine göre geride karın çevresi ama doktorum çok önemsemedi. şimdi sen yazınca acaba önemsemeli miyiz dedim bende
harikasın valla ben heralde dayanamam her şeyi çok erken yaparım diyordum hala birey yapmış değilim nedense bir türlü ksımet olmadı. bugunde gectı . inşallah yarınaBebeğin dolaplarını ayarladım, rafları aylara göre kıyafetleri yerleştirdim. Banyo malzemelerini tamamladım. Sepetini vs. yıkadım nevresimlerini falan hallettim. Bezleridir, boğulma önleyici yastığıdır yan yatma yatağıdır vs. ıvır zıvır ne varsa öncekilerden kalma yıkadım temizledim, dolabına kaldırdım. Kıslık battaniyeleri yıkayıp hurcladım. İşte vakit geciriyorum, sıcaklar hiç cekilmiyor bunlarla az bir oyalandım.
Ya benim 32. Haftam 5 ağustosta doluyor. Ben 1-15 agustos yıllık izin kullanıcam. Oyuzden 5inde çalışabilir alıcam 16sında çalışamaz alicam. Farkeder mi çalışabilir raporu icincanım benim doktorum 32. hafta dolduktan sonra herhangi bi gün alabilirsin demişti zaten gün olarak yazmıyor. eğer çalışmak istemiyorsan erken almanda fayda var. çalışacaksan farketmiyor o hafta içinde alabilirsin. çalışamaz alacaksan fazladan çalışmış olursun 32+2 yada 32+5 de falan alırsan
canım normalde özelde nasıl sayıyorlar bilmiyorum. bizde raporlar izinler çalışabilir raporundan sayılmıyor. yani çalışabilir alıp rapor veya izin alınca o haftayı eklemiyor meselaYa benim 32. Haftam 5 ağustosta doluyor. Ben 1-15 agustos yıllık izin kullanıcam. Oyuzden 5inde çalışabilir alıcam 16sında çalışamaz alicam. Farkeder mi çalışabilir raporu icin
Canim oncelikle gecmis olsun bende gecen hafta carsamba gunu doktordan ayni sorunu duydum, bugune kadar hersey yolundaydi fakat son muayenede boyle birsey soyledi ve elimden birseyde helmiyor kendime strees yapmaktan baskaKızlar kontrolüm vardı bugün. Nstye girdim. Doktor her zamanki gibi kan akışlarına baktı. Bacak uzunluğu, kafa çevresi hepsi güzel gayet iyi. Ama gelgelelim karın çevresi 7 gün geriyken 10 güne çıkmış. Kilosu şu an 2025 gram. Anlamıyorum heryeri güzel gelişiyor, kan akımları da gayet güzel. Ama kilo az alıyor. Abartılacak bir şey yok diceksiniz belki ama ben ilk hamileliğimde preeklampsi ( gebelik zehirlenmesi) geçirdim. Tek korkum bi daha geçirmek. Tansiyonumu ve bebek hareketlerini daha yakından takip et dedi doktor. İnşallah bu bir haftada gerilik azalmış olur.
Aa bilmiyodum. Ozaman onu ogreniyim iyice ben. Tesekkurler cnımcanım normalde özelde nasıl sayıyorlar bilmiyorum. bizde raporlar izinler çalışabilir raporundan sayılmıyor. yani çalışabilir alıp rapor veya izin alınca o haftayı eklemiyor mesela
Sağol canım sana da geçmiş olsun. Ne kadar gerilik var. Kan akımlarına bakıldı mıCanim oncelikle gecmis olsun bende gecen hafta carsamba gunu doktordan ayni sorunu duydum, bugune kadar hersey yolundaydi fakat son muayenede boyle birsey soyledi ve elimden birseyde helmiyor kendime strees yapmaktan baskainsallah haftayi yakalar bebeisler
1 hafta gerilik var canim, ben abd de yasiyorum kan akimlarina falan bakti sanirim ama bisey soylemedi. Endise etme 2 hafta sonra gel yine bakicaz dedi ama gelde endise etme iste.. insallah duzelir canim yaa.. benimde bu ucuncu hamileligim. Ilk ikisi dis gebelik oldu. Bu bebegimizde tup bebekSağol canım sana da geçmiş olsun. Ne kadar gerilik var. Kan akımlarına bakıldı mı
Canım yemek sonrası gergınlıgı ayrı ama busefer ılk kez bebegım karnımı kastı. Once bebek hareketı sandım kolunu bacagını gobegıme dayıyor arada dısarıdan bakınca bır kutle gobegıme dayanıp ınıyor gıbı aynı oyle basladı ama cok sık arka arkaya karnımı kasmaya baslayınca bende masabasındayım calısmaya devam edemedım. Indım doktor odamızda yatak vardı bı saat fln ınıp uyumusum sol yanıma donup derın nefes alarak uzandım bebegım sakınlestı. Pozısyon degıstırmek onemlıymıs dıye okumustum bende ıse yaradı. Yanı kasılma gıbı hıssettım ama cıddı bır kasılmamıydı onu bılemıyorum ama ılk kez yasadıgım sıklıkla olunca panık oldum. Karnım yoktu yemek ustune milkshake yedım ustune tatlı yedım 3 saat ıcınde defneyı durduramadım. Bıde tansıyonum 9/6 olmus ogrenınce tuzlu bırseyler yedım doktorum da dınlenınce gecıyorsa dınlenmeye devam et dedı. Kasılmalar mı braxton hıcks basladı mı dıye sordum bılemıyorum sadece uzan dınlen dedı. Bugece kasılmaların olursa takıbını bırakma yıne pozısyon degıstırıp ustesınden gelırsın dedı. Kırmızı alarm durumunda benı ara ama pozısyon degıstırmekle gecen kasılmalar bugece de olursa gunduz bana gel bir nst ıle bakalım dedı. Bebek dönmeye baslayabılırmıs bu hafta o esnada boyle kasılmalar olması da mumkun mu acaba? Suan ıyıyım kızlar doktorun dedıgı gıbı dınlenıyorum sağolun hepinşzBenim karnım geriliyor ama benimki gazdan yarım saat yürüyüş yapınca gerginlik kalmıyor ve hep yemekten sonra geriliyor.senin karnın tok mu aç mıydı?
ay canm ya hani hep söyle derler çocuk olunca erkekler babalk iç güdsyle degişr die bende hep onu bekliyorm ama senin yazni okuyunca acaba benmkide mi degismez dedim bizdedr en kücük sey onlara anlatlr benm evimn her köşesini bilirler eşim sayesinde annesine herseyi ince ayrintisina kadar anlatmayi cok sever galiba degistiremicz onlrn bu huylarini bide şu gorumcelern çok bilmişligi yok mu benim görmcem de gecen uyudgm uyandgmda bana resmen sen bile bile bebegi ucnde öldurecen dedi neymiş uyurken hep saga sola dönüyomuşum e uyku hali kim uykudayken ne yaptigini bilir ki en iyisi kimseyi takmicaz valla yoksa her bir agizdn bi laf cikiyo
OO canım o bizde bayadır var kız olduğu için daha bilmişlik yapıyor hep göbek deliğinden ne yerse paylaşıyor öpüyor seviyor bazen kızıyor :)) evet gözümüz hep üstünde olması lazım bende diyorum o başlarda yemek yemicek emicek falan diye bizimki çok hevesli bi gelsin artık diyor ama doğduğunda huy değiştirmesinden çok korkuyorum kv yok annem de cok yakın değil hep benimle kızım bakalım napcaz
canm maksat insani cileden cikartmak bign ögln kaltukta uyuya kalmşm oyle görms hem bide insan uykulyken ne zamn nasil.dondgnn farkina varsn ki konuşmak içn bazen boş boş konusuylr işteBenim doktorum evet sola yatinca bebege daha iyi kan gidiyor ama eger saga yattiginda rahat ediyor rahat nefes alabiliyorsan sagada yat hic cekinme kndine iskence cektirme dedi bende o sekilde yatiyorm bi biyana bi bi yana o an nasil rahat ediyorsam.Hayir bide utanmadan nasil soyluyor ya seni uyurken mi izliyormus havalar sicak acik secik ginioruz cogumuz evde bi yerin acilsa gorunse utanmicakmi tovbee
Ben çilek mobilyadan aldım beşiği yatağı da oradan aldım. Üzerine de ince bir yün yatak yaptık.bayanlar bebek beşiklerinize hangi çeşit yatak aldınız acaba
İşte endişe etmemek elde değil. Mümkün olduğunca sakin kalıp bir sonraki muayeneyi beklicez artık.1 hafta gerilik var canim, ben abd de yasiyorum kan akimlarina falan bakti sanirim ama bisey soylemedi. Endise etme 2 hafta sonra gel yine bakicaz dedi ama gelde endise etme iste.. insallah duzelir canim yaa.. benimde bu ucuncu hamileligim. Ilk ikisi dis gebelik oldu. Bu bebegimizde tup bebek
Bende 26 yaşındayım canım doğma büyüme bursaliyim ben de :)Yaş 26 3 yıl 1 aylık evliyim ne yazıkki istanbuldan yazıyorum
Aynen canim haklisin. Guzel haberlerimizi paylasmak nasip olsun insallah..İşte endişe etmemek elde değil. Mümkün olduğunca sakin kalıp bir sonraki muayeneyi beklicez artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?