- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #15.201
günaydın. inşallahGünaydın güzel anneler,sağlıklı ve keyifli bir gün geçiririz inşallah
günaydın..Kızlar iyi akşamlar.. Benim bu hafta son çalışma haftam 33 hafta dolduğunda işi bırakıyorum bir aksilik olmazsa .. 38. haftam dolduğunda tam bayramın ilk günü (kurban) bu yüzden bayramda bir yere gitmeyi düşünmüyoruz.. Yani ailelerimiz uzak değil ama yakın da değil 1-1.5 saat en az yol var. Ki ordan da köylere geçiyoruz bayramlaşmaya falan filan. Sizin fikirlerinizi de almak istedim .. İnsallah bir sey olmasın ama insanlar kurban telasındayken (bizimkiler kesecekmi bilmiyorum gerci) yollar kalabalıkken hiç o topa girmeyeyim diyorum evimde yurdumda sakin sakin durayım sıkılsam da :))
Sırası şöyle oldu. Gelişimi geriledi tansiyonum çıktı. Tansiyonum çıktıkça gelişimi daha da geriledi. Doğumdan 5 gün önce idrarda protein yoktu. 5 gün sonra iyice yükseldi tansiyon. Plasenta ya zarar verdi. Kan akımları bozuldu. İdrarda protein bulundu. İdrarda protein çıkışı benim organlarımın zarar gördüğü anlamına geliyor. Geri dönüşü yok,ilerleyen bir durum. Acil doğuma alındım. Doğumdan hemen sonra tansiyonum normale döndü.Ben preeklampsiyi idrarda protein ile birlikte tansiyon yüksekliğine bağlı olan durum sanıyordum idrarda protein olmadığı halde mi ilk bebeğinde gelişimi geriledi ?
Aynen canım doğru düşünmüşsünüz. Hiç gerek yok riske
Canım bizim de aileler çok uzakta değil ama yine de riske atmak istemiyorum.biz de bayramı evde geçireceğiz.
günaydın..
kesinlikle evden çıkma derim..kritik haftalar çünkü..aramızda 3 hafta var ben bile dışarı çıkmayı düşünmüyorum..benşm dr son 3 aylık döneme girdiğimden beri seyahati de yasakladı zaten..gelecek bayram bebişinle gidersin işallah el öpmeye
Günaydın güzel anneler,sağlıklı ve keyifli bir gün geçiririz inşallah
Günaydın kizlar korse aldınız mı bel korsesi Mi Slip korse mi aldınız ne kadara aldınız internette pek yorum yok. O yüzden karar veremedim
canım hergün biraz biraz yaptım. Şöyle okuyunca hepsini bir günde yapmış gibi olmuş. Mümkün değil iki merdiven cıksam soluk soluğa kalıyorum zaten bir de bu sıcaklar. Ufak ufak basla bak bir bakmıssın bitmiş. İş aslında başlamakta yatıyor.harikasın valla ben heralde dayanamam her şeyi çok erken yaparım diyordum hala birey yapmış değilim nedense bir türlü ksımet olmadı. bugunde gectı . inşallah yarına
Banada bel korsesi almak mantıklı geliyor çünkü Slip ve paçalı korseler lavaboda zor olur galiba bu korseyi nerden almış arkadaşın yerini söyledi mi yoksa bel korsesi diye mi tavsiye etti canımBen de tam bu konuda düşünüyorum bu sıralar. Gebelikten önce zaten 4-5 aylık gibi bir göbişim vardı şimdi iyice kalsın istemiyorum. doktorum ne zaman kullanmamı uygun görürse medikalden alacağım. arkadaşım ikiz doğum yaptı 45-50 kg idi 80 ile dogum yaptı görseldeki gibi korse kullandı cok memnundu bana da önerdi. fiyatı da ucuk değil.
Banada bel korsesi almak mantıklı geliyor çünkü Slip ve paçalı korseler lavaboda zor olur galiba bu korseyi nerden almış arkadaşın yerini söyledi mi yoksa bel korsesi diye mi tavsiye etti canım
Tamam canım teşekkür ederimcnm yerini söylemedi ama internette gördüm çok yerde medikal ürünüymüş medikallerde de vardır çok değişmez sanıyorum görseli attığımda aynen böyleydi dedi
Şu herşeye çok karışan kv, görümce, elti olayını bi türlü anlayamıyorum. Ve duydukça cinlerim tepeme çıkıyo..
Allah'a şükür öyle bi sorunum yok, yani 6,5 yıldır yok, inşaAllahta olmaz, inşaAllaah hiç kimsenin olmaz..
Evliliğin ilk başlarında kv.den bişeyler olcak gibi oldu, 'hoca da durur mu? hemen yapıştırmış cevabı' hesabı çemkirdim
Ama hiç kırgınlık yaşamadık çok şükür, hatta çok çok severim eltimi de görümcemide kv.mide, lakin benim fıtratımda var, ters bişey yaşarsam, yada iğneli bi laf, art niyetli bi hamle gibi ne olursa olsun ve bunu kim yaparsa yapsın anında kılıcımı çekerim. Durduk yere saygısızlık yapmam asla, sevgimi dibine kadar gösteririm, aşk yaşarım herkesle ama tersim pistir, herkeste bilirbu yüzden kimse kırılmaz bana ve çekinirlerde, ama en çokta beni severler çok şükür
Aman Allah bozmasın, herkesin de daha iyi olsun!
İşte o yüzden anlayamıyorum bazı şeyleri, neden karşı tarafın herşeye karışmasına, strese sokmasına, incitmesine, üzmesine bu kadar izin verilir anlamıyorum..
Galiba biraz kocayla da alakalı, yani bi koca "tabiri caizse" karısının ezilmesine izin veriyosa, o hanım daha kolay ezilebiliyo..
Yani o kadar sinir oluyorum ki hadsiz insanlara, kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin nolur. Hadlerini bildirin, yani saygısızlık çirkeflik saldırganlık gibi değil de, tatlı tatlı da 'onu ben taşıyorum karnımda, kim ıkınırsa ıkınsın asla benden daha çok kimse onun sağlığını, iyiliğini düşünemez, bu yüzden sen sıkma canını, o benimle güvende..' falan diyebilseniz mesela..
Yanlış anlamayın nolur, sadece hiç kimsenin üzülmesini istemediğimden bişeyler söylemek istedim
ben kilot gibi biraz daha uzun olanları kullandımGünaydın kizlar korse aldınız mı bel korsesi Mi Slip korse mi aldınız ne kadara aldınız internette pek yorum yok. O yüzden karar veremedim
liste yapmıştım evde kaldı akşam yazayım canım olur mu?
Amin canım benim..Sen nasılsınAyy canım ya sıcaklarda normal insanlar uyuyamıyor biz daha zor uyuyoruz birde işe gidenler Allah yardımcınız olsun
bebek için
2 hastane çıkışı- bez-mama-biberon-emzik-yedek battaniye hast çıkışından biraz daha kalın- çıkışta yüzünü örtmek için örtü-alt açma örtüsü kullan atlarsan-alt silme pamuğu-ıslak pamuk mendil-pişik kremi-agız mendili-bebek yatağıniçin çarşaf
kendimiz için
süt sağma makinesi hastanede de var ama ben kendiminkini kullanmayı tercih ediyorum- 2-3 gecelik istersen pijama da olabilir ben gecelikle daha rahat ettim- çorap- makyaj çantası-göğüs pedi-göğüs ucu kremi-terlik-taç bandana-lohusa pedi -havlu- tuvalet kağıdı- klozet örtüsü her ihtimale karşı bizim özel hastanelerde olmayabiliyor-bolca iç çamaşırı-emzirme sütyeni yada atleti- diş macunu dırça-jöle-bebek kapı isimliği- hastane odasını süslemem için süsler- gelenler için kolonya çikolata-ben dağıtacağım süsleri hastaneye götürmüyorum eve gelenlere veriyorum basıları kohusa şerbeti ve süsleri de götürüyo süt artırıcı çay
Ben çalışmaya isyan ederken seni görünce haksızlık ettiğimi anladım canım yaasıcakla fena öglene kadar güneş alan odam var ofis yokuşta 6:50 de otobüse biniyoruz indikten sonra yarım saat yürüyorum/ ofiste klima yok minik masa üstü fan var bi ayaklarıma bi yüzüme tutuyorum evdede ne klima ne vantilatör işin kötüsü 15 güne evin yakınına hayvan pazarı kurulucak cam kapı açamıcam ne olcak bilmiyorum. Ayaklarıma bacaklarıma taş baglamışlar gibiyim şişlikten zor yürüyorum. dünde oğluşumun odasını boyadı babası :d
34. haftadayım canım. canım benim ilki erken olunca bundan da korktuğum için etken hazırladım
canım ac karın çevresinin ölçüsünü ifade ediyor zaten her kontrolde doktor baş çevresine karın çevresine ve uyluk kemiği uzunluğuna bakar ve tahmini bir kilo çıkar bu sonuçlara göre. Verdiği ultrason kağıdında yazar bütün bu ölçümler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?