Mervecim senın hastanede doğum yapacak arkadaşa demişlerki portbebe olmadan çıkartmıyoruz bebeği demişler.
sırf o gun için kız portbebe almış. kanguruya asla izin vermezler. o kızın pusetide vardı üstelik.
hastanene mutlaka sor derim...
Ordaki bakteriyi temizliyormuş. Şöyleki anlatayım hemen :) küçük bir soğanı ortadan ikiye bölüyoruz poşete koyup hastaneye götürmek için hazırlıyoruz yada birinden rica ediyoruz, birini bir göğsümüze birini diğer göğsümüze kapatıp dairesel hareketlerle 2-3 dk masaj şeklinde sürüp sonra ıslak bir pamukla siliyoruz, silme kısmını bebişlerimize kokmasın diye yapıyoruz. Sonrada hemen ardından emzirmeye başlıyoruz :) benım bır arkadasıma babannesi söylemiş o yapmıstı ve onun tavsıyede bulunduklarıda yaptı hiç birinde olmadı. O acıları cekmektense denemeye değer.
Kesinlikle deniyeceğim umarım işe yarar çok dua ederim sana, şimdiden teşekkürler :)
o ne saçma seymiş tatlım ya eski usul dıye almam asla dıyodum bıde onu mu alacağım şimdiMervecim senın hastanede doğum yapacak arkadaşa demişlerki portbebe olmadan çıkartmıyoruz bebeği demişler.
sırf o gun için kız portbebe almış. kanguruya asla izin vermezler. o kızın pusetide vardı üstelik.
hastanene mutlaka sor derim...
teşekkürler canım puset almak ıstemıyodum bellikı portbebe alacağımAcaba hangi hastane merak ettim? Öyle saçmalık mi olur kesin ben olsam arıza çıkarırdım. Ben kucağımda çıkardım hastaneden öyle bir dayatmada garip geldi.
Ayrıca hemen doğum sonrası omurga açısından bebeğin kanguruya koyulması uygun değil canım.
Modakodaki çıkışa yakın olan çilekten aldık. 8 Nisan'da teslim edilmesini istedik. Yanlış hatırlamıyorsam 7-10 gün sonra teslimat yapıyorlar hemen isterseniz. Bizim oda hazır olmadığından Nisan dedik
Ben ayva çekirdeklerini şimdiden buzlukta biriktiriyorum işe yarar inşallah öyle de yoksa açık yerde kurutsammıkiBenım arkadasımda o krem hiç işe yaramamıstı, bi faydasını görememişti maalesef. 7. ayda başlamak gerekiyormuş kremlere. E vitamini kapsülleri oluyo ya onlarında birtanesini delip zaman zaman sürmek faydalıymıs. Kınayı duymadım ama bebek ilk emmeden önce soğan sürmek gerekiyormuş ki onu deneyen arkadaslarım cok %100 sonuc aldılar. İlk emzirme hastanede oldugundan hastane cantalarına koydular :) ama tabı bunun ıcın ilk bebek olması gerekıyormuş,ilk emzirme yani.
Birde Allah korusun yaralar olursa ayva çekirdeğinden jel yapıp sürmek birebir tedavi sağlıyormuş.
Son olarakta tahinin üzerine cıkan yağ birikintiside şifa oluyormuş.
Aklınızda olsun kızlar.
Ne kadar surdu bu sureclazımlıktan ziyade çocuklar alaturka tuvaletten daha çok hoşlanıyorlar çünkü su döküyor rahatça oynuyor ben öyle yapmıştım oğlumda çişini yapsada yapmasada bir sürü çiş şarkısı uydurup tuvalette söylüyordum dans ediyordum neler neler oda tasla su döküyordu sürekli inan yarım saat bunları yapıp çişini tutup dışarı çıktığında yaptığı oldu olsun öğrendi sonunda vazgeçme birde klozet aparatından korkuyorlar çünkü çok dengeli değil düşecek gibi hissediyorlar
Ne kadar surdu bu sureclazımlıktan ziyade çocuklar alaturka tuvaletten daha çok hoşlanıyorlar çünkü su döküyor rahatça oynuyor ben öyle yapmıştım oğlumda çişini yapsada yapmasada bir sürü çiş şarkısı uydurup tuvalette söylüyordum dans ediyordum neler neler oda tasla su döküyordu sürekli inan yarım saat bunları yapıp çişini tutup dışarı çıktığında yaptığı oldu olsun öğrendi sonunda vazgeçme birde klozet aparatından korkuyorlar çünkü çok dengeli değil düşecek gibi hissediyorlar
Yok cnm kanguru cok uygun olmazarkadaşlar doğumdan sonra hastaneden çıkarken bebeği kanguruda taşımanın sakıncası varmıdır sizce
İLk 6 ay uzmanlar kanguru önermiyorlar kalça çıkıklığı içinarkadaşlar doğumdan sonra hastaneden çıkarken bebeği kanguruda taşımanın sakıncası varmıdır sizce
Olsun cnm bende cok yiyorumkızlar bugün 25+3 ün ve 8 kg almış bulunmaktayım
ne güzel 15 gün hiç kg almamıştım...
bu hafta 1 kg daha almışım...
tabi bu hafta yediklerimi kim yese bu kadar alırdı
sabahtan başladım oburluğa..canınız çekmesin diye yediklerimi saymayacağım ama haricinde1 büyük ekmek yemişimdir
kızlar bugün 25+3 ün ve 8 kg almış bulunmaktayım
ne güzel 15 gün hiç kg almamıştım...
bu hafta 1 kg daha almışım...
tabi bu hafta yediklerimi kim yese bu kadar alırdı
sabahtan başladım oburluğa..canınız çekmesin diye yediklerimi saymayacağım ama haricinde1 büyük ekmek yemişimdir
Göğüs ucu çatlak kremini doğumdan önce kullanmak gerekiyomuş canlar en iyiside lansinoh muş forumlardan okuduğum kadarıyla sizin varmı bildiğiniz araştırdığınız birçok markanın var aventinde var ama bu kremlerden alıp kullanalım
Olsun cnm bende cok yiyorum
82 olmusum
Haftada iki kilo aliyrm puhaha:)
Toplamda 9 oldu:)
Bu arada boyum 180 olduugunu hatirlatiyim
Tek guvencem
İnsan gibi yemiyrm ki
Bi tabak corba dort tabak yemek yedin gecen gun:))
Ya cnm istah bir acildi pir acildicanım boyun çok uzun maşallahın var...
ben de bugün iyice abarttım...neyse akşama tek salata yemeyi düşünüyorum...
tekrar diyete başlamam gerek bugün de diyetisyen randevum vardı gitmedim
Güle güle güzel günlerde kullanın inşallahGüle güle kullanın inşallah... biz de odamızı çilekten aldık softy modelini aynı şekilde Nisa'nın 2.haftası istedik teslimatı... hemen istersen de 1 hafta içinde getiriyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?