Canım bana da doktorum meyvenin yanında süt veya süt ürünleri tüketme demiiti.meyvenin vitaminini alamıyomusuz o zaman.aradan iki saat gecince süt yada yogurt ye dedi.aynı sekilde kuruyemiş yiyincede iki saat sonra süt ürünleriHurma, nar, maydonoz tuketılmemelı dıe aklımda
Son zamanlar kolay dogurayım dıye yedım ama 40+3 de dogurdum:)) bende bir işe yaramadı
Gercı bebegın huyu da guzel olurmus dıyorlar
Oglum maşallah ıyı huylu bır bebek
Bu arada sekerı olan ya da rıskı olan arkadaslar
Meyve yanında sut içersenız hatta sute tarcın koyarsanız şekerı dengeler
Benım mıdem meyve yıyınce çok yanıyor
Meyve yıyemıyrm:s
Cok sagol, hepimizin bebisine masallah. Saglikla kucaklayalim ins.maşallah bebeğine allah nazardan saklasın.
Sagol canim. 5 boyutlu mincirmanin yerini hicbir sey tutamaz tabii kiHosgeldiin
Maşallah kuzucugaa. Bizim 3 boyutlu fotogafimiz yok o yüzden bayılıyorum bu fotolara neyse inşallah 3 ay sonra 5 boyutlu minciririz
Haklısın canım.. insan heyecanla mutlulukla bazen anlatıyor burada ama üzduklerimiz varsa affola .. dikkat etmek lazım doğru diyorsun
Bu arada @hazelnut123 nerelerde ben mi göremedim.. haber var mi
canim bebeğinin fotolarini gordum ne guzel de poz vermis size masallah ona benim kizim cok nazli cikti ellerini yuzunden bir türlü cektiremedik goremedim yuzunu oglum gostermisti guzel bi fotosu var bebisine benziyo hatta gorunce bi garip oldum :) saglikla al insallah kucagina bende inatci kizimi ekliyim bisey belli olmuyo ama :)Sagol canim. 5 boyutlu mincirmanin yerini hicbir sey tutamaz tabii ki
Canim cok tesekkür ederim, belki de ogluslar benzeyecek birbirine ha, ne güzel :) Kizin resmen saklanbac oynuyor sizinle cok sirin hihicanim bebeğinin fotolarini gordum ne guzel de poz vermis size masallah ona benim kizim cok nazli cikti ellerini yuzunden bir türlü cektiremedik goremedim yuzunu oglum gostermisti guzel bi fotosu var bebisine benziyo hatta gorunce bi garip oldum :) saglikla al insallah kucagina bende inatci kizimi ekliyim bisey belli olmuyo ama :)
canim bebeğinin fotolarini gordum ne guzel de poz vermis size masallah ona benim kizim cok nazli cikti ellerini yuzunden bir türlü cektiremedik goremedim yuzunu oglum gostermisti guzel bi fotosu var bebisine benziyo hatta gorunce bi garip oldum :) saglikla al insallah kucagina bende inatci kizimi ekliyim bisey belli olmuyo ama :)
kızlar aslında bu beslenme ve gelişim muhabbetlerini birbirimizi kırmadan yaparsak bir problem yok.. Tabii ki bende çok üzülüyorum tüm sıkıntıda olan arkadaşlarımıza ama burası bizim aynı dönemde olduğumuz birçok insanla konuşabildiğimiz tek yer. Sevinçlerimizi de üzüntülerimizi de paylaşmalıyız.. zeyno nun ilk kötü haberinde topiğe bir kasvet havası çökmüştü,kimse ne yazacağını ne diyeceğini bilemiyordu. kimdi hatırlamıyorum biraz da olsun muhabbet değişsin diye bize kontrolünden iyi haberler vermişti. Bence o dönemde hepimize çok iyi gelmişti o paylaşım..nasıl ki zeynonun bebeği için dua ediyorsak,iyi durumda olan bebekler için de maşallah demeliyiz.. Yani benim düşüncem bu şekilde..
bir de bencebeatrices önde olduğunu söylemek zorunda hissetti kendini.Yani hepimiz o kadar kilo alıyoruz ki sanki onunki anormalmiş gibi davranmaya başladık,haliyle o da kendinde de bebeğinde de bir problem olmadığını hatta önde olduğunu söyleme ihtiyacı hissetti.hiçbirimiz doktor değiliz nihayetinde kendi doktoru problem yok diyorsa o kadar üstüne gitmemeliyiz.
Mesela birçoğunuzun doktoru 5.ay için 4-5 kiloya fazla diyorken benimki hiçbir şey demediği gibi kilo konusunda gayet iyi gidiyorsun dedi. Bu bünyeden bünyeye-bebekten bebeğe değişebilen bir faktör. O yüzden sadece boy-kilo hesabı yaparak birbirimizle kıyasa girmemek en doğrusu.
Eki Görüntüle 1963405
Ya su ana kucaklarina taktim kafayi
Simdi sunu soyleyeyim
İs yaparken oyun halisi muhtesem oluyordu
Koyuyordum oglumu, o oynarken ev supur mutfakta is yap rahattim
Simdi birakamam, abisi yalniz yakalarsa rahat durmaz
Eger ana kucagi alirsam yanimda tasiyabiliirum diye dusundum
Siz ne dusunuyrosunuz
benimde ilk aldığım şeylerden biri anakucağı. ben casual actıvıty rocher tercıh ettım. mağazaya başka model almaya gıttım ama orda fıkrım değişti, sağlamdı.fıyatıda dığerlerine nazaran ıyydı. eğer onu almasaydım chıcco ballonu ve tınylove cok begenmıstım.ama aralarında cok fark göremedim.özellıkle chıcco ıle. fıyat benım için önemlıydı o yüzden netten sıparısle aldım.269 tl ye.Chıcco balloon diye bir model var guzel gıbı
Bıde şu tınt lovelar çokmeşhur
Canim tesekkürlerBiz de karar verdik artik, Julien Can olacak Siz ne karar verdiniz?
kızlar aslında bu beslenme ve gelişim muhabbetlerini birbirimizi kırmadan yaparsak bir problem yok.. Tabii ki bende çok üzülüyorum tüm sıkıntıda olan arkadaşlarımıza ama burası bizim aynı dönemde olduğumuz birçok insanla konuşabildiğimiz tek yer. Sevinçlerimizi de üzüntülerimizi de paylaşmalıyız.. zeyno nun ilk kötü haberinde topiğe bir kasvet havası çökmüştü,kimse ne yazacağını ne diyeceğini bilemiyordu. kimdi hatırlamıyorum biraz da olsun muhabbet değişsin diye bize kontrolünden iyi haberler vermişti. Bence o dönemde hepimize çok iyi gelmişti o paylaşım..nasıl ki zeynonun bebeği için dua ediyorsak,iyi durumda olan bebekler için de maşallah demeliyiz.. Yani benim düşüncem bu şekilde..
bir de bencebeatrices önde olduğunu söylemek zorunda hissetti kendini.Yani hepimiz o kadar kilo alıyoruz ki sanki onunki anormalmiş gibi davranmaya başladık,haliyle o da kendinde de bebeğinde de bir problem olmadığını hatta önde olduğunu söyleme ihtiyacı hissetti.hiçbirimiz doktor değiliz nihayetinde kendi doktoru problem yok diyorsa o kadar üstüne gitmemeliyiz.
Mesela birçoğunuzun doktoru 5.ay için 4-5 kiloya fazla diyorken benimki hiçbir şey demediği gibi kilo konusunda gayet iyi gidiyorsun dedi. Bu bünyeden bünyeye-bebekten bebeğe değişebilen bir faktör. O yüzden sadece boy-kilo hesabı yaparak birbirimizle kıyasa girmemek en doğrusu.
Bnm doktorum dün şeker yüklemesi yapmadı. şayet bebeğin kilosunda anormal artış ya da suyunda fazlalık olursa yaparız dedi. belki de şekerin vardır..iyiyim canım yatıyorum hep bebişlerin birinin suyu fazla değişmedi malesef ama iyi düşünüyorum hep. bugün 50 gr. şeker yüklemesine gideceğim, tatlısız hafif kahvaltı yapıp gelin dediler, bakalım. Sen nasılsın?
valla maşallah ben sizi çok taktir ediyorum, keşke hepimiz sizin gibi olabilsek ama dediğiniz gibi herkesin yaşam tarzı ve bünyesi farklı, kilo alsakta almasakta sağlıklıca doğururuz inşallah :)Hanımlar, siz alın 5-10-20 kilo, yiyin beslenmenizi istediğiniz gibi yapın:) Ben ne diyorum, herkesin aile yaşamı, bebek beslenmesi kendisine. Ben bebeğimin sağlıklı olmasına, doktorumun beni doğrulamasına bakarım. İşin güzeli, kimseye yalan borcum yok :) Kilo almadım, bebeğim 1 hafta ileride. Umarım doğumda da bir sorun yaşamadan, hepimiz güzel güzel bebeklerimizi kucağımıza alırız.
Bu konu hakkında son yazışım.
Herkes istediğini yesin, içsin. Bebeğine şifa, kendisine can kan olsun.
Ben böyle iyiyim, bebeğim de iyi :)
ay insan vicdan azabı yaşıyor di mi? bende çok canım istediğinde hamileyim yicem tabi diyip yiyorum sonra kendime kızıyorum. Sonra Allah'tan diğer besinleri alıyorum diye kendimi ikna ediyorum böyle bir döngü içinde yuvarlanıp gidiyoruz işteBnm doktorum dün şeker yüklemesi yapmadı. şayet bebeğin kilosunda anormal artış ya da suyunda fazlalık olursa yaparız dedi. belki de şekerin vardır..
Lafı ağzımdan aldın. Bnm teyzem kilolu hamile kalmıştı (80 üstü) ayrıca karaciğerinde cidii yağlanması vardı. hamile kalınca doktor acilen diyete başlattı. günde 1 kilo yoğurt, etini meyvesini çerezini yedi. hiç aç kalmıyorum ama çok dengeli besleniyorum demişti. çikolatayı ağzına sürmemişti mesela. . teyzem doğumdan sonra eski kilosuna göre daha zayıftı ve de topaç gibi oğlu oldu. bu arkadaşında kendi kilosu eriyordur bebek besleniyordur diye düşünmüştüm ben. valla diyet yapıp bebeğini de besleyebilene bravo. almam gerekenleri alıyorum ama kolamdan hamburgerimden şekerlemelerimden de eksik kalmıyorum. şimdi koca bi paket haribo bitirdim ya.
Kızlar merhaba.İki hafta önce kontrole gittim doktorum "erken doğum riskin var bebeğin başı çok aşağıda doğum hizasına yakın bunun için bol bol yat ayaklarını akşamları hep havada tut" dedi.Ve benim iki haftadır kafam allak bullak.Haliyle bu duruma canım sıkıldı. Sizdede bunun gibi bi durum yaşayan var mı?
Canım aklında olsun soğuk soda içersende bebek hareketleniyormuş dr söyledi hemde mineral içerdiği için faydalıda ama sade soda24. haftada 9 kg, artık Dr. yürüyüşe başla dedi. Günde en az 30 dk yürüyorum. Benim minik bebeğim tatlı yedikçe çok hareket ediyor ve o kadar hoşuma gidiyor ki.. Normalde tatlı yemezdim ama şimdi sırf hareketlensin diye yediğim zamanlar oluyor. o zaman hiç kg düşünemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?