2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
her ne kadar annemle sorunlarım olsada ona masraf yaptırmak istemıyorum, bebegin büyük bıseyını almak ıstıyor kardeslerımle cunku babam yok ve annemın maası yok. bebek arabası vb gibi.
kv ve eşi emeklı ustelık ek iş yapıyor kp ev kendılerının ama 3-5 takım aldılar sadece... bide aynen kız tarafı yaparmış beşik vb nı utanmıyorda. işsiz kocasız kadından beklentıye giriyor.

bi dogsun neler alırmış, hıcte bısey almazlar. ortalıkta dolasırlar babaanneyız dıye. ay sinir oldum yıne hatırlayınca. bende aldırmıycam anneme. yada kendım parasını verip annem aldı diycem.eşimede bak sizinkılerın evine gıren paraya bak aldıkları 2 zıbına bak dıycem

Kizlar edin benj doguma alcaklar(

canım ne oldu bırden. hangı hastanedesın. kuzucukların sağlıkla gelsın ınsallah. iyi olur olmaz girersin yazarsın ınsallah...
annesi göktug alp ve zehra nil geliyorrrrr.....

kızlar bir ağır hissediyorum kendimi sormayın ....bugun defactodan yazlık kısa kollu hamılleıkler aldım. çok bunalıyorum uzun kollu gıyemıyorum. bu hafta raporluyum ama işede devam edecegım gelecek haftadan itibaren.

eğer 32. Haftada ayrılmışsanız izne doğum sonrası 8 hafta 37 de ayrılmışsanız 8+5 13 hafta doğum sonrası izniniz oluyor.doğum izninde maaşınızı ve tüm haklarınızı alırsınız doğum izni bitiminde ücretsiz izne ayrılabilşrsiniz ücretsiz izne başladığınız gün itibari ile maaşınızı alamazsınız

Benim eşimin eski halime dönmezsem boşarım gibi bir düşüncesi yok tabiki. Ama gıcık ben kilo aldıkça o diyet yapmaya başladı

ayy bugun bir komsu : densiz... yanında karısı çocuklarıda var. tabi çalıştığımız için cok görmuyoruz bırbırımızı.
eşime dıyorkı çıtır kızı ne hale getirmişsin dıyo...
aptal yaa. soylenecek laf mı bu.

Tövbe tövbe gerçekten Densiz. Söylenecek söz mu o adamın karısı için

Yu
Yuh artık ne terbiyesiz insanlar var

Ankarada olan arkadaşlar merve Karamahmutoğlu diye kadın doğum doktoru tanıyor musunuz. Hiç duydunuz mu. Bizim ile gelmiş de ankara etlik zubeyde den.

Herkese merhaba,
Şimdi şöyle bir sorum var ki, Doğum iznine ayrıldığımızda maaşımız yatacak mı, yoksa Doğum parası denen SGK'nın yaptığı ödeme 4 ay boyunca almadığımız maaşımız mı olacak? ( yani işgöremezlik raporu) bir fikri olan var mıdır acep

Eskidende erken doğum riski eminimki çok oluyordur ama bu zamandaki gbi bizim gibi ha dedim mi gidilmiyordu o yüzden bizim kadar bebeğin her halinden eskilerin haberi yoktu bence...

Eskidende erken doğum riski eminimki çok oluyordur ama bu zamandaki gbi bizim gibi ha dedim mi gidilmiyordu o yüzden bizim kadar bebeğin her halinden eskilerin haberi yoktu bence...
Evet gerçekten öyle. Kaynanam iki defa erken doğum yapmış evde ikisi de vefat etmiş. Daha yeni cahil kadın. Anlayışlı bi kaynanası da yokmuş. 7 aylık doğum yapmış. Ertesi gün tarlaya ise göndermişler. Bebeği de vefat etmiş zaten. Anlatıyor bana öyle. Neden korktum acaba diyo. Şimdiki aklım olsa korkmazdim gitmezdim çocuklarımı bırakıp da diyo. Ne zorluklar. Yine çok şükür bize. Arabalar var. Dolmuşlar metrolar var. Hamdolsun.

Bizim hemen olmadı bebek. Uğraştım hatta. Sonra kafana takmadığim umursamadigim bi anda oluverdi. Esimle konusurduk. Ben derdim çok var boyle etrafta olmayan. Yada olan varsa tedaviyle neden böyle falan diye. Eskiler hemen kalirmis hamile. Esimde derdi eskiden ölümler çoktu ama diyo. Simdi hemen müdahale edilebiliniyor. Mesela bizim köyde bi kadın ölü mu defirdi artik yoksa doğdu öldü mj bilmem. Hemen hocayi aramışlar. Gelmiş gömmüşler. Sonra soruşturma başlatılmıştı. Cahillikte var tabi. Ama simdi herkes bilinçli çok şükür.

Ben kaynanam anlatınca çok ağladım gerçekten yine gelin ilk iki bebekte erken doğum. Doktor yok bisey yok. Anlayışlı ilgili koca yok aile yok. Babası da yokmuş küçükken vefat etmiş. Erkek eline bakılıyor iş güç herkesin derdi. Kimse kimsenin halinden anlamıyor. Anca bi laf var büyüklerin ben su kadar dogurdum ben bu kadar doğurdum senin gibi degildim varsa yoksa o anca. Allah hepimizin karşısına özellikle çocuklarımızın karşısına iyi insanlar anlasiyli insanlar çıkarsın inşallah.

eski haline dönmezsen kocan seni neden boşasın?)
ille de biri birini boşaycaksa sen onu boşa :) sonuçta tek başına yapmadın o çocuğu :)
Canim ben orada mubala yaptim, heralde ki kocam beni bosamaz. Ama kocamin dis gorunuse dikkat ettigi kesin Allah var adamin soyledigi birsey de yok ama taniyorum kocami. Ben o anlamda soylemedim yanlis anlasilmasin ama haklisin oyleymis gibi olmus biraz. Sonucta sadece dış gorunusum icin benimle borlikte olduguna inansam sadece onunla evlenir miyim ona cocuk yapar miyim cok sukur kendime guvenim yerinde, isim de var arkamda ailem de var gucluyum de...

Değişebiliyormuş okuyun ektekini arkadaşlar
Normal dogumdan korkman cok bnormal
Ama normalide bu kendine ve bebişe güven oluruna bırak cevremde cok var normal yapan hepsi memnun özellikle dogum sonrası bebeğini rahat emzirdiği ve kalkıp onla dolaşabildiği için zaten o an aksi bir durum olursa sezeryan olcaz

Hayır erken doğum değil herşeyin zorlaşması hamile kalmak hamilelik önceden böyle değilmiş annelerimiz ne kolay hamile kalıp doğuruyormuş dünyanın sonu geldi heralde diye düşünüyor insan
Yani soyle bir durum var, insanlar herseyi eskiyle karşılaştıriyorlar ama kosullar aynı degil ki. Simdi mesela seker hastaligi hamilelikte daha yoğun neden ne kadar dikkat etsek de hazır gıda genetigi degistirilmis meyve sebze şeker karbonhidrat var hayatımızda, ve bunları yakacak kadar hareket yok; dogum icin en uygun yaş aralıgi 20-28 diye biliyorum yanlis olmasin ben arkadaşlarima bakiyorum ve kendim dahil olmak uzere 28 ustu oldu nerdeyse; eskiden cogu kişi ev hanımıymıs simdi ise calısan, hergin katetmesi gereken onlarca kilometresi olan, masa basi (hareketsiz) is agirlikta; eskiden tek dert bugun ne yemek yapsamdı belki simdi ozel sektor, hamile olursam beni calistirirlar mi, izini mi erken mi kullanayım gec mi, ucretsiz olsun mu, iş stresi, ulke stresi, sonucta bir referandum var yakında ve ben ciddi olarak sonucunu merak etmekteyim, yasam kosullari, farkindaysaniz burada surekli olarak; orada indirim var burada indirim var pesindeyiz; artik internet var hic haberimuz olmayan hastaliklari kesfedip kafaya takma potansiyelimiz var......
Bence cok normal hatta bir de soyle bir durum var, eskiden intetnet yoktu kimse kimsenin erken mi gec mi dogum yaptigini bilmiyordu simdi bilgi cabuk yayiliyor belki ayni seviyede biz oyle zannediyoruz..

A aydogdu06 benim kvlerin pek durumu yok,annemlerin ki epey iyi..annem bebek arabasını çok rahat alır ama mevzu ödeyip ödeyememesi değil,ben annem kadar kvlerinde düşündüklerini görmek istiyorum.. beşiği de ablam verecek,ama onların haberi Yok bu güne kadar sormadılar bile ne yapacaksınız nasıl alacaksınız diye..
üstelik içimde bir yaradır ben bir Yandan ev borcu öderken kvlere de 20 bin borç verdim,ondan da ses Yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…