2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Selam canım,

Ne yazıkki memur değilim, özel sektörde çalışıyorum. 37. haftaya çalışıp sonra doğum iznine ayrılacağım. 112 izin hakkım oluyormuş, ama sonrasında 6 aya kadar ücretsiz izin kullanabilme hakkım varmış. Doğum ücretini almak için rapor bitimimi önemli yoksa işe döneceğim tarih mi? bunu tam olarak kestiremedim.

Günaydın hanımlar, nasılsınız?
Bacaklarım inanılmaz ağrıyor. Kasılma filan yok, kalçamdan aşağısı ağır spor yapmışım gibi sızlıyor. 30. haftaya girince birden hamile oldum galiba:)
Kimse de yer vermiyor, ondan da olabilir. Sizde var mı bacak-kalça ağrısı?

Rapor bitimi önemli.

Cok Sagolun kizlr ben iyim skr bebeler de iyi dedi doktr.kuvezdeler goremedim(ins iyidrlr.dua edin olur mu.hepinz ck sagln

Ay şimdi gördüm daha bende, sağ salim bir an önce kavuş bebeklerine canım
kaç kg doğdular?
bizi habersiz bırakma

İşyeri çıkartmaz, zaten maaş vermiyor, neden çıkartsın :) 6 ay ücretsiz izini de vermek zorundalar, döndüğünde geri almak da zorundalar. 6 ay ücretsiz izin vermemek için çıkartırlarsa, işe iade (10 kişiden fazlaysanız), değilseniz kötü niyet tazminatı davası bile açabilirsin.
Hamile - Doğum yapmış kadını işten çıkartmak kolay değil. Çıkartmak firmanın da zararına.

kardelen2558 bebeklerin hayırlı olsun. Sabır dolu hamileliğin bitti, sabır dolu bir dönem yine seni bekliyor. Allah hepinize sağlık sıhhat versin.

Bir ay önce yapılmıştı idrar aslında bişey demediydi o zaman da az çok vardı kaşıntı
Şimdi dr daydım. Bebeği koruma adına bi sıvı artışı oluyormuş bu aylarda. Bende akıntı var dedim normal dedi. Ama kaşıntı varsa tedavi uygulamalıyız dedi. Bende pedden dolayı bi kaşıntı olduğunu söyledim. O zaman geçmezse söylersin dedi. Yani senin için şu sonuç çıkıyo tedavi olmalısın:))) geçmezse ben de olmalıyım

Benim üstüm öyle blöf yaptı bana, doğum sonrası eğer ücretsiz izin kullanırsan bu iş yeri bunu kaldıramaz seni çkarmak durumunda kalabiliriz dedi.
Valla çıkarırsa işime gelir açıkçası, çıkarması için ücretsiz izin kullanıcam anlaşarak çıkmaya çalışıcam.
Anlaşamazsam işsizlik maaşı başka nasıl alırı bilemiyorum

Kardelen dogum yapti benim jeton dustu.halaa bebis kiyafetlerim yikanmadi.hazir bes gun izinliyken onu mu halletsem?
Bir useniyorum bir siskinim sormayin; )
Beatrices bende ayniyim. Hep oyleydim ama simdi artti.ozellikle sabit durunca cok agriyor bacaklarim bana normal geliyor.toplu tasima kullaniyorsan cok normal. En cok o gun agrimisti bacaklarim..

O zaman bırak çıkartsınlar. Sonra sen ücretsiz izin istedim diye beni çıkarttılar dersin, güzel bir avukatla, güzel bir dava açarsın. Hem işsizlik maaşı, hem tazminatları alırsın. Hatta sgk'yı düşük gösteriyorlarsa eksik yatan primler için tazminatını, fazla mesai ödemiyorsa onları derken güzel bir hesap çıkar.

Bu işverenlerin bilgisizce tehdit etmesi beni çok mutlu ediyor:)

"4857/74'üncü madde gereğince, "İsteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz"
denildiğinden, 16 haftanın bitiminden itibaren isteyen kadına işveren altı aya kadar ücretsiz izin vermek zorundadır. Bu konuda işverenin inisiyatifi yoktur, vermem diyemez."

Neredeyse her gün kullanıyorum, arabayı almak ölüm oluyor, metro ile 15 dakikada aldığım yol 45 dakika sürüyor, otopark derdi de cabası.

Noter onaylı yazı yazmam gerekiyormuş, aksi takdirde kötü niyetli bir iş yeriyse 3 gün mazeretsiz işe gelmedi diyerekte çıkarma hakkı olabiliyormuş. Her ihtimale karşılık noterden yazıda yazdıracağım

Düne göre iyiyim kızlar dediğiniz gibi doğuma mecbur gircez bakalım bidahaki kontrolde söylerim olmazsa iki hafta sonra bende çok tereddütte kaldım ama

Neredeyse her gün kullanıyorum, arabayı almak ölüm oluyor, metro ile 15 dakikada aldığım yol 45 dakika sürüyor, otopark derdi de cabası.
Benim arkadaslarim direk yer istiyorlar toplu tasimada...ben hic yapamiyorum. Sende isteyemeyenlerdesin sanirim..;(
Gerci gecen ark engelli koltugunda oturan kadinlara dedi ,biri en fazla 25 yasindaydi ark.hamile yer verin diye ikisi birbirine bakti ve kalkmadilar...
Anliyorum seni. 37 ye kadar calisacak misin?

Benide sabahları eşim işe bırakıyor, akşamları dönüşte metrobüs kullanıyorum. Metrobüs ki aman allahım ya, feci bir şey..
Erkekler anlamıyor genelde bayanlar hamile olduğumu anlayıp hemen yer istiyorlar benim için..
Bazen atkımla göbeğimi saklıyorum çünkü hamileyim diye bazne çok curcuna yapanlar oluyor, köşede bir yer bulup sesszi sedasız gidiyorum :)

kardelen2558 tebrikler canım, demek geldi minişler... iyi olmanıza çok sevindim, sağlıkla evinize dönün inşallah...

6 aylık izne ayrılma kararı verirsen bana yaz. Ben her türlü yardımcı olurum. Noterden yazı çekiyorsun şu tarihten itibaren kullanacağım 6 aylık iznimi diye. Kabul etmek zorundalar falan filan. O günleri görelim de:)
Ama madem öyle bir niyetin var, 37'ye kadar çalış istersen, mümkünse.

İşte hamile koltukları var ama, veren yok. Dün çocuğun teki beni hamile görünce ikiye katlanıp kafasını kaldırmadı, bir gün birisi horladı gözü açıkken
İstemiyorum, insanlar yorgun anlıyorum ama bari hamile koltuklarından yer verseler:) 37'ye kadar çalışacağım.

Arkadaşlar bebek 2-3 gündür çok hareketli. Sizin bebişler de öyle mi? Hiç durmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…