- 27 Ocak 2016
- 1.801
- 2.330
- 83
- 38
Selam canım,memursunuz herhalde analık izni bittikten sonra 2 yıl ücretsiz izin hakkınız var siz istediğiniz süre kullanmakta özgürsünüz fakat ücretsiz izinde maaş alamıyorsunuz hatta sigortanız dahi olmuyor görev sürenzi işlemiyor bir nevi işten çıkmak gibi düşünebilirsiniz ben oğlumda kullanmıştım o yüzden ayrıntılarını biliyorum
Rapor bitimi önemli.Selam canım,
Ne yazıkki memur değilim, özel sektörde çalışıyorum. 37. haftaya çalışıp sonra doğum iznine ayrılacağım. 112 izin hakkım oluyormuş, ama sonrasında 6 aya kadar ücretsiz izin kullanabilme hakkım varmış. Doğum ücretini almak için rapor bitimimi önemli yoksa işe döneceğim tarih mi? bunu tam olarak kestiremedim.
Cok Sagolun kizlr ben iyim skr bebeler de iyi dedi doktr.kuvezdeler goremedim(ins iyidrlr.dua edin olur mu.hepinz ck sagln
Rapor bitimi önemli.
İşyeri çıkartmaz, zaten maaş vermiyor, neden çıkartsın :) 6 ay ücretsiz izini de vermek zorundalar, döndüğünde geri almak da zorundalar. 6 ay ücretsiz izin vermemek için çıkartırlarsa, işe iade (10 kişiden fazlaysanız), değilseniz kötü niyet tazminatı davası bile açabilirsin.İşyerinin beni çıkarmasını istiyorum, tazminat ve işsizlik maaşı almak için. Doğumdan sonra 1 yıl kadar çalışmak istemiyorum. Ücretsiz izin alıcam eğer çıkarmazlarsa 6 ay kullanıp sonunda dönücem
Şimdi dr daydım. Bebeği koruma adına bi sıvı artışı oluyormuş bu aylarda. Bende akıntı var dedim normal dedi. Ama kaşıntı varsa tedavi uygulamalıyız dedi. Bende pedden dolayı bi kaşıntı olduğunu söyledim. O zaman geçmezse söylersin dedi. Yani senin için şu sonuç çıkıyo tedavi olmalısın:))) geçmezse ben de olmalıyımBir ay önce yapılmıştı idrar aslında bişey demediydi o zaman da az çok vardı kaşıntı
İşyeri çıkartmaz, zaten maaş vermiyor, neden çıkartsın :) 6 ay ücretsiz izini de vermek zorundalar, döndüğünde geri almak da zorundalar. 6 ay ücretsiz izin vermemek için çıkartırlarsa, işe iade (10 kişiden fazlaysanız), değilseniz kötü niyet tazminatı davası bile açabilirsin.
Hamile - Doğum yapmış kadını işten çıkartmak kolay değil. Çıkartmak firmanın da zararına.
O zaman bırak çıkartsınlar. Sonra sen ücretsiz izin istedim diye beni çıkarttılar dersin, güzel bir avukatla, güzel bir dava açarsın. Hem işsizlik maaşı, hem tazminatları alırsın. Hatta sgk'yı düşük gösteriyorlarsa eksik yatan primler için tazminatını, fazla mesai ödemiyorsa onları derken güzel bir hesap çıkar.Benim üstüm öyle blöf yaptı bana, doğum sonrası eğer ücretsiz izin kullanırsan bu iş yeri bunu kaldıramaz seni çkarmak durumunda kalabiliriz dedi.
Valla çıkarırsa işime gelir açıkçası, çıkarması için ücretsiz izin kullanıcam anlaşarak çıkmaya çalışıcam.
Anlaşamazsam işsizlik maaşı başka nasıl alırı bilemiyorum
Kardelen dogum yapti benim jeton dustu.halaa bebis kiyafetlerim yikanmadi.hazir bes gun izinliyken onu mu halletsem?
Bir useniyorum bir siskinim sormayin; )
Beatrices bende ayniyim. Hep oyleydim ama simdi artti.ozellikle sabit durunca cok agriyor bacaklarim bana normal geliyor.toplu tasima kullaniyorsan cok normal. En cok o gun agrimisti bacaklarim..
O zaman bırak çıkartsınlar. Sonra sen ücretsiz izin istedim diye beni çıkarttılar dersin, güzel bir avukatla, güzel bir dava açarsın. Hem işsizlik maaşı, hem tazminatları alırsın. Hatta sgk'yı düşük gösteriyorlarsa eksik yatan primler için tazminatını, fazla mesai ödemiyorsa onları derken güzel bir hesap çıkar.
Bu işverenlerin bilgisizce tehdit etmesi beni çok mutlu ediyor:)
"4857/74'üncü madde gereğince, "İsteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz"
denildiğinden, 16 haftanın bitiminden itibaren isteyen kadına işveren altı aya kadar ücretsiz izin vermek zorundadır. Bu konuda işverenin inisiyatifi yoktur, vermem diyemez."
bnce söylemelisin, tedavi edilmeden normal doğum yaptığını düşünelim bebeğinin gözünün mantar enfeksiyonundan etkilenme olma ihtimali var, sadece oda değil bir enfeksiyondan bahsediyoruz sonuçta rahim ağzına zarar vermeyeceğinin garantisi yok. kaşıntıyı tarif edersen bakacağını düşünmüyorum. yanma ve kaşıntı diye anlat bakarsa da yapcak bişey yok sonuçta 38. haftada çatı muayenesi için ve hatta doğum için aynı adama gideceksin
Çok geçmiş olsun bence kesinlikle söylemelisin. Sonucta bu tip durumlar için gitmiyormuyuz doktora, aksi takdirde kontrolde olmazdı test tahlilde olmazdı, 9. ay gider doğururduk. Bebişin sağlığı için bence söylemeyi ihmal etme canım.
Düne göre iyiyim kızlar dediğiniz gibi doğuma mecbur gircezŞimdi dr daydım. Bebeği koruma adına bi sıvı artışı oluyormuş bu aylarda. Bende akıntı var dedim normal dedi. Ama kaşıntı varsa tedavi uygulamalıyız dedi. Bende pedden dolayı bi kaşıntı olduğunu söyledim. O zaman geçmezse söylersin dedi. Yani senin için şu sonuç çıkıyo tedavi olmalısın:))) geçmezse ben de olmalıyım
Benim arkadaslarim direk yer istiyorlar toplu tasimada...ben hic yapamiyorum. Sende isteyemeyenlerdesin sanirim..;(Neredeyse her gün kullanıyorum, arabayı almak ölüm oluyor, metro ile 15 dakikada aldığım yol 45 dakika sürüyor, otopark derdi de cabası.
Neredeyse her gün kullanıyorum, arabayı almak ölüm oluyor, metro ile 15 dakikada aldığım yol 45 dakika sürüyor, otopark derdi de cabası.
6 aylık izne ayrılma kararı verirsen bana yaz. Ben her türlü yardımcı olurum. Noterden yazı çekiyorsun şu tarihten itibaren kullanacağım 6 aylık iznimi diye. Kabul etmek zorundalar falan filan. O günleri görelim de:)Noter onaylı yazı yazmam gerekiyormuş, aksi takdirde kötü niyetli bir iş yeriyse 3 gün mazeretsiz işe gelmedi diyerekte çıkarma hakkı olabiliyormuş. Her ihtimale karşılık noterden yazıda yazdıracağım
İşte hamile koltukları var ama, veren yok. Dün çocuğun teki beni hamile görünce ikiye katlanıp kafasını kaldırmadı, bir gün birisi horladı gözü açıkkenBenim arkadaslarim direk yer istiyorlar toplu tasimada...ben hic yapamiyorum. Sende isteyemeyenlerdesin sanirim..;(
Gerci gecen ark engelli koltugunda oturan kadinlara dedi ,biri en fazla 25 yasindaydi ark.hamile yer verin diyeikisi birbirine bakti ve kalkmadilar...
Anliyorum seni. 37 ye kadar calisacak misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?