- 20 Ekim 2016
- 72
- 52
- 8
- 39
hayır doğum izni boyunca maaşın kurum tarafından ödenecek yani devlette öyle biliyorum ben.Herkese merhaba,
Şimdi şöyle bir sorum var ki, Doğum iznine ayrıldığımızda maaşımız yatacak mı, yoksa Doğum parası denen SGK'nın yaptığı ödeme 4 ay boyunca almadığımız maaşımız mı olacak? ( yani işgöremezlik raporu) bir fikri olan var mıdır acep
Evtt.gerci ben elde yikayacagim kük çamasirlariniYumuşatıcı gözüne mi koyacağız sirkeyi
Evett yumuşaticiYumuşatıcı gözüne mi koyacağız sirkeyi
Önce bir kapta toz sabunu iliksicak suda bekletin.çözünunce yikama legeninde suyu doldudun.cozunmus karisimi bu suya dokup elle cirpin kopurtun camasirlari bastirin.daha sonra ovarak yikayin.Ben toz olanalarla beceremedim. Kaç kere duruşama yaptım, yapışıp kaldı. Sıvı kullanıyorum artık.
6 aylık izne ayrılma kararı verirsen bana yaz. Ben her türlü yardımcı olurum. Noterden yazı çekiyorsun şu tarihten itibaren kullanacağım 6 aylık iznimi diye. Kabul etmek zorundalar falan filan. O günleri görelim de:)
Ama madem öyle bir niyetin var, 37'ye kadar çalış istersen, mümkünse.
Ama asıl aklıma takılan şu, doğum parasını ne zaman alırım? Rapor bittikten sonra mı yoksa ücretsiz izin bitince mi bunu anlayamıyorum. Bir de iş yeri gıcıklık olsun diye sgk ya raporumu bildirmemezlik yapar mı, muhasebenin sisteme girmesi gerekliymiş. Bu kısmı çözemedim6 aylık izne ayrılma kararı verirsen bana yaz. Ben her türlü yardımcı olurum. Noterden yazı çekiyorsun şu tarihten itibaren kullanacağım 6 aylık iznimi diye. Kabul etmek zorundalar falan filan. O günleri görelim de:)
Ama madem öyle bir niyetin var, 37'ye kadar çalış istersen, mümkünse.
Ne guzel. Allah anali babali saglikli uzun omurler versin.gozun aydinCok Sagolun kizlr ben iyim skr bebeler de iyi dedi doktr.kuvezdeler goremedim(ins iyidrlr.dua edin olur mu.hepinz ck sagln
Ben kendi adıma, çalışmak istiyorum 16 hafta bittikten sonra. Sadece maddi değil, manevi olarak da çalışmak iyi gelecektir bana. Umarım istediğin gibi olur her şey. Maddi olarak da hiç sıkıntı yaşamazsınız ailece.Aynen herhangi bir sorun olmazsa 37. haftaya kadar devam edicem, son maaşımı ve kullanmadığım bu yıl ki iznimin ücretini alıcam. Sonrasında çok bunalmazsam maddi açıdan, 6 ayı kullanıcam. tek kişinin maaşıyla geçinmek zor olacak ama denicez biraz..
moralleri bozmak yok, silkinip güzel bir beslenme programı içini rahatlatır. bazende genetik miras etkili biliyorsun. sen elinden geleni yap. gerisi kısmet artık.Hanımlar bebişim erken döllenme konusunu aştı. 31+5 dedi dr. Sat a göre bugün 32+0 olmalıydı. Her şey normal ama 100 gr daha fazla olsa fena olmazdı 1700 gr şimdilik dedi. 1800-1850 olsa tamamdı bizim için, böyle giderse küçük bi bebek çıkıcak senden öyle iri bi bebek beklemeyemeyiz dedi. Zaten benden de anca o kadar çıkar . Hem zayıf hem az yiyo hem de yediklerine besleyicilik konusunda hiç dikkat etmiyo... nasıl anneyim ben yayumurta süt yoğurt ve hergün kırmızı et mutlaka dedi. Balık yağı verdi.
Göbeğin alt kısmı vajinaya doğru olan bölgede kasılma acı var dedim progestanı vajinadan al dedi. Bunları dene 2-3 hafta sonra yine gel bakalım neler değişmiş olacak dedi. Haberler hoş değil sanki
Ama asıl aklıma takılan şu, doğum parasını ne zaman alırım? Rapor bittikten sonra mı yoksa ücretsiz izin bitince mi bunu anlayamıyorum. Bir de iş yeri gıcıklık olsun diye sgk ya raporumu bildirmemezlik yapar mı, muhasebenin sisteme girmesi gerekliymiş. Bu kısmı çözemedim
Bir de doğum parasından kastın maaş değil mi?Ama asıl aklıma takılan şu, doğum parasını ne zaman alırım? Rapor bittikten sonra mı yoksa ücretsiz izin bitince mi bunu anlayamıyorum. Bir de iş yeri gıcıklık olsun diye sgk ya raporumu bildirmemezlik yapar mı, muhasebenin sisteme girmesi gerekliymiş. Bu kısmı çözemedim
Arkadaşlar bebek 2-3 gündür çok hareketli. Sizin bebişler de öyle mi? Hiç durmuyor.
bu konuda hiçbir bilgim yok benim ne desem yalan olurSelam canım,
Ne yazıkki memur değilim, özel sektörde çalışıyorum. 37. haftaya çalışıp sonra doğum iznine ayrılacağım. 112 izin hakkım oluyormuş, ama sonrasında 6 aya kadar ücretsiz izin kullanabilme hakkım varmış. Doğum ücretini almak için rapor bitimimi önemli yoksa işe döneceğim tarih mi? bunu tam olarak kestiremedim.
Hanımlar bebişim erken döllenme konusunu aştı. 31+5 dedi dr. Sat a göre bugün 32+0 olmalıydı. Her şey normal ama 100 gr daha fazla olsa fena olmazdı 1700 gr şimdilik dedi. 1800-1850 olsa tamamdı bizim için, böyle giderse küçük bi bebek çıkıcak senden öyle iri bi bebek beklemeyemeyiz dedi. Zaten benden de anca o kadar çıkar . Hem zayıf hem az yiyo hem de yediklerine besleyicilik konusunda hiç dikkat etmiyo... nasıl anneyim ben yayumurta süt yoğurt ve hergün kırmızı et mutlaka dedi. Balık yağı verdi.
Göbeğin alt kısmı vajinaya doğru olan bölgede kasılma acı var dedim progestanı vajinadan al dedi. Bunları dene 2-3 hafta sonra yine gel bakalım neler değişmiş olacak dedi. Haberler hoş değil sanki
Balık hapını almakla başlıyım ben. Bebişte bişey çıkınca içimi hiç bişey rahatlatmıyor. Ama bakıyorum bu haftalarda 1700 gr diyor ortalama. Dr neden böle dedi şimdimoralleri bozmak yok, silkinip güzel bir beslenme programı içini rahatlatır. bazende genetik miras etkili biliyorsun. sen elinden geleni yap. gerisi kısmet artık.
Bi iki gundur bende de var. Bugun doktordaydim sordum. Bazen görünürde varis olmuyomus ama alt damarlarda sikinti olabiliyomus. Eger agrilar cok artarsa basamayacak kdr ya da cok sisme olursa kalp damar cerrahisine yonlendiririm dopler cekerler dedi. Oyle durumlarda kan sulandirici kullanmak gerekebiliyomus. Bi doktorla gorusmekte fayda varGünaydın hanımlar, nasılsınız?
Bacaklarım inanılmaz ağrıyor. Kasılma filan yok, kalçamdan aşağısı ağır spor yapmışım gibi sızlıyor. 30. haftaya girince birden hamile oldum galiba:)
Kimse de yer vermiyor, ondan da olabilir. Sizde var mı bacak-kalça ağrısı?
Canım sağlıklı olsunda 3,5 değil 3 kilo doğsun... Kilosuna takılma...Yediklerine dikkat et son iki ay önemli özellikle kemik gelişimi için ben de dikkat etmiyorum maalesef ama edeceğim ... Progestanın da faydası var zararı yok :) yani haberler aslında kötü değil normal sayılır üzme kendiniiiHanımlar bebişim erken döllenme konusunu aştı. 31+5 dedi dr. Sat a göre bugün 32+0 olmalıydı. Her şey normal ama 100 gr daha fazla olsa fena olmazdı 1700 gr şimdilik dedi. 1800-1850 olsa tamamdı bizim için, böyle giderse küçük bi bebek çıkıcak senden öyle iri bi bebek beklemeyemeyiz dedi. Zaten benden de anca o kadar çıkar . Hem zayıf hem az yiyo hem de yediklerine besleyicilik konusunda hiç dikkat etmiyo... nasıl anneyim ben yayumurta süt yoğurt ve hergün kırmızı et mutlaka dedi. Balık yağı verdi.
Bir de doğum parasından kastın maaş değil mi?
Çünkü doğum ve süt için de SGK para veriyor 200-300 lira. Onun da ayrı prosedürü var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?