2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
hayır doğum izni boyunca maaşın kurum tarafından ödenecek yani devlette öyle biliyorum ben.

Hanımlar bebişim erken döllenme konusunu aştı. 31+5 dedi dr. Sat a göre bugün 32+0 olmalıydı. Her şey normal ama 100 gr daha fazla olsa fena olmazdı 1700 gr şimdilik dedi. 1800-1850 olsa tamamdı bizim için, böyle giderse küçük bi bebek çıkıcak senden öyle iri bi bebek beklemeyemeyiz dedi. Zaten benden de anca o kadar çıkar . Hem zayıf hem az yiyo hem de yediklerine besleyicilik konusunda hiç dikkat etmiyo... nasıl anneyim ben ya yumurta süt yoğurt ve hergün kırmızı et mutlaka dedi. Balık yağı verdi.
Göbeğin alt kısmı vajinaya doğru olan bölgede kasılma acı var dedim progestanı vajinadan al dedi. Bunları dene 2-3 hafta sonra yine gel bakalım neler değişmiş olacak dedi. Haberler hoş değil sanki

Yumuşatıcı gözüne mi koyacağız sirkeyi
Evtt.gerci ben elde yikayacagim kük çamasirlarini
Yumuşatıcı gözüne mi koyacağız sirkeyi
Evett yumuşatici
Ben toz olanalarla beceremedim. Kaç kere duruşama yaptım, yapışıp kaldı. Sıvı kullanıyorum artık.
Önce bir kapta toz sabunu iliksicak suda bekletin.çözünunce yikama legeninde suyu doldudun.cozunmus karisimi bu suya dokup elle cirpin kopurtun camasirlari bastirin.daha sonra ovarak yikayin.
En sonunda makineye atin.deterjan katmayin.durulama ayarina alip sirkede ekleyip durulatin.sıktırın.kurutup,utuleyin.saglikli bebisler ins.

Aynen herhangi bir sorun olmazsa 37. haftaya kadar devam edicem, son maaşımı ve kullanmadığım bu yıl ki iznimin ücretini alıcam. Sonrasında çok bunalmazsam maddi açıdan, 6 ayı kullanıcam. tek kişinin maaşıyla geçinmek zor olacak ama denicez biraz..

Ama asıl aklıma takılan şu, doğum parasını ne zaman alırım? Rapor bittikten sonra mı yoksa ücretsiz izin bitince mi bunu anlayamıyorum. Bir de iş yeri gıcıklık olsun diye sgk ya raporumu bildirmemezlik yapar mı, muhasebenin sisteme girmesi gerekliymiş. Bu kısmı çözemedim

Ben kendi adıma, çalışmak istiyorum 16 hafta bittikten sonra. Sadece maddi değil, manevi olarak da çalışmak iyi gelecektir bana. Umarım istediğin gibi olur her şey. Maddi olarak da hiç sıkıntı yaşamazsınız ailece.

moralleri bozmak yok, silkinip güzel bir beslenme programı içini rahatlatır. bazende genetik miras etkili biliyorsun. sen elinden geleni yap. gerisi kısmet artık.

SGK raporunun bildirilmemesi cezaya tabii, öyle ufak tefek bir ceza da değil. Ama emin olmak istersen, 37. hafta raporunu alınca SGK'ya uğrarsın, derdini anlatırsın. E devletten rapor parası takip edilebiliyor.
Şimdi SGK ödemeleri şehire göre değişiyor. Her ay ödeyen SGK da var, 8 önce-8 sonra ödeyen de var, 16 haftayı toplu ödeyen de var. İstanbul'da SGK toplu ödeniyor 16 hafta,izin bitiminde genelde.
6 ay ücretsiz izin başka bir konu olduğu için bu izinle bağlantılı değil. En uzun vade olarak 16. haftanın sonu yani.

Bir de doğum parasından kastın maaş değil mi?
Çünkü doğum ve süt için de SGK para veriyor 200-300 lira. Onun da ayrı prosedürü var.

bu konuda hiçbir bilgim yok benim ne desem yalan olur

Benim gibi mide yanmasından dalamayan,mide bulantıları başa saran,oturduğu yerde uyumaya çalışan var mı Yatsam midem daha kötü oluyor .. yemek yemekten soğudum bi çok şeyi içeçekleri meyveleri hazır gıdaları yasakladım kendime yanma yapıyo midem diye.şimdi sadece haşlanmış yiyecekler...su...biraz yoğurt...Doğuma kadar geçmezse böyle devam edicem...

http://gebelik.org/dosyalar/fetalweight1.html
Burda bebeğin 31.haftanın bitiminde ortalama kilosu 1650 olabilir diyor yani hiç canını sıkma normal.Doktorlar da bir acayip herkes 4-5 kiloluk bebek mi doğurmak zorunda.
Sen sadece bebek beslensin diye protein ağırlıklı beslen bi de süt ürünlerine dikkat edersen tamamdır.
Kasılma ve acı bu haftalardan sonra daha çok olacakmış sanırım artık yavaş yavaş vücut doğuma hazırlanıyor.İnşallah sağ salim alırız kucağımıza vakti zamanı gelince

moralleri bozmak yok, silkinip güzel bir beslenme programı içini rahatlatır. bazende genetik miras etkili biliyorsun. sen elinden geleni yap. gerisi kısmet artık.
Balık hapını almakla başlıyım ben. Bebişte bişey çıkınca içimi hiç bişey rahatlatmıyor. Ama bakıyorum bu haftalarda 1700 gr diyor ortalama. Dr neden böle dedi şimdi En sonunda kendim gini pimpirikli dr mu buldum acaba

O
Bi iki gundur bende de var. Bugun doktordaydim sordum. Bazen görünürde varis olmuyomus ama alt damarlarda sikinti olabiliyomus. Eger agrilar cok artarsa basamayacak kdr ya da cok sisme olursa kalp damar cerrahisine yonlendiririm dopler cekerler dedi. Oyle durumlarda kan sulandirici kullanmak gerekebiliyomus. Bi doktorla gorusmekte fayda var

Canım sağlıklı olsunda 3,5 değil 3 kilo doğsun... Kilosuna takılma...Yediklerine dikkat et son iki ay önemli özellikle kemik gelişimi için ben de dikkat etmiyorum maalesef ama edeceğim ... Progestanın da faydası var zararı yok :) yani haberler aslında kötü değil normal sayılır üzme kendiniii

Bir de doğum parasından kastın maaş değil mi?
Çünkü doğum ve süt için de SGK para veriyor 200-300 lira. Onun da ayrı prosedürü var.

Yok canım doğum izni bitiminde verilen toplu maaştan bahsediyorum.
Doğum ve süt parası için Sgkya başvurmak gerekiyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…