2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Doğru hatırlıyorsun 36. haftada eshma yaptı canım, 2 gün bekledi

çok korkuyorum ben artık ya, sezeryan olsa saati zamanı belli olur ama şimdi her an olabilir düşüncesi beni çok geriyor. Çok mu canın yanıyor sancıda
Evet cnm aciyor ama dayanilmayacak kadar olani uc saat falan suruyordur
Soyle dusun bir gunde bi suru kadin dogum yapiyor
Yani dogal bir surec, kadinlara ozgu:) geliyor geciyor, sadece dedigin gibi beklemek stresli, ne zaman olacagi belli degil,
Sanci geldiginde bele yapilan masaj, dus almak, pilates topunun uzerine oturup saga sola ya da yuvarlaklar cizmek gibi seyler rahatlatiyor

Hanımlar selam, nasılsınız?
İnanmazsınız işler bitti, sadece perde kaldı, o da pazar günü tamam:)

Suni sancı konuşuluyor, suni sancı dediğiniz oksitosin hormonu. Bebek doğumu başladığında beden salgılıyor normalde. Ve tehlikeli bir durum yoksa verilmesi mantıklı değil, yan etkileri çok ciddi çünkü.
Tehlikeli durum dediğim (alıntı) ;

• Bebeğin anne karnında miadını doldurmuş olduğu zamanlar.
  • Doğumun gerçekleşmesi için gereken suyun erken zamanda gelmiş olması.
  • Anne rahmin de görülen enfeksiyonel hastalıklar
  • Bebeğin gelişiminde yaşanan sorunlar
  • Kan uyuşmazlığının yaşanması
  • Bebeğin anne karının da hayatını yitirmesi
  • Annenin tansiyon hastası olması,
  • Dekolmen plasenta
  • Annede bazı genetik hastalıkların olması gibi faktörlerde doğum indüksiyonu kullanılır.
Öyle özledim bebeğim kucağıma gelsin, aman kesin normal olsun diye yapılacak iş değil. Yan etkileri de aşağıdaki gibi(alıntıdır)

• Taşsistol ve hiperstimülasyon
  • Partus precipitatus (hızlı doğum)
  • Fetal distres
  • Başarı seviyesi düşük doğum indüksiyonu
  • Çok verildiği zaman yan etkisi yükselir.
  • Gerekmediği zamanlarda verilirse bebeğin sezaryen ile doğumunun yapılmasına neden olur.
Doktora güvenmek lazım ama, bazen anne ısrarıyla illa normal olsun diye uğraşıyorlar, sonu yine sezaryen olabiliyor mesela.
Herkesin doğumu istediği şekilde, en güzel şekilde geçsin ama, bazen ısrar etmemek lazım.

inşallah sancı geldikten sonra dediğin şeylerin ayarını yapabilirim, pilates topunun üzerinde doğurmayayım da :)
Sancı geldikten sonra ne kadar beklicem evde sancının aralığına göre mi değişecek bu

Evet duzenli araliklarla olunca gelin diyorlar
Ben gece gittim hastaneye, nstde sanci cikmadi :) alla alla bi terslik vardi, herhalde ben abartiyrm sandim, geldim eve iste saat 2-3 sulari, ebe yarin sabah gelirsin doktor bakar bi dedi, evde durmak ne mumkun, vuruyor sanci, dusa girdim rahatlatti, annem masaj yapti, kapiya asildim, topa ciktim, koltugun uzerine ciktim kopek pozisyonunda durdum, minderleri siktim, sehpanin etrafinda tur attim, yok yok dayanamiyrdum, saati 7 yaptik oyle, esime dedim beni hastaneye gotur dayanamiyrm, bnm abarttigimi dusunuyrz ya, esimle annem kahvalti yaptilar bi guzel, oldu saat 8-830
Bigittik ki doguruyormusum :))
Hemen epidural yapildi, suyumu patlatti dr, 9:30 da dogurdum:)

Tatlım normal zamanı beklerse bu bebek en az 10 gunde 400g civarı kilo alır. 4200-4300 gram olur. 5 kiloyla da doguran var ama sen minyonsın gdrcekten. Bu sefer karnına değil baska yerine dikiş atılacak yine ne oturup kalkabileceksin 1 hafta, kuyruksokumu kemiği zarar gören bile var. Burdaki kızlar vajina kendini toparlıyor dediler ama buyuk bebek için de dogru mu bilmiyorum vajina estetiğine bile ihtiyac duyabilirsin eşinle ilişkin çok önemli, türk kadının tipik olayıdır, evlenince ve çocuk olunca kendini bırakma durumu daha yasın genc cok güzel günleriniz olacaktır. Eşinle herşeyi çok detaylı konuş, gerekirse dr la bir daha görüş ikna olmadan hiç birşey yapma. Niyetim sezeryana özendirmek değil, ama dr risk gorduyse dikkate almak gerekir bır de devlet dr u. Ben de cok isterdim normal dogum yapmayı ve inanmazsın yasım 37 olmasına ragmen o kadar uygun bir yapım varki ama tup bebek doguramamak degil de dogum esnasında bebeğin basına birşey gelir riskini hiç göze alamıyorum. Benim yumurta rezervim yok nerdeyse, o kadar ilaçla sadece 2 yumurtam gelişti o ikiden biri tutundu. Sezeryan olacagım ama dunyanın sonu degil, artık sezeryanda bile iz bile kalmıyor. Bir karar ver dogru da yanlış da olsa ve peşinden git. Bu durum srni de bebeğide stresre sokar

Annen ve eşinde ki rahatlık beni bende aldı

lilipit 2. deneyiminde inşallah değişiklik olmaz ve normal olur ve bizede anlatırsın. Gerçi 2. olduğu için ilki kadar zorluk çekmeyebilirsin.

Annen ve eşinde ki rahatlık beni bende aldı
Sorma ya
Hastaneden geldik, esim ise gitcek, sen yat bari dedim ben, oda gitti uyudu
Anneme sende eve git demistim(ayni sitede oturuyrduk) annem olur mu oyle sey dedi
Allahtan gitmemis eve
Ya ebenin yuzunden oldu, bana diyorki sen sanci ceksen boyle mi durursun, az once bi kiz vardi gorecektin bilmem ne, bende soguk bi tipim, disaridan belli olmaz hissettiklerim
Nstdeyi de dogru bagladigini dusunmuyrm
Kadin bnm cektigim sanciyi oyle ezikledi ki, senin iki gunun var diyor bana falan
Bende kendimden suphe ettim iyice, vay arkadas bu sanci degilse sanci ne dedim kendi kendime :)
Anestezi doktoru yok yere sanci cekmisin evde dedi bana
Bu sefer hastaneden kimse geri gonderemez beni
:)

Yalnız kalman gibi bi durum sözkonusu değil çünkü hepimiz de doğursak burada artık bebişlerimiz hakkında konuşuruz canım
insallah arkadaslar bir doguralim da elbette haberler vericez hem dogumlarimizi hem annelik seruvenimizi ne de olsa dogumdan sonra basliyo aslinda hersey :)

KIRMIZILIKUCUKKIZ Canm ben olsam tereddüt hissediyorsam başka doktora görünürüm benimde yarın muayenem benimki özel ağzında sürekli bi sezeryan olabilir var ama benim çatıda darlık var acıdı zaten canım bebekte herhalde suan 3500 3600 olmustur diye düşünüyorum zor bir karar bende minyonum 156 falan boyum normal dogumu çok istiyorum suni sancı bile isticem hatta doktordan çünkü arkadasın 40 haftası doldu sancı olmadığı icin suni sancı ile yaptı dogumu biraz zor oluyor ama oluyor tabi doktor risk derse başka doktora görünürüm oda sezeryan derse teslim olurum gibi düşünüyorum

ya bence seninki daha iyi olmus hastane ortaminda insan geriliyo surekli gelen giden bi aciklik kontrolu falan dogumun bence cok guzel olmus ne sanslisin:) insallah yine guzel bir dogumun olur ama hastaneye doguma 1 saat kala gitmesen daha iyi tabi

Kızlar benim de bugün randevum vardı.. kendi doktorumun dışında bir başka doktora daha gittim emin olmak için.. her ikisi de suyumun azaldığını, bu durumun bebek için riskli olduğunu söyledi.. bebeğin kilosu da uygun olduğu için yarın sabah 10:00 da dünyaya gelecek inşallah yavrum.. sizden ricam bana Öneriniz nedir? Muhtemelen sütüm olmayacaktır.. napsam netsem de artırsam kızlar

Ben acı eşiğimi gerçekten kestiremiyorum, yalancı sancılarda doğuruyorum sanıp koşa koşa hastaneye gitmiş insanım :)
Ay allahım çok çektirmeden olsun bitsin inşallah

şıklarda bunu okuyunca benim suni sancı deneme serüvenim bitmiş oldu
  • Doğumun gerçekleşmesi için gereken suyun erken zamanda gelmiş olması.
benim sınırın altında geçen çarş dan beri de azalmaya devam ediyor malum. bakalım çarş günü tekrar kontrole gideceğim.
belki bana da gün verir su hepten azalmışsa. senin çatı kontrolü de bi olsa da belli olsa artık
senin 39 daydı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…