- 23 Ocak 2017
- 1.484
- 1.937
- 133
- 38
Cnm ılkı normalSeninde mi miyomun vardı, aslında konumuna hep iyi diyordu bu haftaya kadar ama şimdi bebek inmeyince o bahanesi oldu sanirim, senn ilk gebelik miydi ilkse normali deneyecekmisibiz, yoksa sana da sezeryan gibi konuşmaya başladı mı?
Ben olsam sezeryan tercıh ederdım gıbıme gelıyorMerhaba kızlar sezeryan olanlar yada olacak olanlar kendi isteğinizle mi yoksa mecburiyettenmi olacak benim tüp bebek doktor istersen sezeryan istersen Normal deneriz bi sıkıntı olmazsa dedi ama ben karar veremiyorum
Beni de o hikayeler ikileme sokuyor zaten. Onları duymamış olsam kararım kati olurdu. Bakalım henüz hiçbir şeye karar vermiş değilim. Dusunme asamasindayim. Allah yardımcımız olsun ne diyelim. Verdiğimiz karar her ne olursa olsun sağlıklı bir doguma ve bebeğe ulastirsin bizi.Yok sen çok haklısın, kesinlikle en doğalı beklemek, hele ilk gebelikse. Ama Mayıs annelerinde ve bir de bu Koru hastahanesindeki olayı görünce ben alamayacağım riski. Bu tamamen anne ve doktorun kararı.
Sona kalan bir anne vardı, o da bekliyodu zamanı geçmesine rağmen. Doğdu çocuk ama bebeği mekonyum nedeni ile yoğun bakımdaydı en son 7 gün olmuştu.Beni de o hikayeler ikileme sokuyor zaten. Onları duymamış olsam kararım kati olurdu. Bakalım henüz hiçbir şeye karar vermiş değilim. Dusunme asamasindayim. Allah yardımcımız olsun ne diyelim. Verdiğimiz karar her ne olursa olsun sağlıklı bir doguma ve bebeğe ulastirsin bizi.
Mayıs annelerindeki olay nedir?
Aslında Bende sezeryana kayıyorum ama çevremde herkes normal doğumdan yana acaba ben bencillikmi yapıyorum yanlşmı düşünüyorum diyorumBen olsam sezeryan tercıh ederdım gıbıme gelıyor
Zor bır karar
Tüp bebek olup olmamasına etkisini bilmiyorum canım ama ben olsam normal denerdim. Geçen hafta sezeryan oldum diğer Anneler ayakta ben çocukları görmeye giderken acılar içindeyim sancıları son haftalar çektikten ağırlaştıktan sonra zaten bir doğurması kalıyor çok çabuk iyleşiyorsun. Lohusayken o sezeryan acısını yaşamak insanı dahada etkiliyor ve çocugu kucaklamak bile zordur böyle...Merhaba kızlar sezeryan olanlar yada olacak olanlar kendi isteğinizle mi yoksa mecburiyettenmi olacak benim tüp bebek doktor istersen sezeryan istersen Normal deneriz bi sıkıntı olmazsa dedi ama ben karar veremiyorum
Balım cnm inş sütün olacak çok heyecsnlıyım yaKızlar benim de bugün randevum vardı.. kendi doktorumun dışında bir başka doktora daha gittim emin olmak için.. her ikisi de suyumun azaldığını, bu durumun bebek için riskli olduğunu söyledi.. bebeğin kilosu da uygun olduğu için yarın sabah 10:00 da dünyaya gelecek inşallah yavrum.. sizden ricam bana Öneriniz nedir? Muhtemelen sütüm olmayacaktır.. napsam netsem de artırsam kızlar
3 ten fazla içiyor olabilirim canım bu Arada çok teşekkür ederim düşündüğün içinAman dikkat et tansiyonuna vs. 3 lt su içmeye çalış sen yinede iftardan sonra
Normal doğumdan korktuğum için kızımda sezeryan fikrine bayılmıştm resmen. Beklediğimiz tarihten önce gelince ve açıklık olunca normal doğum yaptım. İkinci gebeliğimde normal olursa çok mutlu olucam. Sezeryan mecbur kalırsam. Normal epidural doğum deneyebilirsiniz eğer dr bi sıkıntı gçrmezse. Yürüyerek çıkarsınız biiznillah.Merhaba kızlar sezeryan olanlar yada olacak olanlar kendi isteğinizle mi yoksa mecburiyettenmi olacak benim tüp bebek doktor istersen sezeryan istersen Normal deneriz bi sıkıntı olmazsa dedi ama ben karar veremiyorum
Öyle bi anlatıyorsun ki canım şu an ne sancı gözüm de ne atacakları kesik ne de dikiş.inş normal doğum olurda. Tek istediğim bebeğime kavuşup ona sarılıp onu emzirmek inş. :)İnsallah cok guzel syeler olacak, sende bnm gibi anlatacaksin herkese :)
Tabiki basit bir olay degil, mesela burada sunu sanci ile @eshma ya sahit olduk, kimbilir sanci cekerken neler hissediyordu, sonrasinda ne guzel seyler yazdi
Bende sanci cekerken ah kafam ne kadar salaksin, milletin cani kiymetli sezeryan oluyor, sen nasil dayanacaksin bu aciya diye agladim, olmek istedim o an, sayili saatler gecippp gitti, dogum ani, hissettiklerim harikaydi, yani sanci falan cekerken zorlanicaz, agliycaz, ben bagrmadim hic ama belki bagircaz ama sonunda bebege kavusmaakk ve emzirmek muhtesem olacak Allahin izniylee :)
38+3 bana da suyun sınırda dedi dr ama nst ye baktı normal dedi canım. Senin durumun Nasıl oldu? Ne zaman suyun az dedi ve ne zaman sonra sezaryene karar verdi dr. Yarın kontrolüm var çok tedirginim bi sıkıntı çıkmasındanKızlar benim de bugün randevum vardı.. kendi doktorumun dışında bir başka doktora daha gittim emin olmak için.. her ikisi de suyumun azaldığını, bu durumun bebek için riskli olduğunu söyledi.. bebeğin kilosu da uygun olduğu için yarın sabah 10:00 da dünyaya gelecek inşallah yavrum.. sizden ricam bana Öneriniz nedir? Muhtemelen sütüm olmayacaktır.. napsam netsem de artırsam kızlar
Bnm arkadaş 40.haftada aynı sebepten bebeğini karnındayken kaybetti. O yüzden bende cok beklememe taraftariyim. Son haftalarda bebeği hep kontrol etmeliyizÖnceki aylardaki anneleri takip ediyorum, bekleyenlerin bir iki tanesinin çocuğu mekonyum yüzünden enfeksiyon kaptılar, yoğun bakıma girdiler.
Normali beklemek lazım da, sırf bekleyeyim diye böyle bir durum olursa da kendimi nasıl affederim bilemiyorum...
Canım hurma yiyor musun? Açılmayı hızlandırır diyorlar ya günde 7 tane deniyo ben senin yerinde olsam 10 tane yerdim :)Bi hafta oldu açılmam başlayalı.Ara ara adet sancısı gibi ağrılarım vuruyor ama dayanılmayacak gibi değil.karnım çok ağırlaştı . Bebek kanalda doğum pozisyonunda ama hala mide yanmalarım ara sıra bulantım devam ediyor . Bulantı değilde midemden boğazıma kadar gelen yanmalar artık bıktırdı bu yüzden bebegim artık gelsin istiyorum
benim ilk dogumum epidural sezeryandi.ikinci gun ayaktaydim hatta ilk gun bile hep yurudum hic yatmadim nerdeyse.dikisim estetikti.dogum sonrasi uyusukluk gecince ozaman canim cok yandi tabi hemen agri kesici yapiyolar oyle amsn aman bir agrim olmadi yani.sezeryani cok abartiyor herkes bence hicde oyle korkunc birsey degil.bebegini kucagin alip emzirirsin hic meraketme ilk gunler biraz dikis yerlerin sizlar rahat hareket edemiyosun sonra ben isimi gucumu kinseye muhtac olmadan yaptim valla.simdi yine sezeryan olucam normal dogum dan korkuyorum o kadar aci cekmek istemiyorum aci hissetmeden bebegimi kucagima almak istiyorum.birde normal dogum stresi cekemem sahsen.Merhaba kızlar sezeryan olanlar yada olacak olanlar kendi isteğinizle mi yoksa mecburiyettenmi olacak benim tüp bebek doktor istersen sezeryan istersen Normal deneriz bi sıkıntı olmazsa dedi ama ben karar veremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?