- 26 Mart 2017
- 730
- 1.277
- 28
- 37
Canım bende 2 ünite kan aldım. Donörlerle gittik, kan bankasından almak istemezseniz her donör için 750 tl tahlil ücreti alıyorlar. Ve kan en az 5 saat dinlendirilip , 3 saat tahlil edilip, 2 saat içinde damla damla veriliyor.Bide insanı taze kan almak çok sarsıyor.Hanımlar son kan sonuçlarım çıktı, rezalet
Kan düşük, şeker düşük. Et yemekten kolestrol yüksek. Bir ay önceki sonuçlarda çok hafif kan düşüklüğü vardı ama, bu son üç haftada enik benim neyim var neyim yok emiklemiş
Doktorla görüştüm, vitaminsiz buraya geldiğine şükret diyor:) Kolestrol sorun değil, şeker de 68 ama diyabetik değil. Sadece kan ayarlamamız lazım ne olur ne olmaz dedi.
3 hafta içerisinde nasıl böyle oldu bilmem, sezaryene girerken kendi kan dönorümü götüreceğim (kocam) ahhahsha.
Çook güzeller. Anahtarlık olmaz zaten güzel anahtarlığı var bir de arabasının anahtarlığı var ki onu özel aldı (araba manyağı çoğu erkek gibi) ev kupadan taşıyor ben kupaları atmak istiyorum. İşyerinde de kahve için şu termoslu yalıtkanlardan kullanıyor çay da içmez. Yastık çok şirin ama ben de sevdim. Böyle bir yazı olması hatıralık olur bakınca anımsanır. Acaba oto deterjanı, cilası vs alıp yanına yastığı da sıkıştırsam mı. Cok sevinir kesin :)
Bu kan değerleri genel veya spinal olmasını etkiliyor mu ?Sana nasıl sezeryan yapacaklar peki benim trombosit mi ne az çıkmış 2. Tahlil oldum yine düşükse genel anestezi yok iyiyse epidural spinal tarzı birşey olacağım.
Ben sürekli kullandım hamileliğimde zeytinyağından yapılıyor sonuçta. Sizde evde de hazırlayabilirsiniz otunu bulursanız aktarlardan.
Öyleymiş canım. Bu değerlere göre bu hafta anestezi uzmanıyla görüşecem bana uygun hangisiyse o uygulanacakBu kan değerleri genel veya spinal olmasını etkiliyor mu ?
Bizim makinede narin ayarı 37 dk, haşet olmasın
durulama + sıkma var ona atsam daha iyi olcak galiba o da 17 dk
Sezeryanla ilgili önerebileceğin şeyler varsa, paylaşmanı rica ederim. Her türlü olasılığa kendimi hazırlıyorum :)
Sağolasın, benimki de tahmin edebileceğin gibi hallederiz dedi:)Şimdi dr la konuştum ikinci tahlilimi. Bu hangi değerim bilmiyorum kan ama pıhtılaşma da olabilir. Sonuçlar ulaşmış 110bin li birşey 127bine çıkmış. Bu da yeterli dedi. Epidural yapabiliriz dedi.
Kuru üzüm vs tüketeyim mi dedim. Yok dedi yeme içmeye bağlı değil, gebeliğin bu döneminde vücut yapabiliyor, nedeni pek belli değil. Sen keufine bak dedi. Senin de bilgin olsun.
Sağolasın. Şaka dedim zaten, taze kan vermiyorlar dediğin gibi. Zaten kan grubum A+ sıkıntı olmaz dedi doktor.Canım bende 2 ünite kan aldım. Donörlerle gittik, kan bankasından almak istemezseniz her donör için 750 tl tahlil ücreti alıyorlar. Ve kan en az 5 saat dinlendirilip , 3 saat tahlil edilip, 2 saat içinde damla damla veriliyor.Bide insanı taze kan almak çok sarsıyor.
Kan bankasından istersen hemen veriliyor ve sarsmıyor. Doktorun istediği içinde ücretsiz oluyor.
Aklında olsun.. Belki doğum vaktinden önce kocandan almak mantıklı olabilir.
Vitamin alamadığım için o da yasak. Hamileliği öğrendikten sonra ilk 1 hafta dışında (alerji yapıp hastahanelik olunca) hiç vitamin almadım ben.beatrices demir ilacı kullanmıyor musun? Ferro sanol vermişti bana hala devam ediyorum
Sürdüm sadece onu kullandım hatta. Belki genetiğin etkisi de vardır bilemiyorum ama ben hamileliğimi öğrendiğimden beri her banyodan sonra yere havlumu serip tğm vücuduma kantarın sürdüm. Göğüs göbek bacak popo yüz. Ve çatlama yok ki karnım inanılmaz büyüdü, hatta bir açılışta Deniz Akkaya ile karşılaşmıştım bana bu 2. Hamileliğin mi demişti. Erkek bebek karnı top gibi yapıyor sanırım.Benim kv de evde yaptı canım. Karnına da sürdün mü sen işe yaradı mı çatlaklara?
Bende merak ediyorum henüz yapmadım cnm. tecrübeli anneler nasıl yapicaz
Cool doctor oh yeahSağolasın, benimki de tahmin edebileceğin gibi hallederiz dedi:)
Orangutann
Henüz yaptım hemen anlatayım:)
Önce lavaboda nuk un emzik biberon temizleyici deterjanıyla yikadim sıcak suyla, sonra koca bir tencere kaynamış suya attım, 5er dakikalık turlarla kaynattım bende miktar fazlaydı, süt pompasının parçaları, önceden kalan süt saklama kaplarım(ucunu biberon başlığı takılıyor-bebeği anneanneye bırakırken ideal oluyor sağ bırak) yeni aldığım biberon uçları emzikler vs, 4 tur yaptım:) bir de chicconun süt saklama kapları, aventin pompasına uyuyor aklınızda bulunsun... tırnak makasını alkolle dezenfekte edeceğim, ama kaynatilabilir sanırım sonuçta Celik birşey olmaz, süzgeçte süzüp kağıt havlu üzerine kurumaya bıraktım, en son yine kağıt havluyla kurutup buzdolabı poşetlerine yerleştireceğim:)
sonuç söyle
Eki Görüntüle 2004934
Hanımlar son kan sonuçlarım çıktı, rezalet
Kan düşük, şeker düşük. Et yemekten kolestrol yüksek. Bir ay önceki sonuçlarda çok hafif kan düşüklüğü vardı ama, bu son üç haftada enik benim neyim var neyim yok emiklemiş
Doktorla görüştüm, vitaminsiz buraya geldiğine şükret diyor:) Kolestrol sorun değil, şeker de 68 ama diyabetik değil. Sadece kan ayarlamamız lazım ne olur ne olmaz dedi.
3 hafta içerisinde nasıl böyle oldu bilmem, sezaryene girerken kendi kan dönorümü götüreceğim (kocam) ahhahsha.
Muayene oldum canım doktor da öyle dedi bebeğin geleceğine dair gösterge dedi 2 gün daha bekliycez dedi hiç acılmam yokmuş bide ağrılarım düzenli geliverse de dogursamNişandır bence. İlla kanlı olması gerrkmezmiş zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?