- 18 Ağustos 2016
- 1.050
- 1.204
- 83
Ben kaynattım canım kuzenim vermiştiKizlar biberon emzikleri kaynaticam simdi de aklima geldi. Bu aventin gogus kalkani da ilk kullanimdan once kaynatiliyo mu yikiyo muyuz sadece
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben kaynattım canım kuzenim vermiştiKizlar biberon emzikleri kaynaticam simdi de aklima geldi. Bu aventin gogus kalkani da ilk kullanimdan once kaynatiliyo mu yikiyo muyuz sadece
bence her ikisi de.. Maşallah hepsini yetiştirmek çok zor..
Ben herkes gidenden beri evimi düzene sokamadım..
hiçbir işim yetişmiyor.. hep bir şeyler yarım
ben de ev işlerini yaptığımı yapıyorum kalanı erteliyorum sadece bebeğimle düzenli ilgileniyorum
Aslında beni geren kendisi. Evimi temizlettim. Annem yanımda ilgilenicek bizimle. Kv yemek yapamıyor. Bende yiyemiyorum onun yemeklerini zaten. Annem yapmazsa aç kalıcam sütüm gelmicek zatenya gitsin istemiyorum onu evimde beni huzursuz ediyor
Kızlar takip edemedim yazıları :)
8 inde 16:10 da doğum yaptım. 3500 gr 51 cm doğdu kızım.
Suyum geldi gece 3,30 gibi ama ağrım yine başlamamıştı. Hastanedeydik zaten doktorla suni sancıyı denemeye karar verdik. Rahimde hiç açılma yoktu ve rahim duvarım mı ne kalınmış. Yine de normali denemeye karar verdik. Sabah 10 gibi suni sancı verdildi, öğlenden sonra 16:10 da doğuö yaptım. Sancılar tabi zorladı, doğum 10 dakida oldu çok şükür. Hep yürüyerek geçirdim kasılmaları. Nst ye bağladılar devamlı takip için, en zoru o kısımlardı.
Yani iyi ki nırmal doğum yapmışım. Bem zaten bu ağrıların daha fenasını romatizmamdan çektiğim için aşırı aşırı zor gelmedi. Sadece uzun çok uzun sürdü.
Şimdi bi yandan iyileşip bi yandan süt savaşları veriyoruz evlatcığımla. Göğüslerim ilk ginden çatladı. Lansinoh ve garmastan pomadı birlikte kullanıyorum. Kızım İnatçı biraz. Ama ben kazanacağım. Pes etmicem
Çok yazdım buraya kdar okuyanlara teşekkürler, doğum yapmayan arkadaşlarıma kolay doğumlae. Doğuranlara da bol sütlü, sakin, paniksiz günler dilerim
Mesela bugün 15 gün oldu 2 3 defa hazırladı öyle alengirli.
Hergün tost yapimmi diyor. Hamur yemeyim kilo vermem lazım diyorum, hazır yufka var tavada börek yapimmi diyor. Ay dişim başım çok ağrıyor yaa.
@eshma selam canım allaha şükür sağsalim kavuştuk kızımla. Epidural normal doğum oldu, biraz dikiş acısı var ama bir kaç güne geçer. Onun dışında gayet iyi hissediyorum. Sütüm gelmeye başladı ama bir gögsümde uç yok. Silikon kalkan almıştım onuda ağzına almakta çok zorlanıyor çünkü çok büyük. Bende bir işe yaramadı.. ve aldığım herşey bebeğe çok büyük oldu. Yenidoğan takımları mutlaka lazım onu anladım
Ah kızlar benim meme ucum ideal. SüTüm var. Ama maalesef emziremiyorum. İlk kavrıyor ve birkaç çekiyor sonra bırakıyor çok ağlıyor ben de kıyamıyorum ve bırakıyorum savaşı.
Pompayla Sağıp o şekilde veriyorum. Emmediği için de sütüm anca gündüz yetiyor. Gece maalesef mama veriyorum
Çok çaresizim emdirebilmek için napmalıyım ki![]()
Deneyimli anneler size sorum olucak. Doğum yapalı 6 gün oldu. İlk başlarda sütüm azdı, çoğalsın diye süt yapan herşeyi abarttım sanırım. Bukez de çok arttı çok tazyikli geliyor. Bugun emzirirken bebekten önce garip yutkunma sesleri geldi sonra süt boğazına kaçtı öksürdü çok korktum. Aranızda bunu yaşayan var mı ? Ne yapmam lazım ?
Canım ilk gün aglama krizi olabiliyo. İkinci dogumumda annem bir hafta kalıp gitti gittigi gün acaip aglamıştım. Lohusa depresyonuna girdigimi filan düşünmüştüm hatta. Allahtan bir gün sürdü. Hatta o gün kızımın altını baglamıştım ve çişi kıyafetine cıkmıştı. Ona bile aglamıştım "annem olsaydı o güzel baglıyodu ben bunu bile beceremiyorum "diye
Tamam canim saglicakla gelin9:30 ameliyathane randevum :) artık az çıkıp toparlanınca yazarım. Boşver kalsın içeride çıkınca derdi daha büyük:)
Soyle soyleyeyim mama konusunda tabiki anne sutu cok degerli ve faydali ama sarilik riskine karsi ilk zamanlar emme gucu yeterli olmayan bebeklere mama verilebilir nacizane fikrim ac kalmasindan iyidir. Bana doktor once memeyi ver ugras sonra mama ver biraz doyunca yine memeyi ver demisti boyle yaptik. Mamayi 3 kere doyana kadar verdim sonrasinda azar azar emmeye baslamisti bende biraktim. Istersen boyle deneyebilirsin canimMama versin mi hiç canım. Ben de uğraşıyorm uçla emsin diye ama ağlıyor çok aç kalıyor da. Mamayi nefessiz içiyor ama bana gelince zorlamiyor kendini. O emse sut de gelecek.acaba gücü mu yok. Bu arada pazartesiyi salıya bağlayan gece 1 de doğdu. Kuveze aldılar perşembe çıktık. Benim sutum cuma gelmeye başladı az az.
Benim ikinci oldugu halde görmen lazım nasıl üstünü degiştirdigimi. O kadar korkarak yapıyorumki. Dedigin gibi böyle böyle olacak.gece benim başıma geldi iki kez zor bela kıyafet değiştirdim
kıyafet değiştirmek bile öyle zor ki
eşimle ter içinde kalarak kolundan başından geçiriyoruz
sonra kendime soruyorum bezlemeyi beceremedim mi diye..
neyse böyle böyle olacak
ben normal kontrole gitmistim 4 cm acikligim vardi ama ben turp gibiydim hic bi sancim yoktu eve gonderdi doktor hala sanci manci bisey yoktu gece nisanim geldi sabah tekrar doktora gittim aciklik artmis ama sancim hala yoktu yatisim yapildi suyumu eliyle patlatti ebe o ana kadar zerre sancim yoktu ama o su patladiktan sonra öldum oldum dirildim sanci ile yerlerde surundum agridan 1 saatlik sancidan sonra oglum dogdu yani bence dogum belirtileri kisiden kisiye degisiyor sancida oyle bak bnm 4 cm olmus hic haberim bile olmamisti insallah sizlerede boyle kolay dogun nasip eder AllahimSlm anneler ben Yeni geldim 38+3 uz gelisimimiz bi hafta onden gidiyor. Normal dogum yapan anneler dogum dan bi kac gun oncesini hatirliyornusunuz ne durumdaydiniz agri sanci belirtiler yani.bende degisiklikler var ama dogum icin mi bilmiyirum. Yardumci olun lutfen
O gobek bendede var 6 kilo fazlam kaldi ama gobek sanki benle butunlesti:) sarmayi deniyrm ama oglumla ugrasmaktan onun sizisina dayanamiyrm sarinca toparlanck gibi ama 40 cikana kadar saramaycgm sanirim dun korse aldim dayanamadim cikardm baska nasil gider bipen varmi sezeryan gobegi hanimlaral benden de o kadar benim de 5 kg fazlam var ama hepsi göbekte
Nasıl gidecek bu göbek 1 hafta sonra nişan var elbiselerim üstüme oldu ama göbek felaket...
sanki hamileyim..
Lütfen birisi sezaryen göbeği nasıl gider kaç günde gider yardım etsin
Saglik ocagindaki ebeye ve tanidigin bildigin baska bi doktora danis derim ben.Kızlar bugün 16..gün ve sabahtan beri doktorun yazdığı omnivit ACD3 damlasına bakıp duruyorum 15 damla dedi bana çok geldi sordum doktora tekrar evet 15 damla dedi şişenin üstüne bakıyorum birsürü katkı maddesi acaba vermesek nasıl olur çok kararsız kaldım
İyiyim cok sukurlilipit Nasılsın hanım? Ağrın sızın çok mu? İyi hissediyor musun?