• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Emmiyor ne yazik ki.
Hastanede emmisti.1-2 gunlukken. Biberona baslayinca emmedi. Zaten sorunluydu uclarim.
Ama kokusunu istiyor. Resmen sarhoş gibi.ne emiyor ne vazgeciyor. Aglamasi icimi acitiyor.
İlk kizim hic istememisti ama bu istiyor ememiyor.sutu degil meme kokusunu istiyor kuzum.
Eziyet olmasin diye unutturmak istiyorum.
Hala sutum var,akiyor
Aynı benimki gibi uyurken arada emiyor memede uyumak istiyor..birde farkettim sağıp veriyorum süt verince arada kusuyor ama mama verince hiç kusmuyor neden acaba..sütü istemiyormu

Bebeğimin yüzünde beyaz beyaz küçük sivilceler çıktı kızlar neden acaba?sütümden alerji olmuş olabilirmi

Kızlar göbek kordonumuz düştü çok şükür sizler ne yaptınız kordonu ne yapılması gerekir gömülürse mesela nereye gömülmeli

herseye bi kulp bulup direk sezeryana alıyolar bende bundan korkuyorum.

Eğer hiç açılma yoksa sancı ile hem kendin hem bebeği yormuş olursun canım. Böle bi kararı kendin ver. Sezeryan olup da gayet ertesi gün ayağa kalkan arkadaşlarımızda mevcut
Allah analı babalı büyütsün gözün aydın canım

sıcak duş al canım. Gögsünde duş başlığını gezdir damarların açılsın. Bol bol sıvı birde süt yapan yiyeceklerden tüketmeye calıs
Teşekkür ederim canım

Bnim üçüncü gün gelmişti.
Canım hiç stres yapma bir kere.
Ilık duş al, göğsüne masaj yapabilirsin.
İkinci olarak kimseyi dinleme, her kafadan bir ses çıkıyo malum. Her annede süt olur, seninki de gelecektir. Ben humana süt çayı aldım, bulgur üstüne dereotu yoğurtla yedim. Bol su içiyorum.
Bir de bebeği aç bırakma , mamasını ver. Mama düşmanlarını dinleme. Sütün gelince senden devaö edecektir.
Aldıramadım mama kv kocama da tembihlemiş gibi annemle ben verelim dedikçe yok diyorlar yarın kontrol var bebeğin doktorla konuşcam

Günümüz aynıymış canım. Varmı belirti durumlar nasıl ?

Hiç bir belirti yok canım:KK43: Ne ağrı , ne sancı, ...nişan filan zaten yok :işsiz: Bizimkilerin keyfi yerinde bence, içerden çikası yok :KK48: Sende var mi bi aksiyon?

Ben en son geçen hafta gittigimde "henüz erken, daha vakti var" demişti dr. Yarın da gidicem, bakalım bu değişiklik var mı?

Aldıramadım mama kv kocama da tembihlemiş gibi annemle ben verelim dedikçe yok diyorlar yarın kontrol var bebeğin doktorla konuşcam
Hey Allah im ya dert var bu mamada anlamiyorum cidden bebegin sarilik olup hastanede fototerapi almasindan yada enfeksiyon kapmasindan daha mi kotu mama vermek. Kusura bakma canim ama bu mama dusmanligini anlayamiyorum. Bebegin ac kalmasindan iyidir mama vermek. Insanlar boyle yaptikca sutu gelmeyen anneler mama verdikleri icin daha da kahroluyordur eminim kendilerini sucluyorlardir zaten kendilerini kotu hissediyorlar niye sutum gelmedi diye buda tuz biber oluyor. Cok ozur dilerim kv ve esin ama durum bu. Insaallah sutun hemen gelir

Catin uygun kilolu bile olsa normal doguracaz ona gore diye gaz bile verdi. Daha onceden de suyu azalirsa kordon dolanirsa acil bi durum olursa fln sezeryana doneriz yoksa hersey yolundaysa normal dogumolur diyodu. Ben de normal istiyorumzaten o da hic sezeryana yonlendirmeye calismiyo. Bugun dese ki soyle bi sıkıntı oluştu sezeryan olmalisin guvenir olurum yani
Ya ne güzel dr. Bizimki yardımcı docent ama asla içim rahat değil. Dr gerçekten önemli en azından sonsuz güvenebiliyosun. Bende öle bi durum yok.
Merhaba haziran anneleri :) bende gurubun aşırı sessiz takipçisiyim. Yaklaşık 3 aydır her gün okur hikayelerinizi bilirim. Nasipse önümüzdeki hafta doğumum var. Bir selam vermeden doğuma girmek istemedim :anneadayı: benim salı akşamı nasipse planlı normal doğumum olacak. Ama benim doktorum şöyle başlatacakmış. Vajinaya ip gibi birşey bırakılıyormuş ilaç tabi bu kağıt inceliğindeymiş. Bu rahim ağzını uyarıyormuş 3 saat sonra falan kasılmalarım yavaş yavaş aynı normalmiş gibi başlıyormuş. Suni sancı değil dedi. Bende yeni bir uygulamamı bu dedim hayır 15 senedir vardır dedi. Sadece maliyetliymiş ama pakete dahilmiş. Farkettimde önümüzdeki günlerde suni sancı verip başlatılacak olanlar var. Neden doktorlar bu yöntemden bahsetmiyo. Benimki ilk mi olcak. Bu yöntemi bilen varmı acaba :KK54:
ilk defa duydum bende. Bırak normal doğumu dr lar artık her sorunun çözümünğ sezeryana bağlamış

:KK25:

canım gözün aydın,Rabbim bebişine ve sana sağlık sıhhat,sana da bol bol süt versin inşallah.
Bebeğin kilosu ölçülenden çok mu çıktı,aynı mı?

emin değilim ama sanırım bir arkadaşımın aynı oldu.Aşırı stresli bir kızdı 38 haftalık kontrole gittiğinde doktoru sen çok stres yapıyorsun bu bebeği artık alalım demiş,rahimden birşey yaptı ama anlamadım dedi.O iğne gibi birşey diye hatırlıyor.O işlemden 5-6 saat sonra kasılmalar ve sancılar başlamış,1-2 saat içinde de bebeğini normal doğumla kucağına aldı. Ben hatta başta suni sancı zennetmiştim ama değil demişti. Demek ki onunki de senin bahsettiğinden:KK51:

4 kilo doğdu canım

Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah sabret garip gelcek ama ağrılarında tadını çıkar bence :) üç dört güne en fazla bir hafta ya hepsi geçecek inşallah :) karna bastırmaydı beni benden alan zaten ağladım bağırdım üç kere gelip yaptılar aralıklarla

En zor kısmı oydu kesinlkle :kızgın:

Canim hic acilman varmiydi suninsanciylami acildi
4 cm acilmam vardi 5 saat sanci cektim hic olmadi dozunu artirdilar sonra 7 oldu daha sonra 9 oldu bebegin kafasi yukardaydi 2 saat daha cektim sanci geldi oturdum bi ikindim bebegin kafasi geldi masaya zor ciktim ilk dogumdu 15 dakika da oglum dogdu 3500 gram olarak tum acilarimi unuttum rabbim herkese nasip etsin

En zor kısmı oydu kesinlkle :kızgın:
Aynen canım bide benim ağrılarımın şiddetlendiği zamana denk geldi ağrı kesici istedim yaptılar o etkisini göstermeden geldi bastırdı kadın var gücüyle o gittikten sonra da bi müddet ağladım :)

4 cm acilmam vardi 5 saat sanci cektim hic olmadi dozunu artirdilar sonra 7 oldu daha sonra 9 oldu bebegin kafasi yukardaydi 2 saat daha cektim sanci geldi oturdum bi ikindim bebegin kafasi geldi masaya zor ciktim ilk dogumdu 15 dakika da oglum dogdu 3500 gram olarak tum acilarimi unuttum rabbim herkese nasip etsin
Allah bağışlasın canım.. Gözün aydın.. :nazar::KK200::anne:
Bu arada bebegin kafası yukardaydi derken
, kanala yerleşmemiş olmasından mı bahsediyorsun?

Hey Allah im ya dert var bu mamada anlamiyorum cidden bebegin sarilik olup hastanede fototerapi almasindan yada enfeksiyon kapmasindan daha mi kotu mama vermek. Kusura bakma canim ama bu mama dusmanligini anlayamiyorum. Bebegin ac kalmasindan iyidir mama vermek. Insanlar boyle yaptikca sutu gelmeyen anneler mama verdikleri icin daha da kahroluyordur eminim kendilerini sucluyorlardir zaten kendilerini kotu hissediyorlar niye sutum gelmedi diye buda tuz biber oluyor. Cok ozur dilerim kv ve esin ama durum bu. Insaallah sutun hemen gelir
Emmiyor ne yazik ki.
Hastanede emmisti.1-2 gunlukken. Biberona baslayinca emmedi. Zaten sorunluydu uclarim.
Ama kokusunu istiyor. Resmen sarhoş gibi.ne emiyor ne vazgeciyor. Aglamasi icimi acitiyor.
İlk kizim hic istememisti ama bu istiyor ememiyor.sutu degil meme kokusunu istiyor kuzum.
Eziyet olmasin diye unutturmak istiyorum.
Hala sutum var,akiyor
benim bebegimde emmedi cok uzuluyordum artik pes etme asamasina gelmistim 8. gunde kayinvalidem gogus ucuma recel surdu bide gogus ucum buyuktu masaj yaptik sutumle iyice yumusattik receli surup verdik inan ne hikmet kv nin bu yaptigimi ise yaradi bilmem ama tuttu memeyi cok sukur bidahada birakmadi bazen zorlaniyoruz tutmakta ama basardik ins seninkide tutar hemen pes etme biliyorum cok zor memeyi tutmayan bebekle mucadele etmek cunku tutturmaya calisirken cok agliyor yeri gogu inletiyorlar ama onlar icin mecburuz

Ben henüz doğum yapmadım bu yaşadıklarınızı tecrübe etmedim ama burada yazılanlardan ve etrafımızdaki insanlardan gördüklerim duyduklarım bir süre sonra toparlıyorlar sen de üzüldüğünle kalıyorsun. Emin ol toparlayacak
İnşallah canım, sağol:KK200:

Back
X