Ben de daha kötüye gider diye korkmaya başladım, 40 olmadı 3 ayı bekleyeceğiz artıkValla benim de iki gün sonra kırkı çıkacak herkes diyor ki huyu suyu değişir, bazıları uslanir bazıları huysuzlanir, bazı gece uyumayan çocuklar gece uyumaya baslarmis falan filan bakalım bizimki nasıl olacak?
bende 8 kilo verdim takıldım kaldım. daha bir o kadar vermem lazım ama annem sagolsun süt yapar diye yediriyor herseyi tek yapabildiğim bebişin gazını çıkarma sırasında kucagıma alıp 15 tane squat o kadar. 1hafta daha gecsin 1 ay dolsun beynim süt miktarını hafızaya alsın beslenme olayına dikkat edicem ve düzenli yüzmeye baslıcam. eylüle çok fit olmak istiyorum hedef koydum.Of aynen
44 bedenin hic bir kiyafetim olmuyor
Moralim bozuluyor
Neeen gitmio bu kilolar
Yarin 30 gun olcak
Bizim Dr da aynısını söylediÇok enteresan. Ben kaka yapmıyor diye götürdüğümde anne sütü alıyorsa 7 güne kadar normal dedi. Kilo alımı da gayet iyiydi o ay kızımın. Bana önemli olan çiş sayısı dedi doktorum. Her doktor başka bişey diyor. Şimdi de günde en fazla, 3 kere ama bezi dolduracak kadar yapıyor. Yine gayet iyi dedi doktor
he he kyzenim bize 40 nohutla yaptırıyor onu hatta yarı kırkında yani 20 sinde 20 nohut 40 gelince bir 20 daha ekliycez :)Mrb.
Bizde kirk banyimuzu yaptik.
Kirk rutuelleri her yerde farkli galiba.
İslami yonden arastiriyim dedim.megerse oyle bisey yokmus. Olanlarin cogu da şaman inanisinden gelenlermis.
Ama yinede ani kaliyor iste.
Birde hindu rutuellerine benzetiyorum ben.
En basiti,icinde 40 fasulye olan suya fatiha,ihlas okuyup o suyla yikanmak yada kirk tas su dokunmek.ama dusun altinda zaten kirk tasi da geciyordur su
Bazen sütü artırmak için çabalasamıydım diye düşündüğüm oldu ama şimdi emxiridğim için farkı gördüm ki gerçekten süt olmayınca olmuyormuş o zaman emzirdim peşine mama verdim hemen mama dayamadım. denedim ne dedilerse süt artırıcı yedim içtim olmadı. Oğlumda tek üzüldüğüm şey biberondan dolayı dişleri çürüdü daha 4,5 yaşında 7 tane ve uzun süredir var. Pazartesi dolgu yaptıracağım. Yaşının büyümesini bekledik çünkü küçük yaşlardaki çocukların dişlerini sedasyonla yapıyorlar onun da ciğerlere olumsuz etkisi varmış. Sedasyonsuz yaparlar mı pazartesi göreceğiz onun haricinde gelişimsel yada zekasal bir fark yok. Hatta şöyle.söyleyim 4 yaşında kendi kendine okumayı öğrendi şimdi eylülde 5 olacak yazabiliyor da. Eşimde hiç emmemiş maşallahı var.fener50 bisey sormak istiyorum. Hani oğlum mamayla büyüdü dediniz ya. Pişmanlık var mi. Kesme ne yapıp edip emzirseydim. Ya da emzirmedigim için oğlum şuan boyle falan dediniz. Bi arkadaş yazmıştı da burda bacagit agrisa kendimi suçluyorum emzirmedigim için diye. Emmeyen bebekler hep hasta mi oluyorlar.
benimki de yapıyordur o kadarKa
Kaka mı çiş mi? Minimum 8-10 çok fazla değil mi ya
Ayni bnmki. Sorunun cvbini bulursan duymak isterim valla. Gogsume yaslanip uyuyo yataga koyar koymaz kalkiyoBebegim öğlenden beri bu saat oldu hala uyumadi sizce niye ki kızlar ya biseyimi var acaba omzuma alıyorum uyuyor yatağına koyuyorum 5 dk uyuyor aglamaya başlıyor emzirmekten yoruldum omzumda gezdirmekten kollarım belim ayaklarım ağrıdı iyice huzursuZ da değil kakasini gazını çok güzel çıkarttı yoruldum artık oyyy
Oluyor canım anne sütü alanlarda da tanecikli ben Dr a sordum okur normal dedi sadece anne sütü veriyorum ve halen tanecikliAa ben anne sütüyle beslense de tanecik olmalı sanıyodum canım. Çok sağol.
Çok teşekkür ederim cevabın için. Hiç biriniz uzuleceğin cevap vermediniz..Bazen sütü artırmak için çabalasamıydım diye düşündüğüm oldu ama şimdi emxiridğim için farkı gördüm ki gerçekten süt olmayınca olmuyormuş o zaman emzirdim peşine mama verdim hemen mama dayamadım. denedim ne dedilerse süt artırıcı yedim içtim olmadı. Oğlumda tek üzüldüğüm şey biberondan dolayı dişleri çürüdü daha 4,5 yaşında 7 tane ve uzun süredir var. Pazartesi dolgu yaptıracağım. Yaşının büyümesini bekledik çünkü küçük yaşlardaki çocukların dişlerini sedasyonla yapıyorlar onun da ciğerlere olumsuz etkisi varmış. Sedasyonsuz yaparlar mı pazartesi göreceğiz onun haricinde gelişimsel yada zekasal bir fark yok. Hatta şöyle.söyleyim 4 yaşında kendi kendine okumayı öğrendi şimdi eylülde 5 olacak yazabiliyor da. Eşimde hiç emmemiş maşallahı var.
Sende çok sağol yaa. İçimi rahatlattiniz. Ay benim kız da senin hivit matematikle uğraşır inşallah :) :)Valla ben kendimden örnek vereyim. Hiç emmemişim. Gelişimim gayet iyi. Maşallah tosun gibiyim. Öyle kolay kolay hasta da olmam. Zekama zaten laf ettirmem sonuçta matematikle uğraşıyorumşaka bir yana hasta da olsaydım ben bunu anne sütü alamadığıma bağlamazdım. uzgungul canım sen de bu durumu hiç umursama. Elinden geleni yaptın olmuyorsa o çocuk bi şekilde doyacak. Ben sadece anne sütüyle bağ kurulduğuna da çok inanmıyorum. Nasıl olursa olsun ellerinle beslediğin bir canlıyla her türlü aranda bağ oluşur zaten.
Tam yerleşmemiş olabilir iki parça birbirine... bir de göğse temas eden yumuşak parça vücut ısısıyla biraz esniyor sanki...Kizlar ya kalkan aldim ama beceremeidm gakiba yine ustum islandi nerede yanlislik yapiyorum sut hep akti ustume
Sütü kullanacaksan her defasında temizlemelisin bence...Birde her sutu bosalttigimizda mi temizleyeegiz bu kalkanlari
Ben biberon deterjanıyla yıkıyorum, sonra da 5 dakika kaynatıyorum.Kizlar gogus kalkani aldim nasil temizleyecegim ilk kaynatma olarak kutisunda yazmiyo
Akiyo canim ya yatinca ilk gunler akmiyodu ama artik heryerim islaniyo. Geceleri gogus pedi kullanip gunduz kalkana gecmekte buldum careyiKizlar ya kalkan aldim ama beceremeidm gakiba yine ustum islandi nerede yanlislik yapiyorum sut hep akti ustume
Canım sorarsan burayada yazarmısın. Doktor bana bir iki seneye gecer dedi. Henüz bişey sarmıyorm korkuyorum acıkcası yanlış bişey yaparım diyeselam arkadaslar,
oğlum yeni bir huy edindi istiyorki agzı surekli memede olsun, istediği zaman kalksın lüp lüp çeksin istediği zaman uyusun kaka çiş yapsın ama o ağız hep memede olsun; hatta kandırdım memedeyken çaktırmadan emzik verdim bir iki emdi baktı süt gelmiyor kıyameti kopardı..ama bende bittim. güüüya ben sallamaya falan alıştırmayacak olan bem aldım ayagıma eeee eee eeee eee salladım agladı magladı ama ben kazandım uyuttum 2 saat. uyanınca yıkadım emzirdim kendi yine sızdı. sıcaktan mı gürültüden mi etkileniyor anlamadım bu cocuk. ev bugün gürültülüydü biraz.
aklıma birşey geldi sormak istiyorum bu arada, bebeğin
göbeği şiş olan arkadaşlar fıtık şüphesi olanlar, birşey sarmak iyi olur denmişti ya benim oglan hareketli kayıp duruyor pek mümkün değil yani, bende diyorum yapışkanlı flaster yapıştırsam olmaz mı?? yapışkanı çok zarar verir mi, flaster delikli oluyor hava alır sanki dr a soracagım da sizin de fikrinizi alsam??
Havalı kapağı kullanırsan o sütü verme arkadaşım. Hava almayan kapakta birikenleri 3 saat geçmemişse şırıngayla veriyorum ben. Meme ucumda krem varsa döküyorum. Kalkanları her gün kaynatıyorum mutlaka.Peki havali kapagi mi kullaniyoruz havasiz olanimi cok soru sordum ama
Bazı günler bizim de öyle oluyor. Dün mesela gece dahil sadece sekiz saat uyudu ve hep mızmızdı. Bugün de sürekli uyuyor. Bazen büyüme atakları geçiriyorlar. Yarın düzelir inşallah.Bebegim öğlenden beri bu saat oldu hala uyumadi sizce niye ki kızlar ya biseyimi var acaba omzuma alıyorum uyuyor yatağına koyuyorum 5 dk uyuyor aglamaya başlıyor emzirmekten yoruldum omzumda gezdirmekten kollarım belim ayaklarım ağrıdı iyice huzursuZ da değil kakasini gazını çok güzel çıkarttı yoruldum artık oyyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?