Kızlar benim kız çok kaka yapıyor. Sürekli emmek istiyor. Sanki emdiği hiç içinde durmuyor. Neden sizce?
bu arada size bir sorum olacak yaklaşık bebeğim 50 günlükken yolculuğa çıkacağız arabayla..
önce bir 600 kmlik mesafe var
sonra bir 600 km daha var
bu kadar küçük bir bebekle yolculuk için önerileriniz var mı?
yada uzun mesafe yolculuğa çıkan oldu mu?
Sam simplex gaz damlasini nasil kullanlar vardi sanirim kimdi bulamadim. Nasil kullaniyorsunuz bi tarif edermisiniz bugun eczaneden aldim bebek gazlandi iyice bi deneyeyim bakalim ise yarayacakmi. Kac damla ve gunde kac kere veriyorsunuz. Hergun mi yoksa huzursuz oldugunda mi veriyorsunuz
Benim oglumda özellikle akşamları çok huysuz çareyi salincakta bulduk salincakta keyif yerinde ailecek denedik sancı olduğu zaman ya benim koynunda duruyor yada kesin salincaktaKızlar iki gündür benim oglan mızık mızık gündüzleri uyumuo ama uykudan bayılıo o direnio aksamları da uyumadanbevvel gax sancısı tutuo iyice aglamaktan bayılıo yawrum sesi catallıo artıksürekli memede emzik almıo emzik yerine beni kullanıo gögüslerim agrıdı artık ucları kaşınıp sızlıo bapcam bilmem
Denicem bende koltukta ileri geri sallmdıgıöda susuo sırf bundan sebep sallanan sandalye istiomBenim oglumda özellikle akşamları çok huysuz çareyi salincakta bulduk salincakta keyif yerinde ailecek denedik sancı olduğu zaman ya benim koynunda duruyor yada kesin salincakta
Sallamayi deneseniz belki durur yavrunuz
Kızlar bebeğim sürekli memede hep emziriyorum diyorsunuz ya sütünüz hep geliyormu bu şekilde benim kız emdikten en az 1 saat sonra bile şakır.şakır gelmiyor çok az yutkunma duyuyorum ağzından taşan sütü ancak 2-3 saat sonra görüyorum bu aralar onun da süresi arttı eskisi gibi sütüm olmuyor beslenme yine aynı zaten sınırlı yiyeceklerimiz dön dolaş aynı.çişli bezini bugünsaydım 5 oldu 3 kere de kaka yaptı doyuyor diyorum ama aç mı yatırıyorum diye de vicdan yapıyorum. Göğüslerim çok çabuk boşalıyor 5 dk sonra emzik gibi emiyor yutkunma duymuyorum siz de nasıl bende artık psikolojik olarak sütüm yetmediği yada azaldığı düşüncesi oluşmaya başladı.yani yarım saat yada 1 saat sonra emzirdiğinizde de ağzının kenarından süt taşıyormu yutkunma sesini lıkır lıkır duyuyormusunuz
Tabi ki hayır... nerde öyle çağlayan süt... hele bu aylarda bebek sürekli emmek isterken mümkün değil öyle herdaim dolu dolu süt olması... bak bu süt olayına fazla kafa yormaya gelmez...beynin devreleri karışırsa durduk yere kesilir sütün. Eğer bebeğin memede duruyorsa o beş dakikada karnını doyurmuş üstüne emzik niyetine emiyordur. Hiçbir aç bebek boş memeyi emmez yırtar ortalığı ağlamaktan. O yüzden çok takılma sütün varlığına azlığına... bebek halinden memnunsa sürekli emmek istemesi seni yanıltmasın. Açlığından değil o...Kızlar bebeğim sürekli memede hep emziriyorum diyorsunuz ya sütünüz hep geliyormu bu şekilde benim kız emdikten en az 1 saat sonra bile şakır.şakır gelmiyor çok az yutkunma duyuyorum ağzından taşan sütü ancak 2-3 saat sonra görüyorum bu aralar onun da süresi arttı eskisi gibi sütüm olmuyor beslenme yine aynı zaten sınırlı yiyeceklerimiz dön dolaş aynı.çişli bezini bugünsaydım 5 oldu 3 kere de kaka yaptı doyuyor diyorum ama aç mı yatırıyorum diye de vicdan yapıyorum. Göğüslerim çok çabuk boşalıyor 5 dk sonra emzik gibi emiyor yutkunma duymuyorum siz de nasıl bende artık psikolojik olarak sütüm yetmediği yada azaldığı düşüncesi oluşmaya başladı.yani yarım saat yada 1 saat sonra emzirdiğinizde de ağzının kenarından süt taşıyormu yutkunma sesini lıkır lıkır duyuyormusunuz
Molfix denemedim bi kac kisiden iyi oldugunu duymustum. Sanirim deneye deneye bulacagiz.Şu an bizim icinde en iyisi prima
Molfix denedinizmi peki?
Komiliyide oneren oldu fiyatini bende bilmiyrm bakarim en kisa zamandaBnm kardesim komili aliyor kizina cok memnun
Fiyatini bilmiyrm ama
Benim çarşamba günü iki ayım doluyor hala az da olsa kanamam var sormaKızlar acil bişey sorucam. Aranızda kanaması devam eden var mı ? Sezeryan oldum, 32 gün geçti üstünden. Hala kanamam var. Aslında 2. Hafta kanamam azalarak durmuştu hatta sonra böyle sarı bi akıntı gelmişti kıvamlı. Sonda 20. Gün gibi gene başladı kahverengiydi sonra o da bitti. Bu hafta parlak kırmızı yoğun bi kanamam var ve yaz günü yün hırkayla duruyorum o derece üşüyorum yani.. internette içeride parça olabileceği unutulabileceği yazıyo. Doktorumu aradım 40 güne kadar kanama olur dedi ama bana normal gelmedi sanki kendi hatasını kapamaya çalışıyo gibi. Aranızda sezeryandan 1 ay sonra hala kanaması devam eden var mı ? Başka bi doktora görünsem mi ?
Off ya ne yapmak gerekli acabaKızlar ucu kopan memem bozuk çeşme gibi. Sürekli süt akıyor. Sütler ziyan oluyor
Benimkide gece 3 sabah 8 arası uyanık ve alışkanlık yaptı sanırım. 1 haftadır bu şekildeBenim kız da sabah 5ten öğle 2ye kadar aynısını yaptı. Hergün aşağı yukarı aynı saatlerde yapıyor.
Tahlil ver ister kakadan canım ne bilim. Benim ki Yeşildi be mukusluydu mikrop çıktı. O yüzden korkar oldum. Simdi az bi yeşil olsa mukuslu olsa hemen doktora goturecemKızlar mukuslu kaka bir iki kere olmasa üçüncü de azda olsa oluyor beslenmemde değişiklik yok domates te yemiyorum ondan olduğunu da sanmıyorum ama yine temkinliyim anlamadım gitti
hangimizde yok ki sikintilar bnm esimde mudahaleyi pek sever is yerinden on kere arar teftis eder bizi altini dgstrdin mi ustunu degstrdin mi bla bla blaa deli eder sorulariyla ama napcan iste atsan atilmaz satsan satilmazla o dedigin mama evolvia iyisi mi ki canim onerir misinKizlar bebek bezi ilk gunden beri prima kullaniyoruz. Gecenlerde zorda kaldim molfixin 70 li kucuk paketinden aldim.esimle tartistik,neymis bilmedigim bezi niye almisim bebek hep primayla buyuyecekmis vb.. islak mendilde johnson kullaniyoruz.alt acmada canbebe. Bezlerin onunde cis yapinca rengi degisen cizgi var.on dk sonra bakiyoruz rengi degismis degistiriyoruz mecbur.bizim bebiste gunluk en az 10 bez yapiyor. Yani ayranimiz icmeye .... neyse bu durumda iyi haber bebisim hic pisik olmadi simdiye kadar. Bir erkegin bebek bezi markasina kadar karismasi cinlerimi tepeme getiriyor.
Bazen bebegin kakasi bulasiyor ya kizlar yada siziyor cok yapinca. Yada havlusuna yapiyor falan Tammm o zaman eminimki esim en az yarim saat banyodan cikmaz.o kakali parca.duru suda yikanir sonra camasir sulu suda bekletilir sonra bi daha yikanir,eminimki makinaya atmadan o leke cikmistir.sonrada yuksrk derecede o tek parcayi yikar!!!..ay anlatirken sinirleniyorum...
Emzirmeyle ilgili benimde diyeceklerim var. Kizlar ilk gunden beri sutum vardi.ama gel gorki ben bir turlu bu isi sevmedim.her firsatta sagip veriyorum desem yeridir...bebegimi cok seviyorum ama o emme isi benim psikolojimi bozuyor. Kendimi inek gibi falan goruyorum;(
Nasil olacak bilmiyorum..
Gecenlerde moralim bozuldu aksam sut sagacagim damla sut gelmedi saat 23.00 .sagiyorum yok,emiyo cocuk sut gelmiyor basiyor yaygarayi.nobetci eczaneyi aradim mama satmiyoruz dedi.elim ayagima dolasti resmen. Annemdeydim yolladim kadini market bakkal ne bulursan al dedim aptamil almis. Simdide keyfime gore mama keyfe gore sut veriyorum. Oyle belli bir duzene oturtmadim henuz.
Tabi bizim kaynana koca onada karisti niye evolvia almamisim mamayi. Oysaki Sirf bu tarz meselelerden annemdeydim...
Bende haberler boyle kizlar...
Kirk bitince kanama devam ediyorsaBenim çarşamba günü iki ayım doluyor hala az da olsa kanamam var sorma
Bnm gogsum gergin bile degilKızlar bebeğim sürekli memede hep emziriyorum diyorsunuz ya sütünüz hep geliyormu bu şekilde benim kız emdikten en az 1 saat sonra bile şakır.şakır gelmiyor çok az yutkunma duyuyorum ağzından taşan sütü ancak 2-3 saat sonra görüyorum bu aralar onun da süresi arttı eskisi gibi sütüm olmuyor beslenme yine aynı zaten sınırlı yiyeceklerimiz dön dolaş aynı.çişli bezini bugünsaydım 5 oldu 3 kere de kaka yaptı doyuyor diyorum ama aç mı yatırıyorum diye de vicdan yapıyorum. Göğüslerim çok çabuk boşalıyor 5 dk sonra emzik gibi emiyor yutkunma duymuyorum siz de nasıl bende artık psikolojik olarak sütüm yetmediği yada azaldığı düşüncesi oluşmaya başladı.yani yarım saat yada 1 saat sonra emzirdiğinizde de ağzının kenarından süt taşıyormu yutkunma sesini lıkır lıkır duyuyormusunuz
Yok canim kapaliyida kullandim tam oturmadimi ne yapti yine akti hep yok mu bunun cozumuDelikli kapağı kullanınca yatarken biriken süt üstüne akabiliyor canım. Ondan mı oldu acaba?
Slepyyden bende memnun kalmadim bebegin poposuna yapışıyor ve islaklik oldugu gibi yuzeyde. Huggies kullandim oda 1 ve 2 numara pamuksu yuzey olunca rahatsiz oldu oglum hafif islaklik hissettiriyor tende. Prima aldim memnunum ama oda pahali. Daha hesapli bi bez bulmam gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?