Dun kızımı ablasını küçükken goturdugum doktora götürdüm.bilgisine güvendiğim bı doktor.bir liste soruyla gittim.buradanda paylaşayim belki burimize lazım olur.
İlk önce beslenme ile ilgili ben kıza sadece emmek yetmiyor sut sagip bide mama veriyorum deyince biberonla verme memeyi bırakır dedi dun şırınga ile vermeye çalıştım sutun yarısı akıp gitti borsa aglayip doymamasi cabası.ben biberonsuz beslemem mümkün değil bu kızı.mama alan bebeklere mama sonrası bir iki çay kaşığı su öneririm dedi.anne sütü alan bebeğe ağız temizliği gerekmez dedi.gaz için anne acı ekşi şekerli ve baharatlı şeylerden uzak durmalı dedi.gaz için biogaia Şub simplex iyi devam dedi.
Uzun kollu yok kısa kollu giydir hergun banyo ama haftada ikikez şampuan yap dedi.hergun sabah ve akşam iki kez dışarı çıkar temiz hava çocuğa iyi gelir dedi.beslenme aralığı dört saate kadar çıkabilir uyursa çünkü büyümek için uykuda gerekli dedi
Emziği ani bebek ölümlerine karşı 1.aydan sonra öneriyor.ksnguru kullanilabilir 1,5 aydan sonra ama kafası destekli olacak 3 ay bide onun alnı benim cenemde olacakmış.gerci biz erken doğduğumuz için 2 aylikken başlayacağız
İsilik için exipial diye bı krem verdi.cok ikindigini söyledim makata baktı sanırım ufak bı çatlak var krem verdi.sarilik hala devam ediyor.haftaya birkac tahlil yapılacak yoksa anne sütü sarılığı dedi.90 gün surermis.
Valla canım 3 yaşında götürdük diş Dr una hemde bir kaç Dr a hepsi biberon çürüğü dedi. Bizim sıpa biberonu 3,5 yaşında bıraktığı için normal yani çürümesi. Bir de mamanın dez avantajı inek sütüne geçişte çok zor geçiş olması mamayı bırakıp sütü içmedi 3,5 yaşına kadar biberon ve mama devam etti uykusunda bile içiremedim inek sütünüÇüruklerin biberonfan oldugunu bilmiyordum.herkes,dr.lar bile verilen demir damlalarindan oldugunu soylemislerdi.
Akrabamda bebegini tamamen biberonla beslemisti ama cokk guzel,temiz sut disleri vardi.
Kardesi meme emdi hep,ama tamami curumustu.komsuda oyle emzirmisti,ama curumustu onunkide.
Kizimin simdi tertemiz,curuksuz disleri var.degisti hepsini.dolgu falan yaptirmamistim ben.zaten dolgu yapulacak gibi degildi,hepsi kirilmis ufalanmis,siyahti.buyuyen dis hemen kararip,kiriliyordu.
Kesinlikle... O yüzden gece beslenen bebeklere mamadan sonra su vermek gerekirmiş. Biz hiç yapmadık biberonu verdim eline haydi hop uykuya ne onun uykusu açılıyordu ne de benim işime geliyordu çocuğun dişinden olduk. Maşallah 7 dişe de 3000 tl dedilerBebeklerde oluşan çürükler, gece beslenmesi ve/veya biberondan oluyor.
Bizimki 29 günlük ondan belki doyuyordur hemen. 60 tan fazla denemedim mamada. Anne sütünde 70 e kadar almıştı. Evolviayı ben bilmiyorum, mamalardanda pek anlamam, başta hipp denemiştik hep kusuyordu sonra 1 hafta küvözde kaldı o sırada hastane hep aptamil vermiş bizde değiştirmek istemedik hastane ne veriyorsa onu verelim dedik.48 gunluguz en fazla 90 ml de 3 olcek yapiyorum.doymazsa belli ediyor zaten,elini agzina goturur,agzini aranarak aciyor.o zaman bir veya 2 olcek daha hazirliyorum.
3 saati gecmisse 3 olcek.iki saatse 2 olcek falan yani
Canım bu anlattığın nerdeyse hepimizin bebeğinde var benimkide günde en fazla 3 kere kaka yapıyor ve saatlerce ıkınıyor. Mesela bugün sabah 6 dan beri ıkınıyor saat 11:45 de yapabildi. Baya zorlanıyorlar bir arkadaş gaz problemlerinin de 2. Ayda pik yaptığını yazmıştı sanırım onu yaşıyoruz Allahın izniyle 3 olsunlar biraz olsun rahatlayacağızKızlar acill cvp lütfen
Kızım günde 4-5 kez kaka yapardı.
1.5 haftadır günde 1-2 ye düştü ve çok zorlanıyor yavrum. Bazen yardım ediyoruz çıkarmasına.
Biraz önceki kakasını yaparken çok uğraştı öncesinde.
Lütfen yaşayan varsa yorum yazabilir mi ? .
Rengi resimdeki gibi. Kokusu da ağır geldi bana.
Alerji mi üşüttü mü kestiremiyorum
Hastanede kalırken ilk 15 gün gazı olmaz demişlerdi, haklılarmış bizimde bir kaç gündür var gaz sancısı. Sab simplex verdi dr ama kullanmamakta direniyoruz. Kıçına zyağı sürünce rahat yaptı birde mamadan ziyade anne sütü vermeye çalıştım özellikle geceleri, dün bu sayede 3 kez kaka yapıp rahatladıPoposu çatlamasın diye pişik kremi sür dedi bir başka Dr. Ben hem krem hem hakiki zeytinyağı sürüyorum. Kakasını yapmada az da olsa rahatlatıyor birde bu ıkınma neredeyse herkesin bebeğine sonradan başladı. Yeni doğduklarında yoktu
Kakası yeşilimsi ben alerjik olduğunu düşünmüyorum üşümüş olabilirKızlar acill cvp lütfen
1.5 haftadır günde 1-2 ye düştü ve çok zorlanıyor yavrum. Bazen yardım ediyoruz çıkarmasına.
Canım bu anlattığın nerdeyse hepimizin bebeğinde var benimkide günde en fazla 3 kere kaka yapıyor ve saatlerce ıkınıyor. Mesela bugün sabah 6 dan beri ıkınıyor saat 11:45 de yapabildi. Baya zorlanıyorlar bir arkadaş gaz problemlerinin de 2. Ayda pik yaptığını yazmıştı sanırım onu yaşıyoruz Allahın izniyle 3 olsunlar biraz olsun rahatlayacağız
Çok çok teşekkür ederim arkadaşım.Kakası yeşilimsi ben alerjik olduğunu düşünmüyorum üşümüş olabilir
Bu kaka fazla yeşil, bence enfeksiyon olabilir, doktorunuza gösterin. Boşuna çekmesin yavrucuk bir şey varsa.Kızlar acill cvp lütfen
Evet ıkınıp duruyor ve azda olsa çıkarıyor bir iki ıkınmada normal kakasını da yapıyorPoposu çatlamasın diye pişik kremi sür dedi bir başka Dr. Ben hem krem hem hakiki zeytinyağı sürüyorum. Kakasını yapmada az da olsa rahatlatıyor birde bu ıkınma neredeyse herkesin bebeğine sonradan başladı. Yeni doğduklarında yoktu
Yarınki Kakasıda böyle olursa gitcez cnmBu kaka fazla yeşil, bence enfeksiyon olabilir, doktorunuza gösterin. Boşuna çekmesin yavrucuk bir şey varsa.
Bende katılıyorum. Karışmak istemedim ama bi doktora kotursen kakayi hemen tahlil yapsalar iyi olur bence de @TuruncuHayalBu kaka fazla yeşil, bence enfeksiyon olabilir, doktorunuza gösterin. Boşuna çekmesin yavrucuk bir şey varsa.
Benim ki böyleydi canım bi anda oldu koku da vardı. Bebek de halsizdi baya emmiyordu falan. Baya bi enfeksiyon varmış yatirdilar 2 günYarınki Kakasıda böyle olursa gitcez cnm
Benim ki böyleydi canım bi anda oldu koku da vardı. Bebek de halsizdi baya emmiyordu falan. Baya bi enfeksiyon varmış yatirdilar 2 gün
Yarınki Kakasıda böyle olursa gitcez cnm
Geçmiş olsun cnm.Benim ki böyleydi canım bi anda oldu koku da vardı. Bebek de halsizdi baya emmiyordu falan. Baya bi enfeksiyon varmış yatirdilar 2 gün
Hiç bilmiyorum. Herşeyden olabilir dedi çocuk doktoru senden de olabilir dedi. Bebeği görmeye gelenlerden de dedi. Kuveze yatırdı 2 gün damardan tedavi edecez ilaçla olmaz dedi. Acilde ki doktor da bakıyorum bebeğe gayet temiz görünüyor bebeğin sanssizligindan dedi. O 2 günde süt falan kalmadı zaten bende. 2 günde azaldı ve bi daha artmadi nasip. Allah kimseye yasatmasin çünkü çok küçükler. O damarlar her yer delikti yavrununNasıl enfeksiyon kapmış ki bebeğin. Allah bi daha yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?