2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Benim kız maksimum on dakika emer. Tek bir gögsü emiyo. İkinci emişte diger gögsü veriyorum. Her iki emiş arasına iki saat koyuyorum mutlaka. Gazlı bebek oldugu için önce ilk içtigi sütü sindirmesi gerekiyo. O yüzden iki saat kadar bekliyorum. Üst üste sürekli emzirdigimde cocuk mafoluyo. Kilo alımı iyş diye doyuyomu doymuyomu cok takılmıyorum. Etrafa bakarsan bebek ac doymuyo cünkü hep agzıyla aranıyo

Tabi canım bende öyle, gece emzirmekle uğraşmak istemiyorum. Ben zaten bu emzirme olayını çok sevmedim. Herşey benden geçiyor, en büyük gaz nedeni benim. Bağ kurmak güzel ama yinede sevmedim bu olayı
Off ayni ben ya

Biz ikimiz cok arastirmistik mama isini.laxim olursa evolvia alcaktik.sutum iyydi lazim olmamisti hic. Gece gece annem bakkaldan bunu bulmus adam hala soyleniyor, neyse canim yani arastirmalarimiz sonucu evolvia verecektik nasip aptamil oldu.ama bitince onu alacagim...
Bence mutlaka bir kosede mama hazir olmali. Gece yasadigim soku ben bilirim yawrum acliktan agliyor,koca eczane artik mama satmiyoruz diyo;(((

Bu arada kizlar mamayi ustundeki olcek gibi verince bebis sewmedi bende 150 cc ye 2.5 kasik atiyorum. Normalde 90 cc 3 kasik yaziyor uzerinde.bu sekilde veriyorum kafama gore takiliyorum

Sütün yetiyordur merak etme. Doymasa çok ağlar ve ellerini yemeye başlar. Benim de dolmuş olmuyor ama o çektikçe mutlaka geliyordur. Böylece süt de artar. Zaten ben sürekli memede olmalarının açlıktan olduğunu düşünmüyorum. Doktor demişti, ağrısı varsa da emer, güvende hissetmek için de emer, emme güdüsüyle de emer. O yüzden rahat ol. Çiş be kaka sayısı normal.

Dun kızımı ablasını küçükken goturdugum doktora götürdüm.bilgisine güvendiğim bı doktor.bir liste soruyla gittim.buradanda paylaşayim belki burimize lazım olur.
İlk önce beslenme ile ilgili ben kıza sadece emmek yetmiyor sut sagip bide mama veriyorum deyince biberonla verme memeyi bırakır dedi dun şırınga ile vermeye çalıştım sutun yarısı akıp gitti borsa aglayip doymamasi cabası.ben biberonsuz beslemem mümkün değil bu kızı.mama alan bebeklere mama sonrası bir iki çay kaşığı su öneririm dedi.anne sütü alan bebeğe ağız temizliği gerekmez dedi.gaz için anne acı ekşi şekerli ve baharatlı şeylerden uzak durmalı dedi.gaz için biogaia Şub simplex iyi devam dedi.
Uzun kollu yok kısa kollu giydir hergun banyo ama haftada ikikez şampuan yap dedi.hergun sabah ve akşam iki kez dışarı çıkar temiz hava çocuğa iyi gelir dedi.beslenme aralığı dört saate kadar çıkabilir uyursa çünkü büyümek için uykuda gerekli dedi
Emziği ani bebek ölümlerine karşı 1.aydan sonra öneriyor.ksnguru kullanilabilir 1,5 aydan sonra ama kafası destekli olacak 3 ay bide onun alnı benim cenemde olacakmış.gerci biz erken doğduğumuz için 2 aylikken başlayacağız
İsilik için exipial diye bı krem verdi.cok ikindigini söyledim makata baktı sanırım ufak bı çatlak var krem verdi.sarilik hala devam ediyor.haftaya birkac tahlil yapılacak yoksa anne sütü sarılığı dedi.90 gün surermis.

kizlr size bilgilerim var eger bebeginizin cildi hassassa iki banyoda bir sampuan kullanmamiz gerekmis sabun cildi kurutuyormus doktorum kullanma simdilik dedi eger nemlendirici kullanmak iyiymis tabi ki has zeytinyagi en iyisi dedi losyon vb onermedi kucucuk bedenine gerek yok dedi zaten onun kirlendiginden ne olcak sula cik rahatlasin bebek dedi gercekten de ise yaradi bir de bebeklerin boyunlarini omuzlarini hava aldirmak lazimmis kizimin isiligi baya gecti cok sukur

Tahlil ver ister kakadan canım ne bilim. Benim ki Yeşildi be mukusluydu mikrop çıktı. O yüzden korkar oldum. Simdi az bi yeşil olsa mukuslu olsa hemen doktora goturecem
Hadi yaa

Kirk bitince kanama devam ediyorsa
Iliski yasak oluyor mu
Biliyor musub
Benim okuduğum kadarıyla olmuyor canım 40tan sonrası özre giriyor Hanefi mezhebinde

Oluyormuş dimi öyle makatta benim oğlan da geceden beri çok ıkınıyor sanki makatta bi değişiklik var gibi geldi sonra da kendi kendime abarttığımı düşündüm ki senin yazını okudum doktora sorayım bi bende kakasını yaptığı halde ıkınıp duruyor

Bide rezeneyi sordum bebeğe günde sabahtan akşama toplam 50 cc ye kadar verilirmis arastirmalarsa gazi %50 azalttığı kanıtlandı dedi ben vermeye başladım
Peki canım benim bebeğin öyle fazla gaz sancısı olmuyor ama oldumu da kıvranıyor tabi bunun için de içirilebilirmiymiş?
İçiriliyosa düzenli mi yoksa sancı olduğu dönemlerde mi sadece?
Hakkını helal et çok sordum ama

cnim bizim de sarilik devam ediyor deger 17 den 12 ye dusmus ama gozunun kenarlari hala sari bekle gecmesini artarsa getirin dedi doktor gecse artik çocuğumun ne renk oldugu belli degil uyuma konusuna cok katılıyorum benim buyuk kizim hic yemek yemez ama cok uyur yasitlarina gore hep onde boyu cok uzun

Bide rezeneyi sordum bebeğe günde sabahtan akşama toplam 50 cc ye kadar verilirmis arastirmalarsa gazi %50 azalttığı kanıtlandı dedi ben vermeye başladım
Canım aktardan mı alıyosun yada paket olanlardanmı. Paketse hangi marka acaba.

Günaydın canım, bizde aptamil kullanıyoruz ama artık günde 90 cc yi aşmamaya çalışıyorum. Kaka yapamıypr kıvranıyor mama alınca. Genelde sağıp vermeye çalılıyorum. Birde üzerinde ki talimata uygun vermeye çalış bence. Ben sütüm yetmediğinde 30 cc veriyorum birde dışarı çıkarsam ya da gece uzuuunn saatler uyumak istersem 60 cc veriyorum.
Normalde 60 cc ye 2 ölçek atılıyor çocuk çok su almış olmaz mı?
Birde bir verişte 120 nin hepsini içiyor mu? Ben 60-70 ancak verebiliyorum belki bizimki minik biraz ondan olabilir

Çüruklerin biberonfan oldugunu bilmiyordum.herkes,dr.lar bile verilen demir damlalarindan oldugunu soylemislerdi.
Akrabamda bebegini tamamen biberonla beslemisti ama cokk guzel,temiz sut disleri vardi.
Kardesi meme emdi hep,ama tamami curumustu.komsuda oyle emzirmisti,ama curumustu onunkide.
Kizimin simdi tertemiz,curuksuz disleri var.degisti hepsini.dolgu falan yaptirmamistim ben.zaten dolgu yapulacak gibi degildi,hepsi kirilmis ufalanmis,siyahti.buyuyen dis hemen kararip,kiriliyordu.

Evolvia daha sivi,su gibi geliyor bana,Aptamil daha kivamli.
Ama evovia da balik yagi yaziyor.iyi beslediginden emin olsam onu kullanirdim hep.
Ama kabizlik problemi olana kadar aptamil sanki daha besleyici geliyor.
Ayirtetme seklimde ictikten sonra agzina gelen azcikbkusmukta evolvia bulanik su gibi cikiyor.Aptamil sut kesigi gibi.
Hazirlama konusunda cok titizim.laboratuvar deneyi gibi birebir talimata uygun yapmaya calisiyorum.
Yani birini az,digerini fazla kattigimdan degil kivam farki demek istiyorum.

Bebeklerde oluşan çürükler, gece beslenmesi ve/veya biberondan oluyor.

Benimde aynı tek göğüsten 50 CC çıktı dün gece sanırım makina çekemiyor tam olarak çünkü kızm lıkır lıkır içiyor ilk 5 dk. Sonra yutkunma sesi duymuyorum. Elimle bile makinadan daha çok çıkarmıştım. Zaten bu makinayı almayı hiç istememiştim az çıkacağını ve moralimi bozacağını biliyordum. Dolaba biraz koymak için aldım sırf bide kalanı sağarsanız daha çok sütünüz artar dediler ama o kadar sağacak süt nerdee

48 gunluguz en fazla 90 ml de 3 olcek yapiyorum.doymazsa belli ediyor zaten,elini agzina goturur,agzini aranarak aciyor.o zaman bir veya 2 olcek daha hazirliyorum.
3 saati gecmisse 3 olcek.iki saatse 2 olcek falan yani

Çok güzel bilgiler teşekkürler bu arada bizim de sarılığımız halen devam ediyor biz kan tahlili verdik bir buçuk hafta önce o zaman bilirubin 9,5 çıkmıştı Dr. %99 anne sütü sarılığı dedi ama % 1 lik için de tahlil yapmam gerekir demişti. Kan sonucu henüz çıkmadı 10 günü bulur biz sizi arayacağız dediler daha aramadılar.

Poposu çatlamasın diye pişik kremi sür dedi bir başka Dr. Ben hem krem hem hakiki zeytinyağı sürüyorum. Kakasını yapmada az da olsa rahatlatıyor birde bu ıkınma neredeyse herkesin bebeğine sonradan başladı. Yeni doğduklarında yoktu

Kızlar acill cvp lütfen
Kızım günde 4-5 kez kaka yapardı.
1.5 haftadır günde 1-2 ye düştü ve çok zorlanıyor yavrum. Bazen yardım ediyoruz çıkarmasına.
Biraz önceki kakasını yaparken çok uğraştı öncesinde.
Lütfen yaşayan varsa yorum yazabilir mi ? .
Rengi resimdeki gibi. Kokusu da ağır geldi bana.
Alerji mi üşüttü mü kestiremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…