- 15 Ocak 2017
- 1.063
- 1.567
- 83
Insaallah bebegin carcabuk toparlar. Sutun yagini artirma konusunda hicbir fikrim yok. Insaallah faydali bilgiler alabilirsiniz.Hanımlar herkese merhaba.. Uzun bir aradan sonra tekrar gelebildim.. Biz bugün 1 aylık olduk çok şükür.. Ama hayatımın en kötü 1 ayıydı herhalde. Ben kendim zaten nerdeyse 2 aydır hastayım.. Bir türlü iyileşemedim. En sonunda sinüzit dendi, 1 ayda 3. Kutu antibiyotiğimi kullanıyorum şu an.. Kolay bi hamilelikten sonra lohusalık fena çarptı beni.. İlk zamanlar sütüm gelmedi şimdi gelse de bence içeriğinde bi sıkıntı var bebeğim bi türlü kilo alamadı üstüne sürekli kg kaybetti. zaten asm.ye ne zaman gitsem üstümde bi baskı mama verme, senin sütün var, olan sütün de gider diye bebeğim günden güne eridi 440 gr verdi zaten 3.240 kg doğmuştu. Aslında doğumdan beri mama veriyoduk hipp aldık fakat hiçbir faydasını göremedik bebeğim hiç kg almadı sonra mamayı tamamen bıraktık asm yüzünden daha da kg kaybetti bebeğim en son aptamil aldık o ii geldi bikaç gündür toplamaya başladık. Ama 1 ayda doğduğumuz kiloya ancak gelebildik..zaten çok üzüldüm çok ağladım sütüm bebeğimi beslemiyo diye.. Bi de milletin lafları.. Sütün mü yok, süt mü yetmiyo.. Yok çağlayan gibi sütüm var da işte maksat spor olsun diye bi de kalkıp mama hazırlıyorum!! diyesim var böyle konuşanlara. Zaten 'bu çocuk aç' cümlesini duymaktan içime fenalık geldi. Bu arada hamilelikte çok kg almadım 15 günde de hastalığın da etkisiyle aldığımın fazlasını verdim bu kez de herkesin, eşim de dahil, diyet mi yapıyosun sorularına maruz kaldım.. Evet o kadar bilinçsiz anneyim ben diyet yapıyorum aç bırakıyorum kendimi ve de bebeğimi..
Çok yemek yiyemesem de her çeşit besinden yemeye çalışıyorum zaten.
Şu lohusalık dönemi ne berbatmış.. Çok kötü bi dönem geçirdim geçirmeye devam ediyorum. Biran önce bebeğim toplasa başka bişi istemiyorum..
Sizin de hassas döneminizde canınızı sıktıysam kusura bakmayın kızlar biraz da uzun oldu ama çok doldum artık..
Bi de son bişey var.. Bence sütüm yeteri kadar geliyo yani günde 7-8 kez emzirebiliyorum ama bebeğimi besleyemiyorum. Bebeği besleyen şey sütteki yağ imiş sanırım. Bu sütteki yağ oranı nasıl arttırılır bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Allaha emanet olun.
Hanımlar herkese merhaba.. Uzun bir aradan sonra tekrar gelebildim.. Biz bugün 1 aylık olduk çok şükür.. Ama hayatımın en kötü 1 ayıydı herhalde. Ben kendim zaten nerdeyse 2 aydır hastayım.. Bir türlü iyileşemedim. En sonunda sinüzit dendi, 1 ayda 3. Kutu antibiyotiğimi kullanıyorum şu an.. Kolay bi hamilelikten sonra lohusalık fena çarptı beni.. İlk zamanlar sütüm gelmedi şimdi gelse de bence içeriğinde bi sıkıntı var bebeğim bi türlü kilo alamadı üstüne sürekli kg kaybetti. zaten asm.ye ne zaman gitsem üstümde bi baskı mama verme, senin sütün var, olan sütün de gider diye bebeğim günden güne eridi 440 gr verdi zaten 3.240 kg doğmuştu. Aslında doğumdan beri mama veriyoduk hipp aldık fakat hiçbir faydasını göremedik bebeğim hiç kg almadı sonra mamayı tamamen bıraktık asm yüzünden daha da kg kaybetti bebeğim en son aptamil aldık o ii geldi bikaç gündür toplamaya başladık. Ama 1 ayda doğduğumuz kiloya ancak gelebildik..zaten çok üzüldüm çok ağladım sütüm bebeğimi beslemiyo diye.. Bi de milletin lafları.. Sütün mü yok, süt mü yetmiyo.. Yok çağlayan gibi sütüm var da işte maksat spor olsun diye bi de kalkıp mama hazırlıyorum!! diyesim var böyle konuşanlara. Zaten 'bu çocuk aç' cümlesini duymaktan içime fenalık geldi. Bu arada hamilelikte çok kg almadım 15 günde de hastalığın da etkisiyle aldığımın fazlasını verdim bu kez de herkesin, eşim de dahil, diyet mi yapıyosun sorularına maruz kaldım.. Evet o kadar bilinçsiz anneyim ben diyet yapıyorum aç bırakıyorum kendimi ve de bebeğimi..
Şu lohusalık dönemi ne berbatmış.. Çok kötü bi dönem geçirdim geçirmeye devam ediyorum. Biran önce bebeğim toplasa başka bişi istemiyorum..
Sizin de hassas döneminizde canınızı sıktıysam kusura bakmayın kızlar biraz da uzun oldu ama çok doldum artık..
Bi de son bişey var.. Bence sütüm yeteri kadar geliyo yani günde 7-8 kez emzirebiliyorum ama bebeğimi besleyemiyorum. Bebeği besleyen şey sütteki yağ imiş sanırım. Bu sütteki yağ oranı nasıl arttırılır bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Allaha emanet olun.
Çok teşekkürler..Canım geçmiş olsun. Boşver etrafındakileri, canını sıkan kalabalığı kovala gitsin. İlk 20 gün ben de yiyemdim hiç bişey. Zaten pek yemekle ilgili olduğunu sanmıyprum. Psikoloji ve uyku bence asıl sütü getiren şey. Hele o gün moralim bozuksa istediğim kadar yiyim sütüm az oluyo. Kimseyi kafana takma, eşini bile. Zaten zehir olmuş günlerin yeterince. Burda biz birbirimize desteğiz boşver sen insanları.
İlk beş dakkadan sonra gelen süt yağlı kısmı oluyomuş. Eğer bi memeyi tam bitirmediyse bir sonraki emzirmede kaldığndan devam edin yazıyo bendeki kitaplarda filan. Biliyosundur belki ama söylemek istedim.
Arkadaslar,
Bir arkadasimiz sormustu kimdi hatirlayamadim. O konu netlesti mi acaba? Ayni seyi ben yasiyorum.
32 gun oldu dogum yapali, azalan ve rengi degisen kanamam bildigimiz kirmizi ve daha fazla hale geldi iki gundur
Lohusayken adet mi goruyrz? Anlayamadim nedir bu
Hanımlar herkese merhaba.. Uzun bir aradan sonra tekrar gelebildim.. Biz bugün 1 aylık olduk çok şükür.. Ama hayatımın en kötü 1 ayıydı herhalde. Ben kendim zaten nerdeyse 2 aydır hastayım.. Bir türlü iyileşemedim. En sonunda sinüzit dendi, 1 ayda 3. Kutu antibiyotiğimi kullanıyorum şu an.. Kolay bi hamilelikten sonra lohusalık fena çarptı beni.. İlk zamanlar sütüm gelmedi şimdi gelse de bence içeriğinde bi sıkıntı var bebeğim bi türlü kilo alamadı üstüne sürekli kg kaybetti. zaten asm.ye ne zaman gitsem üstümde bi baskı mama verme, senin sütün var, olan sütün de gider diye bebeğim günden güne eridi 440 gr verdi zaten 3.240 kg doğmuştu. Aslında doğumdan beri mama veriyoduk hipp aldık fakat hiçbir faydasını göremedik bebeğim hiç kg almadı sonra mamayı tamamen bıraktık asm yüzünden daha da kg kaybetti bebeğim en son aptamil aldık o ii geldi bikaç gündür toplamaya başladık. Ama 1 ayda doğduğumuz kiloya ancak gelebildik..zaten çok üzüldüm çok ağladım sütüm bebeğimi beslemiyo diye.. Bi de milletin lafları.. Sütün mü yok, süt mü yetmiyo.. Yok çağlayan gibi sütüm var da işte maksat spor olsun diye bi de kalkıp mama hazırlıyorum!! diyesim var böyle konuşanlara. Zaten 'bu çocuk aç' cümlesini duymaktan içime fenalık geldi. Bu arada hamilelikte çok kg almadım 15 günde de hastalığın da etkisiyle aldığımın fazlasını verdim bu kez de herkesin, eşim de dahil, diyet mi yapıyosun sorularına maruz kaldım.. Evet o kadar bilinçsiz anneyim ben diyet yapıyorum aç bırakıyorum kendimi ve de bebeğimi..
Allaha emanet olun.
Çok güzel anlatmışsın canım çok teşekkür ederim doktor bile böyle detaylı anlatmıyor..çok yardımcı oldun gerçekten..Mamada konulan su miktari baz aliniyor. Yani mama su karisimi degil.
Ör: 60 cc su ya 2 olcek mama ekleninca60 in ustune cikiyor ama biz ona yinede 60 cc lik verdim diyoruz.
Yada 90 lik suyun 3 olcekle hazirlanmisi 100 cc oluyor ama biz ona da 3 olceklik mama diyoruz 100 u baz almiyoruz.90 cc diyoruz.
Atiyorum,80 cc yadi yada 75 cc yedidedigimizde ise biberonun dibinde kalani baz aliyoruz. Yani hazirlanan mamadan kalani cikariyoruz,yedigini buluyoruz
Sağol canım içim rahatladı az çok. Peki gözleri şaşı gibi oluyor mu.Benimki de yapıyor. Karın kasları henüz olmadığı için gaz ve kaka yaparken mecburen kasılıyor. Bacaklarını uzatıp açıyor. Kaskatı yapıyor vücudunu. Altını değiştirirken de huysuzluk yapıyor yine aynı hareketler. Emzirirken de bi anda bacaklarını birden açıverir. İçini ferah tut aklına kötü bir şey getirme
ben yanlış hatırlıyor olabilirim çoook önceden okudugum bir yazıydı, bebeklerin büyük çogunlugu dogdugunda üfürüm oluyor ama belli bir zaman sonra kendiliğinden kapanıyor kapakçık galiba üfürüm de geciyor diye hatırlıyorum. 6 aya kadar. ama nette vardır bak istersen.Selam kızlar bugün 1. Ay kontrolü olmak için dr a gittik. Aşısını oldu eğer ateşi yükselirse diye paranox fitil verdi, 3 e bölüp öyle ver dedi.
Diğer haberler pek iç açıcı değil hatta sinirlerim bızuldu. Kalbini dinledi üfürüm var dedi, eko istedi. Haftaya eko yaptırcaz.
Belinde ki tüyler henüz dökülmedi o yüzdende tahlil istedi.
Kalça usgsini cumartesi yaptırcaz..
Anlamadığım şey bu bebek küvözde kaldı o sırada ve ilk doğduğunda üfürüme bakılıp sorun görülmedi diye biliyorum ama tam emin değilim
Çok geçmiş olsun ya inşallah doktor yanilmistir mesleğinin hiç bir sonurunu yoktur. Ama tüyler kısmını anlamadım dökülmesi mi lazimmis. Neden acabaSelam kızlar bugün 1. Ay kontrolü olmak için dr a gittik. Aşısını oldu eğer ateşi yükselirse diye paranox fitil verdi, 3 e bölüp öyle ver dedi.
Diğer haberler pek iç açıcı değil hatta sinirlerim bızuldu. Kalbini dinledi üfürüm var dedi, eko istedi. Haftaya eko yaptırcaz.
Anlamadığım şey bu bebek küvözde kaldı o sırada ve ilk doğduğunda üfürüme bakılıp sorun görülmedi diye biliyorum ama tam emin değilim
Insalah bisey olmaz canim ekoda iyice bakiyilar zatenSelam kızlar bugün 1. Ay kontrolü olmak için dr a gittik. Aşısını oldu eğer ateşi yükselirse diye paranox fitil verdi, 3 e bölüp öyle ver dedi.
Canım aynı şeyleri yaşamışız diyenilirim. Benim benek 2910 doğdu ve beslenemediği iöin hipp e başlamıştık sonra hep kustu 2580 e kadar düştü. 1 hafta küvözde kaldı. Bugün 1 aylık oldı 3660 olmuş. Akranlarına göre kilosu düşük ama kendine göre gayet iyi kilo alımı. En kötü 3. Aydan sonra iyice toparlıcak bebeklerimiz..Çok teşekkürler..
Evet bizim dr un dediğine göre öyleymiş. Ne tahlili istedi tam anlamadım, belindeki tüylerin dökülmesi önemliymiş. Diğer kol vs önemli değil sanırımben yanlış hatırlıyor olabilirim çoook önceden okudugum bir yazıydı, bebeklerin büyük çogunlugu dogdugunda üfürüm oluyor ama belli bir zaman sonra kendiliğinden kapanıyor kapakçık galiba üfürüm de geciyor diye hatırlıyorum. 6 aya kadar. ama nette vardır bak istersen.
bu arada benim oğlum da çok tüylü doğdu, kolları sırtı falan dökülmedi henüz bu sorun muymuş?
Bizden eko istedi, önce çocuk kardiyolojisine götürcez eğer orada ki dr gerekli görür ise yaptırcam tahlili. Masum üfürüm ise sorun yokmuş kendiliğinden geçiyormuş dediğin gibi, diğeri olasılıklar ise kalbi delik veya baloncuk var ise ameliyat olması gerekebilirmiş. İnşallah yanlış duymuştur dr.@zehrayalcin87 bizim ilk hastanedeki kontrolde doktor üfürme var dedi. Çocuk kardiyolojisine gidin dedi. Ben de duymuştum yeni doğanda normal diye. Başka bişey için başka bir çocuk doktoruna gittik sonra, ona sorduk. Yeni doğanda üfürme olur normal dedi, bu söylenmez bile dedi. Zamanla kapanıyormuş. Diğer Doktorun üfürme var diye bize söylemesini gereksiz buldu yani. Zaten çoğunlukla oluyormuş.
Oluyor tabi. Hatta doktorumuz 1 aylık olunca etrafını keşfetmeye başlayacak ellerine bakacak gözleri şaşı olur normaldir dedi. İlk doğduğunda gözlerini şaşı yapardı normalmiş o daSağol canım içim rahatladı az çok. Peki gözleri şaşı gibi oluyor mu.
İnşallah öyledir canım. Doktor kafa ultrason un da ve kan sonuçlarında bisey yok demiş ister fakülteye sevk edeyim mr cektirin demiş ama yapamam çok küçük daha ya. Bi daha tekrarlanmaz inşallahOluyor tabi. Hatta doktorumuz 1 aylık olunca etrafını keşfetmeye başlayacak ellerine bakacak gözleri şaşı olur normaldir dedi. İlk doğduğunda gözlerini şaşı yapardı normalmiş o da
Cnm fitil 40 derece ates olmadiktan sonra kullanmak iyi degilSelam kızlar bugün 1. Ay kontrolü olmak için dr a gittik. Aşısını oldu eğer ateşi yükselirse diye paranox fitil verdi, 3 e bölüp öyle ver dedi.
Cnm nettede okudumAyy ben de aynı durumdayım. Kahverengimsi akıntı gibiydi. bugün kanama sanki en baştan başladı yoğun bir şekilde. Noldu ki şimdi ya, ne güzel bitiyor sanmıştım.
Bizimde duruoki alla allaEvet bizim dr un dediğine göre öyleymiş. Ne tahlili istedi tam anlamadım, belindeki tüylerin dökülmesi önemliymiş. Diğer kol vs önemli değil sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?