Benimkide doğduğunda ilk 3 gün emmişti sonra reddetmişti, 1 hafta zorla emzirmeye çalıştılar. Bırak emmeyi memeyi görünce bas bas ağlıyordu, 1 hafta sonunda emmeye başladı. İnş seninkide bir an önce emmeye başlar. Sütün tadını değiştircrk şeyler yemiyorum, sucuk, pastırma vs. Gögsüme kremde sürmüyorum, kokusundan etkilenmiş olabilir diye.benim bebeğiminde meme reddi var malesef keşke emseydi. süt sağma zor oluyor. biberon kaynat, süt sağma makinesinin parçalarını kaynat, süt hazırlamaya çalış, kuzum beklerken ağlama krizlerinde çok zor oluyor. hiç zevkli değil süt sağma olayı psikolojik yoruyor malesef, bi taraftan da emzirmeyi deniyorum sürekli canla başla
Ya insanın kendi ailesi bile anlamıyor.. bizde mama takviyesi yapıyoruz ve gayet mutluyuz. Mama vermeden önce süt gelmiyor, aç bu çocuk öuhabbeti oldu, mamadan sonra mama iyi değil emzir muhabbeti oldu. Bebeğini en iyi sen tanıyorsun baktın doymuyor ver tabiki. Sadece mamayla büyüyen bebekler var, bir eksikleride yok maşallah. Anne sütü olursa iyi olur tamamda olmuyorsada kendimizi heba etmenin anlamı yok. Kendini üzme, dr u ve kendi güdülerini dinle.Kızlar bana bi akıl verin bişi diyin ya.. Bu akşam oturdum 65 dk bebeğimi emzirdim tek göğüste, denedim baktım süt var mı diye.. 65 dk sonunda göğsümü sıktığımda hâlâ süt geliyodu ama benim bebeğim anne sütüyle hiç kg alamadı, almayı bırakın 440 gr da verdi. Kafayı yicem sütüm var gibi gözüküyo ama bebeğime yaramıyo, emzirirken ağzının kenarından süt akıyo, uzun süre emince kusuyo.. Bu akşam da 65 dk emdi hâlâ aranıyo kalkıp mama yapıyorum mecburen.. Benim sütüm sudan ibaret galiba.. Herşeyden de yemeye çalışıyorum. Sütüm hiç gelmese mama olayını kabullenmem daha kolay olcak. süt yok mama veriyorum dicem.. Süt var hiçbi işe yaramıyoçok üzülüyorum..
Annemler ayrı zaten, ben annemlerde kalıyorum doğumdan beri, sürekli bi kg lafı dönüyo evde. Çocuk afrikadaki çocuklar gibi aç kaldı, yok kuş kadar kaldı, mamayı çok seviyo, seni böyle emmiyo, süt doyurmuyo... Bunları söyleyen de benim kendi annem babam.. Çok üzülüyorum gerçekten.. Çok düşüncesizler kaldı ki doktorumuz onlara defalarca söyledi evde kg konusu, süt - mama konusu açmayın, anneye bişi söylemeyin diye. Ben de her kg konusu açıldığında kızıyorum cevap veriyorum bu sefer de psikoloğa git sen diyolar bana.. Yarın dr kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır. Cumartesi günü evime gidicem artık.
Kulaktan ve temassızda yarım derece yüksek çıkar dedi benim doktorum. Yani 37.5 kulaktansa yüksek değil normalKızlar kızım 47 günlük ateşi 37,5 çıkıyor sizde böyle olup düştüğü oldu mu? 38 olmadan da calpol vermeyin diyorlar bilemedim banyo yaptı üşüttüm mü acaba
Kızlar biberonları ve sağma makinesinin parçalarının temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
Ben suyun sıcak tarafını açıp sadece suyla yıkıyorum.
Benim oğlan da öyle canım 3 günde bir yapıyo kilo alımı Nasıl? Bizim iyi gidiyo pazartesi kontrol var o zaman yazarımKolik belirtisi yaşayan anneler aynısını ben de yaşıyorum. Gün içerisinde yemeğini yediği an ağlıyor uyuyana kadar ama gündüz sakinleşebiliyor, şirinlik yaparak pışpışlayarak ondan bir gülümseme Bile koparsbiliyoruz. Ancak saat 7 ye doğru gece 10lara kadar hiçbir pozisyonda susmuyor, ağlasın geçer diyemiyor o an insan çünkü katıla katıla ağlıyor ve çok yorgun düşüyor insan çok üzülüyor. Ben biogaia damla aldım çok tavsiye almıştım umarım etki eder. Masaj biZde akşamları kar etmiyor. Bir de siz bebeğim sürekli kaka yapıyor bıktım uf diyorsunuz ya ben şaşırıyorum çünkü benim hergele 3 günde bir kakasını yapıyor
Yukarı doğru uzaması neden oluyormuş peki canım bende çok çeviriyorum. Bi kaç gündür baktım kendi çevirebikşyor yastık koyarak müdahale etmelimiyim?Hanımlar selam. Dün 1 aylık oldu bizim enik.
Kalça ultrasonu çekildi, sorun yok. 4400 gr olmuş 57 cm olmuş. 1300 gr alıp 6cm uzamış:) kilodan 1 presentil, boydan 2 presentil ileride çıktı.
Aşısını da oldu, ateş yapmadı ama çocuk akşam canavara dönüştü. Bütün gece kıvrandı, ağrısı filan vardı heralde. İlk defa bizim yatakta yattı.
Yatak deyince aklıma geldi, ben odaları ayıracaktım bu hafta, doktor 3. Aydaki uyku eğitimine kadar aynı odada kalmanız ikinize de faydalı dedi. Yapacak bir şey yok. Doktoruna güveniyorum oğlanın.
Ah bu arada o kadar çevirmeme rağmen kafasında minik bir düzlük farketmiştim, yukarı doğru uzamış. Hatta bu nedenle bir presentil aşağıda kalmış kafa gelişimi. Düz kafa yastığı diye bir yastık aldırdı doktor. Daha bulamadım, intetnetten söyleceğim.
Gaz için de, 6. Haftada en yüksek noktasına ulaşır, 4. Ayda biter dedi.
Bez konusunda ben de kararsızım 100 tane kadar prima 2 numaram kaldı premium. 5400 gram iz 3 numaraya geçerim bu paket bitince.. daha uygun bir beze mi geçsem diyorum ya da aynı fiyatta ama petekli doku olmayan bir bez. Premium poposuna yapışıyor bebeğin çünkü. 3 numara sleepy almıştım hamileyken deneyelim diyorum ama primayla değişmeli mi kullanmaliyim pislik olmaması için. Ya da hangi bezi onerirsiniz primanin petekli doku olmayan kaliteli başka bezi var mi
Benim doktorum üşütünce yeşil kaka olur muhabbeti şehir efsanesi dedi. Üşütmekle hiçbi ilgisi yokmuş. Yeşil kaka fazla beslemekten olur dediKakasını şimdi yaptı yeşil sanırım üşüttük 37,1 e düştü kendiliğinden
Cnm musluk suyu ıle temızlık uygun olmazKızlar biberonları ve sağma makinesinin parçalarının temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
Ben suyun sıcak tarafını açıp sadece suyla yıkıyorum.
Valla genel olarak buyudukce daha cok sıkıntıYaa bu yolculuk isinde bebek ne kadar büyürse o kadar sıkıntı olabilir diyorlardı bana da öyle gibi geldi çünkü biraz daha büyük bir bebek vardı uçakta o huysuzlandi
Bende takip edicem damlayi sabah aksam vermeyi deneyecgm bakalim. Butun gun uyuyan oglum çipil çipil bana bakiyor suan gulumseyerek oyun bile yapiyr uykusunu aldirinca boyle oluyor bakalim kacta uyuyacgz gozlemlemelerini yazarmisin damlayla ilgiliMamas papas armadillo flip xt. Katlanması ve hafifliğinden çok memnunum.
Benim canım o. Sözümü geri aldım dün resmen dikti bizi ayağa. Ama gündüz yine çok uyudu o da ayrı konu. İlaçtan mı değil mi anlayamadım o yüzden. Takipteyim.
Ne kadar yan çevirirsem çevireyim kafasını, gecenin sonunda Sırt üstü yatar buluyorum insan gibi :) kafası sert olmadığımiçin yukarı doğru açı alıyor. Çok belirgin değil, ama dikkat etmek lazım.Yukarı doğru uzaması neden oluyormuş peki canım bende çok çeviriyorum. Bi kaç gündür baktım kendi çevirebikşyor yastık koyarak müdahale etmelimiyim?
1 numaradan aldığım paket az gelince eşim o beyaz paketten almış çok memnun kalmistim ama heryerde yok bulmak imkansız gibi bişey.. Sen ıstanbul da mi oturuyorsun nerde aliyorsub acabaPrima premium care beyaz paket Petek doku değil canım.. "prima" logosunun olduğu kısım da beyaz zemin olacak yeşil değil...ben de aynı arayışı yaşadım çünkü...:)
Gunaydin canim ben öyle bir sorunla karşılaşmadım prim ada.2 saatte en fazla 3 saatte bir değiştiriyorum . Sen hangi bezi kullanıyorsun ya da numarası mi tam gelmiyorKizlar gunaydin ya benim kizin kakasi hep sirtindan cikiuo bi bezle mi alakali ona gore degisecegim
Onu önlemek için uygun numara bez kullanmak ve bel bantlarını çapraz yapıştırmak gerekiyor. Yani bantlar yapıştırma yerine paralel karşılıklı olmayacak. Sağ bant sol aşağıya sol bant sağ aşağıya doğru çaprazlama yapıştırılacak ki bel boşluğu kapansın. Umarım anlatabilmişimdir. Oğlumda çok yaşadım o sorunu. Çözümü böyle bulmuştum.Kizlar gunaydin ya benim kizin kakasi hep sirtindan cikiuo bi bezle mi alakali ona gore degisecegim
Canım çiş zaten dibe kadar gitmiştir. Hatta silince iyice alta gidiyo ve sen sadece yüzeyi silmiş oluyosun. En iyisi yıkamacı cagırmak. Ben öyle yapıyorum cok temiz oluyoKizlar ya benim bebe bizim yataga çişini yapti. Sildim cikmisti ama islaklik yataga yayilmis kenarlari da lekeli kalmis. Sildigimden dolayi islak hala yatak. Nasil gecer bu leke tecrubesi olan var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?