2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar bana bi akıl verin bişi diyin ya.. Bu akşam oturdum 65 dk bebeğimi emzirdim tek göğüste, denedim baktım süt var mı diye.. 65 dk sonunda göğsümü sıktığımda hâlâ süt geliyodu ama benim bebeğim anne sütüyle hiç kg alamadı, almayı bırakın 440 gr da verdi. Kafayı yicem sütüm var gibi gözüküyo ama bebeğime yaramıyo, emzirirken ağzının kenarından süt akıyo, uzun süre emince kusuyo.. Bu akşam da 65 dk emdi hâlâ aranıyo kalkıp mama yapıyorum mecburen.. Benim sütüm sudan ibaret galiba.. Herşeyden de yemeye çalışıyorum. Sütüm hiç gelmese mama olayını kabullenmem daha kolay olcak. süt yok mama veriyorum dicem.. Süt var hiçbi işe yaramıyo çok üzülüyorum..
Annemler ayrı zaten, ben annemlerde kalıyorum doğumdan beri, sürekli bi kg lafı dönüyo evde. Çocuk afrikadaki çocuklar gibi aç kaldı, yok kuş kadar kaldı, mamayı çok seviyo, seni böyle emmiyo, süt doyurmuyo... Bunları söyleyen de benim kendi annem babam.. Çok üzülüyorum gerçekten.. Çok düşüncesizler kaldı ki doktorumuz onlara defalarca söyledi evde kg konusu, süt - mama konusu açmayın, anneye bişi söylemeyin diye. Ben de her kg konusu açıldığında kızıyorum cevap veriyorum bu sefer de psikoloğa git sen diyolar bana.. Yarın dr kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır. Cumartesi günü evime gidicem artık.

Benimkide doğduğunda ilk 3 gün emmişti sonra reddetmişti, 1 hafta zorla emzirmeye çalıştılar. Bırak emmeyi memeyi görünce bas bas ağlıyordu, 1 hafta sonunda emmeye başladı. İnş seninkide bir an önce emmeye başlar. Sütün tadını değiştircrk şeyler yemiyorum, sucuk, pastırma vs. Gögsüme kremde sürmüyorum, kokusundan etkilenmiş olabilir diye.

Ya insanın kendi ailesi bile anlamıyor.. bizde mama takviyesi yapıyoruz ve gayet mutluyuz. Mama vermeden önce süt gelmiyor, aç bu çocuk öuhabbeti oldu, mamadan sonra mama iyi değil emzir muhabbeti oldu. Bebeğini en iyi sen tanıyorsun baktın doymuyor ver tabiki. Sadece mamayla büyüyen bebekler var, bir eksikleride yok maşallah. Anne sütü olursa iyi olur tamamda olmuyorsada kendimizi heba etmenin anlamı yok. Kendini üzme, dr u ve kendi güdülerini dinle.

Kizlar ya benim bebe bizim yataga çişini yapti. Sildim cikmisti ama islaklik yataga yayilmis kenarlari da lekeli kalmis. Sildigimden dolayi islak hala yatak. Nasil gecer bu leke tecrubesi olan var mi

Kızlar kızım 47 günlük ateşi 37,5 çıkıyor sizde böyle olup düştüğü oldu mu? 38 olmadan da calpol vermeyin diyorlar bilemedim banyo yaptı üşüttüm mü acaba
Kulaktan ve temassızda yarım derece yüksek çıkar dedi benim doktorum. Yani 37.5 kulaktansa yüksek değil normal

Kızlar biberonları ve sağma makinesinin parçalarının temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
Ben suyun sıcak tarafını açıp sadece suyla yıkıyorum.

Sadece sıcak su ile yıkaman yetmez. Kaynak suda bekletmen lazım. Sonra süzmen bide üstüne kurutman lazım.

Bana artık afakanlar bastığı için sterilizator aldım. Hicccc ugrasamicam yıka kaynat yıka kaynat. Yıkayıp koyuyorum içine 9 dk da sterilize ediyor. Kurutma istersen ekstra 30 dk daha bekliyorsun. Ayrıca mama da ısıtıyor, buharda pişirme yapıyor falan falan. Tavsiye ederim.

Benim oğlan da öyle canım 3 günde bir yapıyo kilo alımı Nasıl? Bizim iyi gidiyo pazartesi kontrol var o zaman yazarım

Yukarı doğru uzaması neden oluyormuş peki canım bende çok çeviriyorum. Bi kaç gündür baktım kendi çevirebikşyor yastık koyarak müdahale etmelimiyim?

Prima premium care beyaz paket Petek doku değil canım.. "prima" logosunun olduğu kısım da beyaz zemin olacak yeşil değil...ben de aynı arayışı yaşadım çünkü...:)

Kızlar biberonları ve sağma makinesinin parçalarının temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
Ben suyun sıcak tarafını açıp sadece suyla yıkıyorum.
Cnm musluk suyu ıle temızlık uygun olmaz
Su kaynat oyle temızle
Arada deterjan kullan
Ben baby me kullanıyordum
Ketılda su kaynatıp, cam kap ıcerısınde su dokup bekletıyordum, arada da tencerede bes on dk kaynatıyordum

Bende takip edicem damlayi sabah aksam vermeyi deneyecgm bakalim. Butun gun uyuyan oglum çipil çipil bana bakiyor suan gulumseyerek oyun bile yapiyr uykusunu aldirinca boyle oluyor bakalim kacta uyuyacgz gozlemlemelerini yazarmisin damlayla ilgili

Yukarı doğru uzaması neden oluyormuş peki canım bende çok çeviriyorum. Bi kaç gündür baktım kendi çevirebikşyor yastık koyarak müdahale etmelimiyim?
Ne kadar yan çevirirsem çevireyim kafasını, gecenin sonunda Sırt üstü yatar buluyorum insan gibi :) kafası sert olmadığımiçin yukarı doğru açı alıyor. Çok belirgin değil, ama dikkat etmek lazım.

Kizlar gunaydin ya benim kizin kakasi hep sirtindan cikiuo bi bezle mi alakali ona gore degisecegim

Prima premium care beyaz paket Petek doku değil canım.. "prima" logosunun olduğu kısım da beyaz zemin olacak yeşil değil...ben de aynı arayışı yaşadım çünkü...:)
1 numaradan aldığım paket az gelince eşim o beyaz paketten almış çok memnun kalmistim ama heryerde yok bulmak imkansız gibi bişey.. Sen ıstanbul da mi oturuyorsun nerde aliyorsub acaba

Kizlar gunaydin ya benim kizin kakasi hep sirtindan cikiuo bi bezle mi alakali ona gore degisecegim
Onu önlemek için uygun numara bez kullanmak ve bel bantlarını çapraz yapıştırmak gerekiyor. Yani bantlar yapıştırma yerine paralel karşılıklı olmayacak. Sağ bant sol aşağıya sol bant sağ aşağıya doğru çaprazlama yapıştırılacak ki bel boşluğu kapansın. Umarım anlatabilmişimdir. Oğlumda çok yaşadım o sorunu. Çözümü böyle bulmuştum.

Bu arada canbebe benden geçer not aldı. Kakada da sorun çıkarmadı. Yumuşacık bir bez, popişe yapışmıyor, iç tabakası da düz, file değil. Tek sorun ıslaklık göstergesi yok. O da çok mühim değil benim için. Ekonomik ve istediğim kalitede. Primaya para dökmeye son:))

Kizlar ya benim bebe bizim yataga çişini yapti. Sildim cikmisti ama islaklik yataga yayilmis kenarlari da lekeli kalmis. Sildigimden dolayi islak hala yatak. Nasil gecer bu leke tecrubesi olan var mi
Canım çiş zaten dibe kadar gitmiştir. Hatta silince iyice alta gidiyo ve sen sadece yüzeyi silmiş oluyosun. En iyisi yıkamacı cagırmak. Ben öyle yapıyorum cok temiz oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…