Ben de biraz şuursuz buldum. Benim doktor mesela damlaları kesti, 6. Haftaya kadar artacak, 4. Ayda bitecek gaz dedi. Yani var evde bir damla ama doğum yaptığım hastahanedeki doktor vermişti, onu bile boşverdik.Kızlar aylık kontrolde doktora çok sinir oldum. Gaz için zaten zinco, biogaia kullanıyoduk. Ama gazı devam ediyo dedim diye ilave olarak nurse harvey verdi şurup ve damla. Şurup bi tatlı kaşığı 4 saatte bir, damla günde bir kez 20 damla. Yani bebenin midesi ne kadar ki damlalar la doldurcam. Saçma geldi ilaç gazlıyomuş gibi.
Mesela aşıları anlattı bana da sağlık ocağının yapmadıklarını. Ama ateş yapabileceğini sizin yazdıklarınızdan öğrendim. Başıma bilmeden gelse paniklicem boşu boşuna. Yani bunları anlatması lazımdı. Kilo boy ölçtü gönderdi.
He bir de iki saatte anne sütü sindirilirmiş, sen üç saat bekliyosan çocuğu boşuna aç tutuyosun dedi ki çok saçma. Sık emdiği huzursuz günlerinde hem kusuyo hem de kaka yeşile dönüyo sindirilemediği için. Ayrıca 3515 gr doğan bebek olmuş 5 kilo. Ben mi aç bırskıyorum şimdi? Sarılık bile olmadı kızım.Hiç de 2 saatte bir emziremem.he bir de mamayla besleme, mamayla kilo alan bebekle anne sütünden kilo alan bebek aynı değil dedi. Ya sütüm olmasaydı, böyle şey denir mi hiç?
Her dr başka şey söylüyo. Ama ben bu doktoru sevmedim. Başka bulcam bidahaki kontrole kadar.
Seni çok iyi anlıyorum . Benim kızım da doğumdan sonra cok kilo verdi ve 1 ayda doğum kilosuna ancak geldi. Şimdi de kilo alıyor ama yavaş. Zayıf yani. Açlıktan ağlamıyor. Emince keyfi yerinde 1-2 saat. Gece 3-4 saat uyuyor. Mama da vermiyorum ama uykusu yoksa altı pis değilse huzurlu. Çevremde herkes konuşuyor. Mama mı versen, sütün sulu galiba, sen cok su içiyorsun sütün sulanıyor, elini emiyor aç bu çocuk.... bla bla bla. Dün ağladım en sonunda. Sinirim bozuldu artık. Her çocuk tombul olmak zorunda mı anlamıyorum. Çok düşüncesiz insanlarKızlar bana bi akıl verin bişi diyin ya.. Bu akşam oturdum 65 dk bebeğimi emzirdim tek göğüste, denedim baktım süt var mı diye.. 65 dk sonunda göğsümü sıktığımda hâlâ süt geliyodu ama benim bebeğim anne sütüyle hiç kg alamadı, almayı bırakın 440 gr da verdi. Kafayı yicem sütüm var gibi gözüküyo ama bebeğime yaramıyo, emzirirken ağzının kenarından süt akıyo, uzun süre emince kusuyo.. Bu akşam da 65 dk emdi hâlâ aranıyo kalkıp mama yapıyorum mecburen.. Benim sütüm sudan ibaret galiba.. Herşeyden de yemeye çalışıyorum. Sütüm hiç gelmese mama olayını kabullenmem daha kolay olcak. süt yok mama veriyorum dicem.. Süt var hiçbi işe yaramıyoçok üzülüyorum..
Annemler ayrı zaten, ben annemlerde kalıyorum doğumdan beri, sürekli bi kg lafı dönüyo evde. Çocuk afrikadaki çocuklar gibi aç kaldı, yok kuş kadar kaldı, mamayı çok seviyo, seni böyle emmiyo, süt doyurmuyo... Bunları söyleyen de benim kendi annem babam.. Çok üzülüyorum gerçekten.. Çok düşüncesizler kaldı ki doktorumuz onlara defalarca söyledi evde kg konusu, süt - mama konusu açmayın, anneye bişi söylemeyin diye. Ben de her kg konusu açıldığında kızıyorum cevap veriyorum bu sefer de psikoloğa git sen diyolar bana.. Yarın dr kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır. Cumartesi günü evime gidicem artık.
Ben beyaz ses diye bir uygulama indirdim o tarz sesler var çok faydası oluyor. Uçak moduna getirip koyuyorum yanına. Aman uçak moduna getirmeden koyma canimkizlar bebegim bazen cok huysuzlasiypr aglama krizine giriyor sinirleniyor youtubede gezinirken bebekler icin supurge sesi diye bisey buldum onu actim yine aglama krizi tutmustu cocuk susuverdi emmiyordu aglamaktan gozu bisey gormuyordu on saniye dinlettim gozlerime inanamadim cok dinletmemek adina huysuzlastiginda telefonu uzaga koyarak sakinlestirmek icin kisaca acsak bebege zarari olur mu duydunuz mu hic yoksa ne emiyor ne susuyor
Bunu yapan insanlar hiç emzirmedi mi bebekler ı olmadı mi nasıl bu kadar anlayissiz olabiliyorlar. InsafSeni çok iyi anlıyorum . Benim kızım da doğumdan sonra cok kilo verdi ve 1 ayda doğum kilosuna ancak geldi. Şimdi de kilo alıyor ama yavaş. Zayıf yani. Açlıktan ağlamıyor. Emince keyfi yerinde 1-2 saat. Gece 3-4 saat uyuyor. Mama da vermiyorum ama uykusu yoksa altı pis değilse huzurlu. Çevremde herkes konuşuyor. Mama mı versen, sütün sulu galiba, sen cok su içiyorsun sütün sulanıyor, elini emiyor aç bu çocuk.... bla bla bla. Dün ağladım en sonunda. Sinirim bozuldu artık. Her çocuk tombul olmak zorunda mı anlamıyorum. Çok düşüncesiz insanlar
Darısı başımıza.Eki Görüntüle 2020691 Mustela bebek yağı kullanıyorum memnunum @Misk-i amber n11 de uygundu
Prima premıum care alırken arkadasın dediği gibi heryeri bej olan paketi seciceksiniz mavisi olmucak ebebekteki satıs elemanı kalite farkı var demişti.
20 günlük olduk annem gitti ikimiz başbaşayız
Aynen bendeBen beyaz ses diye bir uygulama indirdim o tarz sesler var çok faydası oluyor. Uçak moduna getirip koyuyorum yanına. Aman uçak moduna getirmeden koyma canim
Bacım çok haklısın, tek diyeceğim, benimki elini emiyorsa aç demek oluyor, belki onda haklıdırlarSeni çok iyi anlıyorum . Benim kızım da doğumdan sonra cok kilo verdi ve 1 ayda doğum kilosuna ancak geldi. Şimdi de kilo alıyor ama yavaş. Zayıf yani. Açlıktan ağlamıyor. Emince keyfi yerinde 1-2 saat. Gece 3-4 saat uyuyor. Mama da vermiyorum ama uykusu yoksa altı pis değilse huzurlu. Çevremde herkes konuşuyor. Mama mı versen, sütün sulu galiba, sen cok su içiyorsun sütün sulanıyor, elini emiyor aç bu çocuk.... bla bla bla. Dün ağladım en sonunda. Sinirim bozuldu artık. Her çocuk tombul olmak zorunda mı anlamıyorum. Çok düşüncesiz insanlar
Geçmiş olsun... o modellerden her an her yerde var tatlım... takılma boşverHastaneye her gidişimde çıldırıp geri dönüyorum. Teyzenin biri iki bebesini almış geldi yanıma bebek sevmeye. Kızım uyuyor gelen çocuk ısrarla kafasına dokunuyor. Dokunma canım uyuyor bebek dedim. Bozulup gittiler. Merdivenden iniyorum başka bir teyze bebeğimin elinden tutmuş iniyor. Hafifçe çektim o da ters ters baktı. Muayeneye girdik kadın çocuğunun ayakkabılarını bebek yatırılan yerin baş köşesine koymuş. Müslin serdim öyle yatırdım o kaldırdıktan sonra çocuğunu o da ters ters baktı. Hava 35 derece. Battaniyesi yok mu sarsan diyor bi tanesi. Omzuma aldım gaz çıkarıyorum şöyle kucağına yatırsan diyor diğeri. Ayy çıldırmadan geldim çok şükür. En azından kalça usg si iyi çıktı da rahatladım.
aa ucak moduna almayi hic akil edememistim canim bundan sonra oyle yapiyim hem radyasyon olmaz tesekkurlerBen beyaz ses diye bir uygulama indirdim o tarz sesler var çok faydası oluyor. Uçak moduna getirip koyuyorum yanına. Aman uçak moduna getirmeden koyma canim
Biziki de öyleBir sorum daha var. Surekli bir tuvalet derdinde zorlaniyor aslinda yapiyorda ama surekli zorlaniyor yapmak ivin. Bu da uyuyamamasina neden oluyor. Boyle durumd olan var mi
Kimine bir aylıkken yaptırın demişler. Bize iki aylık olunca demişti. 57 günlüğüz şimdi.alya90 bebisin kac gunluk oldu kalca usgsi ne zman yapilir ki beni hic bilgilendirmedi doktorum
Canım bu çingen besigi dedigin nasıl bişey. Ayakta sallamaya careyse bizde alalım. Bende kızımı genelde ayagımda sallamak durumunda kalıyorumEvet sıcaktan malesef brnim kızda da var. Çünkü hep bacağımda sallıyodum. Bu sıcakta daha da sıcakladı. Çok dikkat ettim ama azalıyo şimdi. Çingen beşiği aldık rahatladık :) terini hep kontrol edip devamlı üst değiştirmek gerekiyo. Aylık kontrolde de dr geçer onlar kendiliğinden dedi.
Canım program indir beyaz gürültü sesleri var. Telefonuda ucak moduna alıp öyle ac. Belkş birileri yazmıstır bunu ama suan geriden geliyorum. Okuyorum hala yazılanları. Sona yaklasamadım henüzkizlar bebegim bazen cok huysuzlasiypr aglama krizine giriyor sinirleniyor youtubede gezinirken bebekler icin supurge sesi diye bisey buldum onu actim yine aglama krizi tutmustu cocuk susuverdi emmiyordu aglamaktan gozu bisey gormuyordu on saniye dinlettim gozlerime inanamadim cok dinletmemek adina huysuzlastiginda telefonu uzaga koyarak sakinlestirmek icin kisaca acsak bebege zarari olur mu duydunuz mu hic yoksa ne emiyor ne susuyor
Üfff inanki böyleleri her yerde canım. Carsıda paZarda avmde hastanede hatta en yakın kapı komsun bile mutlaka bişey der. Suan tasınma işiyle ugrasıyorum. Bu yeni ewimde nemrut suratlı olup kimseyle görüşmemeyi istiyorum tabi yapabilirsem. İnsanlara karsı suratımda hep bi salak gülümseme oluyo malesef.Hastaneye her gidişimde çıldırıp geri dönüyorum. Teyzenin biri iki bebesini almış geldi yanıma bebek sevmeye. Kızım uyuyor gelen çocuk ısrarla kafasına dokunuyor. Dokunma canım uyuyor bebek dedim. Bozulup gittiler. Merdivenden iniyorum başka bir teyze bebeğimin elinden tutmuş iniyor. Hafifçe çektim o da ters ters baktı. Muayeneye girdik kadın çocuğunun ayakkabılarını bebek yatırılan yerin baş köşesine koymuş. Müslin serdim öyle yatırdım o kaldırdıktan sonra çocuğunu o da ters ters baktı. Hava 35 derece. Battaniyesi yok mu sarsan diyor bi tanesi. Omzuma aldım gaz çıkarıyorum şöyle kucağına yatırsan diyor diğeri. Ayy çıldırmadan geldim çok şükür. En azından kalça usg si iyi çıktı da rahatladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?