Rota virüsü aşısı. Yoğun ya da kanlı ishal, ateş vs kötü etkileri olan bir virüs. 2 ya da 3 dozda yapılıyor, devlet yapmıyor, özel alınıyor.Kızlar sağlık ocağında yapılmayan damla şeklindeki aşılar varmış, bu aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaklaşıyor ikinci ay kontrolümüz
Merhaba, daha önceki beyanlarınızdan biliyorum, sanırım biraz fazla pimpiriklisiniz :)Sorularim varr
Gozyaslari ne zaman cikacak bebeklerin.benim kizin sadece birkere bir gozu akmadi ama islakasti.normalmi.yoksa su kaybi falan mi var.su kaybi olanlar uykuya meyilli olurmus.korkuyorum.
Birde isal olduklarini nasil anlayacagiz.bezler acana kadar cekiyordur suyunu.hemen hemen her beslenmede kaka yapiyor ama hep cok az vede puturtulu sulu.bu yeni degil hep boyle.
Kontrolumuze daha var.ama merak ediyorum.
Bilen varmi.ciddi bir durumsa erken gideyim.
Zaten buyuk kizinda sucicegi iyilesmedi daha.
Moralim bozuk.kurmaya basladim yine
Seninle aynı fikşrdeyim kesinlikle. Tabi ki her çocuk tombul olmak zorunda diil. Ne mutlu ki sana senin bebeğin anne sütüyle kilo alabiliyo, benim sütüm de yetseydi senin gibi yapardım ama dr da mamaya başlayın diyince bizim başka çaremiz kalmadı.. Gerçi bu sefer de 1 hafta için fazla kilo almış mamayı azaltıcaz tekrar. Ne zormuş emzirmek, bebek beslemek...Seni çok iyi anlıyorum . Benim kızım da doğumdan sonra cok kilo verdi ve 1 ayda doğum kilosuna ancak geldi. Şimdi de kilo alıyor ama yavaş. Zayıf yani. Açlıktan ağlamıyor. Emince keyfi yerinde 1-2 saat. Gece 3-4 saat uyuyor. Mama da vermiyorum ama uykusu yoksa altı pis değilse huzurlu. Çevremde herkes konuşuyor. Mama mı versen, sütün sulu galiba, sen cok su içiyorsun sütün sulanıyor, elini emiyor aç bu çocuk.... bla bla bla. Dün ağladım en sonunda. Sinirim bozuldu artık. Her çocuk tombul olmak zorunda mı anlamıyorum. Çok düşüncesiz insanlar
Selam canım geçmiş olsun. Benim de B12 çok düşük ama bebekte bir etkisi yok, senden kaynaklanmıyor belli ki, üzülme ne olur.merhaba arkadaslar, okuyamadım fazla umarım herkesin keyfi saglıgı yerindedir. Bugün birinci ay kontrollerimiz vardı. 3600 dogan oglumun kilosu 4200 olmuş boyuda 51 den 55 cm e çıkmış. Dütüm yetiyor çok sevindirici ama sarılığı hala geçmemiş degeri 7. Dr bu zamana geçmiş olması lazım belki baska bir hastalıktan kaynaklı olabilir troid, idrar yolları enfeksiyonu vs gibi... kalça ultrasonu da temiz cıktı, kan tahlili yaptırdı veeee B12 si eksik çıktı. Dediki boyle durumda anneninde B12 sine bakılır. Annenin normal bebegin yetersizse bebek tedavi olur, anneninde yetersizse anne tedavi olur. Bende tahlil yaptırdım ve benim B12 yerli yerinde. Yarın yine dr dayız sanırım iğne verecek miniğe. Moralim bozuldu ya
Benimki süt ya da tükürüğü kaçınca öksürüyor. Hapşırık için de doktor hastalıktan/üşüdüğünden değil, burnunu temizlemek ya da refleks olarak yapar dedi.Kızlar önemli bişey sorucam
Sizin bebeğiniz de öksürüyor mu ? Gün içerisinde bikaç kez öksürüyor benim kızım. Genelde yatarken oluyor. Kendi tükürüğü boğazına mı kaçıyor acaba ? Çünkü sürekli ağzında köpük oluşturuyor tükürüğüyle çok fazla ağız salgısı var. Acaba bu yüzden mi yoksa hastalıktan mı diye korkuyorum. Bir de çok hapşuruyor ama doğduğundan beri var hapşurmaları. Acil cevap yazar mısınız çok endişeliyim üşüttüm mü diye
Arkadaşım, belli ki üzülüyorsun, üzülme. Bebeğin annesinin yanında, güvende, karnı tok. Gelişimi düzgün, kilosunu almış. Sen elinden gelen en iyi şekilde bakıyorsun, önemli olan bu. Lütfen suçlulukla kendini üzme. Elinden geleni yapıyorsun, sen iyi bir annesin. Harikasın.Seninle aynı fikşrdeyim kesinlikle. Tabi ki her çocuk tombul olmak zorunda diil. Ne mutlu ki sana senin bebeğin anne sütüyle kilo alabiliyo, benim sütüm de yetseydi senin gibi yapardım ama dr da mamaya başlayın diyince bizim başka çaremiz kalmadı.. Gerçi bu sefer de 1 hafta için fazla kilo almış mamayı azaltıcaz tekrar. Ne zormuş emzirmek, bebek beslemek...
Merhaba, daha önceki beyanlarınızdan biliyorum, sanırım biraz fazla pimpiriklisiniz :)
Benim oğlumun da arada ıslanıyor gözleri ama öyle damlayacak kadar çalışmıyor gözleri.
Kaka da ishal olsa sürekli olur, ama emin olmak istiyorsanız sık sık bezini yandan kontrol edin, kaka görür görmez açın. İlla denk gelir.
Susuz kalan bebeğin dudakları kurur, karnı çöker, derisi süner. Böyle bir belirti var mı?
Asıl korkmanız gereken şey su çiçeği, umarım bunu kazasız belasız geçirirsiniz.
Kızınıza geçmiş olsun şimdiden:) Sevgiler
Canım göğüsünde tek bir kanal yok. Birkaç kanal var. Hepsi açık olmayabiliyor, bazen bi tanesi ya da ikitanesi tıkanıyor, tıkanıklık ilerlerse mastit oluyor. Muhtemelen o sert olan kanalların tıkalı. Yani bebek çekince açık kanallardan geliyor süt o kanallardan değil. Benim de olmuştu. Yenidoğan hemşiresinin önerisi üzerine, şöyle yapıcaksın mesela o sertlik neredeyse bebeğin çenesi oraya gelicek şekilde emziriceksin. Bebeğin ağzı masaj yapınca muhtemelen açılır kanal. Yine de açılmassa çok sıcak bi havlu yap kendine o sert yerin üstüne koyup sıcakken masaj yap açılsın kanalların. Bütün kanalların zamanla açılır , zaten açılınca daha çok süt gider bebeğeKızlar garip bir sorunum var. Sorun mu onu da bilmiyorum. Bebek emdikten sonra göğüslerimin iç tarafları boşalıyor dışarı yani kollarıma yakın olan kısımları sert oluyor hala. Oralar hiç tam olarak yumuşamıyor. Sertliklere bastırdığım zaman süt akıyor. Peki Bebek neden göğüslerimin iç kısımlarındaki sütü emebiliyor da dışarı yakın olan kısmı ememiyor? İki memem de böyle. Sizin emzirmeden sonra göğsünüzün tamamı yumuşuyor mu?
Ne demek, her zaman elimden geldiğince bıradayım. Sevgiler :)Herzamanki gibi yine rahatlattiniz beni.
Teşbihte hata olmaz;başucu ansiklopedisi gibisiniz.cok sağolun.
Sucicegine gelince,tıp fak. Bu yastanine bakmayabilir dedi sekreter aldigim randevuya gitmedim o yuzden.
Devlt.deki Dr.umuza sorduk O da tahlil sonuclari 10 gunde cikiyor dedi. O sureye kadar virusu almissa zaten yapacak bisey yok.kalpol aldim ateslenirse verecegim.
Tanidik ecz.bayanda virusu alirsa hic endiselenme bebeklerde daha kolay atlatiliyor dedi.
Simdilik beklemedeyim.
Tesekkurler
Bu vitamin sonucta.evt onemli ama bazi bunyeler farkli davraniyor.benimde mesela hep dusuktur.ilacla da yulselmiyor.bazi midelerde sindirilmiyormus demisti dr.onun icin igneyle tamamlaniyor.merhaba arkadaslar, okuyamadım fazla umarım herkesin keyfi saglıgı yerindedir. Bugün birinci ay kontrollerimiz vardı. 3600 dogan oglumun kilosu 4200 olmuş boyuda 51 den 55 cm e çıkmış. Dütüm yetiyor çok sevindirici ama sarılığı hala geçmemiş degeri 7. Dr bu zamana geçmiş olması lazım belki baska bir hastalıktan kaynaklı olabilir troid, idrar yolları enfeksiyonu vs gibi... kalça ultrasonu da temiz cıktı, kan tahlili yaptırdı veeee B12 si eksik çıktı. Dediki boyle durumda anneninde B12 sine bakılır. Annenin normal bebegin yetersizse bebek tedavi olur, anneninde yetersizse anne tedavi olur. Bende tahlil yaptırdım ve benim B12 yerli yerinde. Yarın yine dr dayız sanırım iğne verecek miniğe. Moralim bozuldu ya
Ağlıyor, ateşi yok, kakası bazen ishal gibi oluyo çok az da mukuslu. Doktor süt alerjisinden demişti. Çişini ne zaman yapıyor bilmiyorum belki ağlıyodur. Emmede sorun yok. Ama bu öksürük bi süredir arttı, doktora söyledim önemsemediBenimki süt ya da tükürüğü kaçınca öksürüyor. Hapşırık için de doktor hastalıktan/üşüdüğünden değil, burnunu temizlemek ya da refleks olarak yapar dedi.
Hoş her doktor başka tabii.
Ağlıyor mu? Ateşi var mı? Kakada sorun var mı? Çişini yaparken ağlama var mı?Emmede sorun var mı? Asıl bunlar üşütme belirtisi, ama içine sinmiyorsa doktora git istersen.
Geçmiş olsun.
Benim de o şekilde oluyor. Emerken kendini kasıyor kızarıyor sesler çıkarıyor. Karın ağrısından oluyor sanırımBenimki emerken savaşıyo kıpkırmızı oluyo ses cıkartıyo ama emmekte istiyo eliyle iktiriyo sonra memenin ıcını kacırıyo tekrar veriyorum ve süre baya uzuyo 1 saat emzirmede geciyor çözemedim neden böyle varmı sizde böyle bişi??
Tıpatıp aynılarını yaşıyoruz..memeyle savaş..ama gazı oluncada tam tersi memeye bir yapıştımk bırakmak istemiyor..kolik benimkide büyük ihitmalBenimki emerken savaşıyo kıpkırmızı oluyo ses cıkartıyo ama emmekte istiyo eliyle iktiriyo sonra memenin ıcını kacırıyo tekrar veriyorum ve süre baya uzuyo 1 saat emzirmede geciyor çözemedim neden böyle varmı sizde böyle bişi??
Tesekkur ederim canım gelişimi güzel neyseki sevindim. Tedavisi olsunda iğne yesin gerekirse ne yapalım. Yarın tahlilleri olmazsa daha güvenilir bir yerde yaptıracagım.Selam canım geçmiş olsun. Benim de B12 çok düşük ama bebekte bir etkisi yok, senden kaynaklanmıyor belli ki, üzülme ne olur.
Dermansız dert olmasın, en kısa zamanda düzelir minik kuzu. Güzel güzel kilo almış, boyu uzamaış daha ne olsun:)
Nice sağlıklı aylara, sevgiler
Çok teşekkür ederim, galiba çok takıyorum bu durumu.. Yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu... Biraz da çevre faktörü beni bu hale getirdi sanırım. Takmamayı öğrenicem zamanla..Arkadaşım, belli ki üzülüyorsun, üzülme. Bebeğin annesinin yanında, güvende, karnı tok. Gelişimi düzgün, kilosunu almış. Sen elinden gelen en iyi şekilde bakıyorsun, önemli olan bu. Lütfen suçlulukla kendini üzme. Elinden geleni yapıyorsun, sen iyi bir annesin. Harikasın.
Benim kızım da aynen böyle.. Göğsümü sıkıyo, mıncıklıyo kavga ediyo resmen.. Bi de kendi bırakıyo göğsümü sonra da sanki ben zorla çekmişim gibi basıyo çığlığı.. Çok gülüyorum emzirirken.. Yenidoğan çılgınlığı.. :)Benimki emerken savaşıyo kıpkırmızı oluyo ses cıkartıyo ama emmekte istiyo eliyle iktiriyo sonra memenin ıcını kacırıyo tekrar veriyorum ve süre baya uzuyo 1 saat emzirmede geciyor çözemedim neden böyle varmı sizde böyle bişi??
Canım göğüsünde tek bir kanal yok. Birkaç kanal var. Hepsi açık olmayabiliyor, bazen bi tanesi ya da ikitanesi tıkanıyor, tıkanıklık ilerlerse mastit oluyor. Muhtemelen o sert olan kanalların tıkalı. Yani bebek çekince açık kanallardan geliyor süt o kanallardan değil. Benim de olmuştu. Yenidoğan hemşiresinin önerisi üzerine, şöyle yapıcaksın mesela o sertlik neredeyse bebeğin çenesi oraya gelicek şekilde emziriceksin. Bebeğin ağzı masaj yapınca muhtemelen açılır kanal. Yine de açılmassa çok sıcak bi havlu yap kendine o sert yerin üstüne koyup sıcakken masaj yap açılsın kanalların. Bütün kanalların zamanla açılır , zaten açılınca daha çok süt gider bebeğe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?