- 23 Aralık 2015
- 1.050
- 1.282
- 83
Herhangi bi okula mı veriliyor canım bizde evimize yakın olan okula gidip raporu verelim mi eşim vermemiş eşimin de haberi yokÇalıştığım okula doğum raporunu verdim. Doğum parası alınıyormuş. Ben de yeni öğrendim.
Birde okul mu para veriyor canım :)
E bebek, hepsi buradaTamam ozaman alayım tavsiye edebilecğin varmı?nerden alayım
Benimki 10 dk emip bırakıyor, başlarBenimde oyle sert değil göğsüm.. hep yetiyomudur diye düşünüyodum dün gece bebiş içmeyince sagdım burda cc söylemek istemiyorum karsılastırma yapıyor insan cunkü cc gayet iyiydi artık takılmıyorum 20 dk biri 15 dk biri emziriyorum birdahaki emzirmede bıraktıgım göğüsten başlıyorum
ben aldım, içinede koydum zavallım hiç bişi anlamadı, bir oyuncağının parlaklığı dikkatini çekti noş boş ona baktı :) çok erken şuan onu anladımKızlar oyun halısı kullanmaya başladınızmı? Ne zaman kullanmak lazım acaba biz 52günlük olduk
Süt parası emzirme ödeneği değil mi? Ben aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne gitmedim. Otomatik yatmış hesabımaCanım arkadaşlar öğretmen oldukları için çalıştıkları okula veriyorlar raporlarını... sen öğretmen misin ya da çalışıyor musun?
Eğer çalışıyorsan iş yerine vermen gerekiyor raporunu... onun dışında Doğum parası almak için SGK'ya, süt parası için ise Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne başvurman gerekiyor...
Otomatik yatan SGK lıların aldığı emzirme/süt parasI.Süt parası emzirme ödeneği değil mi? Ben aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne gitmedim. Otomatik yatmış hesabıma
Selam:)
Doğum parası ve süt yardımı, devlet tarafından bir kerelik verilen sembolik bir tutardır.
Süt yardımı: Kendisi ya da eşi sigortalı olan, doğum sırasında resmi nikahı bulunan anneye ödenen tutardır. Şu anda 132 tl'dir. SGK otomatik olarak tanımlar, bankalardan alınabilir. Ziraat bankasından alınıyor genelde. Eğer SGK tanımlamasında bir hata olduysa, Sosyal İl Müdürlüğü’ne giderek, talep dilekçesi, doğum raporu ve kimlik belgesi gibi belgeleri sunmanız gerekmektedir.
Doğum parası: Sadece canlı doğum yapmış anne tarafından alınabilen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri'ne başvuru yapılarak alınabilecek bir tutardır. İlgili dilekçe İl müdürlüklerinde hazır olarak bulunur ya da formatı paylaşılır, bu ücreti talep etmeden önce çocuğunuzun kimliğinin çıkartılmış olması gerekir. Birden fazla çocuğunu varsa, bütün çocukların bu dilekçede belirtilmiş olması gerekir. Ve büyük çocuğun doğum tarihinin Mayıs 2015'ten sonra olması gerekir. 2016 rakamları 1. çocuk için 300, 2 çocuk için 400, 3 çocuk için 600tl'dir. Ptt'ye yatar
Yok canım Bn çalışmıyorum ...Canım arkadaşlar öğretmen oldukları için çalıştıkları okula veriyorlar raporlarını... sen öğretmen misin ya da çalışıyor musun?
Eğer çalışıyorsan iş yerine vermen gerekiyor raporunu... onun dışında Doğum parası almak için SGK'ya, süt parası için ise Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne başvurman gerekiyor...
Dün işte bunu sormak istemiştim aslında. Şimdi ben başvuru yapmalıyım değil miArkadaşlar hatırlatma olsun:)
Benim eşim yaptı evin yakınındaki Aile bürosuna. Kabul ettiler. Oğlanın kimliği çıkar çıkmaz yaptı. 5 günlük filandı.Dün işte bunu sormak istemiştim aslında. Şimdi ben başvuru yapmalıyım değil mi
Eşin SGK'lı çalışıyorsa emzirme yardımı alabilir senin adına. Doğum parasını herkes alabilir. Başvurmak yeterli.Yok canım Bn çalışmıyorum ...
şimdi anladım çalışanlara özel bir durum yani eşimde diyo ne okulu saçmalama diye
Ben başvuramıyor muyum? Eşimin mi yapması lazım. Kafam karıştı :)Benim eşim yaptı evin yakınındaki Aile bürosuna. Kabul ettiler. Oğlanın kimliği çıkar çıkmaz yaptı. 5 günlük filandı.
Başvuruyu yapabilir eşin ama parayı sadece anne alabilir PTT'den.
Canım öğretmensen kendi okuluna veriyosun. Değilsen okula vermene gerek yok.Herhangi bi okula mı veriliyor canım bizde evimize yakın olan okula gidip raporu verelim mi eşim vermemiş eşimin de haberi yok
Üşenirsen diye dedim. Başvuruyu sen yapacaksın ama gidemezsen eşin yapabilir yani:)Ben başvuramıyor muyum? Eşimin mi yapması lazım. Kafam karıştı :)
İdrar yollarında enfeksiyon olabilir, sadece gaz olabilir. Doktoru arayın bence.Kızlar mrb
Cok ACIL CEVAP BEKLİYORUM
temmuz annesiyim, 10'gunluk bebegim var,dun kaka yapmadı huzursuzdu
Sabah yine kaka olmayınca kulak pamugyla zeytinyag poposuna uyarma amaclı yaptım , yine kaka yok
Ama bebegim uyumuyor uykuya dalamıyor,baacaklarını yukarı bukuyor..bi rahatsızlıgı var ben kaka zannediyorum
Neredeyse sadece anne sutu içiyor
Lütfen yardım edin, uyarmama ragmen kaka yapmadı ve hala huzursuz, ne olabilir baska,ooffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?