Hahaha iyiymiş, eşimin ilk işiydi heralde :)))Hanımlar selam, çocuğunun kimliğini çıkartmayı unutan var mı? Arkadaş unutmuş, kapısına polis gelmiş çocuğu öldürdünüz mü naptınız diye:)
Aklınızda olsun.
Nasıl bakılıyo ben anlamıyorumki bıngıldak işinden, sert bir kemik var arkada cok belirgin bu ne diyorum normal diyorlar..Arka bıngıldağa bakan olmadı mı
Brbeklerin artık sabah keyfi oluyor, bol bol konuş onunla ilgi bekliyordur belki, sonra yorulup uyur..Bir cocuk butun gun sadce yarim saat uykuyla nasil durabilir dun tum gunum bebek pispislamakla gcti hayir aglamiyo da derdi ney kakasini da yapti karni da tok neden saat 11e kadar uyumadi bu cocukcildirmamak elde degil bugunde boyle olursa ben bittim demektr 3 gundr uykusuz zombi gibi dolaniyorum
Boşuns yazmışım yahuuuMisk Ambercim öğretmensin sanırım bende, ben özeldeyim ama. Hamileyken doğum iznine çıktık ya o sırada dr un sana bir rapor verdi ya sen onu okuluna götürmüşsündür muhakkak. Sonrasında dogum olduktan sonra dr yine 2 rapor verdi bana, biri aile ve sosyal politikalardan alacağım doğum yardım parası (300 lira) diğeri de kendi okuluma teslim ettim. Ne zaman işe başlayacağımı söylüyor. Mesela ben 22 Eylül de başlıyorum ((fener50 bu arada iyiki iznimi sonuna kadar kullandım ben seminerden ve ilk haftadan yırttım :) ))
Bu arada ben 15 Haziran da dogum yaptım, sgk dediki bana 14 Temmuza kadar Ziraat ten 133 lira para alabilirsiniz. Ziraate Kimliği verdim paramı aldım.
Aile ve Sosyal Politikalara gittim, benim Tc bebeğin Tc ve cep tel no su verdim. 25 Ağustos tan sonra postaneden 300 lira çekeceğimi söyledi.
Yalnız bu paralardan biri devlet öğretmenine verilmiyor, özel okul öğretmenine veriliyor hangisi bilmiyorum ama.
Sen de okulunun muhasebecisini ara öğren ne eksiğin varsa yap sıkıntı yaşama bence :)
Anadolu yakasında Maltepe de ek hizmetler binası varmış. Oraya yapabilir miyiz yoksa illa ilgili birime mi yapmalıyız? Çok soru sordum kusura bakmaEvet. Bir form doluyor bir de. Cüzdanla bir işleri yok, kayıtlı olması gerekiyor bebeğin, o yüzden cüzdan çıktıktan sonra başvuruluyor.
Selam, benim bebeğimde bazen 3 günde 1 kada yapıyor. Endişe edecek bir durum yok, önemli olan çişini yapması. Bio gaia bağırsak düzenleyici damla vermişti dr. Yeterli gelmeyince bio simplex gaz ilacı verdi. Bir kaç gündür gayet rahat şekilde kaka yapıyor. Gaz sancısı fazla kalmadı, drun ile görüşüp sizde gaz ilacına başlayabilirsiniz.
Selam, benim bebeğimde bazen 3 günde 1 kada yapıyor. Endişe edecek bir durum yok, önemli olan çişini yapması. Bio gaia bağırsak düzenleyici damla vermişti dr. Yeterli gelmeyince bio simplex gaz ilacı verdi. Bir kaç gündür gayet rahat şekilde kaka yapıyor. Gaz sancısı fazla kalmadı, drun ile görüşüp sizde gaz ilacına başlayabilirsiniz.
Gazdan dolayı öyle huzursuzdur, kasılır eder. Yinede dra götür istersen için rahat etmezse. Günde 4 kez 5 damla veriyorum benCnm sen sab simplexi gunde kac kez veriyorsun
Benim eşim yaptı evin yakınındaki Aile bürosuna. Kabul ettiler. Oğlanın kimliği çıkar çıkmaz yaptı. 5 günlük filandı.
Başvuruyu yapabilir eşin ama parayı sadece anne alabilir PTT'den.
133 lira olan emzirme yardımı sadece SGK lılara özel.Misk Ambercim öğretmensin sanırım bende, ben özeldeyim ama. Hamileyken doğum iznine çıktık ya o sırada dr un sana bir rapor verdi ya sen onu okuluna götürmüşsündür muhakkak. Sonrasında dogum olduktan sonra dr yine 2 rapor verdi bana, biri aile ve sosyal politikalardan alacağım doğum yardım parası (300 lira) diğeri de kendi okuluma teslim ettim. Ne zaman işe başlayacağımı söylüyor. Mesela ben 22 Eylül de başlıyorum ((fener50 bu arada iyiki iznimi sonuna kadar kullandım ben seminerden ve ilk haftadan yırttım :) ))
Bu arada ben 15 Haziran da dogum yaptım, sgk dediki bana 14 Temmuza kadar Ziraat ten 133 lira para alabilirsiniz. Ziraate Kimliği verdim paramı aldım.
Aile ve Sosyal Politikalara gittim, benim Tc bebeğin Tc ve cep tel no su verdim. 25 Ağustos tan sonra postaneden 300 lira çekeceğimi söyledi.
Yalnız bu paralardan biri devlet öğretmenine verilmiyor, özel okul öğretmenine veriliyor hangisi bilmiyorum ama.
Sen de okulunun muhasebecisini ara öğren ne eksiğin varsa yap sıkıntı yaşama bence :)
Huzurevi metronun oradaki mi? Eşim oraya yaptı. Aşkolsun bu arada, sor tabi.Anadolu yakasında Maltepe de ek hizmetler binası varmış. Oraya yapabilir miyiz yoksa illa ilgili birime mi yapmalıyız? Çok soru sordum kusura bakma
Evet orası tamamdır. İnternet sitesinde başvuru formu buldum. Doldurup veririz oraya çok sağol canımHuzurevi metronun oradaki mi? Eşim oraya yaptı. Aşkolsun bu arada, sor tabi.
İlk defa duydum arka bungıldagı. Cok cahil kalmışım. Arkada elime yumusaklık geliyodu demekki bıngıldakmış. Tam alnının arka tarafı oluyo sanırım. Benim kızımınkide geniş duruyo. Öndeki kadar bi cukurluk varİnternette anneler iki bıngıldağı fark eder biri ön diğeri arka diyor kimi site 8 haftada çoğu 3. Ayda kapanır diyor en büyük bongıldağım ön olduğunu yazıyor ama bizimkinin arka da baya büyük stres oldum ben arka bıngıldağın olduğunu biliyordum o yüzden hiç olumsuz düşünmemiştim annem benim elime ilk defa böyle büyük geldi deyince tedirgin oldum. Kimse de geç olduğu için bakamadı merak ve tedirginlik içerisindeyim
Üste doğru uzama yokki arka kafa çıkıntısında üstteki bıngıldak gibi ama yanlamasına boşluk varfener50 senin bebeğin kafası yamulmuş olmasın benimki gibi? 10 kuruş büyüklüğünde bir yuvarlak oldu arkada, doktor kafası biraz uzamış dedi, düz kafa yastığı verdi.
Arkada sert kısımlar arasında boşluk hissediyorum kafa dalgalı gibi.Nasıl bakılıyo ben anlamıyorumki bıngıldak işinden, sert bir kemik var arkada cok belirgin bu ne diyorum normal diyorlar..
f etmişsin. Sorun mu peki öyle olması,onu anlayamadım.Arkada sert kısımlar arasında boşluk hissediyorum kafa dalgalı gibi.
Evet o arka bıngıldak. bebekte doğduğunda 6 tane bıngıldak bulunur sadece 2 si belirgin olur ön ve arka. Bizimki doğduğunda bu kadar belirgin değildi sanki ya da dikkat etmedim hiç. Dün elime belirgin geldi tedirgin oldum biraz. Topikteki annelerde bizde yok deyince daha tedirgin oldum uzaktan tanıdığımız bir çocuk Dr û vardı en son ona sordum günde 4 damla devit ver 8 aya kadar yolu var yazmış. Nette 3. Ay yazıyor içim rahatladı biraz zaten 2. Ay kontrolümüze az kaldı.İlk defa duydum arka bungıldagı. Cok cahil kalmışım. Arkada elime yumusaklık geliyodu demekki bıngıldakmış. Tam alnının arka tarafı oluyo sanırım. Benim kızımınkide geniş duruyo. Öndeki kadar bi cukurluk var
şimdilik bir tehlikesi yok gibi erken kapanması gibi geç kapanması da sorun. Bizimki bana Biraz büyük geldi. Böyle tedirgin olduğumda netten araştırıyorum mübarek ilk okuduğum sayfa da doğumla kapanır yazıyor onu okudum bizimki kapanmamış diye düşündüm hemen sizlere sordum sonra biraz daha araştırdım 3. Aya kadar kapanabileceiğini okudum yine içim rahat etmesi Dr a sordum o da 8. Aya kadar yolu var yazmış. Arkadaş ilk okuduğum neden hep olumsuzu yaşatıyor bana.Aynen benğm kızımın kafasını tari
f etmişsin. Sorun mu peki öyle olması,onu anlayamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?