2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Birde okul mu para veriyor canım :)
ÖĞretmensen çalıştığın okula ver
arkadaslar aramizda ogretmen olanlar kimler merak ettim kendimden basliyim ben turkce ogretmeniyim bu sene ucretsiz izin alicm sizler ne yapmayi dusunuyorsunuz
ben kimya öğretmeniyim cnm(kolejde)29 eylülde izin hakkım doluyor ama ben bir hafta onceden başlıyacagım yani okul acılınca.ama ben iki gün gidicem ve öğleye kadar patronum sagolsun ve tabi beni kaybetmekte istemedi ben bebişime zor ulastım ve onunla zaman gecirmek istiyorum iki yarım gün sıkıntı olmaz ama diğer türlü yapamazdım süt sagmakta kolay değil allah zorda bırakmasın tabi o ayrı

Benim kızım dört gün yapmadı doktor a sordum şikayeti yoksa sorun değil ama şikayeti varsa sabah akşam yarım çay kaşığı zeytinyağı ver dedi.sonra yaptı kızım kaka

Hamilelikte seker cikinca diyabet hemşiresi bana yapmam gerekenleri anlatiyodu. Eger kafana bisey takilirsa beni ara sakin netten arastirmaya kalkma hele hele kadinlar kulubuymus fln aman sakin ha soylenenlerle kafani bulandırma telefonum her zaman acik demisti. Iste bundan dolayi diyolar sanirim nette hep bi panik havasina giriyoruz doktorlar cok daha rahat

Ben aynısını yaşıyorum. Kızımın ağzından süt akıyo emerken. Yarım saat emiyo bakıyorum hâlâ aç.. Arkasından mama yapıyorum o zaman doyuyo.. Benim süt ordövr falan galiba. Dalgaya vurdum artık. Kilo alsın da başka bişi istemiyorum hâlâ zayıfız çünkü..

Selam canım, bizdede gaz sancıları, kıpkırmızı olma, kıvranma var ama sadece mama kullananlarda olduğunu düşünmüyorum. Sadece anne sütüyle beslenen çocuklardada böyledir belki bizimkiler bir nebze daha zorlanıyor olabilir. 3-4. Aya kadar böyle uğraşcaz mecburen, gaz damlası başlamış mıydın? Sab simplex bize iyi geldi, alışkanlık olmaması için günde sadece bir kez 4-5 damla veriyorum o bile işe yarıyor.
Aptamil conformile henüz geçmedik, evdekinin bitmesini bekliyoruz. Mama takviyesini günde 120 cc geçmemek kaydıyla vermeye çalışıyorum, gerisinde ya sağıp veriyorum ya da emziriyorum.

arkadaslar aramizda ogretmen olanlar kimler merak ettim kendimden basliyim ben turkce ogretmeniyim bu sene ucretsiz izin alicm sizler ne yapmayi dusunuyorsunuz
Ben matematik öğretmeniyim. İlk dönem ben de ücretsiz izin alacam.
Canım benim bebeğim 6 gün yapmadı. Doktor ona bile normal dedi. Yine de bi sor doktoruna bizimki fitil vermişti.

11 temmuzda kontrole gittiğimizde 3660 gr ve 51.5 cm di. Bizimkiside akranlarına göre zayıf ve ufak ama kendi doğum kilosuna göre normal. Yani kg boy konusuna çok takılmıyorum ben artık çünkü eşim gerçekten minyon, bende minyon sayılırım. Bazı şeyler genetik bence, diğer bebeklerle kıyaslama yapmak doğru gelmiyor bana.
Bir yerde hızlanır kilo alımı toparlar kendini, sen gönlünü ferah tut

Gaz sorunumuzdan ziyade kaka sorunumuz var cnm o da son 3-4 gündür.. Zeytinyağı içirdik biraz c.tesi günü, pazar günü iki kez kaka yaptı. Şimdi gene aynı.. Kakasını yapamıyo bi türlü.. Sürekli de zeytinyağı verilmez ki.. Napcağımı şaşırdım. O öyle karşımda ağlarken elim ayağıma dolaşıyo

İnşallah cnm.. Ama biz doğum kilomuza göre de hâlâ zayıfız. 3240 gr doğdu. En son cuma gğnü 3340 gr dı. Geçtiğümiz 1 haftada yarım kg alınca dr çok fazla, yavaşlayın dedi ama bu bebek zaten zayıf.. Niye yavaşlattı bizi anlamıyorum.. Bi normal kilomuza ulaşsaydık da öyle yavaşlatsaydı.. Ben de aynen minyonum eşim de iri sayılmaz.. Başka bebeklerle ben de o yüzden kıyaslamıyorum da en azından bi 4 kg falan olmamız lazımdı doğum kilomuza göre.. Neyse artık.. Sağlığı yerinde olsun da buna da şükür..

Çok normal canım sindirim sistemleri yeni yeni oluşuyor. İnan bebeğim kaka yapana kadar bende çok geriliyorum, biz bile bir gün çıkmayınca huzursuz oluyoruz onlar nasıl olmasın diyoruz ama yanlış düşğnüyoruz belkide çünkü kaka yaptıktan sonrada huzursuz oluyo bizimki yine kıvranıyor. Önemli olan beslendikten sonra gazını çıkarmak, gazı çıktıktan sonrada huysuzluğu devam ediyorsa doğasına veriyorum, normal karşılıyorum. Anne olmak tam bir delilik bunu çok net anladım..

Günde 30 gr şeklinde hesaplıyorlar. 2910 kg doğdu, beslenme sorunu yaşadığı için 2580 e kadar düştü allaha şükür toparlıyor işte. Sen kendi bebeğini drdan daha iyi tanırsın, açsa ağlıyorsa, istiyorsa mecbur verceksin ne yapabilirsin ki başka? Bas bas ağlıyo, bütün binayı uyandırıyor gece nasıl beslemeyeyim, aldığı kadar veriyorum. Sütüm yetmiyırsa yada yoruluyorsa mama veriyorum. Sağlıklı olsun, keyfi yerinde olsun yeter. Endüstriyel ürün yapmıyoruz ki, bir birey yetiştiriyoruz tabiki hepsi bir olmucak. Sen stres olma, çok düşününce keyfi çıkmıyor bu işin

Ayy yanliz degilmisim canim esim geldi uyuttu tabi benim sirtim pert bugunde uyandiramiyorum baygin baygin uyuyo te allam gunu gununu tutmuuo bebelerin

Ayy yanliz degilmisim canim esim geldi uyuttu tabi benim sirtim pert bugunde uyandiramiyorum baygin baygin uyuyo te allam gunu gununu tutmuuo bebelerin
Boşuna cennet anaların ayakları altında demiyorlar :)
Ruh sağlığımız bozulmadan şu 3 ayı atlatsak çok sevinicem. 1.5 ayı bitti bile umutluyum ha gayret :))

Aslinda bu konuyuda soracaktim ya neler konusuyosunz ben bazen kitleniyorum koniscak bisi bulamiyorum cocugunla
Hahahaha ben ya, eşim ve annem bıcır bıcır konuşuyor bende tık yok gayet sessiz sedasız emziriyorum. Kızıyorlar, utanmasam dertlerimi anlatcam kıza, aklıma birley gelmiyordu.
Sonra meğerse öğrendimki abartılı tepkilerle sevip kınuşmak lazımmış, artık saçma sapan ninniler, konuşmalar. Bebek bile bu halimi yadırgıyor garip garip bakıyor. Bazende eskisi gibi sadece susuyorum arada güzel kızım, fındık burunlu, koca yanaklım fln diye seviyorum.
İşin kötü yanı kızdan bahsederken hep bu, şu diye bahsediyorum eşim çok kızıyor bunu değiştirmeye çalışıyorum

Boşuna cennet anaların ayakları altında demiyorlar :)
Ruh sağlığımız bozulmadan şu 3 ayı atlatsak çok sevinicem. 1.5 ayı bitti bile umutluyum ha gayret :))
Kesinlikle canim dun yemek yemegi birak su bile icemedim ya annelerimiz hem bebek bakip heme yemek yapip hemde ev islerini nasil idare etmisler birde kardeslerimle aramda cok yas farki yok hem ona hem bana nasil bakmiss uhuuu

Kesinlikle canim dun yemek yemegi birak su bile icemedim ya annelerimiz hem bebek bakip heme yemek yapip hemde ev islerini nasil idare etmisler birde kardeslerimle aramda cok yas farki yok hem ona hem bana nasil bakmiss uhuuu
Emin ol bende aynıyım annem gelip yemek vs yapıyor. Evde ipek ile başbaşa kaldığımız zamanlarda wcye bile göndermiyor beni, hep yanında biri olcak yada kucakta olacak. Bazen mama hazırlamama izin vermiyor, açlıktan ağlıyor oysa ki.
Ah bizim annelerimiz bizim kadar pimpirikli değildi bence. Emzirirdik, kıçınıza birer fitil atıp, kundak yapardık saatlerce uyurdunuz diyor annem. Şimdi bizi düşün, 3 saatte bir besleyelim derdindeyiz, zorla uyuyan bebeği uyandırıyoruz. Fitil kullanmak yok, uyusa dert, uyumasa dert..
Bazen annemlerin yaptıklarıyla bizim yaptıklarımızı karşılaştırınca, şansa yaşamışız diyorum. :))

Hahaa aynı ben. Bu yüzden ilk gülücüğünü kızımın eşim kaptı. Ben normalde soğuk biriyim öyle bıcır bıcır konuşamıyodum ama artık konuşuyorum. Çünkü o böyle gözlerini dikip resmen laf bekliyor. Konuşunca da çok mutlu oluyor gülüp aaaoov diye ses çıkarıyor. Ayrıca bu şu diye bahsetme bende de var. Geçen farkettim ayıpladım kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…