Canım ben chicco'nun emziğini aldım. Karnı aç olduğunda ağzında tutmuyor atıyor. Sadece emmek istiyorsa emiyor. Özel bişey yapmadım emmesi için. Ama ağzına alsın diye dudaklarına, diline damağına değdiriyorum o da kapıveriyoKızlar selam . Yardımınıza ihtiyacım var. Oğlum yalancı emziği başlarda ağzında biraz tutar atardı. Bende çok önemsemedim açıkçası çokta alışmasını istemedim. Birinci ayına girdikten sonra çocuğa bi haller oldu. Mememi yalancı emzik niyetine kullanıyor saatlerce oynuyor memeyle. Nasıl yapıyor anlamadım ama süt gelmesin diye değişik bi yöntemle emiyor ağzından çıkardığında ucu ezilmiş oluyor. Ve sütler akıyor bıraktığında. Uykuya dalmak için ve gaz sancılarımız olduğunda mememe yapışıyor direk. Yalancı emziğe nasıl alıştırabilirim ? Fikirlerinize ihtiyacm var.( Avent suavinex nuk bu emzikleri denedim hiç birini almıyor çığlık çığlığa bağırıyor verdiğimde )
Canım ilk zamanlar farketmiştim bende ama şuan baktım o farkettiğim durum yok kapandı sanırım.Arka bıngıldağa bakan olmadı mı
Cok gecmis olsun..kurtuldunuz..darisi basimizaMerhaba kızlar yazamadım kaç gündür teli elime dahi alamadım ayrıntıları belirteyim sünnetle ilgili. Öncelikle oglum 2 ay 3 günlükken sünneti oldu. Yapan dr ürolog idi. Ben 40 ı cıkmadan evvel muayene ettirmiştim yenidogan sünneti istiyordum müsade etmedi cünkü dogudugunda 10 gün yas ciğer sendromu ve enfeksiyondan ötürü küvözde kaldı. Riske atmayalım dedi. Ayrıca bu sebeplerden uyutmayacagım lokal yapacagım yani organı uyusturacagım dedi. Sünnet sabahı hastaneye gittik ( keisnlikle sünnetleri hastane ve ameliyat ortamında yapmanızı öneririm zira sünnetle ilgili komplikasyonlar olabiliyo) yatışımız yapıldı bebeği anne sütüyle beslendiği için 2 saat evvelinden emzirmeyi bırakmak gerekio eger mamayla beslenseydi bu süre 3 saat olacaktı. Benimki aç oldugu için cok cok agladı iğneyi vurduklarında da bu aglama ayyuka cıktı beni ilk önce ameliyata almadılar sonrasında oglum durmayınca hazırlayıp aldılar dr kesinlikle bayılma ayılma dik dur dedi aglaması geçsin ve uykuya dalsın die uyusana dek emzirdimo arada uyudu masaya yatırdık ben kollarını hafifçe tuttum uykuda irkilmesin die başka biri ayaklarından. Dr pipideki deriyi çekip kesti bi ara bi sallandım sonra bayılma lüksün yok kızım dedim kendi kendime ve devam edip izledim sonrası daha kolaydı benim için :) ancak pipi altı resmen halka şeklinde bembeyaz iltihap olmuş dr gösterdi iiki geç kalmadın cok sıkıntı yaşardın ve bu durum erkeklerde böbrek yetmezliğine kadar gidio dedi. Temizleyip sıyırdı ve nası masajnyapacagımı temizleyeceğimi gösterdi dikiş attı eriyen dikiş. Pansumanı yapıp bitirdi 1 sata sonra cıktık hastaneden zor olan kısım ilk aglaması ve sonrasında uyusukluk geçince cok aglaması agrı kesici ve antibiotik 3 gün kullandık bu arada kucakta istediğimiz gibi gazını cıkaramadıgımızdan dün felaket bi gaz sancısı yasadık 3 saat kesintisiz agladı ve solugu korkarak acilde aldım. Pipiye bişe oldu zannettim meger gazmıs kontrolde de herşeyin ii gittiğini öğrendik inş düzelicek ama 2 gün üstüne kurudu sayılır bişe sğrmüoruz kaka bulaşmasın die bardak kesip koruyoruz. Bi numara büyğk bez kullanıorum bi de.
E bebek sürekli kucağımda, sıkılıyorum :) geçen haftaya kadar bilgisayar başında çalışıyordum kucakta bebeyle, işlerim de azaldı. Neyse bi bluz diktim kendime yakaya dikiş yapmadım, meme vereceğim diye indir kaldır mahvolacak zaten :) iki yandan 2 omuzdan elde diktim oh canım da sıkılmadı:)Boşluk muCanın sıkılacak kadar boş zamanın oluyor mu?
Hobisehrim diye bir instagram hesabından aldım. Genelde ihracat penye satıyor, fiyatlar pek uygun.Kumaş nereden alıyorsun, hangi siteden?
Tesekkurler beatrices takipte olayım bezleri. Peki bugün hep uyudu emmeye uyandı sadece normal mi bu. Dün akşamdan beri bu şekilde.Yediğin bir şeye tepki vermiş olabilir, belki üşütmüştür hafif. Bir kerelik mukuslu kaka önemli değil. Takip etmen lazım. Geçmiş olsun.
Halsiz mi peki? Ağrısı olsa ağlar, ateşi vs de yoksa takip et istersen. Baktın hepten sessizleşti, doktora sor istersen.Tesekkurler beatrices takipte olayım bezleri. Peki bugün hep uyudu emmeye uyandı sadece normal mi bu. Dün akşamdan beri bu şekilde.
benim kız 19 günlük,başta dr verme dese de verdim yalancı emziği ama iki gündür kesinlikle istemiyor,memede uyumak istiyor.. alışmasın istiyorum ama memeden çektiğim an ya uyanıyor ya da ağlamaya başlıyor,ne yapıcam bilmiyorum..Bende aynı şekilde kızmalarımı bile şarkıyla hallediyorum oda artık benim konuşmalarıma alıştı ııııı aaaoo diye garip sesler çıkarıyor. Bizim en büyük sorunumuz mememi yalancı emzik niyetine kullanması nasıl vazgeçiricem bilmiyorum
. Benim kız tulum ve badilerini nerdeyse hiç giyemedi,bir çoğunu sadece 1 sefer giydirebildim,alt üst pijamalar daha rahat oldu,onlar olmasaydı açıkta kalacaktı resmen kız.. hediye çok gelir diye büyük de pek almamıştım,şimdi acilen alışveriş yapmam lazım..lilipit ve çocukları 56 cm üstü olan bacılar, sizin de çocuklarınızın kıyafetleri küçük geliyor mu? 0-3 ay badiler zor kapanıyor, 3-6ay kıyafetlerine geçtim ben. Onların da çoğunu uzun kollu almışım, internetten 62cm'ye göre tulumlar sipariş ettim, onları bekliyorum şimdi.
Boşluktan da canım sıkılıyor, kumaş aldım, oğlana birşeyler dikeceğim. Bari bu hızlı uzama döneminde çeşit bol olur:)
oy maşallah küçük adama..2. Ay ı zor geçireceğiz ama geçecek.. güçlü benim oğlum teyzesi maşallah :)
Naçizhane tavsiyem Soobe marka. Hem kalıpları geniş hem de fiyatları iyi. Modelleri de çok tatlı.benim kız 19 günlük,başta dr verme dese de verdim yalancı emziği ama iki gündür kesinlikle istemiyor,memede uyumak istiyor.. alışmasın istiyorum ama memeden çektiğim an ya uyanıyor ya da ağlamaya başlıyor,ne yapıcam bilmiyorum..
. Benim kız tulum ve badilerini nerdeyse hiç giyemedi,bir çoğunu sadece 1 sefer giydirebildim,alt üst pijamalar daha rahat oldu,onlar olmasaydı açıkta kalacaktı resmen kız.. hediye çok gelir diye büyük de pek almamıştım,şimdi acilen alışveriş yapmam lazım..
oy maşallah küçük adama..
İyi fikir çünkü Bizim oğlan da kucağa fena alışıyor :)Yoo mali müşavir ve ticaret uzmanıyım :) Kumaşları instagram'dan aldım sıkıntıdan.
Oğlan kucağımda uyuyor, ben elde dikiyorum. Makinaya gitmek imkansız tabii:)
canimmm sakin sakin yapma benim kaynana ilk kizimda ovun ovun dedi her banyodan sonra masaj yaptık ovduk 1 ay kontrolunde doktor bi kizdi bize :)) soylemisti ama sebebini tam hatırlamıyorum simdiKızlar benim annem bebeğin meme uçlarına masaj yap ara ara dedi,bende aklıma geldikçe yapıyordum.şimdi temmuz annelerinde kesinlikle sıkılmaması ve masaj yapılmaması gerektiğini okudum ,sebebi belirtilmemiş ama sakıncalıymış.. sizin bilginiz var mı bu konuda? Benim dr hiç uyarmadı beni
Çok komik nasıl bir taźyikse artık, ebebege de bakayım şimdi. Sagolİşe yarıyor da, bugün havaya fırladı beyimizin çişinden:) yaş büyüdükçe basınç artıyor ahhahaha
Ebebek alt açma da çok iyi ama ince olanları. 4 al 3 öde var, çılgın ucuza geliyor.
Ahah ben inanmıyorum öyle şeylere. Eski bir pagan geleneği:)Evet cnm dort gun sonra senin oglusunda kirki cikiyor :)
Bnmki huy degistirdi gece hic uyumuyor :)
E bebek sürekli kucağımda, sıkılıyorum :) geçen haftaya kadar bilgisayar başında çalışıyordum kucakta bebeyle, işlerim de azaldı. Neyse bi bluz diktim kendime yakaya dikiş yapmadım, meme vereceğim diye indir kaldır mahvolacak zaten :) iki yandan 2 omuzdan elde diktim oh canım da sıkılmadı:)
Hobisehrim diye bir instagram hesabından aldım. Genelde ihracat penye satıyor, fiyatlar pek uygun.
Evet yapılmamalı. İçerisinde anne hormonlarından geçen süt oluyor, kendi kendine yok olması lazım. Masaj yapılırsa enfeksiyon oluşabilir. Kesinlikle ellenmemeli demişti oğlanın doktoru. Bizim oğlanda baya şişlik vardı, yeni geçti sayılır. Belki 10 gün olmuştur.Kızlar benim annem bebeğin meme uçlarına masaj yap ara ara dedi,bende aklıma geldikçe yapıyordum.şimdi temmuz annelerinde kesinlikle sıkılmaması ve masaj yapılmaması gerektiğini okudum ,sebebi belirtilmemiş ama sakıncalıymış.. sizin bilginiz var mı bu konuda? Benim dr hiç uyarmadı beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?