2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Yok canım hiç öyle düşünme. Brnim ikinci çocugum olmasına ragmen hala bazı kısıtlamaları düşününce moralim bozuluyo. Dün bi hewes dügüne gittim uzuuunn zamandır gitmemiştim. Acık alan diye iyi olur dedim. On dakika ya durdum ya durmadım kızım agladı. Ewe geri döndüm ve inan cok moralim bozuldu. Hani diyemiyorum olsun hiçde dügüne filan gitmeyim kızım mutlu olsun yeter diyemiyorum. Çünkü benimde sosyal bi hayatım olmalı diye düşünüyorum. Ama yookk

Ben hamileyken bronşit olmuştum. Antibiyotik kullandım. Emziren annelere uygun antibiyotik de vardır. Kullanmadan geçmez

Fiyatini merak ettim bu ignelerin bende dusunuyrum. Biz acilisi yapali cok oldu korkuyorum bi kaza olcak diye

Ağrı için kendi sütünden birkaç damla ağrıyan kulağına damlat ağrısını keser derler. Yeğenim yaptı geçmişti. Geçmiş olsun.

Kizlar ya gunaydinn birsey soracagim ozellikle sezeryan olanlar ben kucuk tualetimin geldigini farketmiuorum dogumdan beri ne zaman karnim agriyo o zaman anliyorum ki cisim gelmis ve iyice sikismisim bu normal mi
canim benim ilk zamanlar hep oyleydi saat tutup tuvalete gidiyordum bu aralar biraz duzeldi gibi ama gene de onceki gibi degil hani sıkışıp da tuvelete gitme hissi gelir ya o gelmiyo gunde en az 4 lt su iciyorum

Bugun 2. Ay asimizi olmak icin asm ye gittik. Asilari olduk hemsire gorme testini sordu yaptirmadim diyince aile hekimi yapar git yapsin yapilmasi lazim 2.ay dedi. Gittik doktor isikla bakti tepki vermiyor goz doktoruna goturun diyince elim ayagim bosaldi. Arabada yok hemen dolmusla hastaneye gittim goz doktoruna. Doktor erken daha niye getirdiniz diyince anlattim asm deki doktoru. Neyse bakti gozlerine tepkisi az ama normal 20 gun erken dogmus sonucta dedi. Bi damla damlatti goz bebeklerinin buyumesi icin yarim saat bekledik ama o yarim saat gecmedi ya basim dondu ayaklarimin cani gitti. Tekrar bi aletle bakti sinirler iyi bi sikinti gorunmuyr diyince gozlerim doldu. Sinirler olusmamis olsaydi tip fakultesine sevk edecekti. Var mi gorme testi yaptiran. Ne bileyim erken mi degil mi tecrubesizim. Telaslanmasinlar diyede kimseyi aramadim. Herzaman degil ama besikte uyuturken bi tarftan bi tarfa sessizce geciyorum kafasini ceviriyor gormese cevirmez heralde. Hala icim rahat degil. Tekrar getirmene gerek yok dedi doktor. Bide dolmusta yolda hastanede kendini bilmez kadinlardan yildim resmen. Zaten moralim bozuk kadinin biri yolda kangurunun icindeki pglumim yanagini koparacakti resmen neymis sevmismis dedimki sen kimsinde seviyorsn benim cocugumu kadin hakli gibi bi ton soylendi. Dolmustaki kadin sari bu cocuk sariligi atlatamamis diyor dedim ki sarilik bile olmadi neresi sari. Hastanedeki kadin niye cikardin bu cocugu kucucuk otursana evde dedi, benim en buyuk zevkim oglumla hastanede gezmek teyze ondan geldim dedim annaovvv niye oyle dedin ak guzum ver bakim su cocugu nesi varmis bi bakayim dedi. Uzman bakacak birazdan gerek yok dedim. Ben normalde boyle ters biri degilim yasca buyuklere konusmam kendimi taniyamadim. Offf cok uzun ve karmasik oldu. Goz takibi ve temasi ne zaman yapar ki bebekler. Tecrubeli anneler ses verin

Mrb.oncelikle gecmisolsun ve sakin olun. Bizim dogum cikisi randevu vermislerdi 17 gunluk olunca gelin diye.o tarihte gittim 6 bebek daha vardi aynigun dogumlu.yani 17 gunluk olani cagirmidlar goz kontrolune ayni sizin gibi damla damlatip bakildi.kimimiz gectik.kimisine tekrar gel dendi.
27 gunluk falanken e de kalca usg sine rand. Verilmisti.ona da gitmistik.
Goz temasi ikinci ay daha net oluyor.onceleri zaten 15 cm yi gorebiliyorlar.benim kiz ikinci ayini doldurmak uzere,yeni yeni 3-4 metre otedeki tv ye bakabiliyor.arada gozune takilinca yani

Biz 63 gunluk olduk isiga tepki vermiyor diyince cok korktum. Benim oglumda yeni yeni besikte bi yandan bi yana gecerken takip ediyor beni yoksa banami oyle geliyor anlamiyrm. Doktora guvenmek istiyorum cok ilgiliydi detaylica bakti sorun yok dediyse yoktur insaallah. Karanlikta isigi acinca gozlerini bi kac kere kistiginida farketmistim. Yuzune sessizce oyunlar yaptigimdada arada gulumsuyor. Aman ne bilim ya doktora guvenmeyi tercih edip bu konuyu dusunmemeye calisacgm.

S Sosyologg_anne canım ya gerçekten kötü bir gün geçirmişsin. Ben 1. Ay kontrolüne giderken göz dr.dan randevu alıp götürdüm, kimse yönlendirmedi, benim pimpirikliliğim..
Dr şikayetiniz ne dedi, şikayetimiz yok yeni doğdu kontrole getirdik dedim. Baktı bir sorun göremedi. 6. Ayda şaşılık ve genel muayene için geleceksiniz dedi. Normalde ne Zaman gitmek gerekli bilmiyorum çocuk dr u yönlendirir zamanı gelince..

Evet kotu bi gun gecirdim insaallah bi sorun yoktur bizdede. Zamanla gorecegiz. Metanetli olmak gerek. Sutler hemen etkileniyor

Kimse bize goz kontrol icin randevu vermedi..doktorda soylemedi...ben de yaptirmadim yani..vaarmi baska yaptiran

Gecmis olsun..yoktur bir sikinti ..bi ara baska bi doktora daha goturun

canim benim ilk zamanlar hep oyleydi saat tutup tuvalete gidiyordum bu aralar biraz duzeldi gibi ama gene de onceki gibi degil hani sıkışıp da tuvelete gitme hissi gelir ya o gelmiyo gunde en az 4 lt su iciyorum
Demekki suyla alakasi yok bayagi iciyormussn su cunku neden oluyor ki acaba karnim hala hissiz ondan mi ki

Normal dogum yapan arkadaslarim
Ben hic ayna ile bakmamistim malum bolgeye, ilk dogumumda bile
Yarin dr gidicem bir bakayim dedim
Dr cok iyi dikis mikis kesik mesik hic bisey gozukmuyor, yalniz bende aciklik var
Sok oldum, resmen icerisi gozukuyor
Moralim bozuldu
Ne zaman toparlayacak kendini
Ya da bende mi sorun var
Baktiniz mi hic?

Benim bebekte o kadar yoğun bişey yok da kepek gibi çok çok küçük arada bir görüyorum. Onlar mı konak acaba? Nasıl geçer?
Biz bugün yıkamadan önce zeytinyağı ve karbonat sürdük biraz beklettikten yıkadım ama tam gitmedi biraz daha çok beklemem gerekiyormuş banyoda kabardı konakları yarın yine yapacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…