2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Merhabalar nasılsınız kızlar daha dün burada nst fotoğrafları paylaşıyorduk şimdi bebeğin kakası, konağı uyulmamasını konuşuyoruz. Bu Bebek ne zaman doğacak diyorduk şimdi ne zaman büyüyecek diyoruz bizim büyük bir gaz problemimiz oluyor uzun zamandır, bugün çok tavsiye aldığım dr browns biberonu edindim gaz önleyici ve anne memesini unutturmama uzmanıymış görelim bakalım ne kadar başarılı. Siz gaz için neler yapıyorsunuz ben yaptıklarımı yazsam burdan köye yol olur

Taktirdin mi spirali..kendi doktorun mu takti?
Evet cnm
Muayene oldum
Spiral istiyrm dedim
Takalim dedi
Reçete gibi bisey yazdi dogum katina git dedi
Ben alip mi gelicem dedim
yok dedi sen cik hazir olunca hemsireler cagircak beni dedi
Benim bilgim yok nasil oluyor dedim
On yil koruyuculugu var dedi (amma aciklama yapti sorma)
Ben ciktim iste, ucretivar 350 tl dediler, oze sigortam karsilamiyormus olsun dedim
Dogum yaptigim odayagoturduler psikolojim alt ust oldu, bide catalda doktorun gelmesini bekledim allahim dogum ani aklima geldi, hala kendime gelemedim, bida dogurmak istemiyorum
Sonra dr geldi, igne yapacagim dedi, yapti guya lokal anestezi, o olmasa nasil acıyacakti acaba
Derin nefes aldim, kendimi deniz kenarinda falan hissettim oyle sakinlestirdim
Sonra dr gecmis olsun dedi
Bende dedim agri falan olur mu
Apranax verdi bide antibiyotik
Kanaman olur bi kac gun dedi
Temas olabilir dedi (iliskiyi kastediyor)
Peki dedim arada kanama yapar mi
Olmaz ama asiri kanaman olursa agrin olursa gel dedi
Bi ay sonra kontrole cagirdi
Bu yani
Bnm dr cok odun
Sirf adamin tecrubesi ve cerrahisi iyi diye gidiyrm
Ya antibiyotik yazio, emziriyorum diyrm aa o zaman degsitirelim dio
E bastan sorsana bana

fener50 canım benimde gece sağdığımda gayet çok çıkıyor ama gündüz aynı şekilde çok az çocuk doğmuyo, bas bas bağrıyo o zaman mecbur veriyorum mama.

Taktirdin mi spirali..kendi doktorun mu takti?
Evet cnm
Muayene oldum
Spiral istiyrm dedim
Takalim dedi
Reçete gibi bisey yazdi dogum katina git dedi
Ben alip mi gelicem dedim
yok dedi sen cik hazir olunca hemsireler cagircak beni dedi
Benim bilgim yok nasil oluyor dedim
On yil koruyuculugu var dedi (amma aciklama yapti sorma)
Ben ciktim iste, ucretivar 350 tl dediler, oze sigortam karsilamiyormus olsun dedim
Dogum yaptigim odayagoturduler psikolojim alt ust oldu, bide catalda doktorun gelmesini bekledim allahim dogum ani aklima geldi, hala kendime gelemedim, bida dogurmak istemiyorum
Sonra dr geldi, igne yapacagim dedi, yapti guya lokal anestezi, o olmasa nasil acıyacakti acaba
Derin nefes aldim, kendimi deniz kenarinda falan hissettim oyle sakinlestirdim
Sonra dr gecmis olsun dedi
Bende dedim agri falan olur mu
Apranax verdi bide antibiyotik
Kanaman olur bi kac gun dedi
Temas olabilir dedi (iliskiyi kastediyor)
Peki dedim arada kanama yapar mi
Olmaz ama asiri kanaman olursa agrin olursa gel dedi
Bi ay sonra kontrole cagirdi
Bu yani
Bnm dr cok odun
Sirf adamin tecrubesi ve cerrahisi iyi diye gidiyrm
Ya antibiyotik yazio, emziriyorum diyrm aa o zaman degsitirelim dio
E bastan sorsana bana

Hahaha:)) cidden tam oyle oldu
Ben gittim ptt kimlik verdim 400 tl verdiler :)

Yalniz pttdeki kadin defalarca kafasini kaldirip bana bakti
İki cocugum olduguna inanamadi sanirsam
Banada moral oldu tavri :)
84 kiloluk bir camis olmama ragmen 18o boyum durumu kurtariyor cok sukur :)

uzines maşallah bebişe ya, o saçlar hele bayıldım :)
Bebeklerde yüzüstü yatma evet çok rahatlatıyor ama asla yalnız bırakma canım, dikkat et. Uzmanlar ve dr lar önermiyorlar, bizde sadece gözümüzün önündeyse biraz yatırıyoruz rahatlasın ye sonra yine sırtüstü

Emirin pipisi nasil iyilestimi tamamen :)

Kimse bize goz kontrol icin randevu vermedi..doktorda soylemedi...ben de yaptirmadim yani..vaarmi baska yaptiran
Bize yaptırdık ancak öyle damla filan damlatilmadi. 1. Ayda yapılıyor ihmal etmeyin demişlerdi. Ancak bize 6. Ay değil 1 yaşında tekrar kontrol yeterli dedi dr

Kamerayı koyuyorum yanına canım, Allah korusun haklısın dikkat ediyorum. Bir de ara ara kafasını çeviriyordum. Geçenn bir baktım kendisi çevirdi gayet güzel ama nefes alamama riski olabilir tabi..

Kızlar süt arttırıcı içecek gordum instagramda çok faydasını görüp yazan olmuş ben deneyecegim sizle de paylaşmak istedim

3 adet kudüs hurmasi (etli diye tercih ediliyor ama başka hurma da olur)
3 adet gün kurusu kayısı
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Çay kasiğinin ucuyla tarçın
1 litre suda güzelce pişirin
En son mikserden geçirip için
Diyor tarifte. Altında hesaba dua eden yorumlar var bence denemekte fayda var.

beatrices selam canim birsey soracagim simdi ben bir ay tam bir ayda yarim odenek aldim yarim olan odenegi 16hazirandan sonrasini yani ne zaman alacagim 170 aradim onlar isvren onay verdimi bi sorun dedi eger verdiyse sosyal guvenlik kurumunda siradadr dedi burdan basvuruda yapabilirsnz dedi yani yinr net birsey anlatmadilar kafam karman corman oldu ne yapmaliyim simdi

beatrices sana birşey sorabilirmiyim hani bu eve yardımcı alınıyor ya temizlik için falan onlara sigorta yaptırmak istesek ne yapmamiz gerekiyor.ne kadar ücreti olur bu konuda bilgin var mı acaba

Ödenek dediğin nedir anlamadım ki :) iş göremezlik ödemesi mi?

beatrices sana birşey sorabilirmiyim hani bu eve yardımcı alınıyor ya temizlik için falan onlara sigorta yaptırmak istesek ne yapmamiz gerekiyor.ne kadar ücreti olur bu konuda bilgin var mı acaba
10 günden az çalıştırılan yardımcılar için ödenecek tutar günlük 0,85 tl. E devletten ev hizmetleri yazınca çıkan menüden başvuru yapılıyor.
10 günden fazlaysa SGK'ya çalışan başvurusu yapılıyor, primi fazla.

Ebebekteki promalt da iyi süt yapıyormuş denemedim ama bana uyku çok iyi süt yapıyor.

Benmde emzirme param yatmamış canım. Ne yapmam lazım? Birde rapor parası 8 ile 14 ü arasında yatacak dediler oda yatmamış ?

Benmde emzirme param yatmamış canım. Ne yapmam lazım? Birde rapor parası 8 ile 14 ü arasında yatacak dediler oda yatmamış ?
Alı 170'i ara, sor bakalım hastahane doğumunu bildirmiş mi? Benimki bildirilmemişti. Bildirmedilerse, hastahaneyi arayıp, raporu bildirmelerini söyleyeceksin.
Rapor parası maaş parasıysa, rapor bitiminde yatar, ona daha vardır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…