Geçmiş olsun canım. Inş bi sıkıntı olmaz strese sokma kendini bebiş de etkilenir senin ruh halinden.Bugun 2. Ay asimizi olmak icin asm ye gittik. Asilari olduk hemsire gorme testini sordu yaptirmadim diyince aile hekimi yapar git yapsin yapilmasi lazim 2.ay dedi. Gittik doktor isikla bakti tepki vermiyor goz doktoruna goturun diyince elim ayagim bosaldi. Arabada yok hemen dolmusla hastaneye gittim goz doktoruna. Doktor erken daha niye getirdiniz diyince anlattim asm deki doktoru. Neyse bakti gozlerine tepkisi az ama normal 20 gun erken dogmus sonucta dedi. Bi damla damlatti goz bebeklerinin buyumesi icin yarim saat bekledik ama o yarim saat gecmedi ya basim dondu ayaklarimin cani gitti. Tekrar bi aletle bakti sinirler iyi bi sikinti gorunmuyr diyince gozlerim doldu. Sinirler olusmamis olsaydi tip fakultesine sevk edecekti. Var mi gorme testi yaptiran. Ne bileyim erken mi degil mi tecrubesizim. Telaslanmasinlar diyede kimseyi aramadim. Herzaman degil ama besikte uyuturken bi tarftan bi tarfa sessizce geciyorum kafasini ceviriyor gormese cevirmez heralde. Hala icim rahat degil. Tekrar getirmene gerek yok dedi doktor. Bide dolmusta yolda hastanede kendini bilmez kadinlardan yildim resmen. Zaten moralim bozuk kadinin biri yolda kangurunun icindeki pglumim yanagini koparacakti resmen neymis sevmismis dedimki sen kimsinde seviyorsn benim cocugumu kadin hakli gibi bi ton soylendi. Dolmustaki kadin sari bu cocuk sariligi atlatamamis diyor dedim ki sarilik bile olmadi neresi sari. Hastanedeki kadin niye cikardin bu cocugu kucucuk otursana evde dedi, benim en buyuk zevkim oglumla hastanede gezmek teyze ondan geldim dedim annaovvv niye oyle dedin ak guzum ver bakim su cocugu nesi varmis bi bakayim dedi. Uzman bakacak birazdan gerek yok dedim. Ben normalde boyle ters biri degilim yasca buyuklere konusmam kendimi taniyamadim. Offf cok uzun ve karmasik oldu. Goz takibi ve temasi ne zaman yapar ki bebekler. Tecrubeli anneler ses verin
Ahhh canım ben dikişler yeniyken baktım bakmaz olaydım dedim. Benim kesik yoktu bu doğumum da ama yırtıkları bi ordan bi burdan dikmişler açıklıkta vardı çok moralim bozulmuştu. Dikişler iyileştikten sonra baktım eh dedim önce ki haline göre. Ama ilk halinden bin kat iyi geldi gözüme. Geçiyo yani zamanla canım. Inş sıkıntı olmaz.Normal dogum yapan arkadaslarim
Ben hic ayna ile bakmamistim malum bolgeye, ilk dogumumda bile
Yarin dr gidicem bir bakayim dedim
Dr cok iyi dikis mikis kesik mesik hic bisey gozukmuyor, yalniz bende aciklik var
Sok oldum, resmen icerisi gozukuyor
Moralim bozuldu
Ne zaman toparlayacak kendini
Ya da bende mi sorun var
Baktiniz mi hic?
Maşallah barekallah canım saçlarına kendisine yavrunun :)Çok komik bir bakıyorum aşağıya yığılmış. Poposuna destek koymama ragmen. Çözümü kısmen de olsa yüzüstü yatırmakta buldum. yüzüstü yatırınca ellerini çok hareket ettiremiyor, daha rahat kullanıyor, kafası yamulmuyor, gazını rahat çıkarıyor, bir de ileride emeklemeye yardımcı oluyormuş, yüzüstünü seviyorum ben reflü yastığında..
Geçmiş olsun canım atlattın valla öyle ya da böyle inş senin için iyi olur.Kizlar 350 tl karsiliginda spiralimi taktirdim
Lokal anestezi ile
Cnm cok acıdı
Zaten dogum katinda, dogum yaptigim catalda
Orda durup doktoru beklemek iskenceydi bnm icin
Resmen travma geciriyrm ya
Bir ay sonra kontrole cagirdi
Ara ara kanaman olabilir dedi
Çok sağol canım inş bizede etki eder. Bizimki o seslerde sakinleşmiyo malesef asece arabada sakinleşiyorKizlar 40 tan sonra iliski denedik.
Cok kotu aci cektim.
Resmn ilk geceddn daha aciliydi.
Kacacak delik ariyorum resmen...
Orta kulak enfeksiyonum devam ediyor,antibiyotikte devammm.
Bu arada ptt den alinan odenegin adi ne? Daha hic bisey almadim.
gokyuzututkusu bizde gazdan acilde almistik solugu. Sap simplex kullanmaya basladim cook cok azaldi.
Birde aglama krizinde fon mak. Sesi ve buzuki bize cok iyi geldi. Onlari acinca susuyo esniyor sonra uyuyo.5 dk icinde..
Normal doğum yapan arkadaşlar sizdede sarı akıntı oluyor mu? Normalmi acaba yoksa emfeksiyon olabilirmi bugün 55gün oldu doğum yapalı..
Kızlar su veriyor musunuz .. ne Zaman vermeye basliycaz Bn daha hiç vermedim susuz kalcak diye korkuyorum daha 43 günlüğüz
Çok yorgunum kızlar. İki gündür akşam saat 10 dan sonra başlayan çığlıklarımız ağlamalarımız bitmiyor. Dün gece apar topar acile gittik gaz dedi doktor fitil yaptı yolladı biraz sakinleşti. Bugün kendi doktoruma götürdüm. Aynı şekilde gaz dedi. Zaten gaz sancılarımkz vardı ama böyle değildi bildiğin etini koparıyormuşum gibi ağlıyor neler yaptım neler denedim yok susmuyor. Tek sustuğu yer araba. 3 gündür biogaia kullanıyorduk bugün ek olarak doktor sub simplex verdi. Ve dediki 3 hafta daha bu şekilde geçecek sabırlı olun ve sakin olun dedi. Zaten sakinim ve inan sabırlı olmaya dikkat ediyorum. Çnkü ben sinirlendiğimde ekstra bi çığlıklae başlıyo. Göğsümğ yalancı emzik niyetine kullanan bebe o çığlık vakitlerinde memeyide tutmuyor. Bu akşamda aynı şey olunca soluğu arabada aldık. İki tur attık ve uyudu şimdi evdeyim beşiğe yatırdım yatırdığım gibi kendini tokatlamaya başladı uyandırmak için inşallah uyanmayacak. Başında dua ediyorum. 3 hafta içinde kafaya huniyi takmassam iyidir. Ne illet şeymiş bu gaz sancısı. 2 gün öncesine kadar çiçek gibi çocukmuş evladım da haberim yokmuş. Tez zamanda geçer bu gaz muhabbeti inşallah. Bu sub simplex ve biogaia yı kullanan varmı kızlar kullananlar bi fayda gördülermi . Tek umudum bu damlalar.
Kizlar 40 tan sonra iliski denedik.
Cok kotu aci cektim.
Resmn ilk geceddn daha aciliydi.
Kacacak delik ariyorum resmen...
Orta kulak enfeksiyonum devam ediyor,antibiyotikte devammm.
Bu arada ptt den alinan odenegin adi ne? Daha hic bisey almadim.
gokyuzututkusu bizde gazdan acilde almistik solugu. Sap simplex kullanmaya basladim cook cok azaldi.
Birde aglama krizinde fon mak. Sesi ve buzuki bize cok iyi geldi. Onlari acinca susuyo esniyor sonra uyuyo.5 dk icinde..
Canım biz kullanıyoruz başta bio gaia azaltmıştı gazı sonra tek başına yeterli gelmeyince sab simplex verdi. O da iyi gelmişti ama 2 gündür bizde eziyet çekiyoruz. Dün gece hastanede soluğu aldık bizde bas bas ağlayan kız yolda beni enerek gitti ve arabadan indiğimizde gıkı çıkmıyordu dra ne şikayet diyeceğimi şaşırdım. Lavman yaptılar eve gelince besledim, uyudu henen. 5 saat uyandırmadım valla korkudan.. dr da aynı şeyi dedi bu aralar böyle olcakmış yapcak bişey yok diyoÇok yorgunum kızlar. İki gündür akşam saat 10 dan sonra başlayan çığlıklarımız ağlamalarımız bitmiyor. Dün gece apar topar acile gittik gaz dedi doktor fitil yaptı yolladı biraz sakinleşti. Bugün kendi doktoruma götürdüm. Aynı şekilde gaz dedi. Zaten gaz sancılarımkz vardı ama böyle değildi bildiğin etini koparıyormuşum gibi ağlıyor neler yaptım neler denedim yok susmuyor. Tek sustuğu yer araba. 3 gündür biogaia kullanıyorduk bugün ek olarak doktor sub simplex verdi. Ve dediki 3 hafta daha bu şekilde geçecek sabırlı olun ve sakin olun dedi. Zaten sakinim ve inan sabırlı olmaya dikkat ediyorum. Çnkü ben sinirlendiğimde ekstra bi çığlıklae başlıyo. Göğsümğ yalancı emzik niyetine kullanan bebe o çığlık vakitlerinde memeyide tutmuyor. Bu akşamda aynı şey olunca soluğu arabada aldık. İki tur attık ve uyudu şimdi evdeyim beşiğe yatırdım yatırdığım gibi kendini tokatlamaya başladı uyandırmak için inşallah uyanmayacak. Başında dua ediyorum. 3 hafta içinde kafaya huniyi takmassam iyidir. Ne illet şeymiş bu gaz sancısı. 2 gün öncesine kadar çiçek gibi çocukmuş evladım da haberim yokmuş. Tez zamanda geçer bu gaz muhabbeti inşallah. Bu sub simplex ve biogaia yı kullanan varmı kızlar kullananlar bi fayda gördülermi . Tek umudum bu damlalar.
Çok yorgunum kızlar. İki gündür akşam saat 10 dan sonra başlayan çığlıklarımız ağlamalarımız bitmiyor. Dün gece apar topar acile gittik gaz dedi doktor fitil yaptı yolladı biraz sakinleşti. Bugün kendi doktoruma götürdüm. Aynı şekilde gaz dedi. Zaten gaz sancılarımkz vardı ama böyle değildi bildiğin etini koparıyormuşum gibi ağlıyor neler yaptım neler denedim yok susmuyor. Tek sustuğu yer araba. 3 gündür biogaia kullanıyorduk bugün ek olarak doktor sub simplex verdi. Ve dediki 3 hafta daha bu şekilde geçecek sabırlı olun ve sakin olun dedi. Zaten sakinim ve inan sabırlı olmaya dikkat ediyorum. Çnkü ben sinirlendiğimde ekstra bi çığlıklae başlıyo. Göğsümğ yalancı emzik niyetine kullanan bebe o çığlık vakitlerinde memeyide tutmuyor. Bu akşamda aynı şey olunca soluğu arabada aldık. İki tur attık ve uyudu şimdi evdeyim beşiğe yatırdım yatırdığım gibi kendini tokatlamaya başladı uyandırmak için inşallah uyanmayacak. Başında dua ediyorum. 3 hafta içinde kafaya huniyi takmassam iyidir. Ne illet şeymiş bu gaz sancısı. 2 gün öncesine kadar çiçek gibi çocukmuş evladım da haberim yokmuş. Tez zamanda geçer bu gaz muhabbeti inşallah. Bu sub simplex ve biogaia yı kullanan varmı kızlar kullananlar bi fayda gördülermi . Tek umudum bu damlalar.
Biogaia ben fayda görmedim ama süper simplex çok fayda etti.ama doktor biogaia i bıraktırmadi o prebiyotik bağırsak gelişimine iyi gelir dedi.bu aragokyuzututkusu emzik olarak avent smoothie var biraz pahalı ama ben bı tek onu tutturabildim
Anladım canm sub simplexe yeni başladık inş bizdede güzel etki gösterir. O emziğide denedim almıyor. Bugün chicconun kauçuk emziği var onu aldık biraz tutar gibi yaptı bakalım yarın denemeye devam edicem.
Evet en yükseldiği dönemmiş. Bide biz biraz fazla sinirliyiz. Onunda etkisi var sanırım bu çığlıklara. Artık düzelene kadar her akşam arabadayız galiba. Yeterki uyusunCanım biz kullanıyoruz başta bio gaia azaltmıştı gazı sonra tek başına yeterli gelmeyince sab simplex verdi. O da iyi gelmişti ama 2 gündür bizde eziyet çekiyoruz. Dün gece hastanede soluğu aldık bizde bas bas ağlayan kız yolda beni enerek gitti ve arabadan indiğimizde gıkı çıkmıyordu dra ne şikayet diyeceğimi şaşırdım. Lavman yaptılar eve gelince besledim, uyudu henen. 5 saat uyandırmadım valla korkudan.. dr da aynı şeyi dedi bu aralar böyle olcakmış yapcak bişey yok diyo
Umarım hiç bir bebek böyle ağlamaz . Bütün bebişler sağlıklı ve mutlu olsun. Aslında sabretmek o kadar zor değil. Ağlaması çok yıpratıyo beni çok üzülüyorum. Evet yedklerime dikkat etmeye başladım onunda artı bi etkisi vardır. İnşallah geçecek bu günlerBöyle durumda sabır etmek çok zor gerçekten. Bio gaia kullanıyorum ben. Onla birlikte dr bize nurse harveys ve zincı vermişti.
Bzim de başımıza geldi bi kere bu durum. Napcamızı şaşırmıştık. Battaniyede sallayarak sakinleştirdik. Yediklerin çok önemli bu ara biraz dikkat et. Yeme bi kaç gün gaz yapan şeyler, dene bakalım nolcak.bende iş yaradı. Çiğ meyve sebze hertürlisi, süt yooğurt, baklagil pirinç pilavı hariç. Et yiyebilirsin. Umarım bi daha öyle çok ağlamaz bebekler
BENim kızımında gece belli bi saati var. O Saatte aralıksız aglardı kıvranırdı. Careyi carsafta sallamakta bulduk malesef. BASka hiçbi sekişde susmuyodu cunküSlm kızlar ya bu gaz nası zor bişe öldük öldük 3 gündür cok gazlıyız cocuk yırtıo kendini solugu acilde alıyoruz rezene papatya damlalar socak su torbası kimyon herşeyi deniyoruz yok yok yok
Karın gurultusu, sesli kaka, kulak arkasında döküntü var mı?Bez 30 dkyı geçmiyor değişiyor, çok sidikli. Hastaneye gittik 2 gündür kala yapmıyordu lavman yaptılar ve kakasında yine mukus var. Paylaşıyorum, ekte.. lavmandan sonra mama verdim mışıl mışıl uyuyor şimdi. Mukuslu kaka neye delalet ediyor şimdi, alerji midir ne yapmayalım? Çok paylaştınız zamanında ama benimlede bilgi paylaşırsanız sevinirim :)
Canim bende bisi anlamdim bu istenBenim de raporum 22 Ağustos'ta bitiyor ama hiçbir ödeme almadım henüz...
Ahh cok sevindim.canim desne guzel gunler geldi artik ohh hadi simdi tadini cikartma zamani :)40mız çıktı sanki eşiminde kırkı çıktı..resmen lohusa depresyonuna o girmiş çok şükür hem bana hem bebeğe karşı çok daha ilgili artık..onunda psikolojisi bozulmuş resmen demekki erkeklerde giriyomuş lohusa depresyonuna onu anladım çok zor günlerdi..
Ben kesfettim banyo yaptrmadigim gun uyumuyo canim bi dene istersenKizlae bebegim 28 gunluk..6 saattir uyumuyor...uyku gozunden akiyor ama uyumuyor..gun icinde sureklu bu sekildeydi..karni ac dgl..gazi yok..anlamiyorum buyume atagimi acaba?
Hastaneler tercih edermiş, tamamen profesyonel dediler zaten ucu anne meme ucu. Ben pompamı da medela aldım yine aynı şekilde. Çok memnunum.Ne konuda iddiaları var canım. Biberondan bahsediyprsun değil mi
Bende ödeneklerle ilgili bilgi alayım artık dedim bugün 171 i aradım sigarayı bıraktırma hattı çıktı kendi kendime kızdım neremden uydurdum diye,meğer senin msjını görmüşüm .. neyse sonradan 144 ve 170 i arayarak hallettşm işlerimi
Oh çok şükür kurtuldunuz40mız çıktı sanki eşiminde kırkı çıktı..resmen lohusa depresyonuna o girmiş çok şükür hem bana hem bebeğe karşı çok daha ilgili artık..onunda psikolojisi bozulmuş resmen demekki erkeklerde giriyomuş lohusa depresyonuna onu anladım çok zor günlerdi..
Ben memurum acaba bize de var mı bir ödeme? Sonuçta iki bebiş var :))Benim de raporum 22 Ağustos'ta bitiyor ama hiçbir ödeme almadım henüz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?