- 27 Ocak 2016
- 1.801
- 2.330
- 83
- 38
Ya canım benim, o kadar sevindim ki anlatamam. Geçen gün açelya akkoyunun prog. Ayşe öner katıldı, yanlış emzirmeden dolayı gögüs yaralarından bahsetti ve aynı dediğin gibi anlattı, o zaman aklımdan geçtin, acaba bu kızda aynı sorun mu var diye, sonra yanlış anlaşılırım diye yazamadım sana.. Allaha şükür kendi memem gibi sevindim :)Kızlar güzel haberlerim var.
İhtiyacı olan herkese anlatın lütfen inşallah birilerinin işine yarar.
Mememin ucu kopmuştu hatırlayanlar vardır belki. Kelimenin tam anlamıyla böğüre böğüre emziriyordum, ağlayarak, tepinerek.
Sağlık ocağına doktora gösterdim birçok defa.
Kullanmadığım krem vs. kalmadı.
Dün hastaneye genel cerrahiye gittim. Bayan doktordu. Dedi ki sen böyle nasıl emzirdin.
Ben sana ne krem versem bir işe yaramaz dedi. Sorunun kaynağını halletmemiz lazım dedi. Yanlış emziriyorsun muhtemelen, bebeği al gel, ebeler yardımcı olsun dedi.
Bundan önce emzirirken bebek yara meme ucumu ağzına alıp eziyor eziyordu. O ezme sırasında böğürüyordum. Ne zaman ki eze eze uzatıyordu mememi ve meme ucu artık uzayıp ağzının iç kısmına geçiyordu o zaman acım bitiyordu. Ve bu dakikalarca sürüyordu. İşkence gibiydi. Meme ucu ağzından çıktığı zaman yassı ezilmiş çıkıyordu.
Hastanede ebe memeyi tutturdu. Aman Allahım o kopuk meme ucu hiç acımadı. Meğer ben kahverenginin hepsini ağzına sokmadığım için memenin ucunu eziyormuş. O kahverenginin hepsini çocuğun ağzına sokmanın bu kadar fark yaratacağını asla tahmin edemezdim. Kahverenginin hepsini ağzına sokunca, memenin uç kısmı iyice içerde kaldığı için ezilmiyor, acımıyor. Boşta kalıyor yani.
Şuan yara iyileşmese kopuk yer öyle delik kalsa bile razıyım. Emzirirken canım yanmıyor ya çok şükür. Nasıl mutluyum anlatamam.
Doktorun dediğine göre bebek ezmediği zaman meme ucu çabuk iyileşirmiş. Nitekim daha 1 gün oldu ama, dokunamadığım meme ucum artık dokununca acımıyor.
Bir de bebek memenin ucunu emdiği, kahverengiyi tamamen emmediği için memeyi de düzgün boşaltamıyordu. Şimdi daha güzel boşaltabiliyor.
Meme ucu yara olan, kopan kimle konuşursanız anlatın. Gerçekten yanlış emzirmeden oluyormuş.
Herkese mutlu emzirmeler
Kızlar bebeğim emerken çok kivraniyor neden olabilir
Karni mi ağriyor acaba diye düşündüm deBenimki kaka yapacağı zaman ve gazı olduğunda öyle yapıyor. Poposunu kıvırıp duruyorsa muhakkak çıkarması gereken bişey oluyor.
Gaz canım :)Kızlar bebeğim emerken çok kivraniyor neden olabilir
Canım benim bebeğimde öyle gündüz 15dk en fazla yarım saat uyuyor ve bütün günü toplasan 2-3 saat anca ediyor galiba böyle olacak napalımKızlaaarr benim bebek galiba kolik oldu 5 gündür aynı saatte nedensiz yere bas bas ağlıyor. Saat 6 da başlıyor akşam 9-10 a kadar devam ediyor ve aynı şekilde sabah uyandıktan sonra gün boyu çok az uyuyor nasıl dayanıyor bu kadar uykusuzluğa anlamadım
Senin adına sevindim, benim de zaman zaman acıyor hala. Sanırım tutuş bozukluğu oluyor. Bende bir ebeye görüneyim göstersin bakalım. İzlemediğim video, okumadığım tarif kalmadı ,teorikle pratik tutmuyorKızlar güzel haberlerim var.
Mememin ucu kopmuştu hatırlayanlar vardır belki. Kelimenin tam anlamıyla böğüre böğüre emziriyordum, ağlayarak, tepinerek.
Dün hastaneye genel cerrahiye gittim. Bayan doktordu. Dedi ki sen böyle nasıl emzirdin.
Ben sana ne krem versem bir işe yaramaz dedi. Sorunun kaynağını halletmemiz lazım dedi. Yanlış emziriyorsun muhtemelen, bebeği al gel, ebeler yardımcı olsun dedi.
Bundan önce emzirirken bebek yara meme ucumu ağzına alıp eziyor eziyordu. O ezme sırasında böğürüyordum. Ne zaman ki eze eze uzatıyordu mememi ve meme ucu artık uzayıp ağzının iç kısmına geçiyordu o zaman acım bitiyordu. Ve bu dakikalarca sürüyordu. İşkence gibiydi. Meme ucu ağzından çıktığı zaman yassı ezilmiş çıkıyordu.
Hastanede ebe memeyi tutturdu. Aman Allahım o kopuk meme ucu hiç acımadı. Meğer ben kahverenginin hepsini ağzına sokmadığım için memenin ucunu eziyormuş. O kahverenginin hepsini çocuğun ağzına sokmanın bu kadar fark yaratacağını asla tahmin edemezdim. Kahverenginin hepsini ağzına sokunca, memenin uç kısmı iyice içerde kaldığı için ezilmiyor, acımıyor. Boşta kalıyor yani.
Şuan yara iyileşmese kopuk yer öyle delik kalsa bile razıyım. Emzirirken canım yanmıyor ya çok şükür. Nasıl mutluyum anlatamam.
Doktorun dediğine göre bebek ezmediği zaman meme ucu çabuk iyileşirmiş. Nitekim daha 1 gün oldu ama, dokunamadığım meme ucum artık dokununca acımıyor.
Bir de bebek memenin ucunu emdiği, kahverengiyi tamamen emmediği için memeyi de düzgün boşaltamıyordu. Şimdi daha güzel boşaltabiliyor.
Meme ucu yara olan, kopan kimle konuşursanız anlatın. Gerçekten yanlış emzirmeden oluyormuş.
Herkese mutlu emzirmeler
Ya canım benim, o kadar sevindim ki anlatamam. Geçen gün açelya akkoyunun prog. Ayşe öner katıldı, yanlış emzirmeden dolayı gögüs yaralarından bahsetti ve aynı dediğin gibi anlattı, o zaman aklımdan geçtin, acaba bu kızda aynı sorun mu var diye, sonra yanlış anlaşılırım diye yazamadım sana.. Allaha şükür kendi memem gibi sevindim :)
Karni mi ağriyor acaba diye düşündüm de
Senin adına sevindim, benim de zaman zaman acıyor hala. Sanırım tutuş bozukluğu oluyor. Bende bir ebeye görüneyim göstersin bakalım. İzlemediğim video, okumadığım tarif kalmadı ,teorikle pratik tutmuyor
Kesinlikle canım. Ne kadar fark ettiğini tahmin bile edemezsin. Emzirirken kahverengi kısım hiç gözükmüyor dudağının üstünden. Ben eskiden emzirirken gözüküyordu.
Tereddütün varsa muhakkak ebeye göster. Benimki gibi olmasın sonra Allah korusun.
Öyle yapacağım, gidip gösterin bakiyim yanlış nerde diyeceğim. Artık acımasın bi rahatça emziremedim kızımı..su_dee Ben hastanedeki Doğum katındakilerden yardım aldım bu arada. İlk Doğum yaptığımızda gelip bebeğe memeyi tutturanlar oluyor ya, ebe mi hemşire mi tam bilmiyorum. Onlar yardım etti. Onlar sağlık ocağındakilere göre daha tecrübelidir diye tahmin ediyorum bu konuda. Hergün bir çok bebeğe meme tutturuyorlar.
Uykusuz her gece
Çok sevindim güzel haber. Benim de acıyor muhtemelen benim de tam almıyor. Elinle mi soktun tüm ucu ağzına? Nasıl yaptın?Kızlar güzel haberlerim var.
Herkese mutlu emzirmeler
Jillian Michaels 30day shred. Çok ağır ama çok etkili bir spor.beatrices ve kızlar doktorum egzersiz yapabilirsin demişti on gün önce önerebileceğiniz karın egzersizleri varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?