- 27 Ocak 2016
- 1.801
- 2.330
- 83
- 38
Hergün yedim nerdeyse bizde patlıcan biner kozartması eksik olmaz, domates soslu, yoğurtlu. Haftada 1 ya kızartma ya yemeği o yüzden kiloda eksik olmuyor işte :)Hem alerjen hem nikotinli. Bakla gibi emzirme süresince ve hatta bebe 3-4 yaşına gelene kadar tavsiye edilmeyen gıdalardan.
Ama yersen bir şey de olmayabilir. Doktor bana çikolata, kuruyemiş bakla ve bebeğin tepki verdiği şeyler dışında bi yasak getirmedi.
Normalde günde 2 kere yapıyorum doktorumuzu aradım gliserin fitil verdi..ıkınmasında sorun yok gazlı bir bebek olduğu için hep ıkınma modundaCanım benimki daima 3 günde bir yapıyor ortalama. Günde birkaç kezden böyle düşüşe geçmediyse önemli bi şey yoktur bence, varsa kulak çubuğu işe müdahale et ama çok lazımsa. Ikınmayı da bilmesi önemli bence
Maşallah sütün yaramış ne güzel ayın 28 inde 2 aylık olcaz kendim tartıyorum şuan 4,8 daha doğum kilosu 2950bu arada kızım iki aylık 5520 gr olmuş..
2960 gr doğmuştu kilo alımı fazla dedi
eğer böyle giderse çocuk doktoruna götürün dedi aile hekimi
sizin bebişlerin de kilo alımı böyle mi
işkillendim
Bebek küçük olduğu için tutamıyor olabilir mi tatlım. İstersen emzirme pozisyonları ile ilgili videolara bi bak. Ama sakın pes etme. :)
Kızlar bu asıları günü gününe yaptırmak sartmı. Bizimki 22sineydi ama hafta sonuna denk geldi. Bugunde esim işten izin alamadı. Yarına kaldı. Umarım sorun olmaz
Kızlar bebeğim iki gündür kakasını yapmıyor?ne yapmam lazım zeytinyağı ile sildim poposunu ama fayda etmedi
Kızlar saglık ocagındaki ebe kalca ultrason için bir ayı bir hafta gecsin dedi daha net olur diyo hastanede 1 ay olunca gel dedi napsam ki???
2.cocuk olana kdar kizima nerdeyse hic kizmamistim bebek soz konusu olunca ben de kiziyorum bisey olacak diye korku icindeyim tuvalete nasil.gittigimi bilmiyorum gecen gun opcem diye bebegi karnina bi bastirdi yaninda olmama ragmen ani hareketlerine engel olamıyorum bile bile yapmiyor ama parmağını gozune soktu kafasina oyuncagi hizlica kac kere vurdu farkinda olmadan bebegi hirpaliyo cok da engel olmak istemiyorum kardesini sevmesine ama kucucuk bebek aglayinca bagiriyorum ister istemez küsüp baska odaya gidip ic çekiyo agliyo napcm bilemiyorum
eshma benim bebeğim de göğsüme yaklastirinca çığlık çığlığa katıla katıla agliyordu canım senin de mi öyle.. Ben 2 gece mastitten hastanede yattım bebekle beraber. Orada hemsireler emzirme kampına soktu bizi ve başardık.. Ben emzirme pozistonundayken sağında bir hemşire solumda bir hemşire bebeği resmen gogsume itti . Ve aglamasinin sorun olmadığını sabretmek gerektigini söylediler. Iki günde aglamalar önce 5 dk sonra 2 dk sonra saniyelere indi ve bir sure sonra aglamamaya meme görünce memeye atlamaya başladı. Ben çok umutsuzdum artık emmez beni diye kabullenmistim. Ama o hemsireler bizim hayatımızı değiştirdi. Sen de dene istersen. Dayanmaya çalış. Bırak aglasın. Bazı bebekler inatçı oluyor sabırsız oluyor doktorum öyle demişti. Sabırsız olduğu için böyle oluyor diye.
Kızlar bebislerinizin altını hangi marka ıslak mendille siliyorsunuz bn daha cesaret edemedim kare pamuk alıyoruz ıslatıp kutuya sıralıyorum onunla temizliyorum daha hiç pişik olmadık ama pamuk ugrastiriyor ıslak mendil daha pratik
Kizlar emzirirken patlıcan tuketimini doktoru ile konusan oldu mu hic
Ben önüme hangi ıslak mendil gelirse onunla silşyorum. Tabi önce iyice yıkıyorum. Cok şükür pişik olmadık hiçKızlar bebislerinizin altını hangi marka ıslak mendille siliyorsunuz bn daha cesaret edemedim kare pamuk alıyoruz ıslatıp kutuya sıralıyorum onunla temizliyorum daha hiç pişik olmadık ama pamuk ugrastiriyor ıslak mendil daha pratik
Benimki erken doğdu tam tutmaya başladı ağzı pamukçuk oldu iyice emmek istemedi.agzindan ucunu kaçıriyoe surekli
Yok canım bir hafta on güne kadar gecirilebiliyor
Ben sabah akşam yarım çay kaşığı zeytinyağı verdim doktor tavsiyesi
Sağol canım bidahakine onuda denerim
Kac günlük bebeğin? Nickinin yanınada yazarmısın?ona göre yorum yapalımKızlarr çok üzgünüm...1 ay aşısı için sağ.ocağına gittik.bebeğim 3000gr doğmuştu şimdi 3150gr olmuşhemşire çok korkuttu b3ni ters giden bişiler var dedi.üstelik sürekli emziriyprum ve mama takviseyi yapıyorum 3 öğün...sadece geceleri uyuyo nasılsa diye pek kaldırmıyodum...6 saat kesintisiz uyuyordu.sizce kaldırmadığım içinmi kilo almıyor
Kv m boğum ların farklı olmasından anlaşılır dedi benim bir gorumcemde kalça çıtığı varmış ameliyat olmuş bebekken o yüzden kv m anlar diye onunla bakıyoruz bacaklarına. Dizlerine bakmadım canım bir sonraki alt açmada bakayım. Teşekkür ederimCanım sağlık ocağındaki ebe bacaklarını düz tutunca dizler birbirini karşılaması lazım. Eskiden öyle anlarlarmış.
Bir de moralini bozma, tedavisi olan bişey. Umarım korktuğun gibi değildir. Geçmiş olsun
Sağol canım bakıyorum hemen sgk yok zaten o yüzden sgk geçmesi sorun değil.Geçmiş olsun, çözümü olan birşey sıkıntı varsa bile, üzülme.
Ataşehir Kadıköy Şifa'da çektirdim, 215 lira. Özel sigorta karşılamıyor, orada sgk da geçmiyor.
Central'ın fiyatı uygun olabilir, sgk da geçiyor hem de bebek dostu bir hastahane. Ara, fiyat al istersen.
Yan yatma yastığında yatıyor canım doğduğundan beri. Ama yüzüstü yatmayı seviyor yan yatmak mi iyi geliyormuş ki.. Umarım seninki de benimki de sağlıklıdır canım..KIRMIZILIKUCUKKIZ canım sıkma canını, dur bakalım ne dicekler. Bizim dr yan yatrma yastığı kullanma diye mail attı bana, çift bez ve bir beden büyük bez tak demiş. Allahın izniyle hiç bişey çıkmıcak korkma
Canım nasıl gidiyor?Benimki erken doğdu tam tutmaya başladı ağzı pamukçuk oldu iyice emmek istemedi.agzindan ucunu kaçıriyoe surekli
Yok canım bir hafta on güne kadar gecirilebiliyor
Ben sabah akşam yarım çay kaşığı zeytinyağı verdim doktor tavsiyesi
Biz 53 günlükken cektirdim
Benim kızda sürekli kafasıni çevirmeye çalışıyor elini sıkıyor karnını oynatıyor falan.benimde gözüm hep üzerinde öyle olmasa neler neler yapabilir.ben de büyük kızıma kızıyorum arada ama sebebi kardeşe baglamiyorum kinlenmesin diye
Haklısın bana da öyle bir kamp gerekiyor ama evde bir büyük kız olunca emzirme olayı sürekli bölünüyor bizimki birazda ondan oldu şimdi emzirme destekleyici sistem var onu uygulamaya çalışıyorum
Prima yenidoğan lar için
Ben sormadım ama tüketiyorum
Emzirirken icimdrn bisey cekiliyo gunduz de olsa uyuyorum. Bebek cok emerse ama. Acaba bu nedenKesinlikle emzirirken baş dönmesi yaşayanlardanım ve evet Demir eksikliğindenmiş canım, kan ilacını ihmal etme benim gibi
Benim doktor fazla kilo alirsa kusmasi gazi artar. Cok asiri alirsa da reflu sikintimiz olur onla ugrasmak zorunda kaliriz dedi. Anne sutu kilosuysa cok da takilmiyolar yani. Bebek istahliysa emmek istiyosa kilo ondan aliyosa cok da takmiyolarbu arada kızım iki aylık 5520 gr olmuş..
2960 gr doğmuştu kilo alımı fazla dedi
eğer böyle giderse çocuk doktoruna götürün dedi aile hekimi
sizin bebişlerin de kilo alımı böyle mi
işkillendim
Annemdeyken salliyo o ama ben alismasin diye sallamiyorum. Çünkü ben ayagimda sallayamam zor geliyo o banaKızlar bişe dicem yine geliyor isyanlar
Benim kız gündüz sallanmadan uyumuyor. Dizimden indirince de uyku süresi çok kısa. Sallanmadan uyuyan bebek var mı merak ediyorum.Ama dışarı çıkınca hiç uyanmıyor, anası gibi gezmeyi çok seviyor.
Bir de şöyle iki üç gün uykusuz. Daha sonra bi gün hiç uyanmıyo.
Biz bu işi nasıl düzene sokacağız, umarım kolay olur.
Bende yeni aldım joie marka 600 TL çok beğendim. Çok hafif. Kullanması basit. 360 derece dönüyor. Bu araba. Travel sistem olduğu için 600 ayni benzeri var travel olmadığı için 400 bi bak istersen. E bebek de. Fotodaki benim aldığımHa sen baston almadin gule gule kullanin canim benim ben okdar bile veremem uhuu cok pahali arabalar
Guzelmis canim gule gule kullanin bakalim orayadaBende yeni aldım joie marka 600 TL çok beğendim. Çok hafif. Kullanması basit. 360 derece dönüyor. Bu araba. Travel sistem olduğu için 600 ayni benzeri var travel olmadığı için 400 bi bak istersen. E bebek de. Fotodaki benim aldığımEki Görüntüle 2025487
Arkadaş gün nasıl geçiyor anlamıyorum... sabah kalkınca hanımefendinin poposunu yıka, temizle. Üstünü değiştir, karnını doyur, gazını çıkar, eğle, uyut... uyanınca bi fasıl daha aynı terane.., sonra akşam olsun duşunu aldır, giydir, yedir, uyut yine...hele bir de dışarı çıkıyorsak tamam... tabi bu arada kendi işlerini de yapmaya çalış falan derken bi sabah oluyor, bir de akşam...
bende mi bir sıkıntı var diye düşünüyorum...
bugün sadece ütü yapabildim, başka bir şey yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?