2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Zayıflama grubunun linkini atarmısın canım. Bi türlü bulamadım
Atayim cnm
Orada acayip kurallar var
Ben 14. Takımdayım
Beni istemediler once emzirdigim icin
Onemli olan sut dedikler
Saglikli besleneceksen gel dediler
Bende tamam dedim :)
Tutturulmus konu var basta
Listeye girmek istiyrm diyorsun
Ordan seni cagiriolar
Atcam birqzdan

yedi canım sorun yaşamadık, tadına baktım mesela normal aptamil şekerliydi tadını almıştım ama conformilde şeker tası yoktu tadı yok gibi bişey ve kalanı dökerken inceledim yağlı birşey. Biberonda yağlar vardı sadece elimle yıkamak yetmedi bebek bulaşık deterjanı ile yıkadım.
Bir de aptamil pronutroda 60-70 cc içerken comformilde 50 cc zor içiyor, sanırım kıvamı yoğun olduğu için doyuyor

Arkadaslar bu mama akiciligi biberon ucuyla alakali degilmi.
Yani biberon ucu 1.ay 1 numara,3. Ay 3. Numara.birde mama 1 numara olmali.sizin bahsettiginiz mama niye daha kivamli ki. Alerjik bebek mamalarindan mi o.
Ben 1 numarayla arada sadrce su veriyorum.ama dr.brown un ucuna3 numara aldim.ayina gore yani.
Sadece mamma veriyorum.sutum bitti.
Denediklerim
Aptami1
Humanna1
Evolvia1
Bebelak1
Hipp1
Bunlarin hicbiri kabizlik yapmadi.
Bu kadar degistirmemin sebebi suda cozunmeleri.
En iyi Evolvia cozunuyor.en kotuHipp ve Aptamil cozunuhor.
Boylece cozeltinin orani degisiyor.yani cozunmemis mama kalinca daha cok sulu mama oluyordur.gorunurde anlasilmiyor ama oransal mantikta oyle olmali.
Suan Aptamil e devam.
Bir ara bayramdaydi sanirim mukuslu kakanin alerji belirtisi old.ogrenmistim.
Emziriyordum o zaman.yediklerimdenmis meger.simdi sadece mama da sorun yok.gayet saglikli kaka,çiş .
Ama kepek basliyor saclarinda.
Asidan dolayi yarina kadarda yikayamayacagim.bakalim artik.

Son düzenleme:
Misafirlikte asm sorun cikarmadi dimi? Bzmde 2. Ay asisinda sehir disinda olacagiz..asi kartini gostermwk yeterlimi?

aşı kartı yeterli canım sadece daha önce sağlık ocağını arayın..bir de dedikleri saatte gidin yoksa aşı bitmiş olabiliyor

Biberonun deliğini iğne ile genişletsen olmaz mı ki acabaaaa

Hay bu lanet 40 neden çıktı ki? Enik canavar gibi. Yok sokakta gezdirilip uyumalar, yok gözü yaşlı bağırarak ağlamalar...
Satıcam ben bunu artık
İleride bu olmadı deyip iade edebiliyor muyuz demişti eşim doktorumuza o da atlamıştı hemen ama biz vermedik, artık biZimkininde gözyaşları var ta kıyamıyorum ıslak ıslak kipriklerinr bakmaya..

Göz renkleri netleşti mi sizin bebiklerin, benim çocuğun gri mavi yeşil arası birşey, hiç kahvelik yok; ailede bir tek eşimin gözü bal rengi geri kalan koyu kahve.. ne olacak acaba merak ettim..

"Çözünme" yi kullandığın için bravo sana halk dline "erime " yerleşmiş doğru kullanmak lazım :)

Kızlar bugün 2.ay aşılarımızı olduk emdikten on dk sonra falan vitamin damlasını içirmiştim iki dk sonra nerdeyse iki bardak kustu oğlum çok korktum aşının etkisimi bu?

benimki bugün bir kustu yatağı benim üstüm kendi üstü yerler battı
öyle bir ses çıkartarak fışkırtarak kustu ki aklım gitti boğulacak gibi oldu
o kadar sütü midesi nasıl almış anlamadım

BebeğiniZe tarak kullanıyormusnuz ben almadım gerekli mi?

benim kızım keltoş tek tük saçı var fırça ile tarıyorum kafasını.. hoşuma gidiyor

Benimki normaldede ara ara inleyen bi bebek. Bu gecede cok halszdi arada boş boş duvarlara bakıyodu yarı baygın gözlerle. Az önce esimle carsafta salladık ancako sekilde uyutabildk. Üzerindede sadece bezi var

Benim kızım da gece 38 e kadar ateşlendi şurup vermedim eklem yerlerine ıslak bez koydum.. çok inledi huysuzlandı

keşke bize de üç aşıyı aynı anda yaptırmayabileceğimizi söyleselerdi. belki de bu yüzden bu kadar ateşlendi

Hay bu lanet 40 neden çıktı ki? Enik canavar gibi. Yok sokakta gezdirilip uyumalar, yok gözü yaşlı bağırarak ağlamalar...
Satıcam ben bunu artık

ilahi beatrices ... ben de 40 çıkınca çıkmaz olaydı demiştim tam aksi huysuzlanmıştı 2 hafta sonrası düzeldi ama
sanki 2. ay daha rahat geçti
şimdi uyku saatleri var huysuzlanma saatleri hatta kaka yapma saatleri var hiç yoksa
65 günlük olduk

birşey olmaz merak etme ben de misafir olduğum yerde 64 günlükken vurdurdum. bir sorun olmaz dediler
tam günü gününe uymuyor zaten aşıyı haftada 1 gün açıyorlar o da tam 60. güne denk gelmesi az bir olasılık

benimki 65 günlük artık netleşti.. önce yeşil sonra ela gibiydi şimdi bariz açık kahve .. :)
ıslak kirpikler beni de bitirdi.. yaşlar gözlerinden süzülüyor ya içim gidiyor

Bizimde pazartesi sabah yapıyorlarmış. Öğleden sonra gittiğim için haftaya pazartesiye kaldı. Bişey olmaz dedi hemşire bana.

İkinci ay cidden daha güzel sanki. 66 günlük olduk. Gece uykusu düzene girdi hafiften. Nerdeyse hergün dışardayız. Eskiden hafif ağlar gibi olsa koşa koşa eve dönüyorduk. Şimdi konuşunca ya da çıngırakla zaptedebiliyoruz. Ama hala acıkınca inletiyor ortalığı.

Beslenme arslarinda gazini cikarmayi unutursam benimki de oyle kusuyor.
Goz rengi gri,siyah,kahve gibi.net degil hala.
Gozyasi sadece soldan akiyor,sali dan beri.yani asidan sonradan beri

Bnmki hala akiyor..bnde masaj yapiyorum..cuma goz doktoruna goturecegim..bebis 1 ayi bitirdi

Geçmiş olsun..Bizimki de iki aylık oldu malesef akıyor..Göz kanalı tıkalı bu yüzden göz yaşı içeriye değil dışa doğru akıyor..
Masaj öneriliyor bende sürekli yapıyorum
Masajın sayısı yok elimizden geldiği kadar yapmalıyız..1 yaşına kadar kanalın masaj ile açılması bekleniyor ve yüzde 95 açılıyor mus
Acilmassa sondalama işlemi ile açılıyor ama bir nevi ameliyat inşallah gerek kalmaz
Dr masaj onericek tir belki yanında antibiyotik li damla ile..
Bende çocuk Dr una götürdüm göz Dr görsün dedi...Siz benden önce gidiyorsunuz neler soyledigini yazarsaniz çok sevinirim

Beslenme arslarinda gazini cikarmayi unutursam benimki de oyle kusuyor.
Goz rengi gri,siyah,kahve gibi.net degil hala.
Gozyasi sadece soldan akiyor,sali dan beri.yani asidan sonradan beri

yok canım bu beslenme gaz kusması değil
ilk defa böyle hortumdan tutar gibi kustu...aşı kaynaklı diye düşünüyorum
daha önce hiç böyle kusmamıştı

Evtt konusulsun istiyor hep benimki de ama ben işe dalinca sagolsun anneannesi konusuyor,onu dinliyor,arada sesler cikartiyor,susunca anaannesi agliyor,lokmatatlisi.bazende aglamaya usenip sadece inga diyor. O zaman hepimiz kopuyoruz gulmekten.tembel diyoruz.kendide guluyor o zaman

Hımm.. Bilemiyorum.. Ama şu an zaten kızım emmeyi bırakmak üzere, kaybedeceğim bişi yok. Ne duyarsam deniyorum. Yiyeceklerle olmadı, bi de bunu deniim diyorum. İnşallah fayda eder.. Bi de beatrices.e de dr tavsiye etmiş o yüzden bi güvenerek aldım. Karalamadır diye umuyorum..

Umarım iyi gelir. Biraz gaz yapıyor ama olsun:)
Canım ilk günden beri sütüm var, ben ona bağlıyorım. Çünkü bol su ve laktamax dışında sabit yediğim süt yapan bişi yok. İlk günler un helvası yiyodum ama onu da 30-35 gündür yemedim.
Şifa olsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…