Bende zaten saçmalamıştımO biberonu bozmak istemiyorum canım doğal akışlı..
Benimki laktamax.Dostinex dopamin etkisi yapıyormuş. Kullananlar fark eder sonuçta sen kullanıyorsun böyle bir etki görmedin belkide kişiden kişiye değişiyor
Bak sizin ailede varmış ama bizim ailede yeşil yok muhtemelen kahverengiye döner :)Yaa bizimkide aynı dediğin gibi renkli, kardeşim ve dedem yeşil gözlü inşallah kalır böyle
Nette kıvamlı olduğu söyleniyor sanırım özel bir mama olduğu için..ozamanda cc ayarlamak zor olmazmı acaba ?kafam karıştı yoğun olursa sulu olmaz ve daha az cc olur..ayy çok karışık evolvia gaz için iyimi peki ?Arkadaslar bu mama akiciligi biberon ucuyla alakali degilmi.
Yani biberon ucu 1.ay 1 numara,3. Ay 3. Numara.birde mama 1 numara olmali.sizin bahsettiginiz mama niye daha kivamli ki. Alerjik bebek mamalarindan mi o.
Ben 1 numarayla arada sadrce su veriyorum.ama dr.brown un ucuna3 numara aldim.ayina gore yani.
Sadece mamma veriyorum.sutum bitti.
Denediklerim
Aptami1
Humanna1
Evolvia1
Bebelak1
Hipp1
Bunlarin hicbiri kabizlik yapmadi.
Bu kadar degistirmemin sebebi suda cozunmeleri.
En iyi Evolvia cozunuyor.en kotuHipp ve Aptamil cozunuhor.
Boylece cozeltinin orani degisiyor.yani cozunmemis mama kalinca daha cok sulu mama oluyordur.gorunurde anlasilmiyor ama oransal mantikta oyle olmali.
Suan Aptamil e devam.
Bir ara bayramdaydi sanirim mukuslu kakanin alerji belirtisi old.ogrenmistim.
Emziriyordum o zaman.yediklerimdenmis meger.simdi sadece mama da sorun yok.gayet saglikli kaka,çiş .
Ama kepek basliyor saclarinda.
Asidan dolayi yarina kadarda yikayamayacagim.bakalim artik.
Bana cocuk doktori antibiyotikli damla verdi..1 hafta kullandim ise yaramadi..cuma goz doktoruna goturcm bakalim..yigenimin de oldu 7.ayda kendiliginden duzeldi..ins.ameliyata gerek kalmaz..Geçmiş olsun..Bizimki de iki aylık oldu malesef akıyor..Göz kanalı tıkalı bu yüzden göz yaşı içeriye değil dışa doğru akıyor..
Masaj öneriliyor bende sürekli yapıyorum
Masajın sayısı yok elimizden geldiği kadar yapmalıyız..1 yaşına kadar kanalın masaj ile açılması bekleniyor ve yüzde 95 açılıyor mus
Acilmassa sondalama işlemi ile açılıyor ama bir nevi ameliyat inşallah gerek kalmaz
Dr masaj onericek tir belki yanında antibiyotik li damla ile..
Bende çocuk Dr una götürdüm göz Dr görsün dedi...Siz benden önce gidiyorsunuz neler soyledigini yazarsaniz çok sevinirim
Bnm ilk oglumun gozu 9 ay boyunca ela idi..sonra bal kopugune dondu...ikinci ztn koyu kahve belli simdiden..Yaa bizimkide aynı dediğin gibi renkli, kardeşim ve dedem yeşil gözlü inşallah kalır böyle
Ya bende dr brown almak istiyorum ama benimki avente alıştı akışı gayet iyi şimdi dr browna geçince o şekilde akmıcak almazsa birde..anne sütüde alıyo bu arada sütüm az olduğu zaman onada sinirleniyorDr. Brown's iyi biberon ama tek dezavantaji ölçek gostergesi.50-100 diye gidiyor.ara cizgileri 25 li.
Mamalarsa 30 ölceklik.
Bilmiyorum uretimi TR.demi.yani fabrikasi varmi burda. Yada ithalatci firmasi onemsese de uzerine 30 arlik şerit çizelge eklettirse.
Once şiringaya cekip 30cc suyu veya 60-90 neyse.. Biberona bosaltayim dedim.sonra siringanin sicak suda BPA sini bilemedigim icin 30 ar gostergeli baska biberon aldim .suyu o biberonda olcup Dr.Brow. a dokuyorum.
Cc olarak herşey aynı kıvamı yoğun. 60 cc yapcaksan 2 ölçek koycaksın yine ama koyu kıvamlı, sulandırmıcaksın zaten kutunun üzerinde yazıyor koyu kıvamlı olduğu için geniş ağızlı biberon kullanın diye.Nette kıvamlı olduğu söyleniyor sanırım özel bir mama olduğu için..ozamanda cc ayarlamak zor olmazmı acaba ?kafam karıştı yoğun olursa sulu olmaz ve daha az cc olur..ayy çok karışık evolvia gaz için iyimi peki ?
Evet eğer bol akışa alıştıysa tembellik edip dr brownu almayabilir. Gerçekten avente göre çok yavaş akıyor yani eğer aventte 3 dkda içiyorsa dr brownda 6-7 dk bulabiliyor.Ya bende dr brown almak istiyorum ama benimki avente alıştı akışı gayet iyi şimdi dr browna geçince o şekilde akmıcak almazsa birde..anne sütüde alıyo bu arada sütüm az olduğu zaman onada sinirleniyor
Bahsettiginiz mama tozmu.suylami cozunuyor.oyleyse kutunun uzerinde su miktari yaziyordur.cc dediginiz ordaki sadece su muktaridir.30 cc sadece suya 1 olcek kendi olcegiyle toz mama katiyor.olusan cozeltinin miktari dogal olarak artiyor.ama asil olan o bir olceklik hazirlanmissa su miktaridir.tNette kıvamlı olduğu söyleniyor sanırım özel bir mama olduğu için..ozamanda cc ayarlamak zor olmazmı acaba ?kafam karıştı yoğun olursa sulu olmaz ve daha az cc olur..ayy çok karışık evolvia gaz için iyimi peki ?
Canım ben dilimi cıkarıp oynatıyorum böö diyorum baya hosuna gidiyo. Kendiside dilini cıkarıyo tabi tesadüfmü bilmiyorum. Elimle gel gel diyorum kendiside eliyle yapsın diyeKızlar bebeklerinize yaptırdığınız aktivite var mı? Şimdi abartılı konuşuyoruz arada emzirme yastığına yüzüstü yatırıyorum boynunu kaldırsın diye. Oyun halısı henüz ilgisini çekmiyor, uyku arkadaşını yeni yeni farketmeye başladı arada dokunuyor ama tutma eylemi henüz yok.
İpek artık gögüste durmak istemiyor direk omuzda olmak istiyor oradan kafayı kaldırıyor, boynu dik tutup etrafı izliyor. Sanırım yavaş yavaş farkındalığı artıyor.
Bahsettiğim aptamil comformil mama yoğun denilen..bizimki çok gazlı malesef sma kullanıyorum mama olarak değiştirirseö belki azalır diye ümit ediyorumBahsettiginiz mama tozmu.suylami cozunuyor.oyleyse kutunun uzerinde su miktari yaziyordur.cc dediginiz ordaki sadece su muktaridir.30 cc sadece suya 1 olcek kendi olcegiyle toz mama katiyor.olusan cozeltinin miktari dogal olarak artiyor.ama asil olan o bir olceklik hazirlanmissa su miktaridir.t
Yani 30 cc mama diyoruz.
Bizim hic gaz sorunumuz olmadi simdiye kadar.yani mide- bagirsak gazini cikariyor.
Mide gazini yatarak cikarirsa kusuyor. Omuzumda cikarirsa sorun yok.
Evolvianin gaz etkisini bilmiyorum bu yuzden.denedigim. mamalarin hic farki yoktu sadece suda cozunme onemliydi benimicin.
Canım ben dilimi cıkarıp oynatıyorum böö diyorum baya hosuna gidiyo. Kendiside dilini cıkarıyo tabi tesadüfmü bilmiyorum. Elimle gel gel diyorum kendiside eliyle yapsın diye
Bacaklarına gaz için bisiklet sürer gibi hareket yapılıyoya işte onu sayarak yapıyorum hadi beş olunca pırtla diyorum. Beşte iki bacagını karnına itiyorum
Ben küçüktür henüz anlamaz lafına pek inanmıyorum
Algıları cok yüksek bebeklerin masallah
Kıyafetini giydirince hadi sag kolunu gecirelim filan diyorum
Oyun halısına yatırınca oyuncakların isimlerini söylüyorum. Eliyle tutması gerekenleri eline tutturuyorum tabi geri bırakıyo
Kucagıma oturtup koltukta zıplıyorum hadi birkilkte zıplayalım diyorum tabi sakinlesmesi için bunu yapıyorum hosuna gidiyo
Aklıma gelenler bunlar şimdilik
Ben sizden öğrenmiştim mamanın hazırlanışı çok yardımcı olmuştunuz teşekkür ederim terkrardanZehracigim,(hitap icin musade ederseniz eger)
O 1-2-3 ler OZ olcu birimi.yani gr a gore farkli yani 1 inc 1 cm arasinadi fark gibi.
Olcek sayisi degil.biberonun ulkesinde kullanilan birimdir.odaki mama olcekleride ona uygundur.
Bizim olcekler gr old. OZ ile karsilanamaz.
O zamanda yanlis bir karisim elde ederiz.bu da canlarimiz bebislerimize zarar verebilir.son 4-5 mesajima goz atabilirseniz orda hazirlama seklinden bahsetmistim.birde akiskanligin biberon uc numaralariyla alakali oldugundan.
1 numarali mamalarin sizin dediginiz kadar koyu kivamli olacagini dusunmuyorum acikcasi.ya ileriki yad mamalaridir yada oranlarinda bir sorun vardir.
Hataliysam uyarin beni.
Evet şimdi 6 7 dkka uzun gelebilir bizimki tembel biraz memeyide zar zor tuttuEvet eğer bol akışa alıştıysa tembellik edip dr brownu almayabilir. Gerçekten avente göre çok yavaş akıyor yani eğer aventte 3 dkda içiyorsa dr brownda 6-7 dk bulabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?