Ben ütü de yapmıyorumCanim valla ben senin gibi yapsam 2gune bunalir patlarim. Hic kasmiyorum valla. Banyosunu normal musluktan sicak suyu acip ayarliyo esim. Disardan gelince ya da altini degistirince elimi yikiyorum ama gidip muslukta yikiyorum. Beni de esimi de yaliyo omzumuzdayken hattabaskasinin kucagindayken bile takilmiyorum. Sadece yuzumde makyaj varsa mudahale ediyorum. Bebegin sampuani deterjani ayri bi. Kiyafetlerini de utuluyirum ama mikroptan ziyade utulu duzgun olsun diye. Snn kdr ayrintili dusunsem bunalirdim kesin masallah sen iyi hallediyosun valla
Mantıklı içme suyundan iyi olabilir musluk suyu. Ben içme suyunu kaynatıp veriyorum mama yaparken. Belki vazgeçerim.Eğitimde bize demişlerdi ki kesinlikle bebeğe su vermeye başlayınca şebeke suyunu kaynatıp soğutur öyle verin, içme suyundan daha temiz demişlerdi.
Bebeği yıkarken önce güzelce tüm vücudunu yıkayıp en son kafasını aşağı eğip yıkıyorum. Hiç daha yalanmadı o suyu.
Ayni benim oglan dikiyor kafayi izliyr etrafi. Bende esimin omzundayken onu izlemeye bayiliyrmKızlar bebeklerinize yaptırdığınız aktivite var mı? Şimdi abartılı konuşuyoruz arada emzirme yastığına yüzüstü yatırıyorum boynunu kaldırsın diye. Oyun halısı henüz ilgisini çekmiyor, uyku arkadaşını yeni yeni farketmeye başladı arada dokunuyor ama tutma eylemi henüz yok.
İpek artık gögüste durmak istemiyor direk omuzda olmak istiyor oradan kafayı kaldırıyor, boynu dik tutup etrafı izliyor. Sanırım yavaş yavaş farkındalığı artıyor.
Bende hastalık boyutunu aldı artık eşimle bile kavga ediyoruz bu yüzden. Eşime değil el yıkamak banyo yapmadan bebeği ellemesine izin vermiyorum. Emziğini yastığına düşse kendi koluna bile değse koşup yıkıyorum, banyo suyunu da içme suyunu kaynatıp hazırlıyorum. Kıyafetlerini hep 90 derecede yıkıyorum. Gün içinde sürekli elini ağzını siliyorum. Kendi üstüne bile alıcağımda artık omzumq ağız bezi koyuyorum. Gerçekten çok zor ve bunaltıcı benim için. Ama takıntı halini aldı bende heryerde mikrop varmış gibi geliyoCanim valla ben senin gibi yapsam 2gune bunalir patlarim. Hic kasmiyorum valla. Banyosunu normal musluktan sicak suyu acip ayarliyo esim. Disardan gelince ya da altini degistirince elimi yikiyorum ama gidip muslukta yikiyorum. Beni de esimi de yaliyo omzumuzdayken hattabaskasinin kucagindayken bile takilmiyorum. Sadece yuzumde makyaj varsa mudahale ediyorum. Bebegin sampuani deterjani ayri bi. Kiyafetlerini de utuluyirum ama mikroptan ziyade utulu duzgun olsun diye. Snn kdr ayrintili dusunsem bunalirdim kesin masallah sen iyi hallediyosun valla
Dün 3 kez verdim conformili, hiç yadırgamadı. Normalde Avent 120cc biberon kullanıyorum 1 numara emzikle, geçen hafta 260cc lik Avent biberon almıştım emziği 2 numaraymış. Normal aptamili verdim bir kez yeni biberonla çok hızlı geldiği için rahat içemedi ama conformile tam geldi 2 numara emzik.Bende hem meme veriyorum hem mama haftaya kadar yazarmısın canım bi etkisi oldumu bende doktora haftaiçi sorucam
Su ısıtıcısında mutlaka kaynamış soğumuş su oluyor mutfakta. Onunla yıkıyorum ben emziğini. Kaynatmıyorum ama emziği öyle.Kızlar emzik temizliğini nasıl yapıyorsunuz ? Ben günde 1 defa kaynatıyorum sadece onun haricinde yatağına ya da koltuğa düştüğünde normal içme suyuyla yıkıyodum sadece. Ama yukarıda bi arkadaş içme suları temiz değil demiş korktum şimdi. Gün içinde bikaç kez üstüne içme suyu döküp yıkıyodum ama suyu kaynatmadan sonuçta temiz su diye düşünmüştüm. Bebeğim ishal oldu bu yüzden mi acaba ? Her seferinde kaynatmam mı gerekirdibir de öyle suyla yıkayınca biraz sulu kalıyordu emzik :/
Mama veren anneler bisey dicem. Ben evolvia kullanıyorum doktorun verdi sevdi bebeğim. Gaz illa ki oluyor doktor da dedi 4 aya kadar olur dedi. Ama ben mamadan vazgecmiyorm yine de. Biraz pahalı ama napalim diyoruz olsun. Sizin kabız oluyor galiba bebekler. Bende yaşanmadı o bi kere köye gittik kaynanama orda kabız oldu.herkes mamadan falan dedi ölçeği azalt dedi. Ben de inanmadim mamadan olduğuna dedim sudan kabız oldu diye. Gerçekten de sudan kabız oldu. Annemlere gittim gecti kabızlık. Sonra tekrar onlara gidince yine oldu. Evime geldim çok şükür hiç kabız değil. Acaba sizinde sudan olabilir mi. Değiştirip deneseniz suyu. Ayrıca kızım günde 1 defa yapıyor hep kaka çok şükür diyorum. Doktorum yapamaz falan diyordu normal diyordu ama şükür günde bir dolu dolu yapıyor.fikrimi söylemek istedim su konusunda. Mamayi pahalı olsa da değiştirmek istemiyorum memnunuz inşallah böyle devam eder. Varsın giden para olsun. Öyle fazla kilosu da yok normal kilo.alımı. herkes fazla verme diyor ama ben o ne kadar isterse veriyorum.
Benimde aklımda olsun bende 1numaralı kullanıyorum..benim oğlumda alştı avente bendecesaret edemiyorumDün 3 kez verdim conformili, hiç yadırgamadı. Normalde Avent 120cc biberon kullanıyorum 1 numara emzikle, geçen hafta 260cc lik Avent biberon almıştım emziği 2 numaraymış. Normal aptamili verdim bir kez yeni biberonla çok hızlı geldiği için rahat içemedi ama conformile tam geldi 2 numara emzik.
Avent ile meme emmede de sıkıntı olmuyor bizde o yüzden ben de biberon değiştirmeye korkuyorum açıkçası.
Bakalım birkaç gün daha kullanalım da ne olacak görelim...
Prima premıum care kullananlar bezleri nerden alıyosunuz?
Cnm aslında bıze o anlamda uygun degıl ama bızım dogum sonrası zayıflama topıke kımse ugramıyor
Aktıf degıl ya
Kızlar benim bebeğimin eli sürekli ağzında, elini ve parmağını emiyor. Ellerini gün içinde sık sık siliyoeum ama her dakikada yetişemiyorum. Elleri her yerde sürekli ya koltuğa dokunuyor ya babasının veya benim kıafetlerimize. Omzumuzdayken de omzumuzu yalıyo , emmeye çalışıyo ya da kucağımızdayken kolumuzu elimizi. Sürekli bi yalama ve emme modunda. Geçen gün pusette pusetin üstüne örttüğüm müslin kaymış aşağı bi baktım tutmuş müslini emiyo. Mikrop kapıcak diye korkuyorum elinden ya da başka ağzına değen biyerden. Ki kaptı sanırım bugun ishal gibiydi. Sizin bebeklerde de var mı bu yalama modu ? Bi de bizimkinin sürekli salyası akıyor ağzı hep ıslak elini emmekten
Kızlar emzik temizliğini nasıl yapıyorsunuz ? Ben günde 1 defa kaynatıyorum sadece onun haricinde yatağına ya da koltuğa düştüğünde normal içme suyuyla yıkıyodum sadece. Ama yukarıda bi arkadaş içme suları temiz değil demiş korktum şimdi. Gün içinde bikaç kez üstüne içme suyu döküp yıkıyodum ama suyu kaynatmadan sonuçta temiz su diye düşünmüştüm. Bebeğim ishal oldu bu yüzden mi acaba ? Her seferinde kaynatmam mı gerekirdibir de öyle suyla yıkayınca biraz sulu kalıyordu emzik :/
Bebegim bugün ilk defa ağlama krizine girdi elim ayağıma dolaştı biyerine bişe oldu sandım öyle bağırıyordu ki en son sesi kısıldı göğsümü verdim almadı kucağı çok severdi kucakta bile ağladı 5 dk dan sonra sakinlesti bugün bebek görmeye misafir gelmişti bide kayinvalidem bu çocuğun hiç ağladığını duymadık dedikten sonra aglamasi başladı nazar mı oldu yoksa başka bir şey mi anlamadın sizdede böyle durum oldumu
Bende hastalık boyutunu aldı artık eşimle bile kavga ediyoruz bu yüzden. Eşime değil el yıkamak banyo yapmadan bebeği ellemesine izin vermiyorum. Emziğini yastığına düşse kendi koluna bile değse koşup yıkıyorum, banyo suyunu da içme suyunu kaynatıp hazırlıyorum. Kıyafetlerini hep 90 derecede yıkıyorum. Gün içinde sürekli elini ağzını siliyorum. Kendi üstüne bile alıcağımda artık omzumq ağız bezi koyuyorum. Gerçekten çok zor ve bunaltıcı benim için. Ama takıntı halini aldı bende heryerde mikrop varmış gibi geliyo
Yaa arkadaslar ciddi olarak ogrenmek istiyorum.gazli bebek derken gazini cikaramayan bebege mi diyoruz. bagirsak gazini fazla cikaran bebege mi diyoruz.
Benim kiz cok fazla pirtliyor ama hic çikaramadigi icin aglamadi daha.yani istedigi zaman cikarabiliyor.ama cook fazla
Soru: bu bebek gazli bebek mi oluyor.
Dr. Akrabamiz ilk gordugunde bu bebek kolik demisti.kizim uyuyordu.
Ben kolik bebegi, gaz cikaramayan,kabiz olan diye biliyordum.
Dogrusunu ogrenmek istiyorum acikcasi.
Ne kdr az is o kdr mutluluk bosver tabiîBen ütü de yapmıyorumoh ne rahat :))
Takinti olunca senin de elinden gelmez ama aşmaya calismn lazim hayat bebelerle zaten zor alisma donemindeyiz hele bi de sana kat kat zor. Erkenden yaslanirsin cnm ya kendine yazik. Ben bazen eve biri gelsin de hemen bebegi veriim 5dakka bi isime bakayım diyom gelene banyo yaomadan vermesem kimse yaklasmaz oyle bebege. Bu veletler buyuyunce yerde yuvarlancak toz toprak olcak heryeri. Mikrobu dusunup herkesi huzursuz edecegime oturup cocukla toza camura bulanir oynarim sonra da yikarim ikimizi de gecer ben bu moddayim valla rahatlik en guzeli. Hasta olmiycak mi olacak elbet ama bu kdr korursan seninki daha cok olur. Dogal akisina birakmak lazim biraz. Zamanla alisirain insallah.Bende hastalık boyutunu aldı artık eşimle bile kavga ediyoruz bu yüzden. Eşime değil el yıkamak banyo yapmadan bebeği ellemesine izin vermiyorum. Emziğini yastığına düşse kendi koluna bile değse koşup yıkıyorum, banyo suyunu da içme suyunu kaynatıp hazırlıyorum. Kıyafetlerini hep 90 derecede yıkıyorum. Gün içinde sürekli elini ağzını siliyorum. Kendi üstüne bile alıcağımda artık omzumq ağız bezi koyuyorum. Gerçekten çok zor ve bunaltıcı benim için. Ama takıntı halini aldı bende heryerde mikrop varmış gibi geliyo
ben hıc kaynatmıyrmKafamda deli sorular var . Var mı cevabı olan?
Soru 1: devit damlayi hala 3 damla veriyorum.1.5 aylık oldu oğlum
Soru:2 yıkanma suyunu kaynatıp öyle yıkıyorum oğlanı. Ne zaman duşta yıkayabilirim? Yada sadece ısıtıp yıkasammi?
Soru3: ıslak pamuk bitti nerdeyse. Ne zaman ıslak mendile.hecmeliyiz?
Soru4: bebek için sinekten koruyan spreylerden kullanabilir miyiz?
Soru5: sünnetini , testiste ki su toplaması gecmezse onun için ameliyat edilirken sünneti de yaparız dedi doktor. Ama bir yaşına kadar beklemek iyisi. Bebek hareketlenmeden yapttirmak isterdim. Varmı bebeğinde hidroseli olan?
Soru6: anneler için gaz tableti var metalik. Kullandım ama emzirince sıkıntı olur mu? Bebise Gazimağusa geçmesin diye kullaniyirum
Kızın gazını rahat çıkarıyorsa gazlı değildir..benim oğlum hem gazlı hem kolik..gazlı çünkü gazını çıkarmak için şekilden şekile giriyor ıkınıyo kozaroyo kendini sıkıyor ve ağlıyor..aynı zamanda kolik akşam belli saatler arası huysuz ve ağlıyoe hiçbirşey susturamıyor malesef saati dolana kadarYaa arkadaslar ciddi olarak ogrenmek istiyorum.gazli bebek derken gazini cikaramayan bebege mi diyoruz. bagirsak gazini fazla cikaran bebege mi diyoruz.
Benim kiz cok fazla pirtliyor ama hic çikaramadigi icin aglamadi daha.yani istedigi zaman cikarabiliyor.ama cook fazla
Soru: bu bebek gazli bebek mi oluyor.
Dr. Akrabamiz ilk gordugunde bu bebek kolik demisti.kizim uyuyordu.
Ben kolik bebegi, gaz cikaramayan,kabiz olan diye biliyordum.
Dogrusunu ogrenmek istiyorum acikcasi.
Kızın gazını rahat çıkarıyorsa gazlı değildir..benim oğlum hem gazlı hem kolik..gazlı çünkü gazını çıkarmak için şekilden şekile giriyor ıkınıyo kozaroyo kendini sıkıyor ve ağlıyor..aynı zamanda kolik akşam belli saatler arası huysuz ve ağlıyoe hiçbirşey susturamıyor malesef saati dolana kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?