2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ben ütü de yapmıyorum oh ne rahat :))

Mantıklı içme suyundan iyi olabilir musluk suyu. Ben içme suyunu kaynatıp veriyorum mama yaparken. Belki vazgeçerim.

Mama veren anneler bisey dicem. Ben evolvia kullanıyorum doktorun verdi sevdi bebeğim. Gaz illa ki oluyor doktor da dedi 4 aya kadar olur dedi. Ama ben mamadan vazgecmiyorm yine de. Biraz pahalı ama napalim diyoruz olsun. Sizin kabız oluyor galiba bebekler. Bende yaşanmadı o bi kere köye gittik kaynanama orda kabız oldu.herkes mamadan falan dedi ölçeği azalt dedi. Ben de inanmadim mamadan olduğuna dedim sudan kabız oldu diye. Gerçekten de sudan kabız oldu. Annemlere gittim gecti kabızlık. Sonra tekrar onlara gidince yine oldu. Evime geldim çok şükür hiç kabız değil. Acaba sizinde sudan olabilir mi. Değiştirip deneseniz suyu. Ayrıca kızım günde 1 defa yapıyor hep kaka çok şükür diyorum. Doktorum yapamaz falan diyordu normal diyordu ama şükür günde bir dolu dolu yapıyor.fikrimi söylemek istedim su konusunda. Mamayi pahalı olsa da değiştirmek istemiyorum memnunuz inşallah böyle devam eder. Varsın giden para olsun. Öyle fazla kilosu da yok normal kilo.alımı. herkes fazla verme diyor ama ben o ne kadar isterse veriyorum.

Ayni benim oglan dikiyor kafayi izliyr etrafi. Bende esimin omzundayken onu izlemeye bayiliyrm

Kızlar emzik temizliğini nasıl yapıyorsunuz ? Ben günde 1 defa kaynatıyorum sadece onun haricinde yatağına ya da koltuğa düştüğünde normal içme suyuyla yıkıyodum sadece. Ama yukarıda bi arkadaş içme suları temiz değil demiş korktum şimdi. Gün içinde bikaç kez üstüne içme suyu döküp yıkıyodum ama suyu kaynatmadan sonuçta temiz su diye düşünmüştüm. Bebeğim ishal oldu bu yüzden mi acaba ? Her seferinde kaynatmam mı gerekirdi bir de öyle suyla yıkayınca biraz sulu kalıyordu emzik :/

Bebegim bugün ilk defa ağlama krizine girdi elim ayağıma dolaştı biyerine bişe oldu sandım öyle bağırıyordu ki en son sesi kısıldı göğsümü verdim almadı kucağı çok severdi kucakta bile ağladı 5 dk dan sonra sakinlesti bugün bebek görmeye misafir gelmişti bide kayinvalidem bu çocuğun hiç ağladığını duymadık dedikten sonra aglamasi başladı nazar mı oldu yoksa başka bir şey mi anlamadın sizdede böyle durum oldumu

Bende hastalık boyutunu aldı artık eşimle bile kavga ediyoruz bu yüzden. Eşime değil el yıkamak banyo yapmadan bebeği ellemesine izin vermiyorum. Emziğini yastığına düşse kendi koluna bile değse koşup yıkıyorum, banyo suyunu da içme suyunu kaynatıp hazırlıyorum. Kıyafetlerini hep 90 derecede yıkıyorum. Gün içinde sürekli elini ağzını siliyorum. Kendi üstüne bile alıcağımda artık omzumq ağız bezi koyuyorum. Gerçekten çok zor ve bunaltıcı benim için. Ama takıntı halini aldı bende heryerde mikrop varmış gibi geliyo

Bende hem meme veriyorum hem mama haftaya kadar yazarmısın canım bi etkisi oldumu bende doktora haftaiçi sorucam
Dün 3 kez verdim conformili, hiç yadırgamadı. Normalde Avent 120cc biberon kullanıyorum 1 numara emzikle, geçen hafta 260cc lik Avent biberon almıştım emziği 2 numaraymış. Normal aptamili verdim bir kez yeni biberonla çok hızlı geldiği için rahat içemedi ama conformile tam geldi 2 numara emzik.
Avent ile meme emmede de sıkıntı olmuyor bizde o yüzden ben de biberon değiştirmeye korkuyorum açıkçası.
Bakalım birkaç gün daha kullanalım da ne olacak görelim...

Su ısıtıcısında mutlaka kaynamış soğumuş su oluyor mutfakta. Onunla yıkıyorum ben emziğini. Kaynatmıyorum ama emziği öyle.

Acikcasi birsuru mama denedim.ama fiatlarini hic bilmiyorum.edime sunu al diyorum tarihine mutlaka bak diyorum.
Benimki hicbir mamayi reddetmedi daha.
İcme sularinin saf suya yakin alanlarinda ozellikle sicakta cok cabuk yosun olusuyor.
Ustelikte mineral oranlari dusuk oluyor.
Eskisehirin kalabak suyuda bunlardan.
Ama ne yazikki vazgecilmezim benim.degistirmeye cesaret edemiyorum.
Sebeke suyunun tesisatlari yeni ve uygun malzemeyse sorun yok ama binalarin tesisati eski ve demirse pas olayi oluyor.bence daha kotu.
Esk.sebekesi yenilenmisti.oturdugum binada yeni.aslinda kullaniliyor sebeke suyu burda ama ben degistiremem.birkere cay icin denedim klor kokusu baydi.biz de bebegim de yikaniyoruz.temizlikte guvenli kullaniyorum.ama biberonlarini kaynatmak icme suyuyla,mamasi da,yemeklerimde hep icme suyuyla.

Benimde aklımda olsun bende 1numaralı kullanıyorum..benim oğlumda alştı avente bendecesaret edemiyorum

Yaa arkadaslar ciddi olarak ogrenmek istiyorum.gazli bebek derken gazini cikaramayan bebege mi diyoruz. bagirsak gazini fazla cikaran bebege mi diyoruz.
Benim kiz cok fazla pirtliyor ama hic çikaramadigi icin aglamadi daha.yani istedigi zaman cikarabiliyor.ama cook fazla
Soru: bu bebek gazli bebek mi oluyor.
Dr. Akrabamiz ilk gordugunde bu bebek kolik demisti.kizim uyuyordu.
Ben kolik bebegi, gaz cikaramayan,kabiz olan diye biliyordum.
Dogrusunu ogrenmek istiyorum acikcasi.

Prima premıum care kullananlar bezleri nerden alıyosunuz?

Ben internetten bakıyorum en uygun nerdeyse mesela en son n11 den almıştım

Cnm aslında bıze o anlamda uygun degıl ama bızım dogum sonrası zayıflama topıke kımse ugramıyor
Aktıf degıl ya

Benimde zayıflamaya ihtiyacım var ama sanırım bir kaç ay daha beklemeliyim.cunku zaten emme sorunu olan bı bebeğim var.sutumu arttırmaya çalışıyorum surekli.dyet yaparsam sütüm gider diye korkuyorum.birde büyük kızım okula başlayana kadar kendime özel yemek yapmaya fırsatım yok ne bulursam onu yiyorum yoksa diyet sayfasinin müdavimi olurum

Bir yaşına kadar oral öğrenme süreci var herşeyi ağzına koyarak ogrenicek. Daha bunlar ne ki agzinA neler koyacak.srnin yaptığın çok doğru emzik temizliği ,vücuda ve kıyafet yAlamasina karşı vücudun ve kıyafetlerin temizliği bencede çok önemli ama bir noktadan sonra mikrop olayının onune geçemiyorsun.

Bende emziği hergun kaynatiyorum normalde de eğer ağzı aşağı gelmişse varsa kaynatılmış yoksa icme suyuyla yıkıyorum

Oluyor canım bol bol oku nazar öyledir.benim kv de de Birgün ay ne güzel uyuyor bak rahatsın dedi o yatağa gitti benim kız beni ayağa dikti saatlerdir.ben kendim bile dillendirmeye çekiniyorum bazı şeyleri.baskalarina kotule bebeği uyumuyor sürekli ağlıyor emmiyor sütüm yok.yalAn söylemek iyi değil ama napalim sonra çeken yine biz oluyoruz

Hijyen çok güzel birşey ve başarabiliyorsan ne mutlu ama ileride bu konuda daha bie sürü aşama var.bunu takıntı haline getirirsen hem sen hem çocuğun üzülürsun.meselA benim kız emeklerken emziği yere düşürur ben alana kadar ağzına atardı bı noktadan sonra önüne gecemezsin.dikkat et ama takıntı yapma

Gazlı bebek gazi olup çok ikinip sıkılan iki büklüm olan çıkarsa da bir turlu rahatlamayan huzursuz bebek , kolik ise belirli saatler arasında sebepsiz ağlayan uyumayan huzursuz sakinlesmeyen hiçbir şeyin fayda etmediği bebek.

İkisini de yaşadım o sebeple ben bu şekilde biliyorum

Kızlar bebeğime plips aventin emziğini aldım kullanmadı bakkal emziği aldık bayıla bayıla emiyor zararı olur mu diye düşünüyorum bu arada kızım ağzının tadını bilmiyor diye dalga geçiyor babası :)

Birde sütüm az geliyor gece mama veriyorum rahat uyuyalım diye ebe ısrarla verme diyor ama sütüm az ne yapayım diğer türlü uykusuzluktan ölüyorum tam doyamadığı için gündüz paso uyanıyo yemekte yapamıyorum ve bundan sebep sütüm dolmuyorda(

Ben ütü de yapmıyorum oh ne rahat :))
Ne kdr az is o kdr mutluluk bosver tabiî Sen bakma son bikac gundur ne lazımsa kurutma makinesinden cikarip giydiriyom cocuga valla firsat olursa kalanlari utuluyorum. Kirisikgiydirmeyi sevsem onu da yapmayacam da bizim evde yikanan hersey utuleniyo nerdeyse çocugun gunahi ne onunkiler de utulu olsun diyom

Takinti olunca senin de elinden gelmez ama aşmaya calismn lazim hayat bebelerle zaten zor alisma donemindeyiz hele bi de sana kat kat zor. Erkenden yaslanirsin cnm ya kendine yazik. Ben bazen eve biri gelsin de hemen bebegi veriim 5dakka bi isime bakayım diyom gelene banyo yaomadan vermesem kimse yaklasmaz oyle bebege. Bu veletler buyuyunce yerde yuvarlancak toz toprak olcak heryeri. Mikrobu dusunup herkesi huzursuz edecegime oturup cocukla toza camura bulanir oynarim sonra da yikarim ikimizi de gecer ben bu moddayim valla rahatlik en guzeli. Hasta olmiycak mi olacak elbet ama bu kdr korursan seninki daha cok olur. Dogal akisina birakmak lazim biraz. Zamanla alisirain insallah.
Bi yazi okumustum. Insan ilk bebegi emzigi dusurunce emzigi cope atar bebegi yikar, 2. Çocukta emzigi kaynatip verir, 3.de emzigi ustune siler tikar cocugun agzina diyodu. Bi yerden sonra yetisilmeyecek yani salacaz elbet

Emire27xxx
ben hıc kaynatmıyrm

Kızın gazını rahat çıkarıyorsa gazlı değildir..benim oğlum hem gazlı hem kolik..gazlı çünkü gazını çıkarmak için şekilden şekile giriyor ıkınıyo kozaroyo kendini sıkıyor ve ağlıyor..aynı zamanda kolik akşam belli saatler arası huysuz ve ağlıyoe hiçbirşey susturamıyor malesef saati dolana kadar

Merhaba nasılsın nasıl gidiyor oğlus la
Aramızda tam 5 gün var arkadan takip ediyorum seni:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…