Benim bebegim kendini sıkıyo kasıyo sonra aglıyo en son gazını cıkarıp rahatlıyo aradan on dakika geciyo yüne aynı sekilde. Bazen gazını cıkaramadıgı için daha cok aglıyo sıkıyo kendini. Benim doktorum cok gazlı bi bebek demişti. Hep bi aglama mızmızlanma huysuzlanma modunda anlıycagın. Rahat bi bebek deil gazdan dolayıYaa arkadaslar ciddi olarak ogrenmek istiyorum.gazli bebek derken gazini cikaramayan bebege mi diyoruz. bagirsak gazini fazla cikaran bebege mi diyoruz.
Benim kiz cok fazla pirtliyor ama hic çikaramadigi icin aglamadi daha.yani istedigi zaman cikarabiliyor.ama cook fazla
Soru: bu bebek gazli bebek mi oluyor.
Dr. Akrabamiz ilk gordugunde bu bebek kolik demisti.kizim uyuyordu.
Ben kolik bebegi, gaz cikaramayan,kabiz olan diye biliyordum.
Dogrusunu ogrenmek istiyorum acikcasi.
Bende hastalık boyutunu aldı artık eşimle bile kavga ediyoruz bu yüzden. Eşime değil el yıkamak banyo yapmadan bebeği ellemesine izin vermiyorum. Emziğini yastığına düşse kendi koluna bile değse koşup yıkıyorum, banyo suyunu da içme suyunu kaynatıp hazırlıyorum. Kıyafetlerini hep 90 derecede yıkıyorum. Gün içinde sürekli elini ağzını siliyorum. Kendi üstüne bile alıcağımda artık omzumq ağız bezi koyuyorum. Gerçekten çok zor ve bunaltıcı benim için. Ama takıntı halini aldı bende heryerde mikrop varmış gibi geliyo
Gazi cok olan degil,gazini cikaramayan bebek gazli bebek oluyor.Kızın gazını rahat çıkarıyorsa gazlı değildir..benim oğlum hem gazlı hem kolik..gazlı çünkü gazını çıkarmak için şekilden şekile giriyor ıkınıyo kozaroyo kendini sıkıyor ve ağlıyor..aynı zamanda kolik akşam belli saatler arası huysuz ve ağlıyoe hiçbirşey susturamıyor malesef saati dolana kadar
Allah sifa versin tum bebislere.anladim.Benim bebegim kendini sıkıyo kasıyo sonra aglıyo en son gazını cıkarıp rahatlıyo aradan on dakika geciyo yüne aynı sekilde. Bazen gazını cıkaramadıgı için daha cok aglıyo sıkıyo kendini. Benim doktorum cok gazlı bi bebek demişti. Hep bi aglama mızmızlanma huysuzlanma modunda anlıycagın. Rahat bi bebek deil gazdan dolayı
Ben internetten bakıyorum en uygun nerdeyse mesela en son n11 den almıştım
Benimde zayıflamaya ihtiyacım var ama sanırım bir kaç ay daha beklemeliyim.cunku zaten emme sorunu olan bı bebeğim var.sutumu arttırmaya çalışıyorum surekli.dyet yaparsam sütüm gider diye korkuyorum.birde büyük kızım okula başlayana kadar kendime özel yemek yapmaya fırsatım yok ne bulursam onu yiyorum yoksa diyet sayfasinin müdavimi olurum
Bir yaşına kadar oral öğrenme süreci var herşeyi ağzına koyarak ogrenicek. Daha bunlar ne ki agzinA neler koyacak.srnin yaptığın çok doğru emzik temizliği ,vücuda ve kıyafet yAlamasina karşı vücudun ve kıyafetlerin temizliği bencede çok önemli ama bir noktadan sonra mikrop olayının onune geçemiyorsun.
Bende emziği hergun kaynatiyorum normalde de eğer ağzı aşağı gelmişse varsa kaynatılmış yoksa icme suyuyla yıkıyorum
Oluyor canım bol bol oku nazar öyledir.benim kv de de Birgün ay ne güzel uyuyor bak rahatsın dedi o yatağa gitti benim kız beni ayağa dikti saatlerdir.ben kendim bile dillendirmeye çekiniyorum bazı şeyleri.baskalarina kotule bebeği uyumuyor sürekli ağlıyor emmiyor sütüm yok.yalAn söylemek iyi değil ama napalim sonra çeken yine biz oluyoruz
Hijyen çok güzel birşey ve başarabiliyorsan ne mutlu ama ileride bu konuda daha bie sürü aşama var.bunu takıntı haline getirirsen hem sen hem çocuğun üzülürsun.meselA benim kız emeklerken emziği yere düşürur ben alana kadar ağzına atardı bı noktadan sonra önüne gecemezsin.dikkat et ama takıntı yapma
Gazlı bebek gazi olup çok ikinip sıkılan iki büklüm olan çıkarsa da bir turlu rahatlamayan huzursuz bebek , kolik ise belirli saatler arasında sebepsiz ağlayan uyumayan huzursuz sakinlesmeyen hiçbir şeyin fayda etmediği bebek.
İkisini de yaşadım o sebeple ben bu şekilde biliyorum
Günaydın canım güzel demişsin gerçekten. Neyseki benimkilerin kaka olayı daha bir düzene girdi birkaç gündür. Sanırım koliklikleri yavaş yavaş geçiyor. İki buçuk aylık olduk.Mama veren anneler bisey dicem. Ben evolvia kullanıyorum doktorun verdi sevdi bebeğim. Gaz illa ki oluyor doktor da dedi 4 aya kadar olur dedi. Ama ben mamadan vazgecmiyorm yine de. Biraz pahalı ama napalim diyoruz olsun. Sizin kabız oluyor galiba bebekler. Bende yaşanmadı o bi kere köye gittik kaynanama orda kabız oldu.herkes mamadan falan dedi ölçeği azalt dedi. Ben de inanmadim mamadan olduğuna dedim sudan kabız oldu diye. Gerçekten de sudan kabız oldu. Annemlere gittim gecti kabızlık. Sonra tekrar onlara gidince yine oldu. Evime geldim çok şükür hiç kabız değil. Acaba sizinde sudan olabilir mi. Değiştirip deneseniz suyu. Ayrıca kızım günde 1 defa yapıyor hep kaka çok şükür diyorum. Doktorum yapamaz falan diyordu normal diyordu ama şükür günde bir dolu dolu yapıyor.fikrimi söylemek istedim su konusunda. Mamayi pahalı olsa da değiştirmek istemiyorum memnunuz inşallah böyle devam eder. Varsın giden para olsun. Öyle fazla kilosu da yok normal kilo.alımı. herkes fazla verme diyor ama ben o ne kadar isterse veriyorum.
Sevindim canım inşallah tamemen geçer rahat edersin. İkizlerlerGünaydın canım güzel demişsin gerçekten. Neyseki benimkilerin kaka olayı daha bir düzene girdi birkaç gündür. Sanırım koliklikleri yavaş yavaş geçiyor. İki buçuk aylık olduk.
Banyo suyuna hiç dikkat etmiyorum ben üstelik kireçli burası. Ayrıca ıslak pamuk uni baby veya baby&me kullanıyorum.Bir de kilo konusu açılmış. Doğumdan kalan 5 kilom var. Hedef ise 10 kilo. Ben ne yapiyorum, hiç bişey. Bebekten fırsat bulup nsl dikkat edicem. Ya süt azalırsa?yürüyüşe de çıkamıyorum.hele ki mekik hiç çekemiyorum.(
Humana kimyon rezene çayını da beğendim oldukça etkili gaz konusındaBen lactamil içmiştim. Ama kilo almıştım. Şimdi en çok dereotu su helva tüketiyorum.fena degil
Sıkı sıkı kapatıyor ağzını komik çocuk, muhakkak geliyordur ama yapacak birşey yokBenim kızım banyoda yüzüne gelen suyu içiyo hep ya da yalıyo. Ne kadar gelmesin diye uğraşsam da kafasını yıkarken yüzüne de geliyo su. İçtiği için çeşme suyuna cesaret edemiyorum içme suyunu kaynatıp kullanıyorum. Sizin bebekleriniz hiç yalamıuo mu yüzüne gelen suyu ?
Evet hamileyken de çok sıkıntılı geçti benim için. Ama bu huyumdan vazgeçemiyorum malesef. Biraz daha büyüyünce daha rahat olurum bağışıklığı güçleneceği için ama şuan daha 2 aylık ve mikroplarla savaşamayacağını düşünüyorum. Zaten gelişim geriliğiyle çok minik doğdu, yaz günü bile küçük bi esintide hemen hapşurup öksürmeye başlıyor çok hassas bi bünyesi var o yüzden korumak istiyorum herşeydenGünaydın siz hamileyken de bazı yiyeceklerin mikrop lu olduğunu düşünüp yemiyordunuz hatta bebeğim bu yüzden az kilo alıyor diye yazmıştinız okumuştum....
Her kes bebeğinin sağlığını düşünür ama sizde kabul ediyorsunuz ki sizinki takıntı...Ve inanin çokda sağlıklı değil..Hadi mikroplardan korudunuz diyelim ruhunuza verdiğiniz bu sıkıntıdan eşinize ve ilerde çocuğunuz a vereceğiniz bu sıkıntıdan nasıl koruyacaksiniz kendinizi..Ben böyle temizlik takıntılı olan bi annem olsun istemezdim açıkçası..
Kendimi paralayip zamanımı temizlik yaparak harcamaktansa eşimi huzursuz etmeyip eşim ve çocuğumla keyifli saatler gecirirdim..
Ilerde bu çocuk çamur a da yatacak Kum la taş la da oynanacak hepsini yapmaya ihtiyacı var çünkü..Siz elinizde temiz lik bezleri ile çocuğunuzun arkasından koşturursaniz o çocuğu da bunaltirsiniz...
Birde bizde kedi var bu ara araları düzeldi biraz ben oglumun elleriyle kedimizi oksuyorum sevsinler birbirini diye, yıkamıyorum ellerini oglanın yumruk yapıp eli ağzına almaya çalışıyor halbuki ben de çok rahatım galiba ama kedi aşılı ne bileyim alışsın ya her dakika dediğin gibi takip edemiyoruzkiCanim valla ben senin gibi yapsam 2gune bunalir patlarim. Hic kasmiyorum valla. Banyosunu normal musluktan sicak suyu acip ayarliyo esim. Disardan gelince ya da altini degistirince elimi yikiyorum ama gidip muslukta yikiyorum. Beni de esimi de yaliyo omzumuzdayken hattabaskasinin kucagindayken bile takilmiyorum. Sadece yuzumde makyaj varsa mudahale ediyorum. Bebegin sampuani deterjani ayri bi. Kiyafetlerini de utuluyirum ama mikroptan ziyade utulu duzgun olsun diye. Snn kdr ayrintili dusunsem bunalirdim kesin masallah sen iyi hallediyosun valla
Balım sabah salatalık domates peynir, öğlen sebzeli makarna yedim, akşam da planım ciğer ve az patates. Aralarda atıştırmadım, ama karpuz yiyeceğim peynirle yine.@lilipit canım ya benim o zayıflama grubunda kafam karıştı herkes farklı bişeyler yapıyor ve biz emzirdiğimiz için pek uygun gelmedi. Ne edecuğuk :))
beatrices bana yardım eder misiinnn :))
Neler yapıyorsun, neler yiyorsun? Protein ağırlıklı besleniyorum bu aralar, karbonhidrat fazla almıyorum ama yok olmuyor takıldım kaldım resmen
Ne güzel bir anneCanım ben dilimi cıkarıp oynatıyorum böö diyorum baya hosuna gidiyo. Kendiside dilini cıkarıyo tabi tesadüfmü bilmiyorum. Elimle gel gel diyorum kendiside eliyle yapsın diye
Bacaklarına gaz için bisiklet sürer gibi hareket yapılıyoya işte onu sayarak yapıyorum hadi beş olunca pırtla diyorum. Beşte iki bacagını karnına itiyorum
Ben küçüktür henüz anlamaz lafına pek inanmıyorum
Algıları cok yüksek bebeklerin masallah
Kıyafetini giydirince hadi sag kolunu gecirelim filan diyorum
Oyun halısına yatırınca oyuncakların isimlerini söylüyorum. Eliyle tutması gerekenleri eline tutturuyorum tabi geri bırakıyo
Kucagıma oturtup koltukta zıplıyorum hadi birkilkte zıplayalım diyorum tabi sakinlesmesi için bunu yapıyorum hosuna gidiyo
Aklıma gelenler bunlar şimdilik
Ben ilk günden beri Hipp kullanıyorum. Alman markasına her zaman güvenirim :) tavsiye ederim.kızlar ıslak mendil olarak hala yenidoğan saf su + pamuk mu kullanıyorsunuz
ben unibaby 12 li ve baby me 24 lü almıştım bitti
normal ıslak mendile geçelim mi yoksa erken mi ?
hipp marka dikkatimi çekti siz ne yapıyorsunuz?
Tatlım ben haftada bir kaynamış suda 5 dak bekletiyorum. Yataga düşerse sıkıntı etmiyorum yere düşerse musluga tutuyorum sadece. Biraz mikroba alışsın. Mikropla tanışsın kş bağısıklığı güçlensin diye. Yoksa minnacık bir mikrop pert eder yavrumu daha kötü olur diyeKızlar emzik temizliğini nasıl yapıyorsunuz ? Ben günde 1 defa kaynatıyorum sadece onun haricinde yatağına ya da koltuğa düştüğünde normal içme suyuyla yıkıyodum sadece. Ama yukarıda bi arkadaş içme suları temiz değil demiş korktum şimdi. Gün içinde bikaç kez üstüne içme suyu döküp yıkıyodum ama suyu kaynatmadan sonuçta temiz su diye düşünmüştüm. Bebeğim ishal oldu bu yüzden mi acaba ? Her seferinde kaynatmam mı gerekirdibir de öyle suyla yıkayınca biraz sulu kalıyordu emzik :/
Ataşehir Kadıköy Şifa/ 30 günlükken yaptırdım/ 215tl SGK-Özel sigorta geçmiyor ultrasonda.Kızlarr kalça çıkığı için ultrason yaptırdnz mı yaptırdysanz nerde ne kadara yaptrdınızz?
Çok güzel fotoları aldım teşekkürler :)
Eşim ya da ben duşa girip oturuyoruz ". Kucağımıza da oğlanı yerleştiriyoru, diğeri yıkıyor. Yüzüne hiç su gelmiyor.Kızlar benim bebeğimin eli sürekli ağzında, elini ve parmağını emiyor. Ellerini gün içinde sık sık siliyoeum ama her dakikada yetişemiyorum. Elleri her yerde sürekli ya koltuğa dokunuyor ya babasının veya benim kıafetlerimize. Omzumuzdayken de omzumuzu yalıyo , emmeye çalışıyo ya da kucağımızdayken kolumuzu elimizi. Sürekli bi yalama ve emme modunda. Geçen gün pusette pusetin üstüne örttüğüm müslin kaymış aşağı bi baktım tutmuş müslini emiyo. Mikrop kapıcak diye korkuyorum elinden ya da başka ağzına değen biyerden. Ki kaptı sanırım bugun ishal gibiydi. Sizin bebeklerde de var mı bu yalama modu ? Bi de bizimkinin sürekli salyası akıyor ağzı hep ıslak elini emmekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?