Abowww bacım sen ne yaptın. Önce sana yazık sonra etrafındakilere. Dünya yaşamak için o kadar güzel ki ama sen yaşamıyorsun ne olur bir destek al lütfen, bak farkındasın yaptıklarının normal olmadıgını cok cabuk kurrulursun bu takıntından , hadi bak yanındayız bize sürekli gelişmeleri yaz ya da kendine ödevler ver mesela;Bende hastalık boyutunu aldı artık eşimle bile kavga ediyoruz bu yüzden. Eşime değil el yıkamak banyo yapmadan bebeği ellemesine izin vermiyorum. Emziğini yastığına düşse kendi koluna bile değse koşup yıkıyorum, banyo suyunu da içme suyunu kaynatıp hazırlıyorum. Kıyafetlerini hep 90 derecede yıkıyorum. Gün içinde sürekli elini ağzını siliyorum. Kendi üstüne bile alıcağımda artık omzumq ağız bezi koyuyorum. Gerçekten çok zor ve bunaltıcı benim için. Ama takıntı halini aldı bende heryerde mikrop varmış gibi geliyo
Buyuk konusmayayim ama ben asla titiz bi anne olamam herhalde. O ustunu basini kirletecekse oturur beraber oynarim camurda yagmurda islanirim fln. Evi temizliyoruz nasilsa kedinin saglik durumunu da en iyi sen bilirsin bisey olmaz tabi ya oyle olsa doktorlar elli kere uyarirdi aman dokunmasin bi yere aman 5dak da bi elini yikayin fln diye. Iyi mi bilmem ama ben de cok rahatim sanirimBirde bizde kedi var bu ara araları düzeldi biraz ben oglumun elleriyle kedimizi oksuyorum sevsinler birbirini diye, yıkamıyorum ellerini oglanın yumruk yapıp eli ağzına almaya çalışıyor halbuki ben de çok rahatım galiba ama kedi aşılı ne bileyim alışsın ya her dakika dediğin gibi takip edemiyoruzki
Bizim yıkama küvetimiz evde kaldı yazlıkta da satan yer bulamadım koca kuvetide getiremedim, bir buyuk leğen aldım içine annem bir yastıgını feda etti. Üstüne koyuyoruz yüksek de oluyor süper yıkanıyor :)Eşim ya da ben duşa girip oturuyoruz ". Kucağımıza da oğlanı yerleştiriyoru, diğeri yıkıyor. Yüzüne hiç su gelmiyor.
Evde teksem banyo tabanına bir gün önce kullandığım havlusunu serip ıslatıyorum-ısıtıyorum, sonra oğlanı üstüne yatırıp yıkıyorum. Yine yüzüne su gelmiyor.
Biraz sıkıntı olmuş gerçekten. Benim evde kedi var mesela yanına gidiyorlar çocuğun bir bakıyorum tüy gelmiş ağzına, alıyorum geçiyor. Benim oğlan emzik almadı, biberonu bıraktı ama alırken de bi sıcak suyla durulayıp geçiyordum.Bende hastalık boyutunu aldı artık eşimle bile kavga ediyoruz bu yüzden. Eşime değil el yıkamak banyo yapmadan bebeği ellemesine izin vermiyorum. Emziğini yastığına düşse kendi koluna bile değse koşup yıkıyorum, banyo suyunu da içme suyunu kaynatıp hazırlıyorum. Kıyafetlerini hep 90 derecede yıkıyorum. Gün içinde sürekli elini ağzını siliyorum. Kendi üstüne bile alıcağımda artık omzumq ağız bezi koyuyorum. Gerçekten çok zor ve bunaltıcı benim için. Ama takıntı halini aldı bende heryerde mikrop varmış gibi geliyo
Bende ya guya bir de basak burcuyum. Oyle pis de bir insan degilim şimdi yanlış anlaşılmasın ama titizlenmiyorum çok fazla rahatım sanırım.Buyuk konusmayayim ama ben asla titiz bi anne olamam herhalde. O ustunu basini kirletecekse oturur beraber oynarim camurda yagmurda islanirim fln. Evi temizliyoruz nasilsa kedinin saglik durumunu da en iyi sen bilirsin bisey olmaz tabi ya oyle olsa doktorlar elli kere uyarirdi aman dokunmasin bi yere aman 5dak da bi elini yikayin fln diye. Iyi mi bilmem ama ben de cok rahatim sanirim
Tek yumurta ikizleri evetSevindim canım inşallah tamemen geçer rahat edersin. İkizlerlerannesi tek yumurta ikizi mi onlar benziyorlar mi çok birbirlerine. Sen karıştırmazsin da dışardan biri gelse karıştırır mi
Evet hamileyken de çok sıkıntılı geçti benim için. Ama bu huyumdan vazgeçemiyorum malesef. Biraz daha büyüyünce daha rahat olurum bağışıklığı güçleneceği için ama şuan daha 2 aylık ve mikroplarla savaşamayacağını düşünüyorum. Zaten gelişim geriliğiyle çok minik doğdu, yaz günü bile küçük bi esintide hemen hapşurup öksürmeye başlıyor çok hassas bi bünyesi var o yüzden korumak istiyorum herşeyden
Tek yumurta ikizleri evetacayip çok benziyorlar bazen ben bile yandan bakınca karıştırıyorum
Maşallah ne güzelBu sabah eridim resmenbenim veledin aglamasina uyandim. Kalktim acikmistir 2saat oldu yatali dedim. Ama uyku sersemligi az yanima koyayim iki dakka laf atayim once dedim. Yastiga koydum bana dogru cevirdim. Bakti guldu once. Uyanmis mi benim oglum masallah benim ogluma diye severken baktım uyudu kaldi yanimda. Elleriyle da sarmis annesini. Bugun 40imiz cikiyo. En guzel pozu verdi bana. Kiyamam bn yaa kalkamiyom bile yanindan uyanmasin diye. şükürler olsun onu bana verene. Masallah
Bebek ilk dogdugunda etrafimdakiler klasik anne moduna girip bebegi dokundurtmazsam diye temkinliydi. Yok ellemeyelim yok kucagimiza almayalim yok aliyorum ama ustum temiz bak. Hep etraftan diger lohusalardan yasadiklarindan dolayi. Sonucta kucagina alan anane babanne dayi amca fln. Onlardan mi sakincam cocugu. Bisey olmaz ya al sev dedikce onlar da rahatladi. Bebis de seviyo insanlarin onla konusmasini ilgilenmesini. Herkes mutlu daha ne olsun. Ben dokunamam sevemem tutmayi beceremem diyen esim bile gogsunden indirmiyo simdi. Cocugu niye mahrum edeyim bu sevgilerden. Evde hayvan olsa ona da yaklastirirdim. Disardakiler diil tabi ama o da ev halki sayilir artikBende ya guya bir de basak burcuyum. Oyle pis de bir insan degilim şimdi yanlış anlaşılmasın ama titizlenmiyorum çok fazla rahatım sanırım.
Alakası yokAnladim.Allah sifa.versin.
Bizim akraba Dr.da bilmiyormus bu tanimi demekki.ilk defa gordugu vede sakince uyuyan bebege kolik demisti.sasirmistim bende.uykusunda bile pirtliyordu.cok gazli,kolik bu bebek demisti.
Sağolasın canım ben de 4 ay kalkmadan yattım zordu. İki kaybım var daha önceden biri 7 aylık hamileyken üstelik. Zor zamanlardı. Rabbim iki bebiş verdi onların yerine diyorum çok şükür.Zor bi hamilelik geçirdim ben ama keşke sizinki gibi ikiz olsaydı..Zaten hamileliğim boyunca kalkmadan yattım..
Çok sanslisiniz ne mutlu size Güle güle sağlıkla büyüsün ler
Ay bende kimseye vermem diyordum ama veriyorum sosyal olsun :) ama opturmuyorum valla kaplan kesiliyorum :) insanlarda artık bilinçli etrafımda temizler yaBebek ilk dogdugunda etrafimdakiler klasik anne moduna girip bebegi dokundurtmazsam diye temkinliydi. Yok ellemeyelim yok kucagimiza almayalim yok aliyorum ama ustum temiz bak. Hep etraftan diger lohusalardan yasadiklarindan dolayi. Sonucta kucagina alan anane babanne dayi amca fln. Onlardan mi sakincam cocugu. Bisey olmaz ya al sev dedikce onlar da rahatladi. Bebis de seviyo insanlarin onla konusmasini ilgilenmesini. Herkes mutlu daha ne olsun. Ben dokunamam sevemem tutmayi beceremem diyen esim bile gogsunden indirmiyo simdi. Cocugu niye mahrum edeyim bu sevgilerden. Evde hayvan olsa ona da yaklastirirdim. Disardakiler diil tabi ama o da ev halki sayilir artik
bu yazdiklarini ben ancak 2.çocuğumda uygulayabildim :)gecen aksam yemege geldiler karnim.da bi ac bi ac bebek de yatmiyo agliyo onume kim gelirse verdim al sev al sev diye :))onlar da gülüyo onceden para versek bu kadar sevdirmezdi simdi gercek anne olmus diyolr :))Bebek ilk dogdugunda etrafimdakiler klasik anne moduna girip bebegi dokundurtmazsam diye temkinliydi. Yok ellemeyelim yok kucagimiza almayalim yok aliyorum ama ustum temiz bak. Hep etraftan diger lohusalardan yasadiklarindan dolayi. Sonucta kucagina alan anane babanne dayi amca fln. Onlardan mi sakincam cocugu. Bisey olmaz ya al sev dedikce onlar da rahatladi. Bebis de seviyo insanlarin onla konusmasini ilgilenmesini. Herkes mutlu daha ne olsun. Ben dokunamam sevemem tutmayi beceremem diyen esim bile gogsunden indirmiyo simdi. Cocugu niye mahrum edeyim bu sevgilerden. Evde hayvan olsa ona da yaklastirirdim. Disardakiler diil tabi ama o da ev halki sayilir artik
Nasıl kediyle araları? Bizimkiler alıştı bebişlere mutlu mesut takılıyoruzBiraz sıkıntı olmuş gerçekten. Benim evde kedi var mesela yanına gidiyorlar çocuğun bir bakıyorum tüy gelmiş ağzına, alıyorum geçiyor. Benim oğlan emzik almadı, biberonu bıraktı ama alırken de bi sıcak suyla durulayıp geçiyordum.
Benim sizin kadar titiz olmam imkansız, hijyensiz büyüyor enik:)
Umarım dengeleyebilirsiniz. Temiz olmak güzel ama bu şekilde eşinizin bebekle olan ilişkisine zarar verebilirsiniz. Sonuçta o da babası, ve yavrusuna zarar vermek istemez.
Kolay gelsin
bu yazdiklarini ben ancak 2.çocuğumda uygulayabildim :)gecen aksam yemege geldiler karnim.da bi ac bi ac bebek de yatmiyo agliyo onume kim gelirse verdim al sev al sev diye :))onlar da gülüyo onceden para versek bu kadar sevdirmezdi simdi gercek anne olmus diyolr :))Bebek ilk dogdugunda etrafimdakiler klasik anne moduna girip bebegi dokundurtmazsam diye temkinliydi. Yok ellemeyelim yok kucagimiza almayalim yok aliyorum ama ustum temiz bak. Hep etraftan diger lohusalardan yasadiklarindan dolayi. Sonucta kucagina alan anane babanne dayi amca fln. Onlardan mi sakincam cocugu. Bisey olmaz ya al sev dedikce onlar da rahatladi. Bebis de seviyo insanlarin onla konusmasini ilgilenmesini. Herkes mutlu daha ne olsun. Ben dokunamam sevemem tutmayi beceremem diyen esim bile gogsunden indirmiyo simdi. Cocugu niye mahrum edeyim bu sevgilerden. Evde hayvan olsa ona da yaklastirirdim. Disardakiler diil tabi ama o da ev halki sayilir artik
Atladım mesajınıza ama bizim Armin oglanı sallamıyorsdu ama bu aralar iyi araları..mutluyuzNasıl kediyle araları? Bizimkiler alıştı bebişlere mutlu mesut takılıyoruzbebişler büyüyüp kuyruk çekmeye başlayınca nolcak bakalım
Ya yabancilar uzaktan sevsin tabi de 1. Derece yakinlar gayet de kucagina alsin yanı. Sevgiyle buyusun. Rahat sevince onlar da daha bi baglaniyobu yazdiklarini ben ancak 2.çocuğumda uygulayabildim :)gecen aksam yemege geldiler karnim.da bi ac bi ac bebek de yatmiyo agliyo onume kim gelirse verdim al sev al sev diye :))onlar da gülüyo onceden para versek bu kadar sevdirmezdi simdi gercek anne olmus diyolr :))
gunaydinn gecen gun kizimi arka arkaya düzensiz cok emzirmistim o gun yesil kaka yapti sonraki gun duzeldi sari oldu ben hep dondurma yiyorum bademli fistikli findikli himmmmm canim cekti yineGünaydın taze anneler :) hala öyleyiz dimi :)
Güne yeşil kaka sendromuyla başladık, dün bademli magnum hüplettim ilk defa bir de akşam parol içmiştim ya onlar yaptı ya da bebek kişisini dışarda çok gezdirdim üşüttü. Bugün bir takip edeyim bakalım umarım düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?