Grupların isimlerini biliyor musun canım? Senin bebekte de var mı alerji? Çok canım sıkıldı, alerjik bebek çok zor. Hatta moralim o kadar bozuldu ki acillik oldum.Mart annelerinde alerji topiği var. Onu okuman lazım. Bir de facebookta grup var alerjik bebekler için.
Bebek alerjisi uzmanı ile görüşmelisin. Süt ürünleri alerjisi tek olmuyor. Yumurta, dana eti vs gibi çapraz alerjenler de oluyor.
Geçmiş olsun.
Şimdi benimki de 5 dk güzel emiyo sonra memeyle şavasıyor diğer memeye geciyrm onuda 3 dk. Emiyor aynısı aglıyor eşim diyordu acaba süt mü gelmiyor ama agzında süt göryordum böyle aglamadı az emmesi canımı sıkıyordu kafamda sorular yaratıyordu cok nadir gün içerisinde memenin birini 15 dk içip bırakıyorduYapacağın yorumu merak ettim zira ben de aynı dertten müzdaribim. Gece 1 defa gündüz 2 ya da 3 defa 60 ya da 90 cc takviye veriyorum çünkü.
Sütün yetmediğini şurdan anlıyorum ;
Emiyor memeyi ve mayışıyor. Ya uyuyor ya keyifli bir şekilde takılıyor. Zaten emerken çıkan sesten de anlıyorum sütün olup olmadığını. Bazen de Emiyor Emiyor ama bir türlü memeyi bırakmıyor ve en sonunda da ya sinirlenip hırçın hırçın Emiyor ya da başlıyor ağlamaya. O vakit takviye süt verdiğimde hemen mayışıyor. Sütümü arttırmak için
humana çay
rezene çay
Aptamil
Tanelerini blendırdan geçirdiğim hoşaf
Tere otu
Ve bolca su... içiyorum ..
Bir değişiklik olduğu da yok.
Son çare bi arkadaşın da kullanıp memnun kaldığı laktamax bitkisel kapsül ü deneyeceğim.
Psikoloji ile alakalı değil benim süt azlığı , biraz uzun olur anlatmaya başlarsam :)
Yeterince uzun oldu zaten
Gecmis olsun..darisi damatligina..hangi ildesiniz?kızlar iyi geceler bugün sünnet olayını hallettik çok şükür, yaptırmayı düşünen arkadaşların fikri olsun diye yazmak istedim, sabah gittik hastaneye müdahale odasına aldılar eşimde bende yanında girdik, önce lokal anestezi uyguladılar, 25 dk kadar bekledik uyuşması için o arada ben kuzumu doyurdum sakinleşti çok ağlamadı, ellerini tuttum sünnet boyu önce çok bişey anlamadı sonra bastı çığlığı çok ağladı. ben kendi isteğimle sünnet yaptırmıştım yapışıklığı varmış zaten en kısa sürede sünnet olması gerekiyormuş kontrol ettirmeniz de fayda var sünnet düşünmüyorsanız bile, sünnetten sonra yarım saat bekledik, kanama kontrolü yaptılar çıktık. doktor kremle fitil yazdı. eve gelince yarım fitil uyguladım. çok rahatlatmadı fitil doğduğundan beri hiç ağlamadığı kadar ağladı. 6 saat kadar sonra rahatladı. eve gelince kanayan yerleri yapışmasın diye steril gaz spançta almıştım eczaneden, değiştirdim pansumanını bolca kremleyip, altını değiştirirken 2 kere daha değiştirdim pansumanını, kullandığım bezin bir numara büyüğünden takıyorum. pazartesi yıkayabileceğiz,şimdi rahatladı elhamdülillah bunuda atlattık inşAllah
Kolayını bulsa boğazına kadar sokacak elini... o derece...Selam hanımlar, sizin çocuklarınız da ellerini emiyor mu?
İ
ishal oldugunu nerdn anlıyosun bebekler hep su gibi yapıyor normal yani bu benım hardal rengi arada yeşil cocugun keyfi yerinde ise sıkıntı yok köpüklüde yapıyor bazen
Müslin battaniye kullanan var mı?kullanışlımı alsam mı?yıkayınca kırışıyor mu?
Benimkide bazen çok sıvı yapıyor. Ama takip etmekte fayda var. Devam ederse götürürsün doktora. Susuz kalır yoksa kuzu. Geçmiş olsunÇünkü resmen su gibi çıkardı ordan anladım. Bide keyifsiz halsizdi
Benim ablam kullanıyor, bir nebze fayda ettiğini söylüyor, bebeği diş döneminden bu yük hasarlara uğramadan geçti. Aman aman etkisi olduğunu sanmıyorum ben
Oğlum çok kısa emiyor, bazen iki üç çekip bırakıyor. Sütüm olduğunda meme ucum ıslak oluyor . Bebeğin dudaklarının kenarimdan süt görünüyor.Sütünüzün az oldugunu nerden anladınız?bir yorum yapıcam ona göre
Evet bnde primadan dondum komiliye paketi yarıladm memnunum güzel ona devam edecegim:)Bu arada senin nezninde diğer arkadaşlara da duyurayım : bez markası değişikliğine gidecek varsa kesinlikle komili bebek bezini deneyin. Ben inanılmaz memnun kaldım. Hem mis gibi kokuyor hem yumuşacık.
Ekonomik olması da cabası.
Ben kendim alerjiğim. Bebeğimde tekli yumurta alerjisi var. Ama o topikleri hamileliğimden beri takip ediyorum. Oradaki arkadaşlardan dıydum ben de.G
Grupların isimlerini biliyor musun canım? Senin bebekte de var mı alerji? Çok canım sıkıldı, alerjik bebek çok zor. Hatta moralim o kadar bozuldu ki acillik oldum.
Canım günaydın. Fotolarını yükledim.beatrices canım süt.artırıcı içtiğin kapsüller resimdeki kapsüller mi? Bende denemek istiyorum yanlış almayayım
Günaydın, benim kızda öyle iki gögsü 7-8 dkda emip bırakıyor. 5 dk bir gögüste 2-3 dk bir gögüste. Doyuyor sanırım ama ilk gelen süt su gibi sonra gelen yağlı kısmı alıyor mudur diye düşünüyorum bende :/Şimdi benimki de 5 dk güzel emiyo sonra memeyle şavasıyor diğer memeye geciyrm onuda 3 dk. Emiyor aynısı aglıyor eşim diyordu acaba süt mü gelmiyor ama agzında süt göryordum böyle aglamadı az emmesi canımı sıkıyordu kafamda sorular yaratıyordu cok nadir gün içerisinde memenin birini 15 dk içip bırakıyordu
Saglık ocagına gittik 1.ayda 1,5 kilo almış cok şasurdım ee dedim bu cok kısa emiyor ve 3 saate bir emiyor çekimi iyidir dedi ebe ondan sordum sana öyle gelmesin süt az
5. Günde tartışdıgında beklenenden az kil o almıştı sagdırdılar sütümü 15cc mama takviye dedi doktor eve geldim dedim daha 5.gün oluk oluk akcak değilya sabret dedim emzirme kampı na girdim iki gün sonra kilo normale döndü inanmakta önemli eger emdikten sonra aşırı aglamıuorsa kilo alımı çiş ve kaka yapıyorsa yeterli dir
Esim marketten aldı ilk deneyelm snra netten alırız dedik 78li paket ama fiyat ne desem yalan olur:)@zehrayalcin87 kilo alımı iyiyse alıyodur
Komili bez kullananlar fiyatı ve paketteki adeti nedir
Ben dayanamadım internet sitesinden sleepy sipariş ettim.78 adet 2 numara 18tl
4 paket yenidogan ıslak mendil 8 tl altacma 10 adet 8 tl deniycem size bilgi veririm
3-4 baslar cnmDiş kaşınması ne zaman başlıyor?
47 günlük benimkisi naparsam yapayım bu kadar kısa sürede okadae kilo almaz herhaldeahhh canım çok sevindim
emzirmeyi öğrenmek cidden çok zor ben de 3 hafta uğraşmıştım
pompa ile sağmaktan çatlaklar oluşmuştu...tecrübesiz annelik işte neyseki geçmiş bitmiş
sen anlatırken içim acıyordu sağlıkla emzir hep inşallah
64 günde sizinki kaç günlüktü
hele dışardaysak bi de cuk cuk çıkardığı seslerden herkes bakıp gülüyor bakıp gülüyor
bben doktora sordum el emmesi her zaman açlık değilmiş
emme refleksi kaynaklı da olurmuş
İ
ishal oldugunu nerdn anlıyosun bebekler hep su gibi yapıyor normal yani bu benım hardal rengi arada yeşil cocugun keyfi yerinde ise sıkıntı yok köpüklüde yapıyor bazen
Müslin battaniye kullanan var mı?kullanışlımı alsam mı?yıkayınca kırışıyor mu?
Bana cevap yazmayanlara hepinize küstümkimse bisey demedi yazmadı bana ne yapmam konusunda. O yüzden küstüm..........
Selam hanımlar, sizin çocuklarınız da ellerini emiyor mu?
teşekkür ederim inşAllah :) istanbulGecmis olsun..darisi damatligina..hangi ildesiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?