2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Buyudukce emme suresi kisalir cunku cekim gücü artar bebegin..bnmkinin toplam 10 dakikada doydugu bile oluyor..

Bir meme iyice yumuşayana kadar emziriyorum sonra diğerine geçiyorum diğer emzirmede bıraktığım memeden başlıyorum tekrar bilmiyorum doğru mu yapıyorum

Buyudukce emme suresi kisalir cunku cekim gücü artar bebegin..bnmkinin toplam 10 dakikada doydugu bile oluyor..

Maşallah
Sizin emme işiniz kısa sürüyormuş. Dışarda falan zorlanmazsınız.
Ben dediğim gibi bıraksam 1 saat memede duracak. Sizin bebeğiniz kaç günlük?

Ben bi emzrmeye bi meme seklinde yapıyorum istedigi kadr emiyo birini snra bitince devam etmek isterse oteki memeye geciyorum yoksa oyle dk hesabı yapıp memeden mi çekçez veledi:)

Bir meme iyice yumuşayana kadar emziriyorum sonra diğerine geçiyorum diğer emzirmede bıraktığım memeden başlıyorum tekrar bilmiyorum doğru mu yapıyorum

Ne kadar sürüyor emzirmeniz ?
Evet en son emzirdiğinizden başlayın diyorlar.
Süre kısıtlaması yapıyor musunuz peki, yoksa Bebek bırakana kadar mı emziriyorsunuz?

Ben bi emzrmeye bi meme seklinde yapıyorum istedigi kadr emiyo birini snra bitince devam etmek isterse oteki memeye geciyorum yoksa oyle dk hesabı yapıp memeden mi çekçez veledi:)

Doktor öyle diyor. Bi memeyi 5 dkda bitirir diyor. Hadi 10dk da keyif yapsın, en fazla 15 dk diyor. Diğer meme de 15dk, toplam en fazla yarım saat diyor. Bende napçağımı bilemiyorum Bıraksam bütün gün memede, bıraktırsam aç mı acaba düşüncesi... Doğaçlama devam ediyorum artık nasıl eserse.

Ne kadar sürüyor emzirmeniz ?
Evet en son emzirdiğinizden başlayın diyorlar.
Süre kısıtlaması yapıyor musunuz peki, yoksa Bebek bırakana kadar mı emziriyorsunuz?
Tek memeyi en az 20 dk emiyor keyfine bağlı bazen on dk emiyor kendisi bırakıyor biraz zorluyorum o memeyi eğer yine kendini çekiyorsa diğer memeye geciyorum süre uzuyor gazını çıkar uykusunu aç bezini degis falan en az bir saat

Benim durumuma çok benzer.
Hoş ben günde 3 bazen 4 kez takviye süt veriyorum o durumlarda.
Doyduğunda yarım saatte bırakıyor mayışıp.
Ama doymazsa 1 saati geçiyor iki meme. 60 ya da 90 cc verince takviye süt doyuyor o vakit.
Dolu dolu oluyor ya bazen memeler. Hani tabiri caizse taş gibi olduklarında işte o zaman 5 dk da doyuveriyor. Hoş bu dediğim de günde 1 kez oluyor :)

Kızlar saçma bir soru ile karşınızdayım
Birkaç gündür sağ meme de sabit bir kısımda ağrı desem değil sancı desem değil tarihi zor bir sıkıntım var. Ara sıra zonkluyor gibi bir acı söz konusu.
Konuştuğum iki kişi de süt damarlarından birinin tıkanmış olabileceği konusunda hem fikir.

Şimdi soruma gelirsek :
Emzirmeye ara vermeyen bir anne nin memesinde mastit söz konusu mudur ?
Ya da acaba diyorum süt kanallarından biri pasifti de yeni yeni aktifleşiyor da o mu acı veriyor böyle.

Umarım anlatabilmişimdir yaw

Benim kızım son 3 gündür yüz üstü uyuyor. Sırt üstü ya da yan yatırdığımda sürekli uyanıp duruyor ve gözleri kapalı oluyor bu anlarda. Kısacası yüz üstü yatarak deliksiz güzel uyuyor.
Tabi gece yatırmıyorum Allah korusun.

Sizin bebekler de var mu böylesi ?

Sütte azalma falan oldu mu peki? Yani humananın faydası var mı yok mu bilmiyorum ama ya varsa diye de kesmedim içmeyi hiç. Bir değişiklik oldu mu sende?

Ben anlamadım etkisini. Düzenli içmiyorum zaten. Sütüm de günü kurtarır halde. Artık kafama takmıyorum ya bıktım bu mevzudan. Yeterse yetsin, yetmezse mama alırım.
Benim sütüm uykuyla ve tatlıyla artıyo.uyku zaten yok. Tatlı da arada yiyom işte.

Bebeğimi hergün ya da gün aşırı yıkıyorum.
Yıkarken de boynunu mümkün oldukça güzelce temizliyorum.
Banyo sonrası hemen değil ama ilerleyen saatlerde minik top top şeyler oluyor, sanırım sürdüğüm kremin parçaları. Ve elimde aldığımda çok pis koktuğunu farkettim.
O günden beri tik oldu sürekli kontrol ediyorum boynunu. Uyuz oluyorum bu pis koku olayına.

Kızlar
benim bebeğim 38+2 de 36 haftaya uyumlu olarak 2820 gr 47 cm doğdu. Su azalması yüzünden aniden sezeryanla dünyaya gelmişti.
18 günlükken 3260 gr idi.
1.ay kontrolünde de 3780 gr 53 cm idi.

Yaklaşık 2 hafta önce cildi için Dr a götürdüğümde 4370 gelmişti.
2.ay kontrolünde sanırım 4700 felan gelir.

Yani demem o ki benim kız öyle iri bir bebek değil. Ama bu boynu kat kat olduğundan zor temizliyorum. Sizler nasıl temizliyorsunuz?
Sadece emzirirken izin veriyor ve öteki türlü dokundurmuyor. Çok ağlıyor zorla yaparsam da.

İşte bu pozisyonda derin uyuyabiliyor.
Sırt üstü yatınca hemen uyanıyor ya da gözleri kapalı kıpraşıp duruyor.

Var mı hiç aynı durumu yaşayan?
Eki Görüntüle 2027648

Maşşallah kuzuya. Benim kızı yenidoğduğunda yatırıyodum ama artık yüzüstü bıraktığım an uyanıyo. Zaten gündüz uykuları çok kısa.
Ama bebekler bu şekilde çok rahat uyurlarmış :)

Valla benim iki meme de kalma süresi 15 dk yı nadir geçiyor memeyi sıkıyorum 1-2 damla geliyor başka gelmiyor demekki güçlü emiyor bitiriyor yada sütüm az. Ağlamıyor ama oğlum süt olmadığı için az emmişti bu 2. Çocuğum ama.şu emzirme işini çözemedim gitti bana süt azmış gibi geliyor kısa emiyor ama 830 gr almış.

Saol cnm. Her geçen gün değişik şeyler oluyor gözümüzün önünde olması çok harika.
Artık annelerine gülüyor bebeklerimiz ya çok duygusal varya ağlayaasım geliyor bana bakıp güldüğünde.

Anne olmak çooooook zormuş ama işte tüm zorluğa rağmen nasıl da mükemmel bir duygu. Rabbim isteyen herkeze nasip etsin.

Yan tut kafasi yana dussun
Sag sol o sekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…