- 29 Mayıs 2013
- 1.229
- 1.298
- 133
İlk doğduğunda beslenme sorunu yaşadı, de mama takviye etmişti ve avent biberonla takviye veriyorduk, memeyi reddetmişti ve beslenme sorunuda devam ettiği için 1 hafta küvöze aldılar. Beslenme sorunu 5 günde çözülmüştü fakat memeyi reddettiği için 2 günde aramızdaki bağı kurmak için kaldık hastanede. Herşey düzelmişti, dr brıwn biberonu denedik onuda sevmişti hem emiyor hem biberon alıyordu.Anladım. Farklı mamaları kullanmanız şöyle bir sorun yaratir; normal mama bebeginizdeki gaz probleminin devam etmesine neden olur. Benim tavsiyem conformili kasikla ve ya kaşık biberon ile vermeye devam etmeniz olacaktır. Bu şekilde bebiş anne memesini reddetmeyecek ve gaz sıkıntısı da çözülmüş olacak. Kaşıkla vermek biraz zahmetli ve hava yutmaya neden olabilir. Madela kaşık biberon sorununuzu çözebilir. Sizin durumunuz da en büyük sıkıntı yaratacak şey bebeğin biberona alışıp memeyi reddetmesidir bence.
İğne batması benim sol gögsümde oluyor, emzirdikten sonrada oluyor ama sürekli değil haftada 1-2 defa ancak. Mastitte böyle mi oluyor?
Benin oğlumun kafasının arkasında kızarıklık vardı. Büyükçe bir alan üstelik. Faretmemişim demek saçlı olunca, farkedip dr a sordum doğum lekesi geçmez dedi ateşi falab çıktığında da daha belirgin olur endişe etmeyin dedi.Bu arada bnm bebegimin goz kapagi ustu ve kafa derisi ici ve ensesinde benzer kizarikliklar var..onemli bsy oldugunu sanmiyorum..kalici olsalar da onemsemiyorum..
Burnu acik gibi.ama sanki salyasi bogazina birikiyormus gubi hissediyorum.ben.agzinda biseyler cigniyormus gibi yapiyor.
Bu arada bebeginizi saglikla buyutun.ilk mi
Benimki de bondigonun hediye geldi ve çok sevdik bizde. Fotodakinden daha canlı renkler turuncu görünen yerler kırmızı. Yatırıyorum bebeği eller ayaklar bıcır bıcır minik çığlıklar falan eğleniyoruz maaile :)Cnm bana hediye gelmisti
5 oyuncak var
Markasi bondigo artik bnm model satilmiyor sanirim
Titresimli balik var kuyrugu dis kasiyicili
Yildiz var vurunca isik yanio
Kaplumbaga var sarki soyluyor
Ayna var
Eki Görüntüle 2027626
İlk doğduğunda beslenme sorunu yaşadı, de mama takviye etmişti ve avent biberonla takviye veriyorduk, memeyi reddetmişti ve beslenme sorunuda devam ettiği için 1 hafta küvöze aldılar. Beslenme sorunu 5 günde çözülmüştü fakat memeyi reddettiği için 2 günde aramızdaki bağı kurmak için kaldık hastanede. Herşey düzelmişti, dr brıwn biberonu denedik onuda sevmişti hem emiyor hem biberon alıyordu.
Geçen gün conformild geçtiğimizde aventşe verdim ve yine memeyi sonra almak istemedi.
Geçmişimiz biraz sorunlu olduğu için tedirgin oluyprum bende.
Bizde de 15 dak hikaye..Kızlar bir meme 15dk diğer meme 15 dk toplam 30dk emzirme konusunda ne düşünüyorsunuz? Doktor öyle yapmam gerektiğini söyledi ama bazen yanlış yapıyormuşum hissine kapılıyorum. Bazen daha fazla tutuyorum, emiyor çünkü hala.
Bebek 5dkda memeyi bitirir diyorlar ama, bazen yavaş emiyor uykusu varken.
Bıraksam bi meme 1 saat bi meme 1 saat emer. Kendisi kolay kolay bırakmıyor, memede uyuyor. Siz nasıl emziriyorsunuz?
Kendisi bırakmazsa çığlık atıyor çok fena..Doktor öyle diyor. Bi memeyi 5 dkda bitirir diyor. Hadi 10dk da keyif yapsın, en fazla 15 dk diyor. Diğer meme de 15dk, toplam en fazla yarım saat diyor. Bende napçağımı bilemiyorumBıraksam bütün gün memede, bıraktırsam aç mı acaba düşüncesi... Doğaçlama devam ediyorum artık nasıl eserse.
Cnm kac kg verdın senDiyetisyenanne bu arada hamilelik sonrası kiloları için öneriniz var mı?
Özellikle ödem atmamızı sağlayacal birşeyler?
Kilo konusunda canım çok sıkkındı, 1 haftadır diyetteyim şimdilik iyi gidiyor. diyetisyen kısmını görünce çok sevindiimm :)
Akranlarına göre kilosu biraz düşük ama kendi doğum kilosuna göre gayet iyi ilerliyor, aslında gayet emiyor ama bizde korku oldu bir kere, Dr. da bu konuda aksi birşey söylemedi, gündüz 60 cc akşam 60 cc veriyoruz onun dışında hep anne sütü.Beslenme sorunu çözüldü demissiniz. Mama verme nedeniniz nedir? Bebisin kilo alımında mı problem var? Sutunuz yeterli mi? Söylediğim gibi bebekler rahatlarina oldukça duskun. Mamayı kaşıkla ya da kaşık biberonla verin. Unutmayın bebeğin anne memesini bırakması en son isteyeceğiniz şey. Tabi ölüm değil kendinizi strese sokmayin ama gazdan falan önce ilk olarak anne sutunu vermeyi hedefleyin.
Valla gayet iyi gidiyor canım, yarın tartılacaktım ama dayanamadım bugünde tartıldım. Doğum sonrası 77 idim rejime başlamadan önce 78.4 gördüm bugün tartıldım 76.9 çıktı tabi sevinip hemen yemeğe saldırmadım yine dilkat ediyorum.Cnm kac kg verdın sen
Nasıl gıdıyor
Bizde de 15 dak hikaye..
2.200 verdım cnm bı hftadaValla gayet iyi gidiyor canım, yarın tartılacaktım ama dayanamadım bugünde tartıldım. Doğum sonrası 77 idim rejime başlamadan önce 78.4 gördüm bugün tartıldım 76.9 çıktı tabi sevinip hemen yemeğe saldırmadım yine dilkat ediyorum.
Senin nasıl gidiyor var mı gelişme
Diyetisyenanne bu arada hamilelik sonrası kiloları için öneriniz var mı?
Özellikle ödem atmamızı sağlayacal birşeyler?
Kilo konusunda canım çok sıkkındı, 1 haftadır diyetteyim şimdilik iyi gidiyor. diyetisyen kısmını görünce çok sevindiimm :)
Yesıl cay yuketebılıyormuyuzElimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Öncelikle asla kilo yüzünden strese girmek yok. Kilolar elbet gidecek. Tabi doğru bir yol izledigimiz sürece. Doğumdan sonra bazı kadınlar ödem hemen çözülür bazılarında aylarca kalabilir. Ödem için ilk olarak bol su içmek gerekiyor. Hem süt olması için de bu gerekli. Gunde 3 litre havalar sıcak oldugundan 3,5 bile yapabiliriz. Özellikle her emzirmeye önce ve sonra.
İkinci kural düzenli beslenmek ödemin inmesinde oldukça yardımcı. kahvaltimizi öğle ve akşam yemeklerimizi ara öğünleri düzenli yapıyoruz. Kendimizi aç bırakmıyoruz tek öğünde tıka basa doyup öğün atlamıyoruz. Kontrollü ve dengeli.
Üçüncü kural ; çay kahve asitli içecekler tuketmiyoruz bunlar vücutta su tutulmasına neden olur. Olur da çay kahve icersek her bir fincan için ekstra bir bardak su içiyoruz.
Bunlar dışında tuzu azaltıp mümkün olduğu kadar hareketli olmaya çalışıyoruz. Mümkünse yürüyüş şahane olur
Akranlarına göre kilosu biraz düşük ama kendi doğum kilosuna göre gayet iyi ilerliyor, aslında gayet emiyor ama bizde korku oldu bir kere, Dr. da bu konuda aksi birşey söylemedi, gündüz 60 cc akşam 60 cc veriyoruz onun dışında hep anne sütü.
Bazende sütüm yetmiyor gibi hissediyorum çık yumuşak oluyor gögsüm, emerken ağlıyor, sinirleniyor kendini sıkıypr o zaman veriyorum yetmediğini düşünüp
Hoş geldinElimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Öncelikle asla kilo yüzünden strese girmek yok. Kilolar elbet gidecek. Tabi doğru bir yol izledigimiz sürece. Doğumdan sonra bazı kadınlar ödem hemen çözülür bazılarında aylarca kalabilir. Ödem için ilk olarak bol su içmek gerekiyor. Hem süt olması için de bu gerekli. Gunde 3 litre havalar sıcak oldugundan 3,5 bile yapabiliriz. Özellikle her emzirmeye önce ve sonra.
İkinci kural düzenli beslenmek ödemin inmesinde oldukça yardımcı. kahvaltimizi öğle ve akşam yemeklerimizi ara öğünleri düzenli yapıyoruz. Kendimizi aç bırakmıyoruz tek öğünde tıka basa doyup öğün atlamıyoruz. Kontrollü ve dengeli.
Üçüncü kural ; çay kahve asitli içecekler tuketmiyoruz bunlar vücutta su tutulmasına neden olur. Olur da çay kahve icersek her bir fincan için ekstra bir bardak su içiyoruz.
Bunlar dışında tuzu azaltıp mümkün olduğu kadar hareketli olmaya çalışıyoruz. Mümkünse yürüyüş şahane olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?