2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Maydanoz ve taze nanenin sütü azaltabileceğini konuşmuştuk daha önce ve maydanozu o yüzden çıkardım listemden. Doğru mudur bu bilgi? Eğer doğru değilse maydanoz, nane, salatalık, yeşil elma, limon kürü yapabilir miyim? Kürler emzirme sırasında sakıncalı mıdır ? :)

Kızlar merhaba ben hala ateşölçer alamadım. Kulaktan mı yoksa alından mı ölçen daha iyidir? Siz hangisini aldınız?
Bende brown kulaktan ateşölçer almıştım 290 tl civarı idi. Bebek hastanede kaldığı zamanlarda hemşireler hep koltukaltından ölçüyorlardı o yüzden koltukaltından olanıda kullanıyorum. Sanırım daha kesin bilgi veriyor ve çok ucuz birşey. Sadece biraz uzun sürdüğü için bebek mızmızlanabiliyor.

Bence anne sütünün miktarını etkileyen en önemli iki sey; duygusal durum ve beslenme. Duygusal durum en önemlisi diyebilirim.
Sorunun cevabı ise evet emzirme döneminde kür uygulanmamalı. Fakat kahvaltıda tuketeceginiz üç dört dal maydanozun anne sütü üzerine bir etkisi yoktur. Anne sütünün azalması için yüksek miktarda tüketilmesi gerekir.Mesela kür yapmak gibi :)

En fazla 7-8 dk emiyor açıkçası. 5 dkda bir gögsü bitiriyor, sonra diğerine geçiyorum 2 dkda onu emiyor tam bitiremiyor.. benim kafamada bu takılıyor ilk 5 dk gögüsten su gibi gelir sonra yoğunlaşır ve yağlı kısım gelir o yüzden 15 dk diyorlar ama bitiyor ve mızmızlanmaya başlıyor o yüzden diğer gögüsten devam ediyoruz.
Sanırım benim bebek çok tembel, çekmiyor tam anlamıyla, dolu olan kısmı hemen bitiriyor gerisine devam etmiyor

Çok Teşekkür ederim bilgi için :)
Gelir gelmez sizi soru yağmuruna tuttum :))

Hergün yıkıyorum yıkarken ıslak olunca kaygan oluyor. Elimle boğumların içine rahat girip varsa pamukçuk tarzı şeyler temizliyorum

Bnmkinin fazla alan kaplayan kismi kafa derisi icindeki..ya yuzunde kolunda yani görünen yerinde olsaydi..buna sukur

Bence tam tersine yoğun çekiyor olabilir. Emdikten sonra uyuyor mu kaç saat uyuyor ? Emzirirken göğsünüze yukarıdan aşağı masaj yapmayı deneyebilirsiniz süt kanallarının açılmasını sağlar. Bebek emdikten sonra gogsunuzu sagarak süt kalıp kalmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bnmkinin fazla alan kaplayan kismi kafa derisi icindeki..ya yuzunde kolunda yani görünen yerinde olsaydi..buna sukur
Bnmki de ayni..

Diyetisyenanne hoşgeldin, aranan kan bulundu
Kiloyla ilgili olaraj ben de yazayım hemen bişeyler. (70 le hamile kaldım 87 ile doğuma girdim) 5 kilom kalmıştı doğum çncesi kiloma geri dönmeme. Acayip iştahım var. Eskiye göre çok yemek yiyorum. Ama buna rağmen 1 kilo daha zayıflamışım 74 üm şu anda. Bebek bakma işi konusunda hala tam stresimi atamadım. Acemiliğimi attım da iltihaplı romatizmam doğumdan sonra coştu. Akşam eşim gelsin yardım etsin diye gözüm saatte hep. Doktora gitsem ilaç vercek , süte geçer diye gitmek istemiyorum.
Emzirirken deli gibi terliyorum. Ben stresliyken zayıflarım normalde ama içim rahat değil. Çünkü hiç sağlıklı değil.
Beslenme konusuna gelince ben hiç bişey yemiyor gibiyim. Bebeğe gaz yapıyor diye yiyemiyorum. Faydasını gördüm bu konuda.Çiğ sebze , meyve , baklagil 1 aydır yemiyorum. 1 ay daha dişimi sıksam mı yoksa aman nolck diyip yesem mi bilemedim. Çok bunaldım gerçekten.

Henüz net bir agu duymadım ama bildiğin cevap veriyor, çok güzel laf dinliyor, yumruklarını ağzına sokuyor, bu aralar salyası akmaya başladı, bizimki bildiğin emekliyor kendini atıyor, oyun halısına yüz üstü bırakıyoruz sinirleniyor o sinirle ayaklarına destek bulursa alıp başını gidiyor. Ama bu dönemin bebeleri için normal sanırım genelde aynı tepkiler var

Maydanoz güzel ödem atıyor. Ben de çok yiyorum valla. Sütüm baştan beri yeterli gelmiyor hep mama destekli devam ediyorum. Ama ilk haftalara göre daha fazla sütüm.

C caykasigi1234 Goz doktorunun verdigi ilac bebegin goz çevresini tahris etti ve kızarıklık olustu..bgn itibariyle biraktim ilaci.masaja dvm..ilacin adi fucix.sende durumlar nasil..ilac kullaniyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…