- 27 Ocak 2016
- 1.801
- 2.330
- 83
- 38
Seninde çok iyi canım, sevindim oh gitsin kilolar :)2.200 verdım cnm bı hftada
Senınde ıyı gıdıyormus
Yılmadan devam
Tebrık ederım :)
Maydanoz ve taze nanenin sütü azaltabileceğini konuşmuştuk daha önce ve maydanozu o yüzden çıkardım listemden. Doğru mudur bu bilgi? Eğer doğru değilse maydanoz, nane, salatalık, yeşil elma, limon kürü yapabilir miyim? Kürler emzirme sırasında sakıncalı mıdır ? :)Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Öncelikle asla kilo yüzünden strese girmek yok. Kilolar elbet gidecek. Tabi doğru bir yol izledigimiz sürece. Doğumdan sonra bazı kadınlar ödem hemen çözülür bazılarında aylarca kalabilir. Ödem için ilk olarak bol su içmek gerekiyor. Hem süt olması için de bu gerekli. Gunde 3 litre havalar sıcak oldugundan 3,5 bile yapabiliriz. Özellikle her emzirmeye önce ve sonra.
İkinci kural düzenli beslenmek ödemin inmesinde oldukça yardımcı. kahvaltimizi öğle ve akşam yemeklerimizi ara öğünleri düzenli yapıyoruz. Kendimizi aç bırakmıyoruz tek öğünde tıka basa doyup öğün atlamıyoruz. Kontrollü ve dengeli.
Üçüncü kural ; çay kahve asitli içecekler tuketmiyoruz bunlar vücutta su tutulmasına neden olur. Olur da çay kahve icersek her bir fincan için ekstra bir bardak su içiyoruz.
Bunlar dışında tuzu azaltıp mümkün olduğu kadar hareketli olmaya çalışıyoruz. Mümkünse yürüyüş şahane olur
Bende brown kulaktan ateşölçer almıştım 290 tl civarı idi. Bebek hastanede kaldığı zamanlarda hemşireler hep koltukaltından ölçüyorlardı o yüzden koltukaltından olanıda kullanıyorum. Sanırım daha kesin bilgi veriyor ve çok ucuz birşey. Sadece biraz uzun sürdüğü için bebek mızmızlanabiliyor.Kızlar merhaba ben hala ateşölçer alamadım. Kulaktan mı yoksa alından mı ölçen daha iyidir? Siz hangisini aldınız?
Maydanoz ve taze nanenin sütü azaltabileceğini konuşmuştuk daha önce ve maydanozu o yüzden çıkardım listemden. Doğru mudur bu bilgi? Eğer doğru değilse maydanoz, nane, salatalık, yeşil elma, limon kürü yapabilir miyim? Kürler emzirme sırasında sakıncalı mıdır ? :)
En fazla 7-8 dk emiyor açıkçası. 5 dkda bir gögsü bitiriyor, sonra diğerine geçiyorum 2 dkda onu emiyor tam bitiremiyor.. benim kafamada bu takılıyor ilk 5 dk gögüsten su gibi gelir sonra yoğunlaşır ve yağlı kısım gelir o yüzden 15 dk diyorlar ama bitiyor ve mızmızlanmaya başlıyor o yüzden diğer gögüsten devam ediyoruz.Kilo alımı iyiyse hedefiniz mamayı bırakmak olmalı. Anne sütü yeterliydi bebisin mamaya ihtiyacı yoktur ki :) tabi bunu kafaniza göre yapmayın. Benim tavsiye edebileceğim şey her mama ogununden önce emzirin 15-20 dk bir gogusu sonra devam ederse digerini. Daha sonra mama verin. Gün içerisinde de bebiş daha aglamadan sık sık gogsunuzu verin. Emzirdikce ve doğru beslendikce sutunuz artacaktır. Korkmayın bebeğiniz için en gerekli besin sizin sutunuz. Problem yaşamış olabilirsiniz ama bu duzelmeyecek bir durum değil. Bol bol emzirin yavrunuzu. Bir süre sonra Sutunuz artacak ve mamaya gerek kalmayacaktır.
Hoş geldin
Iyıkı geldın :)
Çok Teşekkür ederim bilgi için :)Bence anne sütünün miktarını etkileyen en önemli iki sey; duygusal durum ve beslenme. Duygusal durum en önemlisi diyebilirim.
Sorunun cevabı ise evet emzirme döneminde kür uygulanmamalı. Fakat kahvaltıda tuketeceginiz üç dört dal maydanozun anne sütü üzerine bir etkisi yoktur. Anne sütünün azalması için yüksek miktarda tüketilmesi gerekir.Mesela kür yapmak gibi :)
Hergün yıkıyorum yıkarken ıslak olunca kaygan oluyor. Elimle boğumların içine rahat girip varsa pamukçuk tarzı şeyler temizliyorumBebeğimi hergün ya da gün aşırı yıkıyorum.
Yıkarken de boynunu mümkün oldukça güzelce temizliyorum.
Banyo sonrası hemen değil ama ilerleyen saatlerde minik top top şeyler oluyor, sanırım sürdüğüm kremin parçaları. Ve elimde aldığımda çok pis koktuğunu farkettim.
O günden beri tik oldu sürekli kontrol ediyorum boynunu. Uyuz oluyorum bu pis koku olayına.
Kızlar
benim bebeğim 38+2 de 36 haftaya uyumlu olarak 2820 gr 47 cm doğdu. Su azalması yüzünden aniden sezeryanla dünyaya gelmişti.
18 günlükken 3260 gr idi.
1.ay kontrolünde de 3780 gr 53 cm idi.
Yaklaşık 2 hafta önce cildi için Dr a götürdüğümde 4370 gelmişti.
2.ay kontrolünde sanırım 4700 felan gelir.
Yani demem o ki benim kız öyle iri bir bebek değil. Ama bu boynu kat kat olduğundan zor temizliyorum. Sizler nasıl temizliyorsunuz?
Sadece emzirirken izin veriyor ve öteki türlü dokundurmuyor. Çok ağlıyor zorla yaparsam da.
Yesıl cay yuketebılıyormuyuz
Bnmkinin fazla alan kaplayan kismi kafa derisi icindeki..ya yuzunde kolunda yani görünen yerinde olsaydi..buna sukurBenin oğlumun kafasının arkasında kızarıklık vardı. Büyükçe bir alan üstelik. Faretmemişim demek saçlı olunca, farkedip dr a sordum doğum lekesi geçmez dedi ateşi falab çıktığında da daha belirgin olur endişe etmeyin dedi.
Aynen canım cok şukurBnmkinin fazla alan kaplayan kismi kafa derisi icindeki..ya yuzunde kolunda yani görünen yerinde olsaydi..buna sukur
En fazla 7-8 dk emiyor açıkçası. 5 dkda bir gögsü bitiriyor, sonra diğerine geçiyorum 2 dkda onu emiyor tam bitiremiyor.. benim kafamada bu takılıyor ilk 5 dk gögüsten su gibi gelir sonra yoğunlaşır ve yağlı kısım gelir o yüzden 15 dk diyorlar ama bitiyor ve mızmızlanmaya başlıyor o yüzden diğer gögüsten devam ediyoruz.
Sanırım benim bebek çok tembel, çekmiyor tam anlamıyla, dolu olan kısmı hemen bitiriyor gerisine devam etmiyor
Bnmkinin fazla alan kaplayan kismi kafa derisi icindeki..ya yuzunde kolunda yani görünen yerinde olsaydi..buna sukurBenin oğlumun kafasının arkasında kızarıklık vardı. Büyükçe bir alan üstelik. Faretmemişim demek saçlı olunca, farkedip dr a sordum doğum lekesi geçmez dedi ateşi falab çıktığında da daha belirgin olur endişe etmeyin dedi.
Bnmki de ayni..En fazla 7-8 dk emiyor açıkçası. 5 dkda bir gögsü bitiriyor, sonra diğerine geçiyorum 2 dkda onu emiyor tam bitiremiyor.. benim kafamada bu takılıyor ilk 5 dk gögüsten su gibi gelir sonra yoğunlaşır ve yağlı kısım gelir o yüzden 15 dk diyorlar ama bitiyor ve mızmızlanmaya başlıyor o yüzden diğer gögüsten devam ediyoruz.
Sanırım benim bebek çok tembel, çekmiyor tam anlamıyla, dolu olan kısmı hemen bitiriyor gerisine devam etmiyor
Çok Teşekkür ederim bilgi için :)
Gelir gelmez sizi soru yağmuruna tuttum :))
Kızlar merhaba ben hala ateşölçer alamadım. Kulaktan mı yoksa alından mı ölçen daha iyidir? Siz hangisini aldınız?
Henüz net bir agu duymadım ama bildiğin cevap veriyor, çok güzel laf dinliyor, yumruklarını ağzına sokuyor, bu aralar salyası akmaya başladı, bizimki bildiğin emekliyor kendini atıyor, oyun halısına yüz üstü bırakıyoruz sinirleniyor o sinirle ayaklarına destek bulursa alıp başını gidiyor. Ama bu dönemin bebeleri için normal sanırım genelde aynı tepkiler var56.günümüzden selamlar:)
Kızlar yaa benim bebiş resmen agular yapıyor. Babası konuşuyor sanki cevap verir gibi agucuk kelimeler söylüyor.
Bugun oyun halısı dikkatini çekti. İzledi sonra yumrukladı:)
Elini bizimkide emiyor...
Yaa bide kucağımda Day Day duruyor. Çok hevesli hemen yürüyecek sanki. Var mı sizde de böyle şeyler..
@TuruncuHayal canım boynuna sanırım emerken süt gidiyor o kokuyor. Benimkinde de var ve dokundurtmuyor dediğin gibi.
Maydanoz güzel ödem atıyor. Ben de çok yiyorum valla. Sütüm baştan beri yeterli gelmiyor hep mama destekli devam ediyorum. Ama ilk haftalara göre daha fazla sütüm.Maydanoz ve taze nanenin sütü azaltabileceğini konuşmuştuk daha önce ve maydanozu o yüzden çıkardım listemden. Doğru mudur bu bilgi? Eğer doğru değilse maydanoz, nane, salatalık, yeşil elma, limon kürü yapabilir miyim? Kürler emzirme sırasında sakıncalı mıdır ? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?