2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Emdikten sonra sıktığımda çok çok az geliyor süt. Gündüzleri uyku sorunu var çok uyumuyor ama 21:00 da yatıypr gece 03:00 a kadar asla uyanmıyor ben 00:00 da beslemek için kaldırıyorum uyurken emiyor sonra uyumaya devam. Gece 03:00 da kalkıyor sonra saat başı kalkıp emiyor

Sadece 2 kez veriyorsun ya çok benzer şeyler yaşıyoruz seninle. Gece 1 gündüz 2 kez takviye süt veriyorum ben de. 90 cc yapıyorum bazen 20 bazen 40 bazen hepsini içiyor kalanı döküyorum.
Çok özeniyorum sadece emziren annelere

Bolllll bollllll emziriyorum. Artık anlıyorum açlıktan mı keyfi mi ağladığını :)
İnşallah şu laktamax işe yarar da takviye sütü çıkarırım hayatımızdan zira geri kalan herşeyi denedim. Uyku dinlenmek çok işe yarıyor süt için ama bu da imkansız gün içinde. Gece belki de o yüzden memeler doluyor sütle.

Bu arada hoşgeldiniz topiğimize :)
Diyetisyen oluşunuz bu topic için bulunmaz nimet olacaktır

Kız mı erkek mi bebeğiniz sizin ?

Merhaba hoşbuldum :)
Boyunuzu yazmamissiniz. Hamilelikte 17 kg biraz fazla eğer çok zayıf hamile kalmadiysaniz. Fakat doğumda çok kg kaybettiğimiz için hamilelikte ödeminizin de fazla olduğunu düşünüyorum. Hızlı kilo vermenizi nedeni iltihaplı romatizma da olabilir.
Şimdi size kızmak durumumdayim. Bu önemli bir hastalık ve mutlaka doktora gitmeniz lazım. Dr sutunuze etkilemeyecek şekilde size tedavi uygulayacaktir. İltihaplı romatizmada ateş yükselir ve bu yüzden metabolizma hiziniz artar. Hem bu hastalık hemde emzirme döneminde olmanız nedeniyle yüksek kalorili beslenmeniz gerekirken hiçbir şey yemiyorum diyorsunuz. Yaptığınız oldukça tehlikeli ve yanlış. Hiçbir hastalık olmasa bile emziren annelerin hızlı kilo kaybetmemesi gerekir sizin bir de farklı durumunuz var lütfen bir an önce doktora gidin.

Gazla ilgili olarak bebeğiniz gazını rahat cikarabiliyorsa sakinmaniza çok gerek yok özellikle meyve sebze konusunda. Kurubaklagiller daha riskli ama meyve sebzeyi deneyebilirsiniz. Gaz çok sorun yaratırlar meyveleri komposto şeklinde sebzeleri pişirerek tüketebilirsiniz.

Zor ve ben bu yüzden emzirme olayından hiç keyif alamadım, dk tutmalar, takviyeler vs gerçekten soğuttu. Hatta bir ara bırakıp sadece mama vermeyi bile düşündüm

Boyum 1,76. İdeal kilom ölçümlerde 68 çıkar hep.70 le hamile kalmıştım.
Evet, romatizmam atak dönemindeyken özellikle akşamları ateşim varmış gibi, grip geçiriyo gibi oluyorum. Hem ağrı hem halsizlik. İşte süte geçer korkusundan gitmiyorum doktora ama en kısa zamanda gidicem. Hatta haber veririm size de.
Doktor kızıma bi kaç damla verdi gaz için. Kakası düzene girdi gibi. Komposto içiyorum . İşte hep evham yaptığım için belki de kendi hayatımı kendim zorlaştırıyorum.

Zor ve ben bu yüzden emzirme olayından hiç keyif alamadım, dk tutmalar, takviyeler vs gerçekten soğuttu. Hatta bir ara bırakıp sadece mama vermeyi bile düşündüm
Ben de öyle yapıyordum ama artık ağladıkça emziriyorum.uykusunu hiç bölmüyorum 4 saati geçerse alıp emziriveriyorum. Nedense 4 saati geçerse kan şekeri düşecek diye panik oluyorum.
Ama ilk aya göre 2. Ay daha iyi geçti. 3.ayı merakla gözlemlicem :) buraya hiç giremiyordum yazamıyordum bak artık yazacak kadar zamanım oluyor çok şükür.

Merhaba çok teşekkürler :) Bebeğim kız :)
Bebisin Yeterli beslenip beslenmedigini anlamak için kilo alımına bakmak gerekir ayda 600-900 Gr kilo kazanımı yeterlidir. Bu oluyorsa sutunuz de yetiyor demektir. Mama veren annelerin yapması gereken daha sık emzirip. olumlu düşünüp bol bol dinlenmek ve beslenmeye dikkat etmek. En önemlisi stresten uzak olmak sütüm yetmiyor diye panik yapmamak. Mama vermek dünyanın sonu değil. Bebisler asla aç kalmayacak zaten. Sadece anne sütü ilk tercihimiz. :) Bebiş yeteri kadar emmiyorsa goguslerinizi sık sık sagmaniz da sutunuzu arttıracaktır
Yeteri kadar emmiyorsa bence pompa yardımıyla gogsunuzu sağın. Bebis emdikten sonra ve 2 saat aralıklarla. Sağdığınız sütü de saklayın ve ya bebiş erken bırakırsa gogsunuzu hemen sagdiginiz sütü verin. Sağmak göğsünüze daha fazla süte ihtiyacınız oldugu sinyalini verecek ve sutunuzun armasina yardım edecektir.

Bendede var o korku, kan şekeri düşer mi, hava çok sıcak susamıştır, aç kaldı galiba, aç mıdır mamada versem mi? Hep bu sorular var kafamda hep.. en fazla 4 çok çok nadir 5 saat sonra alıp besliyorum. Dediğin gibi bu ay daha rahat sadece 18:00-21:00 ağlamaları var bizde o da biterse rahatım

Kızlar eski sayfalarda kalmasın diye iletimi yeniden güncelliyorum.olur da aynı şeyi yaşayan olur Dr a gitmiştir felan.nette araştırmalarım boşa çıktı çünkü.
Dr a da salı gidicem.

Sağımda yapıyorum :)
21:00 da uyuduğunda 23:00 civarı sağıp 00:00 sağdığım sütü veriyorum :)
Sizin annelik nasıl gidiyor, gaz sorunu ve uyku sorunu sizdede var mı? Sadece emziriyorsunuz sanırım

1 numarali uc birinci ayini doldurana kadar,sonra iki numarali uc ücuncu ayina kadar.kucuk numarali uclar emmelerinde zorluk cikarip yormasin.saglikli beslensinler.
Ama en iyisini siz bilirsiniz.ayina uygun uc tikanmasina sebep oluyorsa tabiki kucuk numara kullanilir daha yavas akacagi icin

Hoşgeldin öncelikle, bana da slingi çok önerdiler açıkcası farklı farklı bağlayıp gezerdim de beceririm ana üşendim kullanmaya ve yaşadığım yerden dolayı çok sıcak olur düşüncesiyle vazgeçtim; şimdi huggyberry yenidoğandan itibaren kullanılmak üzere kanguru çıkardı yeni. Ondan aldım. Başlangıçta ayarları biraz teferruatlı ama ayar işini hallederseniz, bir iki kullanmaya pratik olunur bence. Çok acayip rahat birşey yanlış takmama rağmen bebeğim içinde uyudu tavsiye ederim.
http://www.huggyberry.com/Bebek-Beden-Kanguru,LA_31-2.html

Bir de instagramda bir bayan meitai dikip satıyor. Kanguru sling karışımı. Herşey hazır tokalı kayışlar yerine kumaş uzantılarını bağlıyorsun, kullanması daha rahat basit birşey inceleyin isterseniz. "Koalove.handmade" diye :)

Merak etmeyin süte geçmeyecek şekilde ilacinizi ayarlayacaktır Dr. Ateş olan hastalıklarda daha kalorili ve kaliteli beslenmek gerekir. Yumurta et peynir vs gibi kaliteli proteinlere önem vermelisiniz. Dr gittikten sonra yazarsanız daha ayrıntılı konuşuruz. Dr a gidene kadar da lütfen beslenmenize dikkat edin. Aç kalmayın hem kendiniz hem bebiş için.
Bazı meyveler; yaz için kavun elma erik ve şeftali gibi daha fazla gaz yapar. Önce bu meyveler dışındaki meyveleri tüketerek gaz olup olmayacağını deneyin. Panik yapmayın gaz işi biraz bebekten bebeğe değişiyor çok gaz yapar denen yiyecekler bazen hiç rahatsız etmiyor bazen de tam tersi. Genel bilgiler ışığında deneyerek bulmanız gerekiyor.

İnşallah benim hiç gitmeyen kilolarımın bir kısmı ödemdir. Hiç mi gitmez halen ayakkabılarım olmuyor. Günde 3 lt su haricinde sıvı gıdalar da tüketiyorum. Şuan sütüm az ve az beslenirsem sütüm de yetmiyor tatlı olarak dondurma,meyve,şekersiz hoşaf ve sabahları tahin pekmez yiyorum
Günde 6000-7000 civarında adım atıyorum
İnşallah gidecek kilolar
Ya gerçekten merak ediyorum su süt için yeterli deniyor ya öyle mi fazla abartılmaması için mi söyleniyor
Ben denedim süt için sadece su yeterli gelmiyor da.

Uç değişikliğini e bebekten yaparken görevli de sizin dediğinizi söyledi. Ama benim kızım çok tıkanıyor ve moraracak kadar nefessiz kalıyor akışı fazla geldi. Bilmiyorum belki de 38+2 yken 36 haftaya uyumlu doğdu diye mi ya da hipotroidi hastası benim kızım ya belki de bu yüzdendir. Emmesi bile son 2 haftadır güçlü. Mesela sabit memede kalıp emmez sürekli dinlenir çenesi titrer vs

Kızlar merhaba ben hala ateşölçer alamadım. Kulaktan mı yoksa alından mı ölçen daha iyidir? Siz hangisini aldınız?
Alından. Nerdeyse bütün hastanelerde Alından kullanılıyor hem de çok rahat kullanımı. Öbür.türlü koltuk altına koyuyorsun çocuk durmuyor kulaktan ateş ölçer de aldım ama çok mu bastırıyorum endişesi ile tam ölçemiyorum sanki benim tavsiyem Alından ölçer

Vede tecrubeyle soyluyorum sigara

Teşekkür ederim :)

Sağımda yapıyorum :)
21:00 da uyuduğunda 23:00 civarı sağıp 00:00 sağdığım sütü veriyorum :)
Sizin annelik nasıl gidiyor, gaz sorunu ve uyku sorunu sizdede var mı? Sadece emziriyorsunuz sanırım

Anneligi bu kadar sevecegimi hiç dusunmezdim. Yapı olarak pimpirikli biri olduğum için nasıl yapacağım diye düşündüm hamilelik boyunca ama annelik bana iyi geldi sanırım gün geçtikçe o pimpirikli halim azalıyor sanki :)

Gaz sorunumuz arada bir oluyor. Uyku sorunu yok gibi. Evet sadece emziriyorum. Doğumdan sonra ilk birkaç gün mama kullandim ama :) şu an büyük sorunumuz tek memeyi zor kavrama ve hergun hava kararirken 1-2 saat süren huzursuzluk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…