- 27 Ocak 2016
- 1.801
- 2.330
- 83
- 38
Emdikten sonra sıktığımda çok çok az geliyor süt. Gündüzleri uyku sorunu var çok uyumuyor ama 21:00 da yatıypr gece 03:00 a kadar asla uyanmıyor ben 00:00 da beslemek için kaldırıyorum uyurken emiyor sonra uyumaya devam. Gece 03:00 da kalkıyor sonra saat başı kalkıp emiyorBence tam tersine yoğun çekiyor olabilir. Emdikten sonra uyuyor mu kaç saat uyuyor ? Emzirirken göğsünüze yukarıdan aşağı masaj yapmayı deneyebilirsiniz süt kanallarının açılmasını sağlar. Bebek emdikten sonra gogsunuzu sagarak süt kalıp kalmadığını kontrol edebilirsiniz.
Sadece 2 kez veriyorsun ya çok benzer şeyler yaşıyoruz seninle. Gece 1 gündüz 2 kez takviye süt veriyorum ben de. 90 cc yapıyorum bazen 20 bazen 40 bazen hepsini içiyor kalanı döküyorum.Akranlarına göre kilosu biraz düşük ama kendi doğum kilosuna göre gayet iyi ilerliyor, aslında gayet emiyor ama bizde korku oldu bir kere, Dr. da bu konuda aksi birşey söylemedi, gündüz 60 cc akşam 60 cc veriyoruz onun dışında hep anne sütü.
Bazende sütüm yetmiyor gibi hissediyorum çık yumuşak oluyor gögsüm, emerken ağlıyor, sinirleniyor kendini sıkıypr o zaman veriyorum yetmediğini düşünüp
Bolllll bollllll emziriyorum. Artık anlıyorum açlıktan mı keyfi mi ağladığını :)Kilo alımı iyiyse hedefiniz mamayı bırakmak olmalı. Anne sütü yeterliydi bebisin mamaya ihtiyacı yoktur ki :) tabi bunu kafaniza göre yapmayın. Benim tavsiye edebileceğim şey her mama ogununden önce emzirin 15-20 dk bir gogusu sonra devam ederse digerini. Daha sonra mama verin. Gün içerisinde de bebiş daha aglamadan sık sık gogsunuzu verin. Emzirdikce ve doğru beslendikce sutunuz artacaktır. Korkmayın bebeğiniz için en gerekli besin sizin sutunuz. Problem yaşamış olabilirsiniz ama bu duzelmeyecek bir durum değil. Bol bol emzirin yavrunuzu. Bir süre sonra Sutunuz artacak ve mamaya gerek kalmayacaktır.
Diyetisyenanne hoşgeldin, aranan kan bulundu
Kiloyla ilgili olaraj ben de yazayım hemen bişeyler. (70 le hamile kaldım 87 ile doğuma girdim) 5 kilom kalmıştı doğum çncesi kiloma geri dönmeme. Acayip iştahım var. Eskiye göre çok yemek yiyorum. Ama buna rağmen 1 kilo daha zayıflamışım 74 üm şu anda. Bebek bakma işi konusunda hala tam stresimi atamadım. Acemiliğimi attım da iltihaplı romatizmam doğumdan sonra coştu. Akşam eşim gelsin yardım etsin diye gözüm saatte hep. Doktora gitsem ilaç vercek , süte geçer diye gitmek istemiyorum.
Emzirirken deli gibi terliyorum. Ben stresliyken zayıflarım normalde ama içim rahat değil. Çünkü hiç sağlıklı değil.
Beslenme konusuna gelince ben hiç bişey yemiyor gibiyim. Bebeğe gaz yapıyor diye yiyemiyorum. Faydasını gördüm bu konuda.Çiğ sebze , meyve , baklagil 1 aydır yemiyorum. 1 ay daha dişimi sıksam mı yoksa aman nolck diyip yesem mi bilemedim. Çok bunaldım gerçekten.
Zor ve ben bu yüzden emzirme olayından hiç keyif alamadım, dk tutmalar, takviyeler vs gerçekten soğuttu. Hatta bir ara bırakıp sadece mama vermeyi bile düşündümSadece 2 kez veriyorsun ya çok benzer şeyler yaşıyoruz seninle. Gece 1 gündüz 2 kez takviye süt veriyorum ben de. 90 cc yapıyorum bazen 20 bazen 40 bazen hepsini içiyor kalanı döküyorum.
Çok özeniyorum sadece emziren annelere
Bolllll bollllll emziriyorum. Artık anlıyorum açlıktan mı keyfi mi ağladığını :)
İnşallah şu laktamax işe yarar da takviye sütü çıkarırım hayatımızdan zira geri kalan herşeyi denedim. Uyku dinlenmek çok işe yarıyor süt için ama bu da imkansız gün içinde. Gece belki de o yüzden memeler doluyor sütle.
Bu arada hoşgeldiniz topiğimize :)
Diyetisyen oluşunuz bu topic için bulunmaz nimet olacaktır
Kız mı erkek mi bebeğiniz sizin ?
Merhaba hoşbuldum :)
Boyunuzu yazmamissiniz. Hamilelikte 17 kg biraz fazla eğer çok zayıf hamile kalmadiysaniz. Fakat doğumda çok kg kaybettiğimiz için hamilelikte ödeminizin de fazla olduğunu düşünüyorum. Hızlı kilo vermenizi nedeni iltihaplı romatizma da olabilir.
Şimdi size kızmak durumumdayim. Bu önemli bir hastalık ve mutlaka doktora gitmeniz lazım. Dr sutunuze etkilemeyecek şekilde size tedavi uygulayacaktir. İltihaplı romatizmada ateş yükselir ve bu yüzden metabolizma hiziniz artar. Hem bu hastalık hemde emzirme döneminde olmanız nedeniyle yüksek kalorili beslenmeniz gerekirken hiçbir şey yemiyorum diyorsunuz. Yaptığınız oldukça tehlikeli ve yanlış. Hiçbir hastalık olmasa bile emziren annelerin hızlı kilo kaybetmemesi gerekir sizin bir de farklı durumunuz var lütfen bir an önce doktora gidin.
Gazla ilgili olarak bebeğiniz gazını rahat cikarabiliyorsa sakinmaniza çok gerek yok özellikle meyve sebze konusunda. Kurubaklagiller daha riskli ama meyve sebzeyi deneyebilirsiniz. Gaz çok sorun yaratırlar meyveleri komposto şeklinde sebzeleri pişirerek tüketebilirsiniz.
Ben de öyle yapıyordum ama artık ağladıkça emziriyorum.uykusunu hiç bölmüyorum 4 saati geçerse alıp emziriveriyorum. Nedense 4 saati geçerse kan şekeri düşecek diye panik oluyorum.Zor ve ben bu yüzden emzirme olayından hiç keyif alamadım, dk tutmalar, takviyeler vs gerçekten soğuttu. Hatta bir ara bırakıp sadece mama vermeyi bile düşündüm
Benim ikinci.13 yasinda ablamiz var.Burun tikanikligindan başka bir şey gelmedi aklıma bence doktorunuza sorun inşallah bir problem yoktur.
Evet benim ilk bebeğim :) sizin de ilk mı ?
Merhaba çok teşekkürler :) Bebeğim kız :)Sadece 2 kez veriyorsun ya çok benzer şeyler yaşıyoruz seninle. Gece 1 gündüz 2 kez takviye süt veriyorum ben de. 90 cc yapıyorum bazen 20 bazen 40 bazen hepsini içiyor kalanı döküyorum.
Çok özeniyorum sadece emziren annelere
Bolllll bollllll emziriyorum. Artık anlıyorum açlıktan mı keyfi mi ağladığını :)
İnşallah şu laktamax işe yarar da takviye sütü çıkarırım hayatımızdan zira geri kalan herşeyi denedim. Uyku dinlenmek çok işe yarıyor süt için ama bu da imkansız gün içinde. Gece belki de o yüzden memeler doluyor sütle.
Bu arada hoşgeldiniz topiğimize :)
Diyetisyen oluşunuz bu topic için bulunmaz nimet olacaktır
Kız mı erkek mi bebeğiniz sizin ?
Yeteri kadar emmiyorsa bence pompa yardımıyla gogsunuzu sağın. Bebis emdikten sonra ve 2 saat aralıklarla. Sağdığınız sütü de saklayın ve ya bebiş erken bırakırsa gogsunuzu hemen sagdiginiz sütü verin. Sağmak göğsünüze daha fazla süte ihtiyacınız oldugu sinyalini verecek ve sutunuzun armasina yardım edecektir.Emdikten sonra sıktığımda çok çok az geliyor süt. Gündüzleri uyku sorunu var çok uyumuyor ama 21:00 da yatıypr gece 03:00 a kadar asla uyanmıyor ben 00:00 da beslemek için kaldırıyorum uyurken emiyor sonra uyumaya devam. Gece 03:00 da kalkıyor sonra saat başı kalkıp emiyor
Bendede var o korku, kan şekeri düşer mi, hava çok sıcak susamıştır, aç kaldı galiba, aç mıdır mamada versem mi? Hep bu sorular var kafamda hep.. en fazla 4 çok çok nadir 5 saat sonra alıp besliyorum. Dediğin gibi bu ay daha rahat sadece 18:00-21:00 ağlamaları var bizde o da biterse rahatımBen de öyle yapıyordum ama artık ağladıkça emziriyorum.uykusunu hiç bölmüyorum 4 saati geçerse alıp emziriveriyorum. Nedense 4 saati geçerse kan şekeri düşecek diye panik oluyorum.
Ama ilk aya göre 2. Ay daha iyi geçti. 3.ayı merakla gözlemlicem :) buraya hiç giremiyordum yazamıyordum bak artık yazacak kadar zamanım oluyor çok şükür.
Kızlar saçma bir soru ile karşınızdayım
Birkaç gündür sağ meme de sabit bir kısımda ağrı desem değil sancı desem değil tarihi zor bir sıkıntım var. Ara sıra zonkluyor gibi bir acı söz konusu.
Konuştuğum iki kişi de süt damarlarından birinin tıkanmış olabileceği konusunda hem fikir.
Şimdi soruma gelirsek :
Emzirmeye ara vermeyen bir anne nin memesinde mastit söz konusu mudur ?
Ya da acaba diyorum süt kanallarından biri pasifti de yeni yeni aktifleşiyor da o mu acı veriyor böyle.
Umarım anlatabilmişimdir yaw
Sağımda yapıyorum :)Merhaba çok teşekkürler :) Bebeğim kız :)
Bebisin Yeterli beslenip beslenmedigini anlamak için kilo alımına bakmak gerekir ayda 600-900 Gr kilo kazanımı yeterlidir. Bu oluyorsa sutunuz de yetiyor demektir. Mama veren annelerin yapması gereken daha sık emzirip. olumlu düşünüp bol bol dinlenmek ve beslenmeye dikkat etmek. En önemlisi stresten uzak olmak sütüm yetmiyor diye panik yapmamak. Mama vermek dünyanın sonu değil. Bebisler asla aç kalmayacak zaten. Sadece anne sütü ilk tercihimiz. :) Bebiş yeteri kadar emmiyor goguslerinizi sık sık sagmaniz da sutunuzu arttıracaktır
Yeteri kadar emmiyorsa bence pompa yardımıyla gogsunuzu sağın. Bebis emdikten sonra ve 2 saat aralıklarla. Sağlığınız sütü de saklayın ve ya bebiş erken bırakırsa gogsunuzu hemen sagdiginiz sütü verin. Sağmak göğsünüze daha fazla süte ihtiyacınız oldugu sinyalini verecek ve sutunuzun armasina yardım edecektir.
1 numarali uc birinci ayini doldurana kadar,sonra iki numarali uc ücuncu ayina kadar.kucuk numarali uclar emmelerinde zorluk cikarip yormasin.saglikli beslensinler.Bebek için zararlı olacağını sanmıyorum.
Ben avent kullanıyorum ve 1 aylık olduğunda direkt 1 aylık olan Uça geçtik.
Meme de emiyor ve hiç ayrılmak istemiyor memeyi zor çekiyorum ağzından.
Yani avent biberon memeden soğumasına engel olmamalı.
Hoşgeldin öncelikle, bana da slingi çok önerdiler açıkcası farklı farklı bağlayıp gezerdim de beceririm ana üşendim kullanmaya ve yaşadığım yerden dolayı çok sıcak olur düşüncesiyle vazgeçtim; şimdi huggyberry yenidoğandan itibaren kullanılmak üzere kanguru çıkardı yeni. Ondan aldım. Başlangıçta ayarları biraz teferruatlı ama ayar işini hallederseniz, bir iki kullanmaya pratik olunur bence. Çok acayip rahat birşey yanlış takmama rağmen bebeğim içinde uyudu tavsiye ederim.Merhabalar
Uzun zamandır sizleri takip ediyordum fakat yeni üye olabildim. Bebiş izin verdiği sürece aktif olmaya çalışacağım bundan sonra çok yararlı paylaşımlar yapılıyor
Danışmak istediğim bir şey var kızim kucağı çok seven bir bebek sürekli kucakta taşımak oldukça yorucu olduğu icin sling kullaniyorum. Çok da memnunum sadece bağlamak biraz zaman aliyor. Daha pratik olduğu için kanguraya geçmeyi düşünüyorum aranızda kanguru kullanan anneler varsa önerilerini bekliyorum. Herkese tekrardan selamlar
Boyum 1,76. İdeal kilom ölçümlerde 68 çıkar hep.70 le hamile kalmıştım.
Evet, romatizmam atak dönemindeyken özellikle akşamları ateşim varmış gibi, grip geçiriyo gibi oluyorum. Hem ağrı hem halsizlik. İşte süte geçer korkusundan gitmiyorum doktora ama en kısa zamanda gidicem. Hatta haber veririm size de.
Doktor kızıma bi kaç damla verdi gaz için. Kakası düzene girdi gibi. Komposto içiyorum . İşte hep evham yaptığım için belki de kendi hayatımı kendim zorlaştırıyorum.
İnşallah benim hiç gitmeyen kilolarımın bir kısmı ödemdir. Hiç mi gitmez halen ayakkabılarım olmuyor. Günde 3 lt su haricinde sıvı gıdalar da tüketiyorum. Şuan sütüm az ve az beslenirsem sütüm de yetmiyor tatlı olarak dondurma,meyve,şekersiz hoşaf ve sabahları tahin pekmez yiyorumElimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Öncelikle asla kilo yüzünden strese girmek yok. Kilolar elbet gidecek. Tabi doğru bir yol izledigimiz sürece. Doğumdan sonra bazı kadınlar ödem hemen çözülür bazılarında aylarca kalabilir. Ödem için ilk olarak bol su içmek gerekiyor. Hem süt olması için de bu gerekli. Gunde 3 litre havalar sıcak oldugundan 3,5 bile yapabiliriz. Özellikle her emzirmeye önce ve sonra.
İkinci kural düzenli beslenmek ödemin inmesinde oldukça yardımcı. kahvaltimizi öğle ve akşam yemeklerimizi ara öğünleri düzenli yapıyoruz. Kendimizi aç bırakmıyoruz tek öğünde tıka basa doyup öğün atlamıyoruz. Kontrollü ve dengeli.
Üçüncü kural ; çay kahve asitli içecekler tuketmiyoruz bunlar vücutta su tutulmasına neden olur. Olur da çay kahve icersek her bir fincan için ekstra bir bardak su içiyoruz.
Bunlar dışında tuzu azaltıp mümkün olduğu kadar hareketli olmaya çalışıyoruz. Mümkünse yürüyüş şahane olur
Uç değişikliğini e bebekten yaparken görevli de sizin dediğinizi söyledi. Ama benim kızım çok tıkanıyor ve moraracak kadar nefessiz kalıyor akışı fazla geldi. Bilmiyorum belki de 38+2 yken 36 haftaya uyumlu doğdu diye mi ya da hipotroidi hastası benim kızım ya belki de bu yüzdendir. Emmesi bile son 2 haftadır güçlü. Mesela sabit memede kalıp emmez sürekli dinlenir çenesi titrer vs1 numarali uc birinci ayini doldurana kadar,sonra iki numarali uc ücuncu ayina kadar.kucuk numarali uclar emmelerinde zorluk cikarip yormasin.saglikli beslensinler.
Ama en iyisini siz bilirsiniz.ayina uygun uc tikanmasina sebep oluyorsa tabiki kucuk numara kullanilir daha yavas akacagi icin
Alından. Nerdeyse bütün hastanelerde Alından kullanılıyor hem de çok rahat kullanımı. Öbür.türlü koltuk altına koyuyorsun çocuk durmuyor kulaktan ateş ölçer de aldım ama çok mu bastırıyorum endişesi ile tam ölçemiyorum sanki benim tavsiyem Alından ölçerKızlar merhaba ben hala ateşölçer alamadım. Kulaktan mı yoksa alından mı ölçen daha iyidir? Siz hangisini aldınız?
Vede tecrubeyle soyluyorum sigaraBence anne sütünün miktarını etkileyen en önemli iki sey; duygusal durum ve beslenme. Duygusal durum en önemlisi diyebilirim.
Sorunun cevabı ise evet emzirme döneminde kür uygulanmamalı. Fakat kahvaltıda tuketeceginiz üç dört dal maydanozun anne sütü üzerine bir etkisi yoktur. Anne sütünün azalması için yüksek miktarda tüketilmesi gerekir.Mesela kür yapmak gibi :)
Merak etmeyin süte geçmeyecek şekilde ilacinizi ayarlayacaktır Dr. Ateş olan hastalıklarda daha kalorili ve kaliteli beslenmek gerekir. Yumurta et peynir vs gibi kaliteli proteinlere önem vermelisiniz. Dr gittikten sonra yazarsanız daha ayrıntılı konuşuruz. Dr a gidene kadar da lütfen beslenmenize dikkat edin. Aç kalmayın hem kendiniz hem bebiş için.
Bazı meyveler; yaz için kavun elma erik ve şeftali gibi daha fazla gaz yapar. Önce bu meyveler dışındaki meyveleri tüketerek gaz olup olmayacağını deneyin. Panik yapmayın gaz işi biraz bebekten bebeğe değişiyor çok gaz yapar denen yiyecekler bazen hiç rahatsız etmiyor bazen de tam tersi. Genel bilgiler ışığında deneyerek bulmanız gerekiyor.
Sağımda yapıyorum :)
21:00 da uyuduğunda 23:00 civarı sağıp 00:00 sağdığım sütü veriyorum :)
Sizin annelik nasıl gidiyor, gaz sorunu ve uyku sorunu sizdede var mı? Sadece emziriyorsunuz sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?