- 30 Temmuz 2017
- 219
- 486
- 33
Vede tecrubeyle soyluyorum sigara
Gerçekten iyiki geldiler hayatımıza..Anneligi bu kadar sevecegimi hiç dusunmezdim. Yapı olarak pimpirikli biri olduğum için nasıl yapacağım diye düşündüm hamilelik boyunca ama annelik bana iyi geldi sanırım gün geçtikçe o pimpirikli halim azalıyor sanki :)
Gaz sorunumuz arada bir oluyor. Uyku sorunu yok gibi. Evet sadece emziriyorum. Doğumdan sonra ilk birkaç gün mama kullandim ama :) şu an büyük sorunumuz tek memeyi zor kavrama ve hergun hava kararirken 1-2 saat süren huzursuzluk.
İnşallah benim hiç gitmeyen kilolarımın bir kısmı ödemdir. Hiç mi gitmez halen ayakkabılarım olmuyor. Günde 3 lt su haricinde sıvı gıdalar da tüketiyorum. Şuan sütüm az ve az beslenirsem sütüm de yetmiyor tatlı olarak dondurma,meyve,şekersiz hoşaf ve sabahları tahin pekmez yiyorum
Günde 6000-7000 civarında adım atıyorum
İnşallah gidecek kilolar
Ya gerçekten merak ediyorum su süt için yeterli deniyor ya öyle mi fazla abartılmaması için mi söyleniyor
Ben denedim süt için sadece su yeterli gelmiyor da.
Gerçekten iyiki geldiler hayatımıza..
Tek memeyi zor kavramanın anneden kaynaklı olduğunı okumuştum, anneye ters geldiği için bebek bunu algılıyormuş, başta bizdede vardı, geçti. Umarım sizinde bir an evvel geçer..
Bizim bebekte 18:00-21:00 arası çok huzursuz ve gerçekten çok yoruyor ben kolik mi acaba diye düşünüyordum ama şimdi sizin yazdığınızdan kaynaklıda olabilir diye düşünmeye başladım, karanlık yerlerdede çok huzursuz oluyor. Bizimkide hava kararıyor diye mi böyle acaba
Diyetisyenanne merhaba hoşgeldin.. ben doğumdan önce daha aktiftim ama artık arada bir takip edebiliyorum. Kilolarım için endişe ediyorum daha erken mi bilmiyorum. Doğum yapalı 47 gün oldu. 76 kilo ile hamile kaldım. Doğum yaptığım hafta tartılmadım ama son haftalarda haftada 3 kilo alıyordum sanırım 100 kilo ile doğuma girmişimdir. Doğumdan 1 ay sonra 16 kilo vermiştim. Ama öyle kaldı ne alıyorum ne veriyorum. Yürüyüş yapmaya başladım. Yediklerimden de kesemiyorum emzirdiğim için. Ne yapacağım bilemedim. Diyetisyene gitsem uygulayabilir miyim acaba
Bu gaz konusunda rahatlattınız beni. Bebeğim gazını rahat çıkarabiliyor ama gazlı bir bebek çünkü nohut mercimek gibi şeylere dikkat etmeme ragmen sogan salata meyve konusunda hiç dikkatli değilim ve hem yiyip hem vicdan azabı çekiyordum. Ama gazını çıkarıyorsa rahat olun dediniz ya artık vicdan azabı çekmicem hahahaMerhaba hoşbuldum :)
Boyunuzu yazmamissiniz. Hamilelikte 17 kg biraz fazla eğer çok zayıf hamile kalmadiysaniz. Fakat doğumda çok kg kaybettiğimiz için hamilelikte ödeminizin de fazla olduğunu düşünüyorum. Hızlı kilo vermenizi nedeni iltihaplı romatizma da olabilir.
Şimdi size kızmak durumumdayim. Bu önemli bir hastalık ve mutlaka doktora gitmeniz lazım. Dr sutunuze etkilemeyecek şekilde size tedavi uygulayacaktir. İltihaplı romatizmada ateş yükselir ve bu yüzden metabolizma hiziniz artar. Hem bu hastalık hemde emzirme döneminde olmanız nedeniyle yüksek kalorili beslenmeniz gerekirken hiçbir şey yemiyorum diyorsunuz. Yaptığınız oldukça tehlikeli ve yanlış. Hiçbir hastalık olmasa bile emziren annelerin hızlı kilo kaybetmemesi gerekir sizin bir de farklı durumunuz var lütfen bir an önce doktora gidin.
Gazla ilgili olarak bebeğiniz gazını rahat cikarabiliyorsa sakinmaniza çok gerek yok özellikle meyve sebze konusunda. Kurubaklagiller daha riskli ama meyve sebzeyi deneyebilirsiniz. Gaz çok sorun yaratırlar meyveleri komposto şeklinde sebzeleri pişirerek tüketebilirsiniz.
Bu gaz konusunda rahatlattınız beni. Bebeğim gazını rahat çıkarabiliyor ama gazlı bir bebek çünkü nohut mercimek gibi şeylere dikkat etmeme ragmen sogan salata meyve konusunda hiç dikkatli değilim ve hem yiyip hem vicdan azabı çekiyordum. Ama gazını çıkarıyorsa rahat olun dediniz ya artık vicdan azabı çekmicem hahaha
Kahvaltıda ekmeği biraz fazla yiyorum 5-6 dilim oluyor ve beyaz ekmekGeriye kalan 8 kilonuz var sanirim. Yediklerinizden kismaniz gerekir mi bunu söyleyebilmek için ne yediğinizi ayrıntılı bilmem gerekiyor. Kendi basiniza diyet yapmanızı onermem çünkü sutunuzu etkileyebilir. Diyetisyene giderseniz daha sağlıklı olur ama şunu bilerek gidin size vereceği program biraz yavaş kilo vermenizi saglar.emzirirken hızlı kilo vermek istediğimiz bir durum değil.
Doktorumuz hic bosuna bunlara para vermeyin cubuk olandan al en iyisi dediKızlar merhaba ben hala ateşölçer alamadım. Kulaktan mı yoksa alından mı ölçen daha iyidir? Siz hangisini aldınız?
Kızlar eski sayfalarda kalmasın diye iletimi yeniden güncelliyorum.olur da aynı şeyi yaşayan olur Dr a gitmiştir felan.nette araştırmalarım boşa çıktı çünkü.
Dr a da salı gidicem.
Benim sütüm emdikten sonra sağacak kadar çok değil. Ama yine de tavsiyeni uygulayacağım. Acı hissettiğim yerde bir kitle gelmedi elime. Baya bi kontrol ettim yok. Salı günü belli olacak bakalım neyin nesi. İnşallah körü bişey değildir.Yazıyı yeni gördüm. Ben hamileyken sol göğüste kistten dolayi kontrole gittim. Gecen hafta bir tane daha buldum ve yine gittim sürekli takipteyim. Bu nedenle çok bilincliyim bu konuda. Benim sürekli sağıp vermem gerekiyor sütümü. 2 gündür sol göğsümun dış tarafında acı hissettim. Hala devam ediyor. Farkettim ki o taraftaki göğüsten fazla süt geldi ve vakitlice sagamadigim için süt kaldı. 2 gün oldu anca azalmaya başladı acısı sağa sağa. Bence sende sağ bi süre. Fazla süt birikince ilk acı başlıyor sonra sıcaklık. Yanı benim tecrübem bu. Bir dene istersen salıya kadar.
Benim sütüm emdikten sonra sağacak kadar çok değil. Ama yine de tavsiyeni uygulayacağım. Acı hissettiğim yerde bir kitle gelmedi elime. Baya bi kontrol ettim yok. Salı günü belli olacak bakalım neyin nesi. İnşallah körü bişey değildir.
Kahvaltıda ekmeği biraz fazla yiyorum 5-6 dilim oluyor ve beyaz ekmektereyağ ve reçel her kahvaltıda var. 1 haşlanmış yumurta, beyaz peynir, domates, maydanoz ve açık çay. Öğlene doğru kahvaltı yaptığım için öğle yemeği yemiyorum. Öğleden sonra acıkırsam bazen yemek yiyorum bazen sandviç yapıyorum. Bi de sütlü tatlıya hayır diyemiyorum. Herşeyi hayatımdan çıkarabilirim ama tatlıyı çıkaramıyorum Akşamları yemeği ekmeksiz yiyorum ama tek çeşit yemek oluyor. Suyu yeteri kadar içemiyorum canım hiç su istemiyor. Doğumdan ilk çıktığımda 4 litreyi buluyordu. Sonra ilk 2 hafta moralim çok bozuldu ve isteksizlik geldi. Günde 1 bardak su bile içmedim. Psikolojim yeni yeni düzeliyor. Bu arada evlendiğimde kilom 65ti aslında o kiloya dönmek istiyorum. Sezeryan olduğum için sadece yürüyüş yapabiliyorum
Hoşgeldin öncelikle, bana da slingi çok önerdiler açıkcası farklı farklı bağlayıp gezerdim de beceririm ana üşendim kullanmaya ve yaşadığım yerden dolayı çok sıcak olur düşüncesiyle vazgeçtim; şimdi huggyberry yenidoğandan itibaren kullanılmak üzere kanguru çıkardı yeni. Ondan aldım. Başlangıçta ayarları biraz teferruatlı ama ayar işini hallederseniz, bir iki kullanmaya pratik olunur bence. Çok acayip rahat birşey yanlış takmama rağmen bebeğim içinde uyudu tavsiye ederim.
http://www.huggyberry.com/Bebek-Beden-Kanguru,LA_31-2.html
Bir de instagramda bir bayan meitai dikip satıyor. Kanguru sling karışımı. Herşey hazır tokalı kayışlar yerine kumaş uzantılarını bağlıyorsun, kullanması daha rahat basit birşey inceleyin isterseniz. "Koalove.handmade" diye :)
Bende gecen ondan aldım eczaneden. Sekiz liraydı fıyatı. İşimi gördü çok sükürDoktorumuz hic bosuna bunlara para vermeyin cubuk olandan al en iyisi dedi
Benimkileri de kız sanıyorlar yaO bebişler bi süre sonra yaktırır o kiloları, hiç üzülme. Hem biz daha doğum kilolarını bile vermedik
Ben de boba 4g alacaktım ama kumaşı kanvas kumaş sıcak olur dediler yazın, huggyberry Türk malı dokuma kumaş ve bebek bedenleri yeni üretildi gectiğimiz carsamba 1 bucuk yasa kadar kullanılıyor. Ergo 360 var sanırım bebek dışa dönük de oturabiliyor onunla galiba ama tamamen psikolojik sanırım ergo bana hep itici geldi.Merhaba hoşbuldum :)
Sling başta bana çok zor geldi hatta boşuna aldım dedim attım köşeye. Bebiş gittikçe kucakci olunca bir iki denedim şimdi evde hep slingle geziyoruz ama daha pratik bir şey arıyorum. Ben boba 4g ve ergo yu çok duydum. Senin söylediklerin hakkında bilgim yoktu hemen bakacağım çok teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?