2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Gerçekten iyiki geldiler hayatımıza..
Tek memeyi zor kavramanın anneden kaynaklı olduğunı okumuştum, anneye ters geldiği için bebek bunu algılıyormuş, başta bizdede vardı, geçti. Umarım sizinde bir an evvel geçer..
Bizim bebekte 18:00-21:00 arası çok huzursuz ve gerçekten çok yoruyor ben kolik mi acaba diye düşünüyordum ama şimdi sizin yazdığınızdan kaynaklıda olabilir diye düşünmeye başladım, karanlık yerlerdede çok huzursuz oluyor. Bizimkide hava kararıyor diye mi böyle acaba

Merhaba :)
Ödemin çözülmesi biraz zaman alabilir. Çay kahve tuketiyorsaniz tamamen kesin tuzu oldukça azaltin suya devam. Hareketiniz de gayet iyi. Öğün aralıklarını düzenli yapmaya çalışın uzun süre aç kalıp birden fazla yemek gibi dengesiz durumlara müsaade etmeyin. Ayakkabı numaranızı eski haline dönebilir, bir numara fazla olarak kalıcı da olabilir bunu etrafımda gördüğüm tecrubelerime dayanarak söylüyorum mesleki bir bilgi değil :)

Sadece su, süt için yeterli değildir. Emziren annenin enerji ihtiyacı artar. Su enerji içermez. Emziren anneler eskiye oranla bir miktar fazla kalori almalıdır. Bizim toplumumuzda bu çok çok abartilabildigi için insanları durdurmak adına sadece su yeter gibi bir söylenti yayıldı. Süt olması için su çok çok önemli fakat digerleri ile dengede olmalı. Ayrıca kendimden biliyorum emzirirken tatlı ihtiyacı bazen çok çok baskın olabiliyor. Bunu abartmadan karşılamak lazım :)

Aa evet tersime geliyor olabilir mantikli pozisyon değiştirmek işe yarar belki.

Bizim de o saatler sıkıntılı. Kucakta gezdiği sürece sorun yok ama oturunca falan hemen mizmizlaniyor. Kolik değil bizimki sakinlestirebiliyoruz huzursuzluk gibi sanki. Belki güneş battığı için oluşan çekimle manyetik etkiyle falan ilgilidir bilemiyorum :)

Diyetisyenanne merhaba hoşgeldin.. ben doğumdan önce daha aktiftim ama artık arada bir takip edebiliyorum. Kilolarım için endişe ediyorum daha erken mi bilmiyorum. Doğum yapalı 47 gün oldu. 76 kilo ile hamile kaldım. Doğum yaptığım hafta tartılmadım ama son haftalarda haftada 3 kilo alıyordum sanırım 100 kilo ile doğuma girmişimdir. Doğumdan 1 ay sonra 16 kilo vermiştim. Ama öyle kaldı ne alıyorum ne veriyorum. Yürüyüş yapmaya başladım. Yediklerimden de kesemiyorum emzirdiğim için. Ne yapacağım bilemedim. Diyetisyene gitsem uygulayabilir miyim acaba

Mamayla ilgili
İlk baslarda migrostan aldigimiz aptamil bitti.ikincisini burdaki yerel bir matketten aldik.fiyat farki vardi.ama bu mama biberon kenarlarina yapisiyordu.yani bana gore fark vardi.
İlk kutunun uzerindeki ( ikiside ayni numaraydi ama)danisma hattini aradim durumu anlatyim.sahte olabilirmi dedim.
Cevap: hayir iciniz rahat olsun.biz fabrikafaki kurutma makinesini yeniledi.ondan kaynaklidir dedi.
Not: zaten fiyat farki yokmus.ben sonradan alisverise gittigimde ozellikle baktim.esim baska urunun fiyatini karistirmis.

Birde hazirlanan mamanin bekleme suresi.asm deki dr.,niye bekletiyorsun hemen icir dedi.ee disari cikinca,acikirsa dedim.O zaman koklarsin degisikse kokusu verme dedi.(cevap gecersiz,onemsemedim.cunku koku yaniltici olabilirdi benimicin.)
Dev.hast.dr.umuz,ben uç saat bekletiyorum dedi.(acaba olurmu ki)
Burdaki bir arkafasti ama kimdi unuttum simdi.mamayi,suyu yanima alip disardayken hazirliyorum demisti.en mantiklisi buydu.bencede oyle olmali.

Geriye kalan 8 kilonuz var sanirim. Yediklerinizden kismaniz gerekir mi bunu söyleyebilmek için ne yediğinizi ayrıntılı bilmem gerekiyor. Kendi basiniza diyet yapmanızı onermem çünkü sutunuzu etkileyebilir. Diyetisyene giderseniz daha sağlıklı olur ama şunu bilerek gidin size vereceği program biraz yavaş kilo vermenizi saglar.emzirirken hızlı kilo vermek istediğimiz bir durum değil.

Bu gaz konusunda rahatlattınız beni. Bebeğim gazını rahat çıkarabiliyor ama gazlı bir bebek çünkü nohut mercimek gibi şeylere dikkat etmeme ragmen sogan salata meyve konusunda hiç dikkatli değilim ve hem yiyip hem vicdan azabı çekiyordum. Ama gazını çıkarıyorsa rahat olun dediniz ya artık vicdan azabı çekmicem hahaha

:) Gaz çıkarmada sorunu yoksa rahat olabilirsiniz. En azından deneyebilirsiniz. Gaz yapacağını düşündüğünüz besini ilk olarak az miktarda tüketip bebisi gözlemleyin sorun yoksa ( pirtlama değil sancılanma sorundur) devam edebilirsiniz. Zaten zamanla gaz problemi hafifleyerek yok olacak :)

Kahvaltıda ekmeği biraz fazla yiyorum 5-6 dilim oluyor ve beyaz ekmek tereyağ ve reçel her kahvaltıda var. 1 haşlanmış yumurta, beyaz peynir, domates, maydanoz ve açık çay. Öğlene doğru kahvaltı yaptığım için öğle yemeği yemiyorum. Öğleden sonra acıkırsam bazen yemek yiyorum bazen sandviç yapıyorum. Bi de sütlü tatlıya hayır diyemiyorum. Herşeyi hayatımdan çıkarabilirim ama tatlıyı çıkaramıyorum Akşamları yemeği ekmeksiz yiyorum ama tek çeşit yemek oluyor. Suyu yeteri kadar içemiyorum canım hiç su istemiyor. Doğumdan ilk çıktığımda 4 litreyi buluyordu. Sonra ilk 2 hafta moralim çok bozuldu ve isteksizlik geldi. Günde 1 bardak su bile içmedim. Psikolojim yeni yeni düzeliyor. Bu arada evlendiğimde kilom 65ti aslında o kiloya dönmek istiyorum. Sezeryan olduğum için sadece yürüyüş yapabiliyorum

Kızlar eski sayfalarda kalmasın diye iletimi yeniden güncelliyorum.olur da aynı şeyi yaşayan olur Dr a gitmiştir felan.nette araştırmalarım boşa çıktı çünkü.
Dr a da salı gidicem.

Yazıyı yeni gördüm. Ben hamileyken sol göğüste kistten dolayi kontrole gittim. Gecen hafta bir tane daha buldum ve yine gittim sürekli takipteyim. Bu nedenle çok bilincliyim bu konuda. Benim sürekli sağıp vermem gerekiyor sütümü. 2 gündür sol göğsümun dış tarafında acı hissettim. Hala devam ediyor. Farkettim ki o taraftaki göğüsten fazla süt geldi ve vakitlice sagamadigim için süt kaldı. 2 gün oldu anca azalmaya başladı acısı sağa sağa. Bence sende sağ bi süre. Fazla süt birikince ilk acı başlıyor sonra sıcaklık. Yanı benim tecrübem bu. Bir dene istersen salıya kadar.

Benim sütüm emdikten sonra sağacak kadar çok değil. Ama yine de tavsiyeni uygulayacağım. Acı hissettiğim yerde bir kitle gelmedi elime. Baya bi kontrol ettim yok. Salı günü belli olacak bakalım neyin nesi. İnşallah körü bişey değildir.

Bende de acı olan yerde kitle yok. Zaten ondan şaşırdım acı olmasına. Sağarak azaldı benimki. Kötü bişey değildir sıkma canını. Bebek yağıyla masaj yap meme ucuna doğru sütle alakaliysa dağılır acısı. Geçmiş olsun şimdiden.

Kahvaltiniz genel olarak güzel iki tavsiyem var ; reçel yerine pekmez bir iki tatlı kasigi ve beyaz ekmek yerine tam tahilli, tam buğday veya çavdar ekmeği tüketin ( kepek ekmek değil ) yumurta ve peynir mutlaka olsun kavaltinizda. Bir de maydonuzu çok abartmayin ek olarak dereotu da tüketebilirsiniz. Dereotlu omlet falan yapabilirsiniz peynirinize katabilirsiniz. Sütlü tatlıda da sorun yok hergun olmasa iyi olur ve porsiyona dikkat. Akşam yemeğinde etli sebze yemekleri ya da et ve salata tüketebilirsiniz. Ara öğünlerde sandviç gayet güzel tahilli ekmek kullanın ama. Su içmek için susamayi beklemeyin yanınızda şişe ile dolasin ve aklınıza geldikçe tüketin. Özellikle emzirdikten önce ve sonra. Zamanla su içme isteğiniz gelecektir biraz zorlayin kendinizi Su konusunda.

Yürüyüş yapabilirsiniz günde 20 dk bile yeterli olur başlangıçta.

Moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Kafaniza bir şey takmayın önce kendiniz için siz iyi olacaksınız siz iyiyseniz bebiş de iyi olur zaten. :)

Merhaba hoşbuldum :)
Sling başta bana çok zor geldi hatta boşuna aldım dedim attım köşeye. Bebiş gittikçe kucakci olunca bir iki denedim şimdi evde hep slingle geziyoruz ama daha pratik bir şey arıyorum. Ben boba 4g ve ergo yu çok duydum. Senin söylediklerin hakkında bilgim yoktu hemen bakacağım çok teşekkürler :)

Ben de boba 4g alacaktım ama kumaşı kanvas kumaş sıcak olur dediler yazın, huggyberry Türk malı dokuma kumaş ve bebek bedenleri yeni üretildi gectiğimiz carsamba 1 bucuk yasa kadar kullanılıyor. Ergo 360 var sanırım bebek dışa dönük de oturabiliyor onunla galiba ama tamamen psikolojik sanırım ergo bana hep itici geldi.
Genelde kangurular 4 aydan itibaren kullanılıyor yenidoğandan başlayanları boba4g emeibaby huggyberry ... sınırlı yani.
Kolay gelsin

Diyetisyenanne
Ben geçen birşey sormuştum grupta ama sizinde soruma cevabınız varsa duymak isterim.. postu yeniden paylaşıyorum.

"Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var.
Sütünüzün tadına bakıyor musunuz? Yediklerimizin tadı geçiyor mu? Ben geçen sağdıgımda biberonun dibindekini içtim çok şekerliydi. Tatlı yemiştim.
Şunu merak ediyorum eğer yediklerimizin tadları geçiyorsa çocugun damak tadını geliştirmesi için herşeyden yemeye dikkat etmemiz gerekir ileride yemek seçmesin diye dimi????"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…