2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bir anne gordum
Diyet yapab
Sabahlari ceviz suyu iciyor
Bunu bilen var mi?
Lilipit sen ciddi diyet yapıyorsun canım yaa... bu yediklerin çok az. Kaldı ki sadece emzirme değil iki çocuğun bakımı için bile enerjiye ihtiyacın var. Ayrıca bu denli sıkı diyet fikri seni psikolojik olarak da çok yıpratır. Senin yapman gereken ağır tatlı ve abur cubur yememek o kadar. Leslie de yapıyormuşsun zaten. Kendine fazla yüklenmişsin gibi geldi bana. Sen güçsüz düşer hastalanırsan herşey hepten kötü olur. Tabii yine en iyisini sen bilirsin.

Bir anne gordum
Diyet yapab
Sabahlari ceviz suyu iciyor
Bunu bilen var mi?
Cevizi sabah kahvaltına dahil etmeni de tavsiye ederim. Çiğ fındık ve badem de ara öğünlerde etkili olur mesela ilk araöğünde erik mide kazınması yapar bende. 5-6 tane çiğ badem önler ama.

Yorumun icin sagol cnm dikkate alacagim. Annem tatilde o donsun daha saglikli beslenebilirim sanirim cnm

Cevizi sabah kahvaltına dahil etmeni de tavsiye ederim. Çiğ fındık ve badem de ara öğünlerde etkili olur mesela ilk araöğünde erik mide kazınması yapar bende. 5-6 tane çiğ badem önler ama.
Tamam cnm bu hafta esime aldiririm
Ben bebege dokunur diye yemiyordum, ceviz ilk ogluma alerji yapmisti ondan korktum bunda da olur diye
Ama aldirip deneyecegik dpgru soyluyorsun

İkinci ay aşımızı olduk geldik.
Oğlum çok ağladı.
Bizim hemşire bizim bebekle ilgilenirken başka hemşire geldi 4aylık mı bu dedi:)))
Bizimki biraz tosuncuk olma yolunda.
Mamayı sordu. Günde bir defa yatarken dedim. Onuda verme dedi.
Annesütüyle alınan kilo önemli değil ama mamayla almasın dedi.
Dogum kilosu 3.160 şimdiki kilo 6.300
Baska bebeklerde geldi. Biz onları bir aylık sanarken bizimkiyle aynılarmış.

Mamayı vermesek akşam ortalığı yıkıyor.
Eşimle kınadığımız hersey bu bebe kte toplanmış sanki:)))

Kızlar doğum yaptığım koru hastanesinden mj geldi. Emzirme ve yenidoğan eğitimi varmış.
Diğer eğitimlerde çok şey öğrenmiştim. Çocuğa babası bakabilirse gidecem.
Bir kerede versem Mamayı bırakmak istiyorum.
Eğitim bu haftasonu. Gidebilirsem yazarım buraya da mutlaka

Lilipit emzirirken dolmayı bulgurlu yap. Biz pirinci baya hayatımızdan çıkardık dayanamayıp pirinç pilavı yaptıgım oluyor ama basmati yapıyorum. Kinoa yapabilirsin pilav yerine sebzeli bulgur pilavı gibi proteini çok kinoanın. Yanına bonfile et yap. Dökme tavada toplasan 5 dakikada pişiyor.
Benim kurtarıcım. Toplasan pilav bonfile salata 20 dakikayı geçmiyor yapması. Üzerine soğan mantar lı sos da tercihe baglı. Yarınki menun olsun

Maşallah iştahlı demekki aman tontik olsun yürümeye baslayınca gider heralde

Merhaba arkadaslar ne zaman oldu giremedim buraya malum iki cocuk kaptirdim gidiyorum:)) hepiniz ve bebisler iyidir insallah kizim 48 gunluk oldu 3.5 kilo dogmustu 1.ay kontrolunde 4.400 gram geldi 1 kilo almis tam bekledigimiz gibi dedi doktoru. Simdi heralde 5 kilo olmustu agirlastigini hissediyorum:) geceleri cok uyudugunu soyledim doktora 4-5 saati buluyo uyandiramiyorum dedim kilo almasinda sıkıntı yok uyuyabilir dedi. Ama simdi 6 saate cikti gece uykusu ben ellemesem uyanmicak hic. Mecbur uyandiriyorum. Ama kilo almasi iyiyse bence sizde uyandirmayin bilmiyorum bu konuda nasil hareket ediyosunuz ama gece uykusunun guzel olmasi cok iyi bisey iyice dinlenmis oluyoruz süt icin de faydali diye dusunuyorum. Sizin bebisler nasil boyle ya da daha fazla uyuyan var mi acaba normal mi bi yandan da icim rahat olmuyo ac mi kaliyo diye ama rahat olmasa uyumaz aglar diyorum. Bir sonraki kontrol 2.5 aylikken olacak 6 kilo falan olmasi gerekiyo insallah guzelce buyumeye devam ederiz:) iki cocuk cok tempoluymus hic kendime vakit ayiramiyorum zaman nasik geciyo anlamiyorum 11.gunden beri tek basimayim bi de 3 tane istiyodum sanirim vazgectimm

Diyete baslayanlariniz da var ben henuz hicbir sey yapmiyorum 80 kiloyla dogum yaptim 69 kiloyum 64 le hamile kalmistim 5 kilom kaldi aslinda iyi verdim sayilir ama ben 60i gormek istiyorum yavastan baslasam mi diye dusundum bi sizi gorunce:) sezeryan olanlar mekik falan cekiyor musunuz ya da hafif egzersiz yapanlar var mi neler yapiyosunuz spor sart şu karnin toplanmasi icin biraz gobegim var biraz da goguslerim sis biraz incelsem eski halime dönerim insallah

Cnm kinoa hic yemedim
Dediklerini bende yapiyrm ama bu hergun olacak sey degil
Oglum bulgur yemez, et de yemiyor, en azindan kiyma seklinde yesin diye pirincli kiymai yapiyrm biber dolmasini

Yani zorlaniyrm cok
Kinoa duydum ama denedim. Nasil lezzetli birsey mi?

Yine iyi vermissin sen cnm

Doktor tahlil yapmadı bana. O yüzden şaşırdım ya zaten neye göre alerji var dediğine. Evet sadece süt değil et yumurta susam tahin domates kuruyemiş kırmzıı meyveler de yasak dedi doktor

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama doktora göre bebek sinyal veriyor zaten sümüksü kakayla, kusmayla, karnından sesler gelmesiyle. Doktora göre bunlar alerji belirtisi ama çevremde bebeği olan herkeste hep aynı şikayetler. Bana o bahsettiğiniz doktorun yazısının linkimi atar mısınız ? Okumak isterim

Zencefill90 bir d2 ben vitamin balıkyagı destegi alıyorum.. imom emziren anneler için, sen vitamin alıyor musun?
Efa mom kullanıyorum ben de. Hem balık yağı hem de vitaminler var içinde. Zaten onu da kullanmasam herhalde düşüp kalırım. Çünkü bebekle uğraşmaktan akşam eşim gelene kadar hiçbişey yiyemiyorum akşam yediğim de diyetten dolayı besleyici olmayan şeyler.

Bulgur pilavı gibi çok benziyor, yalnız iyice yıkaman lazım dışındaki zarı gitsin yoksa acımsı bir tat olabilir. Sevmesende besin değeri çok yüksek, ilaç niyetine. Umarım oğlun da sever.

Anlıyorum kolay gelsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…