Lilipit sen ciddi diyet yapıyorsun canım yaa... bu yediklerin çok az. Kaldı ki sadece emzirme değil iki çocuğun bakımı için bile enerjiye ihtiyacın var. Ayrıca bu denli sıkı diyet fikri seni psikolojik olarak da çok yıpratır. Senin yapman gereken ağır tatlı ve abur cubur yememek o kadar. Leslie de yapıyormuşsun zaten. Kendine fazla yüklenmişsin gibi geldi bana. Sen güçsüz düşer hastalanırsan herşey hepten kötü olur. Tabii yine en iyisini sen bilirsin.Bir anne gordum
Diyet yapab
Sabahlari ceviz suyu iciyor
Bunu bilen var mi?
Cevizi sabah kahvaltına dahil etmeni de tavsiye ederim. Çiğ fındık ve badem de ara öğünlerde etkili olur mesela ilk araöğünde erik mide kazınması yapar bende. 5-6 tane çiğ badem önler ama.Bir anne gordum
Diyet yapab
Bunu bilen var mi?
Yorumun icin sagol cnm dikkate alacagim. Annem tatilde o donsun daha saglikli beslenebilirim sanirim cnmLilipit sen ciddi diyet yapıyorsun canım yaa... bu yediklerin çok az. Kaldı ki sadece emzirme değil iki çocuğun bakımı için bile enerjiye ihtiyacın var. Ayrıca bu denli sıkı diyet fikri seni psikolojik olarak da çok yıpratır. Senin yapman gereken ağır tatlı ve abur cubur yememek o kadar. Leslie de yapıyormuşsun zaten. Kendine fazla yüklenmişsin gibi geldi bana. Sen güçsüz düşer hastalanırsan herşey hepten kötü olur. Tabii yine en iyisini sen bilirsin.
Tamam cnm bu hafta esime aldiririmCevizi sabah kahvaltına dahil etmeni de tavsiye ederim. Çiğ fındık ve badem de ara öğünlerde etkili olur mesela ilk araöğünde erik mide kazınması yapar bende. 5-6 tane çiğ badem önler ama.
Yok yıkamadimYıkamadınız dimi
Süt artırıyor diye biliyorum. Bana bı arakadasim ceviz incir ve hurmayı sıcak suda beklet taneleriyle birlikte tüketici demişti. Yapmadım gerciBir anne gordum
Diyet yapab
Bunu bilen var mi?
Lilipit emzirirken dolmayı bulgurlu yap. Biz pirinci baya hayatımızdan çıkardık dayanamayıp pirinç pilavı yaptıgım oluyor ama basmati yapıyorum. Kinoa yapabilirsin pilav yerine sebzeli bulgur pilavı gibi proteini çok kinoanın. Yanına bonfile et yap. Dökme tavada toplasan 5 dakikada pişiyor.Birde dolma yedim ya, pirinc ve kiyma var icinde, onlar gun ekmek grubu tuketimi ve et tuketimi icin yeterli olmaz mi? Et grubundan et olmadiginda ne tuketebilirim? Yesil meercimek gaz yapar, peynirde yiyemiyrm
Ben ne yesem sasirdim zaten
Bide bunlari yapma meselesi var
Maşallah iştahlı demekki aman tontik olsun yürümeye baslayınca gider heraldeİkinci ay aşımızı olduk geldik.
Oğlum çok ağladı.
Bizim hemşire bizim bebekle ilgilenirken başka hemşire geldi 4aylık mı bu dedi:)))
Bizimki biraz tosuncuk olma yolunda.
Mamayı sordu. Günde bir defa yatarken dedim. Onuda verme dedi.
Annesütüyle alınan kilo önemli değil ama mamayla almasın dedi.
Dogum kilosu 3.160 şimdiki kilo 6.300
Baska bebeklerde geldi. Biz onları bir aylık sanarken bizimkiyle aynılarmış.
Mamayı vermesek akşam ortalığı yıkıyor.
Eşimle kınadığımız hersey bu bebe kte toplanmış sanki:)))
Cnm kinoa hic yemedimLilipit emzirirken dolmayı bulgurlu yap. Biz pirinci baya hayatımızdan çıkardık dayanamayıp pirinç pilavı yaptıgım oluyor ama basmati yapıyorum. Kinoa yapabilirsin pilav yerine sebzeli bulgur pilavı gibi proteini çok kinoanın. Yanına bonfile et yap. Dökme tavada toplasan 5 dakikada pişiyor.
Benim kurtarıcım. Toplasan pilav bonfile salata 20 dakikayı geçmiyor yapması. Üzerine soğan mantar lı sos da tercihe baglı. Yarınki menun olsun
Yine iyi vermissin sen cnmDiyete baslayanlariniz da var ben henuz hicbir sey yapmiyorum 80 kiloyla dogum yaptim 69 kiloyum 64 le hamile kalmistim 5 kilom kaldi aslinda iyi verdim sayilir ama ben 60i gormek istiyorum yavastan baslasam mi diye dusundum bi sizi gorunce:) sezeryan olanlar mekik falan cekiyor musunuz ya da hafif egzersiz yapanlar var mi neler yapiyosunuz spor sart şu karnin toplanmasi icin biraz gobegim var biraz da goguslerim sis biraz incelsem eski halime dönerim insallah
Doktor tahlil yapmadı bana. O yüzden şaşırdım ya zaten neye göre alerji var dediğine. Evet sadece süt değil et yumurta susam tahin domates kuruyemiş kırmzıı meyveler de yasak dedi doktorSen tahlil yaptırdın mı peki? Benim bebeğin kakasında yüksek oranda lökosit çıktı. O nedenle diyete başladım. İstanbul'a dönünce de kanda baktırıcam. Bunlar yapıldı mı bebeğine? Ben kuzu eti aldım bugün, onu yapıcam. Çok zor ama beslenmek. Bir tek süt ürünleri değil bir çok şey alerjen. Ne yiyeceğini şaşırıyor insan. Ek gıdaya geçince daha da zor. Bebeğe yedirecek bir şey bulamıyorsun.
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama doktora göre bebek sinyal veriyor zaten sümüksü kakayla, kusmayla, karnından sesler gelmesiyle. Doktora göre bunlar alerji belirtisi ama çevremde bebeği olan herkeste hep aynı şikayetler. Bana o bahsettiğiniz doktorun yazısının linkimi atar mısınız ? Okumak isterimGünaydın
Anlattığınız hersey benim bebegimdede var
Hatta yeni doğum yapan arkadaşımın bebeklerindede var..Bu alerjik mevzusu nu internette bir Dr enlemesine boylamasina anlatmış..Dr süt alerjisi diye bişey olmaz sakin diyet yapmayın olan sutunuze olur şeklinde yazmış ve süt alerjisi diyet yapın diyen Dr larida yerden yere vurmuş..Bebeğim yaklaşık 10 gündür köpüklü yeşil gürültü lu kaka yapıyor..
Ilk başta endişe duydum bende hatta Dr a gittik kaka istedi ki benim oğlumun kaka saati bellidir günde bir defa yapar orda yapmayinca eve döndük ve bi daha da götürmedim.
Diyet yapmıyorum yapmayida düşünmüyorum
Bebeginiz emiyorsa kusmasi ateşi sık ishal i yoksa zaten Dr a gitmeye gerek de yok
Herkesin bebeği alerjik olmuş ozaman hadi topluca diyete olur mu yahu
Ne yicezde süt olucak peki bu yavrular doyucak
Bol su içmek le süt olmuyor oluyor ama vitaminsiz doyurucu olmayan bi süt oluyor
Ben hiç takılmiyorum artık kakasina sende takılma...Beslenmene devam et sütun etkilenmesin boşuna..Gerçekten bi sıkıntısı olsa bebeğin sinyal verir zaten.
Bu gidişle bebek sütten kesilip mamaya dönecek ozaman alerji de olmicak
Drlar bi tuhaf herkeze aynı teşhis..Bi çok bebek aynı durumu yaşıyorsa demekki olağan bişey bu..
Efa mom kullanıyorum ben de. Hem balık yağı hem de vitaminler var içinde. Zaten onu da kullanmasam herhalde düşüp kalırım. Çünkü bebekle uğraşmaktan akşam eşim gelene kadar hiçbişey yiyemiyorum akşam yediğim de diyetten dolayı besleyici olmayan şeyler.Zencefill90 bir d2 ben vitamin balıkyagı destegi alıyorum.. imom emziren anneler için, sen vitamin alıyor musun?
Bulgur pilavı gibi çok benziyor, yalnız iyice yıkaman lazım dışındaki zarı gitsin yoksa acımsı bir tat olabilir. Sevmesende besin değeri çok yüksek, ilaç niyetine. Umarım oğlun da sever.Cnm kinoa hic yemedim
Dediklerini bende yapiyrm ama bu hergun olacak sey degil
Oglum bulgur yemez, et de yemiyor, en azindan kiyma seklinde yesin diye pirincli kiymai yapiyrm biber dolmasini
Yani zorlaniyrm cok
Kinoa duydum ama denedim. Nasil lezzetli birsey mi?
Anlıyorum kolay gelsin canımEfa mom kullanıyorum ben de. Hem balık yağı hem de vitaminler var içinde. Zaten onu da kullanmasam herhalde düşüp kalırım. Çünkü bebekle uğraşmaktan akşam eşim gelene kadar hiçbişey yiyemiyorum akşam yediğim de diyetten dolayı besleyici olmayan şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?