- 30 Temmuz 2017
- 219
- 486
- 33
Cevap ve bilgi icin cok tesekkur ederim.
Devlet hastanesinde yenidogan servisinde aptamil likit kullaniliyordu. Guvenilir olacagini ondan dusunmustum.
Evt ihaleyle aliniyordur ama guvenilir olmayana ihale vermezler diye dusunmustum.
Eczacim ilk evolviayi tavsiye etmisti.sanirim yine ona donecegim.
Annem deydi kızım Bn yemek yiyim diye annem bakıyorDu sonra kızım agzini şapırdatmaya başladı anne ne verdin çocuğa diye bağırdım kavun koktu yalattim diyo allahım ya bizi nasıl büyüttüler hayret ediyorum Bn kavun yemiyorum gaz yapıyor diye annem kavun yalatiyo
Igrenc olan sey sabah kahvaltılarıHayır neden katılmalımıymış. :) Bu arada ben bizim Dr un uygulamasını anlattım. Dr unuza danışmadan siz bir.şey vermeyin. Dr çocuğun gelişimine bakıp vermiş olabilir.
Ben Dr un ek gıdaya geçiş düşüncesini mantıklı buldum evet anne sütü almıyor takviye gerekiyor olabilir zaten sindiremeyeceği şeyler olsa havuç patates yumurta sarısı gibi gıdaları özellikle saymazdı. Bu gıdaları da kase dolusu vermiyoruz elbette çay kaşığı ile başlanıyor.zaten her ay kontrolde yeme listesine Dr yedirebileceğiniz şeyleri ekliyor. İğrenç karışımlı çorba elbette olmuyor. Mercimek çorbasına siz domates patates koymuyormusunız sonuçta o da bir karışım iğrenç mi.
Blw konusuna gelince arkadaşım uyguladı yemek çeşitlendirmesinde çocuğa zorla bir.şey yediremedi. Yemeyen çocuğa Blw de yapsanız ağzına zorlada tepseniz olmuyor Blw nin özelliği çocuk kendi yemeyi öğreniyor.arkadaşım sonuca ulaşana kadar çok yorucu(temizlik) ve stresli bir.süreç. Yaşadı.
Bogazına takıldıgında kontrollu beklemek lazımBLW de tek korkum boğaza takılma olayı. Şimdi emzirirken bile çok kaçırıyor boğazına elim ayağıma dolaşıyor.
Ben herşeyi yerken kilo alımı çok iyiydi, ama diyete başladığımdan beri durdu kilo alımı. Ama doktor diyete devam et bozma diyorBenim bebekte de yesil kaka harici digerleri var. Yesil kaka da cok nadir oluyo. Benim doktorum onemsemiyo yediklerine uyum saglamaya calisiyo bagirsaklari onemli degil diyo. Ben de takmiyorum acikcasi. Keyfi yerinde kilo alimi iyi. Dogru yapiyorum diyemem ama canim ne isterse de yiyorum. Hamileyken zararli diye yemediklerimi bile tadiyorum artik. Onu yeme bunu yeme diye baslarsam strese girecem o daha kotu. He bebekte ciddi bi alerji soz konusudur o zaman tabi ki dikkat ederim ama su durumda kisitlamaya gitmedim
Sümüksü kaka da var mı canım peki ? Asıl o sıkıntı sanırımSenin bu saydiklarinin yarısından çoğu bizdede var. Bence doktorunu değiştir bir an önce. Yada birine daha göster. Garip geldi bana.
Doğduğundan beri var bu şikayetler. Enfeksiyon olsa şimdiye bi sıkıntı olmaz mıydı ?Yani bence dr dan tahlil yapmasını isteyin enfeksiyon olabilir. Sonuçta 6 gün diyet yapıyorsanız o günler en azından düzelme olması lazım besinlerle alakalı bir durum olsa. Eğer besinlerle ilgiliyse de sizi kesinlikle bir diyetisyene yönlendirmeli çünkü bu yasaklarla kendi başınıza ne yiyeceğinizi sasirmaniz çok normal.
Sabirsizlikla bekliyorum.en zayif oldugum konudur.ilk kizimda cok hata yaptim.oyle ki 2,5 yasina kadar hep sivi- pure seklinde beslefim.bogulur diye korkuyorfum.cocugun cene kaslari grlismedihi icin cokk gec konusmustu.Kızlar bızım kasım annelerı dönemınde çoğu arkadasımızı doktoru mama alıyorsa dört aylıkken tattırmalara başlatmıştı
Esas olan doktorunuzun yönlendırmesi tabı kı
O gunler gelsınn konusuruz detaylı
Uc gun kurall falan var, hangı gıdaları vermelıyız, nasıl hazırlamalıyız, hangı kasıkları kullanmalıyız
Hepsını konusuruz :)
Evet 90lı. Umarım faydasını görürsün, tamamen bitkisel, bana da doğum yaptığımhastahanenin çocuk doktoru verdi.
Hadi yaSabirsizlikla bekliyorum.en zayif oldugum konudur.ilk kizimda cok hata yaptim.oyle ki 2,5 yasina kadar hep sivi- pure seklinde beslefim.bogulur diye korkuyorfum.cocugun cene kaslari grlismedihi icin cokk gec konusmustu.
3,5 yasinda konustu,5,5 yasinda ilkokul 1. Sinifa gityi.
Sümüksü kaka da var mı canım peki ? Asıl o sıkıntı sanırım
Doktora söyliyim yarın tahlili bakalım ne dicekBakıyorum ben çok sulu bizim kakamiz. Anlamadım gitti. Sadece anne sütü veriyorum. Doktor da gördü bi kere bisey demedi.
Bence en azından bir tahlil yaptirsan daha iyi olur.
Benim doktorum önerdi ilk dozunu yaptırdım ben de.Arkadaşlar yarın 2. Ayımız bitiyor. Doktor rotavirüs aşısı yapacağım dedi. Siz yaptırıcak mısınız ? Ne düşünüyorsunuz ? Aklım çok karışık nolur cebap yazın karar vermem lazım bu gece
Bizim gıda alerjimiz var. İnternette goda alerjisi olan bebeklere yapılmaz yazıyor. Ama doktorum biliyor gıda alerjisini kendisi teşhis koydu buna rağmen aşıyı öneriyor. AnlamadımBenim doktorum önerdi ilk dozunu yaptırdım ben de.
Doktorunu dınle cnmArkadaşlar yarın 2. Ayımız bitiyor. Doktor rotavirüs aşısı yapacağım dedi. Siz yaptırıcak mısınız ? Ne düşünüyorsunuz ? Aklım çok karışık nolur cebap yazın karar vermem lazım bu gece
Tekrar hatırlatırsın olmazsa.Bizim gıda alerjimiz var. İnternette goda alerjisi olan bebeklere yapılmaz yazıyor. Ama doktorum biliyor gıda alerjisini kendisi teşhis koydu buna rağmen aşıyı öneriyor. Anlamadım
Bugün grupta gördüm yazmışlardı, Şok ta galiba naylondan piknik için sofra bezleri varmış büyük onlardan alıp sereriz altlarına bir de ikeanın antilop mama sandalyesini tavsiye ediyorlar çünkü çocukla beraber banyayo götürün ve ikisini de yıkayın diyeHadi ya
2,5 baya gec olmuş
Püre şeklinde 7 aya kadar ancak verılebılır, sonra ırmıklı corbalar, tel sehrıyelı corbalar ıle baslayarak katılasır gıderek, cubuk seklınde verılebılecek sebzeler elıne verılır
Tek zor tarafı mutfak fena kırlenıyor
Bıde ben herkese mama sandalyesı almalarını onerırım
Yok csnm ben direk yatırıyorum hiç sıkıntı olmadı ama gözümün önünde duruyor onda yatrken.Selamlar, içine sünger fln koydunuz mu?
Sadece çarşaf koyunca sanki boynu biraz kötü duruyor, satan adamda hiç birşey koymayın sadexe çarşaf koyun, kolları yapışık olduğu için anne karnında hissediyor, rahat ediyor bebek demiş. İçime sinmedi kusarsa vs boynunu çeviremez diye içine sünger koydum :)
aynı etki olur mu bilmiyorum ama uyuyo yinedegokyuzututkusu
@heksi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?