İlginç kendin başka hastaneye sadece kontrol dışı ultrason için gitsen demi yapmıyorlarGitsen de birsey degismiyor ki bakmazlar ve randevu da vermezler. Yani ultrason haftalari sabit. 10.hafta 20.hafta 30.hafta.
Mesela ben en son 10.hafta ultrasona girdim. Hafta sonu turkiyeye gidiyorum diye cuma gunu gitmeden once gormek istediler ama turkiyenin saglik ocagindaki basit kalp dinleme cihazi var ya onunla dinleyip eliyle karninda bebegine bakiyor ultrasona girmiyorsun. Yani assagi yukari her ay / 6hafta da bir kontrolun var ama ultrason yok oyle her seferinde. Eliyle karnindan bebegine bakiyor ve kalp dinliyor 1 dk okadar.
inşAllah canım, senin de erkek mi?
Ben avmlerde dahil kesinlikle gecmiyorum bence gecmemek gerek..Gebişler, siz x-ray cihazlarından geçiyormusunuz? ben avm'de geçmiyorum ama nette araştırdım geçebilirsiniz diyorlar. yanlış mı biliyormuşuz? ben uçak yolculuğu yapıcam önümüzeki günlerde. havaalanındaki x-ray'lerden geçiriyorlar mı acaba? Var mı bilgisi olan?
İlginç kendin başka hastaneye sadece kontrol dışı ultrason için gitsen demi yapmıyorlar
İlginç kendin başka hastaneye sadece kontrol dışı ultrason için gitsen demi yapmıyorlar
Gitsen de birsey degismiyor ki bakmazlar ve randevu da vermezler. Yani ultrason haftalari sabit. 10.hafta 20.hafta 30.hafta.
Mesela ben en son 10.hafta ultrasona girdim. Hafta sonu turkiyeye gidiyorum diye cuma gunu gitmeden once gormek istediler ama turkiyenin saglik ocagindaki basit kalp dinleme cihazi var ya onunla dinleyip eliyle karninda bebegine bakiyor ultrasona girmiyorsun. Yani assagi yukari her ay / 6hafta da bir kontrolun var ama ultrason yok oyle her seferinde. Eliyle karnindan bebegine bakiyor ve kalp dinliyor 1 dk okadar.
Sağol canım...gün boyu canım çok sıkkındı bebeğimin kalp atışlarını duyunca ferahladım...
dinleneceğim birkaç gün mecburen...İnşallah tekrarlamaz
Evet canım erkek benim de.Geç başladı bulantılarım 7.hafta civarıydı çok geç bitti.Bi ara sanırım 9 ay bulanacak dedim ama çok şükür geçti
çok geçmiş olsun
Hollanda bide dimi :) gelişmemişmiydi orası ya her halimize şükür Allahım ben 10 hafta dayanamazdım gibi geliyor :)O daha da ayri bir mevzu
Burda istedigin gibi hastaneye de gidemiyorsun, saglik ocagindaki doktorun gibi herkesin doktoru var once ona gidiyorsun o gerek gorurse sana form veriyor hastaneye gidebilmen icin, doktor seni sevk etmedem hastaneye gidemiyorsun.
Cocugun hastalandi doktoru ariyorsun ciddi oldugunu dusunurse randevu veriyor yoksa vermiyor vs. Saglik mevzusu yas burda hersey para oldugu icin boyle bir sistem kurmuslar sacma ama baska turlu olmuyor.
Allah Allah yaBenim kizim astim hastasi 2.5 yasindayken fenalasti hafta sonu hastaneyi aradik tamam getir dediler goturduk daha fazla fisfis verin diye geri gonderdiler. Aksama kadar daha da kotu oldu aksam tekrar aradim durumu iyi degil nefes alamiyor diye tamam getir bakalim. Goturdum o halde 1 saat bekleme odasinda bekledim sonunda iceri aldilar bakinca durumu ciddi yukari cocuk bolumune sevk ettiler. Oksiyen 80% dusmus normalde en dusuk 92% olmasi gerekir. Yatisini yaptilar 4 gun oksiyene bagli kaldi sonra tekrar kendi normal nefes alma seviyesime geldi.
Yani olecek duruma geliceksin burda ki seni ciddiye alsinlar. Tabi saglik raporuna falan islendi bu durum ve ondan sonra ciddiye alindi ve ondan beri 6 aya bir cocuk doktor kontrolune gidiyor.
bende hiç bulantı ve kusma olmadı, sadece bu aralar çok kasık, bel ve sırt ağrısı çekiyorum
Arkadasim ben de Almanya'dayim ve aynen burada da öyle. Ama 50€ ödeyerek ultrasona girebiliyorum ultrason olmayan randevularda da. Gercekten zor oluyor ultrasonda görmeden beklemek...Gitsen de birsey degismiyor ki bakmazlar ve randevu da vermezler. Yani ultrason haftalari sabit. 10.hafta 20.hafta 30.hafta.
bende hiç bulantı ve kusma olmadı, sadece bu aralar çok kasık, bel ve sırt ağrısı çekiyorum
225 bursada gidicem inşallah 22 24 haftalikken oluyormuş benim riskli olduğu için mi bilmiyorum ama ben öyle gidicem daha çoook var sabır diliyorum kendimeDetayli ultrason mi diyorsun canim.benim de kendi hastanem 250 tl dedi ama.yilbasindan sonra artar.bende arayis.icindeyim
Kızlar benim bugün doktor randevum vardı. Her şey yolundaymış. Eller kollar kıpır kıpırdı :) Daha önce cinsiyete ne demiştik dedi doktor erkek gibi demiştiniz dedim. Yine öyle gibi dediSanki bacaklarının arasından gördüm bir şeyler. Eşim ben de gördüm diyor.
Ne guzelmis buu. bnm gibi tombik bacaklar içinde ideal. Nerden almistin?Benim salopetim bu kızlar.. Bu 5 ya da 6 hafta önceki karnım ve ben.. netten orjinal fotosunu bulamadım..
Bir öğretmen olarak bu konuşmaya dahil oldum arkadaş bazen bağırdığını bebeğine bişey olup olmayacağını sordu diğer arkadaş da iyi bir öğretmenin bağıramayacağını, pedagojik olarak eksik öğretmenlerin bağırdığını eğitim almaları gerektiğini yazdı ben de bir öğretmen olarak kayıtsız kalamadım.hiç bir.öğretmenin suçsuz bir.çocuğa bağırdığı yok ama kalkıp hakaret küfür ediyorsa bağırabileceğini söyledim o da yanlışını düzeltmesi için. Zor olan da bu çocuklarda fark yaratmakmış bende kendi çocuğuna hatası karşısında bağırdığında yada kızdığında kötü anneme olacaksınız sorusunu sordum haklı olarak.Benim bu hayatta asla laf ettirmeyecegim iki sey var birı anneligim diğeri öğretmenliğim ikisini de yaşayamayan bilemez en kötü okulda da öğretmenlik yaptım şu en en iyisindeyim öğrenci-veli-idare üçlüsü öğretmeni de etkiliyor ama hiçbir öğretmen eğer ruhsal bir sorunu yoksa öğrencisine bağırmaz onlarin hakkina girmez mesela benim en yakın arkadaşımın sesi az garibim 8lere sesini duyurmak için bağırmaktan sürekli hasta sesi kısık her bağıran kötü öğretmen olmaz burda bu konunun tartışılması hiç uygun değil beni çok rahatsız etti hamilelik hakkında konuşalım ne güzel hepimiz aynı duyguları aynı anda yaşıyoruz
Cok gecmis olsun canim son olsun inşallahKızlar dün akşam başıma olumsuz birşey geldi...Dün gece yatmak için hazırlanıyordum ayaktaydım birden sıcak bir su geldi... İdrar kaçırdım sandım.Ama öncesinde lavaboya gitmiştim.Berrak su gibi bir sıvı...sancım falan olmadı
O saatte kadın doğum uzmanı bulamayacağım için mecburen bugünü bekledim
Doktor tam tanı koyamadı bebeğin amniyon sıvısı olabilir dedi.
Yeşil akıntın var dedi fitil antibiyotik verdi tahlil yaptı...Muayene etti çok şükür bebeğim iyi sıvısı da var
pazartesi doktora gitmiştim oysa
herşey güzel demişti...
gene başladı riskler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?