2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Ayyy sen öyle dedikçe hepden kazıklandımı düşünüyorunn Allah beni ne etmesin emii okdar araştrdım güya neyse artık ikinci bebeye :)
yok canım nasp kısmet.
bu tarz olaylarda hesap kıtap yapmıycan pek...
bu arada ben doğum fotoğrafçısı bakınıyorum:) bu konuda ne düşünüyorsun bakalım...
 
ona gıttım dırek kan sonucum ve ıdrarda bırsey yok dedı, bebege baktı ıyı dedı ama mıyomumu goremedı, bekleyelım dedı bana sadece, görmesı gerektı dıye dusunuyorum detaylı bakmamıs demek, ama genel olarakta memnunum kafam karıstı sadece sence değiştirmelı mıyım
 
yok canım nasp kısmet.
bu tarz olaylarda hesap kıtap yapmıycan pek...
bu arada ben doğum fotoğrafçısı bakınıyorum:) bu konuda ne düşünüyorsun bakalım...
Valla canım doğgru diyosun çok istıyorum ama bütçemi aştım hastanede yanımda birini sokacam mutlaka ona çektireceğim artık ama fiyatlar nedir bilmiyorum sen yine bana da haber et olur mu uygun bişey olursa
 
Arkadaşlar ben 3. Doğumdan sonra kordon bağlanmak istiyorum ama 2si normaldi bunda sezeryan olup bağlanmak istiyorum acaba devlet hastaneleri bunu yapıyomu bilgisi olan varmı normalden sonra sorun yoksa sezeryan yaparlarmıki bilgisi olan varmı???
 

Yapmıyorlar kuzum sıkıntı yoksa devlette sezeryan.
 
Merhaba Kızlar ,

Ben 14+3 haftalık hamıleyım .
Kar nedenı ıle kontrole gıdemedım 3 haftadır .
Napıyor aceba mınıgım .
Sizlerde durum nedır ?
 

Canım benim arkadaşımın sorunluydu gebeliği preeklampsi vardı.Başka doktora gidiyordu o çok bişey yapamayınca bülent hocayı tavsiye ettiler.Sağlıklı bir şekilde doğurdu bebeğini.Yorumları da genelde hep iyi.Ama içinde şüphe varsa istersen bu miyom olayını bir konuş.Hocam başka doktor farketti de.Vereceği tepkiye göre de kararını verirsin.İyi doktor bulmak da hiç kolay değil.O yüzden iyi düşün derim.Bana sorarsan sanırım devam ederdim ben.
 
Bakalım perşembe günü gösterirse öğreneceğiz kız mı erkek mi bazen diyorum oğrenmim doğuma kadar ....el alem de merakından çatlasın :)
 
Eger ki bağlatacagını söylersen eşinden ve senden imzalı kagıt alıp yapıolar die biliorum
 
Ayrıntılı ultrason için 300 tl 500 tl gibi rakamlardan bahsediyorsunuz kızlar.
Benim doktorum bana kendisinin bakacağını söyledi. Ama doktoruma her zaman nasıl muayene ücreti ödüyorsam öyle bir rakam ödeyeceğim 95 tl filan. Kalbine bakacağım organlarına bakacağım vs dedi. Eğer kalbinde sıkıntı görürsem çocuk hastanesine yönlendireceğim dedi.
Yani benim anlamadığım benim doktorum başka bi şeye mi bakıyor bu ayrıntılı başka bir şey mi ? Ben çözemedim ya.
Böyle uçuk rakamları duyunca bana açıklama yaparsanız çok sevinirim.
 

Ben ayrıntılıyı perinatolog ya da radyolog yapıyor diye biliyorum.Normalde zaten kontrollerde kendi doktorumuz bakıyor kalbine beynine ama detaylı daha farklı oluyor sanırım.Ama doktorun ben bakacam demiş belki o alanda uzmandır bilemiyorum şimdi
 
cevabın için teşekkür ederim canım. Ama ben de anlamaya çalışıyorum bilemedim. Ayrıntılı bakacağım dedi bana. Gidince mi sorayım telefonla mı sorayım acaba bilemedim. Ama beni başka bir yere yönlendirmedi. Okuldan arkadaşımda gidiyor ona da aynı haftalarda bakmış ama şuraya buraya git dememiş.
Çok ikilemde kaldım.
 
Ayrıntılı ultrasonografi bebeğin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, amniyon sıvısının fazla olması sebebiyle görülebilirliğin arttığı ve bunun sonucunda yapıların daha ayrıntılı olarak görülebildiği 19 ile 23. gebelik haftaları arasında bu konuda eğitim almış uzman doktorlar tarafından yapılan bir tür ultrasonografi incelemesidir. Bu incelemede bebek ve bebeğe ait yapılar baştan ayağa gözden geçirilir ve ultrasonografi ile gözlemlenebilecek tüm özellikler dikkatli bir şekilde incelenerek bebeğin sağlık durumu hakkında detaylı bilgi edinilir.

Bebeğin doğumsal kusurlar açısından taranması yöntemidır. Bu ultrasonografide saptanan doğumsal kusurlar (hidrosefali gibi) veya doğumsal bir kusura işaret edebilecek işaretler varlığında kesin tanı amacıyla anne adayı bir üst merkeze sevk edilir.

Bu üst merkezde doğumsal kusurların erken tanısı ve tedavisi konusunda Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisası üzerine ek olarak eğitim görmüş perinatoloji uzmanları tarafından ikinci düzey ultrasonografiyle tanı doğrulanır veya amniyosentez gibi ek bir girişimle tanıya gidilir. Bebeğin durumu hakkında bilgi bu aşamada verilir.
alıntı :http://www.ilhamiatilgan. com/

demek ki doktorum eğitimini mi almış aksi halde mi acaba perinatoloğa yönlendirecek kafamda deli sorular
 

Sen bence onu doktoruna telefonla sor canım çünkü önemli bir inceleme,ikili dörtlü testleri yaptırmayanlar bile detaylı yaptırıyor.Bebeğin bütün organlarının özellikleri işlevlerine bakılıyor.Ama dediğim gibi belki bu alanda uzmanlığını yapmıştır.Genelde yönlendiriyorlar çünkü
 
Kizlar yarin sabah 8.30 da cektircem de ben.ac tok farkeder mi.sanirim.tok.olunca daha iyi olur di mi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…