• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Senin bebeğinin kilosu artmış ama 1 haftada 200 gr kötü değil ki. Benim bebeğin 3 haftadır artmıyo azalıyo. 3 hafta önce 2900 dü geçen hafta 2800 dediler , 2 gün önce 2700. Gelişimi durmuş artık gelişemiyormuş. Doktor 10 gr bile alsaydı sorun yoktu dedi ama hiç alamıyor. İstersen sen biraz daha bekleyebilirsin kilo alıyorsa ama doktorun ne derse onu yap bence risk alma

Ne yapıcak peki doktorun ne diyor bizim pazartesi kontrol var bakalım bizimki ne dicek :/

L LoveMuffin naptin acilma baslamis mi sancilarin artti mi bizi haberdar et insallah birden dogurursun olumlu dusun kotu bisey aklina getirme bebegin geliyorrrr:KK49:

Cnm sende durumlar nasil? Yokmu bisey hic
Hayır yaa gelmiyor hiç ne su ne nişan ağlıyorum ya gelmicek diye. Yok kaka yermiş yok kordon dolaşırmış bilmem ne saçma sapan şeyler söylüyorlar. Sinirlerim bozuluyor yaa. Napmam lazim acaba gelsin diye. Harekliyim de gayet. Koşuyorum ediyorum ama yok yok :(

zaten en büyük korkumuz anne ve kv ler değilmi :) onlara söz anlatmak kendini ikna etmekten zor. Şöyle de bi durum var ki günümüz sartlarında içtiğimiz su da bile sıkıntı yasıyoruz. Ben verme taraftarı değilim. Anne sütü yeterli gelecek die düşünüyorum. Bizler de su içtiyacımızı başka gıdalardan da alabiliyorsak suan sadece anne sütüne ihtiyacı olan ve buna göre yaratılan bebeklerin anne sütü ile de bu ihtiyacının gideceğini düşünüyorum. İg yani instagram da emziren anne isimli kullanıcı canım. Gönderileri herkese açık ve faydalı bilgiler veriyor

Çok teşekkür ederim canım. Bakayım. Çok sağol Hoppa

beatrices beatrices seninde bugün kontrolün vardı, nasıl geçti?
Selam canım, ben de yazmak için açtım. Sağolasın merak ettiğin için:KK200:

Benim oğlan yan dönmüş, zaten kıpırdayıp duruyordu, derdi buymuş. Kafa da olmuş 10 cm. Kilosu 3580gr. Suyu azalmaya başlamış, plasenta da azıcık yaşlanmış.

Yani 12 Haziran'da sezaryen randevumuzu aldık.
NST filan yapmadı, sezaryenden önce yaparız dedi. Bir göremedim ne biçim bişimiş.

Çatı muayenesi yaptı ultrasondan önce, parmakla oranı buranı kurcalıyolar, bende açıklık çıkmadı, rahim ağzı kapalı ve sert dedi.

Ben 7. Kilomu almışım, yine un tuz şeker yasak. Günde 6 öğün yiyeceksin, az ve sık. Ekmek vs bir dilim olsa bile yeme dedi benim Nazi subayı :D

Anestezi şekline testle karar vereceğiz uzmanla beraber dedi.

Doğum ücreti merak eden olursa, sezaryen 5000, bebeğin ilk bakımı 1000tl civarı dediler. Bende özel sigorta var, kalan limitim çoğunu karşılıyor.
Sgk olursa 4500 liraymış fark.

Yani haftaya enikli olacağım ben de.

Hayır yaa gelmiyor hiç ne su ne nişan ağlıyorum ya gelmicek diye. Yok kaka yermiş yok kordon dolaşırmış bilmem ne saçma sapan şeyler söylüyorlar. Sinirlerim bozuluyor yaa. Napmam lazim acaba gelsin diye. Harekliyim de gayet. Koşuyorum ediyorum ama yok yok :KK43:
canim kordon dolanmasi binde bir olan bisey Allah in izniyle olmaz korkma hareketlilik sanci baslatmakta degil de dogumda kolaylik sagliyor ilk kizimda neler yapmadim kac km yürüdüm sallandim gelmedi sanci ama dogumum birden ilerledi oyle iyi oldu kontrolun ne zaman benim gittigim devlet hastanesinde 40 i geçince 2 gunde bir cagiriyolar

Kizlar buraya mji yazdim esimi uyandirmaya girdim ,altimdan bisey akti hissettim. Wc ye gittim pecetem kan olmus. Aradim dr u nisanmis gelen.su gelirse,dayanilmaz agrim olursa ve regl kanamasi gibi olursa gel dedi.. cok heycanli ya, garip bisey,ped koydum simdi. Cok az girip cikan agrim var.
Amanııın :eğlence: çok heyecanlı. Güzel haberlerini bekliyorum, ağrısız sızısız geçsin gitsin :halay:

Benim oğlan yan dönmüş, zaten kıpırdayıp duruyordu, derdi buymuş. Kafa da olmuş 10 cm. Kilosu 3580gr. Suyu azalmaya başlamış, plasenta da azıcık yaşlanmış.

NST filan yapmadı, sezaryenden önce yaparız dedi. Bir göremedim ne biçim bişimiş.

Çatı muayenesi yaptı ultrasondan önce, parmakla oranı buranı kurcalıyolar, bende açıklık çıkmadı, rahim ağzı kapalı ve sert dedi.

Ben 7. Kilomu almışım, yine un tuz şeker yasak. Günde 6 öğün yiyeceksin, az ve sık. Ekmek vs bir dilim olsa bile yeme dedi benim Nazi subayı :KK70:

Doğum ücreti merak eden olursa, sezaryen 5000, bebeğin ilk bakımı 1000tl civarı dediler. Bende özel sigorta var, kalan limitim çoğunu karşılıyor.

Sonun da belli oldu tarihin, artık bekleme zamanı. Sağlıkla al kucağına :) 12 günde biraz daha tosunlaşır yavru ;)

Ben 7. Kilomu almışım, yine un tuz şeker yasak. Günde 6 öğün yiyeceksin, az ve sık. Ekmek vs bir dilim olsa bile yeme dedi benim Nazi subayı :KK70:

Aynı gün doğum yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla gelsin inşallah

Kizlar sut sagma makinesi ne aldiniz? Yada kullanan varsa neyi tavsiye ediyorsunuz.madela mini mi yoksa lansinoh mu daha iyidir
Yada baska bi marka var mi

@zehrayalcin87 Canım şeker son güne kadar etki edebiliyor, sebze et ağırlıklı beslen, geçer gider.
Kist de seninbenimgibi seninbenimgibi arkadaşımızınki gibi azalır gider umarım, gönlünü ferah tut.
Bak ben de son ana kadar normaldi, enik yan dönünce sezaryen oldu. Olduğu kadar bu işler.
Bebeğin kilosu çok iyi maşallah, Napalım artık illa normal doğum olsun diye diretmiyorduk. sağlıklı olsun artık çekerim sezeryan acısını razıyım onada. Salı günü iş yerinde son günüm şimdiden ayın 7 si için çalışamaz raporu yazdırdı. İleri tarihli ilk raporum :) işyerine ver mutlaka yoksa paranı alamazsın dedi

Benimde dün kontrolüm vardı,ilk kez nst ye girdim,yolda kıpır kıpır olan kız orda uyudu nasıl olduysa.. aç mı geldin dediler,kendi drum baktı sonra diğer doktora da bi göstereyim dedi Yolda kızımı hissetmeseydim Emin'im çok korkardım.. Bir de nst için Doğumhanenin kapısından beni alıp eşimi almamaları çok koydu.ilk defa Doğumdan korktum sanırım :110:

Bebek genel olarak iyi baş gelişli,önceki kontrolümde suyu fazla demişti bu sefer normal dedi,plesanta alt yerleşim ama çok problem değil dedi..en büyük sıkıntımız yine epey kilo almış.. haftaya cuma tekrar gideceğim doktor bişey demedi ama sanki böyle giderse bana da sezeryan yolları gözükecek gibi :anneadayı:

Bebeğin kilosu çok iyi maşallah, Napalım artık illa normal doğum olsun diye diretmiyorduk. sağlıklı olsun artık çekerim sezeryan acısını razıyım onada. Salı günü iş yerinde son günüm şimdiden ayın 7 si için çalışamaz raporu yazdırdı. İleri tarihli ilk raporum :) işyerine ver mutlaka yoksa paranı alamazsın dedi
Evet o iş çok önemli, belli ki SGK sistemine tanımlayamıyorlar. Kopyasını alıp hem muhasebe hem insan kaynakları hepsine yolla canım, sonra da alo 187'den bakarsın, işlemişler mi:)

SGK'da otomatik olarak çıkıyormuş. Ben yine de yazılı aldım ama sistemden kontrol ettiler. Yasal izin başlamış dediler. Yazılı almak gerekli mi?

Back
X