2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
arkadaşlar ben de şeker yüklemesi konusundaki yorumumu paylaşayım.
öncelikle evet yaptırmak istiyordum ve doktorum da kesinlikle yaptırılmalı deyince yaptırdım geçen hafta. çok şükür riskte birşey çıkmadı, sadece diyetine dikkat et dedi.
hatta eşim muayenede bu şeker yüklemesi hakkında elli bin tane şey söyleniyo insanın kafası karışıyor dediğinde çok net bir tavırla kesinlikle bu dönem yaptırılmalı, tartışmaya açık bir mevzu bile değil dedi. onun yorumunu geçtim, bazı bildiklerimi aktarıcam size.
şeker yüklemesi testi ile normalde anlaşılması mümkün olmayan gizli şeker veya gebelik şekeri gibi rahatsızlıklar tespit edilebiliyor. bunu açlık şekeri ile çoğu zaman anlamamanız mümkün. belki siz belirtisi doğum zamanı ortaya çıkacak bir şeker hastalığı yaşıyor olabilirsiniz veya bebeğiniz doğuştan şeker hastası olabilir ve doğumunda mutlaka çeşitli durumlar için biri hazır bulunmaluı bu yüzden. ve bu durumu belki de bilmeyerek çoğu şey riske atılıyor aman şeker yüklemesini ben riskli buluyorum dendiği için. risk de kendi içinde etkilerine göre değerlendirilmeli çünkü.
eğer şeker düşüklüğünüz, gizli şekeriniz vs varsa bu dediğim gibi açlık kan şekerinizle ortaya çıkabilecek birşey değil. ailemde şeker hastalığı öyküsü var, 8 sene önce geçirdiğim hipoglisemi (şeker düşüklüğü) durumum var oradan biliyorum. en basiti hipoglisemi bir diyabet durumu değil, ama 3 saatlik şeker yüklemesi ile öğrenebildiğim birşey oldu. o testi yaptırmasam hastalığımdan habersiz gezecektim belki de o zaman. çünkü açken normal olan, 1. ve 2. saatin sonunda normal olan şekerim 3. saat sonunda saçmalamıştı.
bilmem yeterince aklımdakileri anlatabildim mi. hepiniz için hayırlısı diyim, ama riskten kaçıcam derken bişeyleri ihmal etmeyelim olur mu.

Benim fikrim de su sekilde. Bunun bir risk grubu var. Annenin kilosu ve kilo alım, bebegin kilo alımı, ailede şeker olup olmamasi, açlık tokluk sekeri vs bunlar birer belirtec olmalı. Gereken kişilere mutlaka yapılmalı. Ama hic bir risk grubuna girmeyen, kontrollu tatli yiyen bir hamileye de boşuna bunu yuklemenin anlami yok diye düşünüyorum. Yani ezbere değil, gerekli durumlarda yapılmalı

tercih meselesi tabi dediğim gibi. sonuçta vücuda ilaç verilmiyor. kaçınılan risk çoğunlukla vücuda çok şeker girmesi o an. o da 4 dilim baklavaya eşit.

Kızlar ben şu ana kadar toplam 14-15 kilo aldım. 47 kiloydum hamile kalmadan önce şimdi 62yim. İştahım çok açık, tatlıda yiyiyorum ama daha çok yemek porsiyonlarım büyüdü doymuyorum. Ailemde şekerde var. Şeker im ise yüklemeden 1 saat sonraki değer 138 çıktı, doktorum normal dedi ikinci gittiğim doktor da herhangi bişi söylemedi. Sizce normal mi ben anlayamadım?

bana 2 saatlik 75.gr dozluk uygulama yapıldı. bu teste göre de 60 dk sonundaki değerin normali <180 normalmiş test sonuç kağıdından bakıyorum. senin doz da bunun gibiyse normal sınırda ama kaç gr.lık dozdan yapıldı acaba.

Normal değerler :

Açlık glukoz (AKŞ) < 95 mg/dl,
1. saat glukoz <185mg/dl,
2. saat glukoz <165mg/dl,
3. saat glukoz <145mg/dl olmalıdır.

tam onu araştırıyodum buna göre senin değer normal gözüküyo =)

Gercekten cok zayif hamile kalmissiniz :) ama biraz fazla kilo aliminizla ilgili hicbirsey demiyor mu doktorunuz, diyetisyene yonlendirmiyor mi? 30 kilo alarak tamamlama ihtimali de var malesef bebek icin de sizin icin de sağlıksız. Doktor normal dediyse normaldir seker yukleme sonucu. Ama mutlaka diyetisyen desteği almalisiniz

Slm kızlar yarın sabah şeker yüklemesi yapılacak gece 12 den oruçlu olacaksın dedi suda mı içilmeyecek dedim hayır dedi sabah 9 da yapılacak
Bugün tam 25 haftalık olduk 7,5 kilo aldım bu zamana kadar anormal bi kilo artışı Yok ama hiç bir belirti vermeden de şeker çıkabilir
Belli bi kriteri Yok çünkü ailede şeker öyküsü olmayan bebekte ve annede problem olmamasına rağmen şekeri çıkan anneleri de okuduk riske atmak istemiyorum o yüzden
Hem arada birde olsa şeker çikolata tatlı tüketip aynı zamanda şeker yüklemesine karşı çıkanları oldukça saçma buluyorum
Bu konuda fazlasıyla dikkat eden 10 numara sağlıklı beslenen arkadaşları tenzih ediyorum

kızlar şeker yüklemesiyle ilgili geçenlerde ig de dr behram beyi dinledim video paylaşmış. diyor ki. gebelikten önce şekeriniz olmasa dahi gebelik şekeriniz çıkabilir çünkü gebelik diyabetojeniktir yani gebelikte diyabete yatkınlık artar diyor. birinci derecede akrabalarda varsa 25 yaş üstündeysen daha önce iri bebek doğurduysan vs vs bir sürü şey sayıyor ve yaptırmalısınız diyor ama tam tersi ailede yoksa 25 yaş altındaysanız ve doktorunuzda gerek görmüyorsa yaptırmaya bilirsiniz diyor.

Canim bende su serbestti. En gec 8 saat onceden birsey yiyip icmeyi kesmem gerekiyordu. su icebilecegim yaziyordu verdikleri kagitta. Uykun gelirse uyuklama bi de.

Anlamadım canım uyuklama mevzusunu

Hani aclik icin kan verince sonra 1 saat 2 saat bekliyoruz ya. Beklerken uykun gelebilir hem oturmaktan hem acliktan, uyumaman gerekiyor. 1 saat basimi soyle koyayim sonra kalkip kan veririm olmuyor yani. Bir de fiziksel olarak efor harcatici nabiz degistirici yuruyus vs de yapmaman gerekiyor beklerken.

Kızlar hastaneden geldim cok sükur iyiymis bebis bi sorun yok 950 gr 32 cm olmus :) bende 59 kilo olmusum..bende ödem filanda yokmuş zaten tahlillerimde iyi cıkmisti seker yüklemesi yapmadık biz ama doktorum sen yinede dikkat et cok hamur isi ve sekerli yeme dedi. suyuna filan herseyine bakti gayet iyi dedi simdilik erken dogum riski filanda yok dedi..decaviti biraktim banada imom verdi onu kullanicam artik..ama en guzeli kızımdi büyumüs tatlis pek bi dusunceliydi ultrosonda minisim :)) cok duygulandim rabbin kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Eklentiler

• 20170727_163023.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 111
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…