Merhabalar,
Ben de bir kasım annesi adayı olarak foruma yeni katıldım, başlığı düzenli takip ediyorum :) Öncelikle hepinize sağlıklı hamilelikler diliyorum, inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi :)
Benim sizlere sorum hamileliğin psikolojik tarafıyla ilgili. Özellikle 12. haftadan sonra yani bebeğimi net bir şekilde gördükten sonra bende acayip bir endişe ve kaygı durumu başladı. Yani bana bağımlı bir can ve onu nasıl koruyacağım korkusu, doğduktan sonra ne yapacağım nasıl bakacağız ya bize bir şey olursa o ne yapar vb. sürekli bu tarz düşünceler beliriyor aklımda ve bu beni çok yoruyor
Eşim dışında kimseye de bu durumumu yansıtmamaya çalışıyorum. Önceden inanılmaz optimist ve neşeli bir insandım hiçbir şeyi uzun süre kafama takmazdım. Ama şu an sanırım hormonlar ve annelik içgüdüsü ile en ufak şeylere bile kaygılanıyorum vesvese yapıyorum, sürekli gelecek hakkında kafa yoruyorum. Biliyorum ben ne kadar düşünüp kurarsam kurayım hiçbir şeyi değiştiremem, tevekkül ve olumlu düşünmekten başka çarem yok. Bundan kurtulmak için baya çabalıyorum, zorlanıyorum.
Aranızda benim gibi olan var mı? Bu durumla nasıl başa çıkıyorsunuz?