2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Doğum izninden sonra daha 3 aylık bile olmamış bebeğimi kime emanet edip de çalışmaya gideceğim ben. Yaşadığımız şehirde kimsemiz yok sadece eşim ve ben. Annemler kızkardeşim falan olsa gözüm arkada kalmaz bırakıp giderdim ama yabancısı olduğun bi şehirde bakıcı bulmak çok zor. Çalışmasam aylıksız izne ayrılsam maddiyat problemi var. Şimdiden dert oldu bu durum bana çok dertliyim bu konuda.

Masa basi calistigim icin 37.haftayi beklemeyi dusunuyorum eger ekstra bir durum olusmazsa. Ne kadar gec cikarsam o kadar donus iznime eklicem. Tatile de gitmeyi su an planlamadigim icin kullanmadigim 2 hafta yillik iznimi de sona eklerim. 6 ay da ucretsiz izne cikacagim ben esimle konustuk o da oyle yap dedi. Dolayisiyla bebegi herhalde agustos eylule kadar buyutup oyle donerim gibi gorunuyor simdiki tablo.

Dünden beri bel boşluğumda sağ tarafta ki sanırım böbrek ağrısı başlayan ağrım avr
Ağlayacak gibiyim dr.ameliyatta ulaşamıyorum sizinde başınıza geldimi
Canım benim hamile liğimin başından beri var geceleri uyutmuyor o derece urolojiye git dedi kadın doğum doktorum önümüzdeki hafta gidicem ha geçti geçer derken geçmiyor :)

Benim annem bakacak çok şükür aynı şehirde degiliz ama kayınvalidemlerle dönüşümlü bakacaklar en azından 1 yaşına kdar dönüşümlü olacak

Bi aksilik olmazsa bende calismaya basliycam eylulde.son uc haftaya kadar calissam daha iyi olacak ama bakalim bebisler okadar bekleyecek mi

selam canım
en çok düşündüğüm şey bu konu, esimle kimsemiz yok bu şehirde, kimse de düzenini bozup gelsin istemem. kaynanam zaten gelmesin
37. haftaya kadar çalışma konusu da düşündürüyor beni, acaba dinlenmeye yeter mi psikolojik olarak ne kadar etkiler, çok yoğun benim işim ve sürekli insanlarla muhatabim akşama kadar kırk türlüsü geliyo...
ama kiramiz çok yüksek borç ödüyoruz İstanbul pahalı bi yandan
ama ben 32. haftada da ayrilabilirim izne. önemli olan benim ve bebeğimin sağlığı huzuru, onun dışında bu yıl ki yıllık iznim var doğum izni bittiğinde yani seneye bi 20 gün daha eklenir, sonra da ücretsiz izne ayrilirim. el kadar bebeği güvenip de birakamam sanırım kimseye. ama ben hazırda paramız var ona güveniyorum, olmasa mecbur çalışır bakıcı bulurdum sanırım. yazın tayinimiz de çıkacak galiba ve nereye çıkacak kaç yıl olcak gideceğimiz yerin süresi belli değil. gidersek bebekle nasıl tasincam Türkiye'nin bi ucundan bi ucu nerdeyse çünkü doğu görevine gidicez.
o kadar karmakarışık ve belirsiz ki hayatım
ne çok yazmışım yahu

Bende bugun yaptirdim doktor dikkat et sadece yediklerine bundan sonra dedi. Benim bebiste 1200 gr olmus 2 hafta one gecmis gelisimi.

Bende seminere ve sanirim 2 haftada okula gitcem. Okul 18 hafta 16 hafta iznimiz var sanirim dimi. Ikinci donem baslamayi dusunuyorum ama cocuklu hayat baslayinca dusuncem degisirmi bilmiyorum. Bide dedigin gibi maddi boyutu var.

Kızlar selam bugün mahmutpaşaya gittim hastane çıkışı 2 battaniye bodyler zıbınlar tulumlar çorap eldiven v. S. Aldım toplam 380,00tl ödedim bilginiz olsun
Bende gecen haftalarda gitmistim havuzlu hana 2 zibin alir cikariz dedik 1000tl harcamisiz insan kendini kaybediyor orada eve zor getirdik aldiklarimizi 2 kiz gitmistik bide.

37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum nasipse. Çünkü doğum yaptıktan sonra daha çok iznim kalmasını ve bebeğimle daha çok vakit geçirmek istiyorum.
Memurum ve işten çıkıp da tekrar işe girmek gibi de bir lüksüm yok.
En fazla ücretsiz izin alabilirim, o da belimizi büker mi bilmiyorum çünkü ailemden uzak bir şehirde eşimleyim sadece ve İstanbul gibi bir yerde bakıcıya güven olur mu kararsızım..
Açıkçası kafamda bir sürü soru işareti ile basbasayim.
Çok şükür bebeğim beni 26 hafta boyunca hiç yormadi, çok rahat bir hamilelik surecindeyim, çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim böyle giderse. Allah'a çok şükür yine de.. Sağlığımız yerinde olsun yeter ki karı koca calisip bakalım çocuğumuza.
Allah bu süreçte olan herkese yardım etsin.

Bende bugun nevresim takimi icin kumas aldim ablamla dikecegiz bakalim nasil olacak ben set halinde firfirli dantelli takimlari sevmiyorum kiz olsa guzel ama erkek icin pek hos durmuyor sanki. Zaten yatmiyorlarda 200 300 lira verip almak mantisiz geliyor bana
Bende 37. Haftaya kadar calisacagim. Sukur biz borcu harci ayarlayip dusunduk bebek isini en azindan 2 3 yasina kadar buyuturum bebegimi diyorum ama sonra is bulabilir miyim onu dusunuyorum evimiz kendimizin yani benim ve kardeslerimin ustune kiz kardesim benle yasiyor verirsek ablama cuzi bir rakam veririz diyorum. Ama esimin maasi az bizimde insalah 3 sene kadar idare edebiliriz. Annem yok kayinvalidem mayista emekli olcak ama calismaya devam edicek sanirim zaten simdiden bakmam demiyorda dolayli olarak hissettiriyor Olmadi krese veririm bende baslarim ise Rabbim buyuk nasipleriyle sanslariyla gelir insallah bebislerimiz

Bende gecen haftalarda gitmistim havuzlu hana 2 zibin alir cikariz dedik 1000tl harcamisiz insan kendini kaybediyor orada eve zor getirdik aldiklarimizi 2 kiz gitmistik bide.
Aynen ben de öyle zor tuttum kendimi :) eksiklerim lohusa takımım ve bebeğin havlusu kaldı. Haftaya tekrar gidicem kısmetse sonra da bebek hediyelikleri için gidicem

Ben de başlayacağım seminer döneminde 35 e kadar gidebilirsem gitmeyi düşünüyorum bakalım Nasıl olacak

Aynen ben de öyle zor tuttum kendimi :) eksiklerim lohusa takımım ve bebeğin havlusu kaldı. Haftaya tekrar gidicem kısmetse sonra da bebek hediyelikleri için gidicem
Havuzlu hanin en alt katindan aldim ben lohusa takimini bebek hediyesi icin kavanoz alacaksan yaninda biri olsun tasimasi cok zor oluyor. Tahmin edilenden daha agir olurmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…