2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
19. Haftada 3 ölçüm yapıldı. Birincisi 3.98 ikincisi 2.9 üçüncüsü 2.53 cm. Seninkisi 22. Haftada 2.8 cm bence az. Bu ölçüm alt muayene ile 3 farklı noktadan ölçülüyor. Hunileşme olmaması iyi tabi. Haftan ilerlemeden doğru dürüst bir perinatolog ile iletişime geç. Erken doğum riski sende de var anladığım kadarı ile. Bana 19. Haftamda dikiş atıldı. Geç kalmadan önlem al. Yoksa maazallah 28. Haftaya yetişmeden bile doğum olabilir lütfen doktorunu bekleme daha deneyimli uzman bir doktora görün

Günaydın kızlar,
Bebişin hareketlerini neredeyse midemde hissetmem normalmiş, çünkü rahim göğüs altıma kadar büyümüş.
Bir diğer konu bebiş kundaklama için ne düşünüyorsunuz, kundak yapacak arkadaşlar var mı?

Kızlar catlaklariniz ne dururmda benim farketmeden baya olmuslardi hemen mudahale edip sondurdum insallah tamamen yok edicem

Kızlar catlaklariniz ne dururmda benim farketmeden baya olmuslardi hemen mudahale edip sondurdum insallah tamamen yok edicem
Çatlak oluştuysa nasıl Yok olur ki
Benim zaten ilk hamileliğimden mideme kadar dünya haritasına benzediği için oluşan Yen'i çatlaklar Yok
Zaten ilk hamileliğimde de 8. Aya kadar tek bir çizgi olmayıp bir anda çatladığım için her an herşey olabilir

ben yarım kundak yapmayı düşünüyorum canım yani kollar sarılı bacaklar serbest çünkü elini kolunu sallayan bebiş kendini çok uyandırıyor en azından hemen alıştırırsam rahat ederim diye düşünüyorum. hem kış bebişleri daha kolay olur sanki

Ay korkutmayin beni simdi telefonla konustum, sorun yok acil bi durum yok, normal kontrol tarihinde gelebilirsin dedi. O zaman belki alttan muayene eder ona da hiç dayanamiyorum.
Cok gecmis olsun size de,

canım peki yarım kundakları satın mı almayı düşünüyorsun, ben hazır kundaklara baktım hiç iyi gelmediler gözüme. İstediğim gibi sarıp sarmalamıyor, galiba kumaş alıp kendim dikicem :/

Canım bende de oluyor çok değişik bi ağrı oluyor neden olduğunu da bilmiyorum. Bu kontrolümde soracağım doktora sağ göğsümün altı

Ay korkutmayin beni simdi telefonla konustum, sorun yok acil bi durum yok, normal kontrol tarihinde gelebilirsin dedi. O zaman belki alttan muayene eder ona da hiç dayanamiyorum.
Cok gecmis olsun size de,

Canım doktorunu dinle derim ben, panik olma.
Benim erken doğum riskim oldu bu hamileliğimde de; hunileşme vardı. Serviks uzunluğum sınırda olmamasına rağmen (en son 3tü diye hatırlıyorum ki ramazan öncesinde yaşadım ben bunu) hunileşme olmasından dolayı iğne oldum, ilaç başlandı vs. Sonradan düzeldi. Şu an progestanı bıraktım mesela.
Herkesin durumu farklı oluyor. Her durum eşlik eden bulgularla ele alınıyor. Mesela kasılman var mı, var ise düzenli mi, hunileşme var mı, karından değil alttan muayene ile yapılan ölçümün nedir, o ölçüm esnasında normal çıksa bile ıkındığında uzunluk değişiyor mu gibi birçok şeye bakılıyor. Eğer karından ultrasonda durumu riskli görseydi alttan muayene eder bu dediklerime bakardı mutlaka. Oğlumda da şimdi de hep böyle bakıldı yani bana. Korkma, için rahat edecekse muayeni öne çek ama panikletme bence kendini.

Benim ilk hamileligim hic catlagim yoktu ve catlaklar yeni olustugu zaman mudahale edilebiliyor beyaz catlaklar icin yapilabilecek pek bir sey yok ama kirmizi yeni olusanlar geciyor diye biliyorum simdiden onlemimi alayim diyorum ben

Kundaklamak pek önerilmiyor sanırım kalça çıkıklığı yapabiliyormuş. Kalçasını ve bacaklarını sarmadan sadece kolları da kundaklanabilirmiş ama ben hiçbir türlüsünü yapmak istemiyorum. Sere serpe yatsın bebişim : ) kendini uyandırırsa da napalım tekrar uyuturuz.
25+5 te 6.ay doluyorsa neden 27 de başlıyor 3.trimester 9 ay 10 gün olduğu için sanırım tam 6.ayda bitmiyor 2.trimester. aman trimester takiplerini de bıraktım ben baştan sona kadar neredeyse aynı gidiyor benim hamilelik : ) umarım 3. de böyle geçer.

S Sarisinbebek
Ben oğlumda şu hazır satılan akıllı kundakmıdır nedir onlardan almıştım. Mycey idi sanırım markası. Aileler illa kundak yap, elleri kollarını hareket ettirir kendini korkutup uyandırır demişlerdi o yüzden almıştım. Klasik eski tip kundak sağlıklı bulunmuyormuş, kemik yapısına zarar verebiliyormuş diye hatırlıyorum. Ama oğlum doğunca o kundakla kundak yaptım istemedi, ayaklarını içine koymayıp sadece kollarını bağladım istemedi, kundaktan başka ince biz tülbentle kollarını sardılar gene istemedi hep ağladı ben de zorlamadım pes ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…